2020 KPSS-B Hedef 90+

Günde kaç saat Kpss çalışıyorsunuz?

• Ankete Katılan
    30
Konularda yavaş ilerliyorum. Bir konu bittiğinde elimdeki tüm kitaplardan bütün sorularını çözmeden diğer konuya geçmiyorum. İyice sindirmeden ilerlemeyeceğim. Çok iyi gidiyor. Sizlerin nasıl hanımlar ?
Daha çok zamanın var 2020 için normal bence böyle sakin sakin ilerlemen en güzeli

Daha çok zamanın var 2020 için normal bence böyle sakin sakin ilerlemen en güzeli
İlk defa çalışırken kendimden umutluyum, mutlu oluyorum. Önceden hızlı hızlı konuları geçer, yetiştirmeye çalışır, panik olur, sonunda bırakırdım. Kısa sürede kpss çalışmaya çalışmak hiç de akıl işi değildi ama işte... Uzun süreli planlar yapmak gençliğe yakışmaz

En güzelini yaptın sağlam adımlarla ilerle iş en son tekrar ve soru çözümlerine kalsın . Ben okulla birlikte çok zor yürüttüm

En güzelini yaptın sağlam adımlarla ilerle iş en son tekrar ve soru çözümlerine kalsın . Ben okulla birlikte çok zor yürüttüm
Cidden ya büyük başarı. Nasıl baş edebiliyorsun
Dersleri zor yetiştiriyordum bir de kpss asla kaldıramazdım. Tebrikler

Ayy zamanında bende az konular açıp kpss süreci yaşamadım vay be yıllar oldu :) ben o zamanlar olmayınca ani kararla yeniden üniversite okudum şimdi 82 puanla sağlık bakanlığındayım. Hayat insana planladığı gibi davranmıyor bazen :) inşallah yolun sonu mutluluk olur sizin içinde bende anne olmak istiyorum bakalım kısmet

Ben geldim -Sakura-
Geldi geçti bir senem inşallah çöp olmamıştır hayırlısı ben çalışırken dış faktörler beni engelleyici çok şey vardı kafamdakileri tam olarak yapamadım ama bu deneyimle sana yapmalısın dediklerim var tabi

Coğrafya için Engin Eraydın hocanın tüm videolarını izledim tavsiye ederim ama tekrar hazırlansam Hakan Bileyen hocayı dinlerim sanırım. Kitabını şiddetle tavsiye ediyorum Hakan Bileyen hocanın coğrafyada 18 de 18 kitabı al ve bitir 3 günde bitiyor zaten çok güzel hazırlamış ve 4 soru tutturdu sadece son tekrar videosunda akıla kalıyor.

Türkçe için dilbilgisinde boğulma zarf edat vs bunları kesin ve net bil, çatı konusunu bil, noktalama bil. Haricinde önerim çok çok çok paragraf çözüp hızlan süre tut kendinle yarış.

Tarih için çok ayrıntıda boğuldum çıktı mı hayır. Ayrıntı sorusu azdı. Yorum çok diyorlar kanma o yorumlar bilgiye dayalı bilmeden neyi yorumlayacaksın :) Ramazan hocanın videolarını dinledim bir kez daha hazırlansam Celal Hoca yı dinlerim. Ramazan hoca kötü olduğu için değil kesinlikle iyi ben ramazan hoca bir kez daha çekmeyecek onu bildiğimden farklı bir hoca ve yayın ile hazırlanmak iyi olur diye onu dinlerim ve ayrıntısı daha azmış onun.

Matematikk yeşittiremedim Oys uzun bir süre ayırdım ama olmadı. Çok soru çözüp farklı yayın ve farklı soru tipleri çözüp hız kazanmak şart. Kompleks sorular vardı. Matematik şöyle olmalı her gün çözülmeli ister 20 soru ister 40 ister 100 ama matematik asla ihmale gelmiyor. Tekrar şansı yok çözmek hız kazanmak önemli.

Vatandaşlık biliyorsun konu çalışması yapamamıştım hazırlanırken zamanım yetmedi dönüp sınavda da bakmaya sürem yetmedi ama baksam güncel ve vatandaşlıktan en az 5 net gelirmiş, kısmet ne deyim

Kesinlikle planın olsun, plansız çalışma günler su gibi akıyor. 1 ay sonra istediğimden düşük bir puan gelirse eğer Yılbası zamanı başlayacağım çalışmaya bu kez. Allah gönlünden geçeni versin inşallah faydası olur :)

Kızlar merhaba. Ben de 2018 KPSS girdim fakat sanırım tam istediğim gibi olmadı. 2020 ye hazırlanacağım fakat sınavın kalkacağı söylentileri çok var. Bu motivasyonumu çok etkiliyor. Yeni Milli Eğitim Bakanı atandı malum. Sınava yönelik bir değişiklik olursa çalışmalarım boşa gider zaman kaybederim diye korkuyorum. Fikriniz nedir ?

merhaba kızlar bende 2018 girdim istediğim gibi geçmedi mal esef her sene bu tür muhabbetler geçiyor milyonlarca kişiyi devlet sınavsız almaz yine her daim sınav olur diye düşünüyorum. çok küçük hatalar yaptım sınav ne kolay ne zor du ama gerçekten stres olunca bildiklerini bile unutuyorsun 2020 hazırlanacağım inşallah hatta hemen başlamak istiyorum şu an beynim çok yorgun en kısa zamanda başlayacağım zaten temel yaptım matematik çok çalışmam gerekiyor matematik netlerim çk düşük türkçe de o na keza

hersene olan söylentiler bunlar kpss olmaz adı başka birşey olur

Kizlar merhaba, ben bu seneki kpss ye bazi nedenlerden dolayi giremedim..
Zaten suan 4.sinif oldum. 2019 daki kpss ye giricem. Fakat tek yillarfa ogretmen alimi olmuyor sanirim. Bakanliklara atabilir miyim?
Bu sinavlarin farki nedir ben hangisine hazirlanacagim. Sasirdim biraz yardimci olur musunuz :)

Siz naçizane tavsiyem 2 kez hazırlanıp girmiş biri olarak. Elinizde sağlam ve güvendiğiniz kaynakları sakın ilk başlarda çözmeyin, mümkünse 2 ay kala çözün. Kaliteli soruları harcamayın başta. Ve şimdiden çok sıkmayın, sıkılacaksınız yüksek ihtimal.Esas asılmanız gereken zamanda boşlayabilrsiniz.

Nasıldı sınavınız?

Nasıldı sınavınız?
Onca emeğime pek değmedi gibi. Sınav öncesi göz rahatsızlığı çektim, sınavda zorladı beni biraz ama daha iyi geçmeliydi. İyi geçti diyemiyorum bu yüzden.
Bi r de 90 üstü hedefliyorsanız bence şimdi sözel derslerden ziyade matematiği halledin. Sözel dersleri sonra da halledersiniz ama matematik 2 ayda halledilebilecek bi ders değil. Bu uyarımı özellikle dikkate alın.

Merhaba kızlar bende malesef sınava hazırlanıp giremeyenlerdenim.
Hamileliğimin başında olduğum için kusmalarım çok yoğun.Girseydim büyük ihtimal tekrar çıkmak zorunda kalırdım.
Bide insanların hakkına girmek istemedim.
Bizim bölümde atanmak için en az 90 almak gerekiyor.Bide yds dil puanı istiyor.
Şimdiden başlayıp konuları halledip çocuk olduğunda da sadece soru çözme gibi bir fikrim var.
Başlayanınız var mı?
Şuan mat ve Türkçe dışında çalışmak pek mantıklı gelmiyor bana.
Çünkü çok çabuk unutulur sözel dersler.

Hayırlısı olsun diyelim o zamn.
Az önce arkadaşlara bende aynı tavsiyede bulundum
Eğer çalışmalara başlarsanız beraber götürebiliriz..
Tabi önce bi sınav sonuçları açıklansın da

Hayırlısı olsun diyelim o zamn.
Az önce arkadaşlara bende aynı tavsiyede bulundum
Eğer çalışmalara başlarsanız beraber götürebiliriz..
Tabi önce bi sınav sonuçları açıklansın da
Allah korusun demek istiyorum sadece. Artk çok yoruldum. Atamam da çok sınırlı. Hazırlanmayı düşünmüyorum,yani Allah düşürmesin şu kpss ye beni bi daha.
Size bol kolaylıklar dilerim. Tabi inşallah sizin de ihtiyacınız kalmaz.

Merhaba, sınava giren arkadaşlar inşallah emeğinizin karşılığını alırsınız. Ben üniversite 3. sınıfa geçtim .Sınav 2020 ye denk geliyor gk ve gy gireceğim. Sizce çalışmalara ne zaman başlamalıyım, 4. sınıf yeterli mi çalışmak için. Tecrübeli arkadaşların yardımına ihtiyacım var. Faydalı bulduğunuz kaynakları da yazarsanız sevinirim, kpss ye dair hiç kaynak kitap almadım.

İnşallah gönlünüze göre olur
Bende bir daha asla demiştim ama malesef başka çare yok.Bayanlar için özel sektör ızdırap.
Sınavda hep zamandan kaybettim.Hız çok önemli .

Eğer alman gereken puan 70 ise son yıl çalişsan yeterli olur.
Fakat son yılda tez ve eğer öğretmensen staj oluyor.
Eğer çok daha yüksek alman gerekiyorsa
ve alt yapın yoksa matematiğe şimdiden başlamanı tavsiye ederim.
Kaynak olarak isem yayınları kaliteli soruları olan bir yayın.
Bunun dışında eğer çalişmayı okumayı çok seven biriysen MEB lise kitaplarından
Tarih çoğrafya bakmanı önerebilirim.
Video olarak,tarih Ramazan yetkin
Çoğrafya Engin hoca
Bu tarz Videolar oldukça işine yarayabilir.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…