2020 KPSS-B Hedef 90+

Günde kaç saat Kpss çalışıyorsunuz?

• Ankete Katılan
    30
Bugün coğrafya bakmadım. Matematik temel kavramlar ve asal sayılar bitti.
Canım biraz da tarih çalışmak istiyor ama coğrafyayı bitirip de mi çalışsam yoksa ikisi birlikte çalışabilir miyim bilemedim? Bir anda maymun iştahlı davranıp tüm derslere saldırıp sonra sıkılmaktan da korkuyorum, bakalım.

Arkadaşlar hafta sonu kpssden istedikleri yerlere atanan kişilerle konuşma ve bazı tavsiyeler alma fırsatım oldu. Sizlerle de paylaşmak istedim. Muhakkak önceden de duymuşsunuzdur ama canlı canlı bu kişileri dinlemek bana ayrı bir motive kattı. Bana sabah 8 akşam 5 işe gider gibi her gün çalıştıklarını söylediler. Kendini salmadan, sabah kalktığında bugün canın çalışmak istiyor mu istemiyor mu kendini dinlemeden, bir mecburiyetmiş gibi, tıpkı işe gitmek zorundaymışsın gibi hazırlanacaksın dediler. Erkenden uyanıp banyonu yap üzerini giyin masanı temizle ve mesaine başla dediler. Bana çok mantıklı geldi. O disipline her gün uy, zamanla hiç zorlanmadan alışacaksın dediler.
Fırsatın oldukça bu mesai işini kütüphaneye taşı sabah hazırlanıp git kütüphaneye akşama kadar özellikle soru çözme çok verimli oluyormuş. Böyle. Kasma, olmaz deme, gerçekten de oluyor, çalışınca zaten rahat giriyorsun sınava, hızlı hızlı yapıp kontrol ediyorsun vakit yetiyor, ama bunun için iyi hazırlanırsan böyle dediler.

Atanan arkadaşlar, benim gibi atananlardan tavsiyeler alanlar, lütfen sizler de paylaşın. Aynı şeyler de olsa, daha önce duymuş olsak da, lütfen tecrübelerinizi, duyduklarınızı sizler de aktarın

bende bu sene kpss girmeyi hedeflemiştim ama bebegim oldu nasip olmadı 35 de 2 sene kaldı bende varım sen benden daha sanslısındır en azından

Yediiklim
Yargı
Data
Pegem
Karakutu

Size tavsiyem pegemin konu anlatımlı soru ve sorunlar bankasını alın, diğer kitapların soru bankasını.
5 yayının soru bankalarını bitirirseniz, baya yararlı olur size.

anom hamıleymıssın şımdı gordum Allahım sagsalım kucagına almayı nasıp etsın ıns benım kızda 5 aylıkolcak bıde 7 yasında bır kızım var Allah yardımcımız olsun

Size tavsiyem.hepsini aynı anda yurutmeniz.
Mesela pazartesi mat, salı.tarih gibi 5 dersi 5gune yayın. Bir günde bir dersin konusunu çalışır onla ilgili kitaptan 3-5 test cozerainiz

bende bu sene kpss girmeyi hedeflemiştim ama bebegim oldu nasip olmadı 35 de 2 sene kaldı bende varım sen benden daha sanslısındır en azından

Her şeyde vardır bir hayır derler ya. Demek ki bu sene girmemen gerekiyormuş sınava. Yaşını fazla umursama. Önemli olan o sınavı kazanıp memur olarak çalışmaya başlaman. Benim de öyle. Hatta belki de mezun olur olmaz iş hayatına atılmayıp aradan evliliği çocuğu çıkardığımız için belki de iş hayatında daha mutlu olacağız. Zorlanmayacağız. Kıymetini daha iyi bileceğiz. Bizi daha çok tatmin edecek yaşantımız. Sorumluluklarımızın bilincinde olacağız. Hem evi hem kariyerimizi çok iyi idare edebileceğiz.

anom hamıleymıssın şımdı gordum Allahım sagsalım kucagına almayı nasıp etsın ıns benım kızda 5 aylıkolcak bıde 7 yasında bır kızım var Allah yardımcımız olsun

Benim planım şöyleydi; özel sektörde işe girip diğer yandan da yine 2020 kpss sınavına hazırlanmaktı. İş görüşmelerine gittim, uğraştım o kadar. Çok istediğim bir yerle tam anlaşmış işe başlamak üzereydim ki hamile olduğumu öğrendim. Bunu saklamadım da. Ve henüz işe başlamadığım görüşme aşamasında olduğum için bana açık açık da dediler, bu süreci atlat hamileliğini yaşa, bebeğine bak, artık hazır olduğunda yeniden başvur. Seni her zaman aramızda isteriz dediler. Açıkçası benim içim de rahatladı. Çünkü bu süreci stressiz güzel yaşamak istedim. Koştur koştur geçirmek istemedim. Özel sektöre zaten aşırı yorulmayı göze alarak başvurmuştum. Hamilelik ve yeni doğum sürecinde özelde saatlerce ayakta kalmayı hafta sonu falan çalışmayı göze alamazdım. Bana da mantıklı geldi açıkçası. Zaten orada çalışmayı kısa süreliğine düşünüyordum. Yine esas hedefim 2020 kpss idi. Şimdi özelde çalışmak yerine bebeğim için kendimi hazırlıyor eğitiyor diğer yandan da kpssye hazırlanıyorum.
Önceki mesajda yazmıştım ya, gerçekten de her şeyde vardır bir hayır. Tam bu süreçte benim hamile kalmam bir işaret olmalı. Demek ki böyle olması gerekiyormuş
Benim de kızım olacakmış. Ne güzel dünyanın en güzel şeyi evde bıcır bıcır iki kızının sesleri eşliğinde kendini eğiteceksin. Annelerini elinde kitapla kalemle görecekler. Onlara da güzel örnek olacaksın. Senin işe hazırlanma sürecini görecekler. İşe başladığında da onlara hep güzel örnek olacaksın. Okul hayatları sorumluluk bilinciyle geçecek. Annem gibi iş kadını olmak için derslerime iyi çalışmalıyım diyecekler

Size tavsiyem.hepsini aynı anda yurutmeniz.
Mesela pazartesi mat, salı.tarih gibi 5 dersi 5gune yayın. Bir günde bir dersin konusunu çalışır onla ilgili kitaptan 3-5 test cozerainiz
Aslında tarihe de bakmayı çok istiyordum zaten. Tavsiyeniz için çok teşekkürler. Konu çalıştıktan sonra test çözmek çok faydalı oluyor gerçekten de. Aklımda daha iyi kalıyor. Sadece konu çalıştığımda her şey havada kalıyor.

hıc bukadar guzel dusunup motive eden bir insanla tanışmadım.ıns dediğin gibi olur anne olunca insan ilk onları dusunuyor ınsan hem ornek olmak konusunda hemde maddi anlamda .zamanın ne getircegini bilemeyiz artık devir degişti tek maaşla eşin butun sorumlulugu alması yetmıyor onun başına bişey geldiğinde ne olcak pekı durum diye sormak gerekiyor.once ben ayaklarımın ustunde durcamkı cevremdekilere de anca o zaman faydam dokunur.ya Allah bismillah dedik bakalım rabbim yine hayırlısı versin .dun ve bugun hic calısamadım masafirlerim vardı .şimdi bir konu calışıp yatarım .

Yediiklim
Yargı
Data
Pegem
Karakutu

Size tavsiyem pegemin konu anlatımlı soru ve sorunlar bankasını alın, diğer kitapların soru bankasını.
5 yayının soru bankalarını bitirirseniz, baya yararlı olur size.
Tşk ederim canım bende biraz internette araştırdım senin yazdığın yayınlar önerilmiş.. bende listemi oluşturdum..inşaAllah uzun bir zamanımız var güzelce hazırlanır ve atanırız

Kitaplarım olmasada bende netten benim hocam mat videolarını izliyorum.. matematiği biraz oturtmak istiyorum.. sonrada sürekli soru çözerek hzlanmalıyım..

Konun hayırlı olsun -Sakura- eğer temmuzda istediğim sonucu alamazsam bende 2020 ye hazırlanacağım
Çok teşekkür ederim. Umarım istediğin sonucu alırsın hayırlısıysa olsun diyorum ben hep. Temmuz sınavından sonra istediğin sonucu alamasan bile sonuna kadar istediğin hedeflere ulaşana kadar çalışmaya çabalamaya aynen devam Beraber çalışırız

Kitaplarım olmasada bende netten benim hocam mat videolarını izliyorum.. matematiği biraz oturtmak istiyorum.. sonrada sürekli soru çözerek hzlanmalıyım..
Konularımız bitse de şöyle rahatça soru bankalarımızı çözsek

Arkadaşlar nasıl gidiyor sizin çalışmalar, ben 2018 e hazırlanıyorum. Ara vermiştim tekrardan başladım
Tarih çok zorluyor
7. Yıla giriyor mezuniyetim özel sektörde çok uğraştım ama artık çoluk çocuğa karışınca imkansız gibi çalışmam umarım 2018 de iyi bir puan alırım artık. Yoksa da 2020 artık son kez hazirlanacagim sınav olur.

Yavaş yavaş devam ediyorum ben. 2020 olacağı için :) Ama her gün az da olsa ilerliyorum.
Aynen çoluk çocukla olunca insan pek de öyle özel sektör maceralarına girmek istemiyor ama bakalım ne olacak

Konularda yavaş ilerliyorum. Bir konu bittiğinde elimdeki tüm kitaplardan bütün sorularını çözmeden diğer konuya geçmiyorum. İyice sindirmeden ilerlemeyeceğim. Çok iyi gidiyor. Sizlerin nasıl hanımlar ?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…