Gebe kalmayı planladığımızda yapmamız gereken hazırlıklar.
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Çok geçmiş olsun umarım kucağınız biran önce doğar.
Sanırım sizin çocuğunuz var, gebeliklerimden demişsiniz.
Riskli gebeliği olabilecek olanların erkenden öğrenmeye çalışmasını anlıyorum, benim eşimin karısında kan pıhtılaşma sorunu var mesela, 5. Hafta dolmadan sulandırıcı iğneye başlaması gerekiyor. Ama riski olmayan durumlarda neden bu kadar erken öğrenmeye çalışıyor herkes anlamıyorum . Ben oğlumu işte 4 haftalık gebeyken kanda negatif görerek öğrenmemiştim, iyi ki de öğrenmemişimdiyorum. Bi hafta kafam rahattı, eğer öğrenseydim o haftayı da gergin gecirirdim. 5. Haftada öğrendim ve kalp atışını görene kadar her hafta bir sınavdı. Ve eminim çoğu kişiye böyle. Bazen 50-60 gün adet olmadığım oluyor inanın on günde bir yapıyorum testi 40 günden sonra.
Keşke diyorum şööyle bi karışıklığa gelse de 9. Hatta 10. Haftadan sonra öğrensem. Bence gebeliğin en gergin dönemi o 10. Haftaya kadar olan süreci. 10. Haftaya girmek üzereyken evimizde bir parti vermiştik, ve orda söylemiştim gebe olduğumu, yani parti onun için değildi. Orda sorana söyledim yani, niye içmiyosun diyene.. sonra herkess ah manyak mısın 3 ay bitmeden niye söylüyosun! Bizim bilmemkaç kere böyle düştü diye 3-4 arkadaş hiçdüşünmeden konuşmuştu. Tüm gece gerilip uyuyamamıştım, ertesi gün doktorumu aramıştım bişiler ters gidiyo kalp atışını görmem lazım bebeğimin diye. Pazardı günlerden, sakın acile macile gitme pazartesi bana gel demişti...
yani diyeceğim o ki valla komple gerginlik..

Benim de 4 günüm kaldı, şafak22 ağustos diyor.
Şafak değil ovu testi aslen
Birlikte bekleyelim belki uğur getirir

Sopayla kovalanmak istiyorsan yapabilirsin

Ahahahahah ilahi şimdi olmasa bile 6 gün kala kesin yapicam ilk ay denemem o yüzden çok merakliyim burası çok güzel zevkle hergün mesajlarınızı okuyorum pozitif olanlara en az siz kadar seviniyorum hepimizin hakkkında hayırlısı inşallah

Nanaaa hamişmisin bat ne zaman

Evt bir kızım var çok şükür, diğer bebeğim erkekti onu kaybettim, ıkiside riskliydi hep düşük tehtidi vardı, hep kanamalı geçirdim. Dediginiz gibi bazen erken öğrenince bazı şeyler için önlem alınabiliyor.. bazı insanlar gerçekten söylemiyorlar hatta bazıları bebekleri erkekse nerdeyse doğana kadar cinsiyetini söylemiyorlar nazar değer diye bence saçma tabi. Ben mesela hep dikkat etmek zorunda olduğum için herkese söylemek zorunda kalıyorum zaten çünkü hareketlerim çok kısıtlanıyor. Ilk 3 ay genelde düşük riski yüksek olduğu için öyle söyleniyor ama yasiyacak omru olmayan için zamanın hiç önemi yok, bir doktor şöyle demişti; eğer bir bebek gidecekse, pamuklarada sarımsan o gider ama bebek yasiyacaksa üstünden tır gecsede bişey olmaz. Napalim nasip diyoruz susuyorz :)
O zaman perşembeyi bekliyoruz

Bende oglumda 8.haftada ogrenmistim.kanda bile bakilmamisti. Ama simdi kan pirtilasmasi oldugundan nekadar önce öğrensem okadar iyi olucak. Cünkü günde 2 tane kan sulandirici igne olmam lazim.

İlk dönem heyecanına veriyorum canım peki
Sende cok güzelsin

Gercekten öyle ben bu hafta burda her sayfaya 5 kez yazdım. Kanda çıkmadı oğlum, adet söktürücü aldım bi hafta ve düşük yapar yapmayın denen herseyi yaptım adrt olayım diye. Bi damla kan gelmedi, gebeliğim boyunca da eşimle aktif ilişkim oldu, 7. Ay keselim diyen doktora sen kesersin ben kesmem dedim 42. Hafta doğdu sözde ilişki erken doğuma sebep olurmuşmuş...
yani aynen dediğiniz gibi, tır geçse de tutuyor doğuyor o bebek doğacağı varsa. Ben de kendimi hiç sakınmamıştım, sonradan düşüp üzüleceğime düşüyosa baştan düşsün demiştim içimden hep. Bu sebeple de testleri hep geç yapıyorum ve sakınmıyorum kendimi, kimyasal oluyosa da hiç bilmiyorum

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…