Bebekler tarhanayı çok seviyorlarMercimek çorbasını ver nasil.yiyor amahele birde tarhana ama yoğurtla havuca gelince burun kıvırıyor oda ağzının tadını biliyor
Evet öyle hepsinin farklı bir yöntemi var açıkçası ek gıda işi de ayrı bir iş şimdi kolay çıkar memeyi ver ağzına yada biberon yıka ek gıda ya geçince alışverişi ayrı dert pişirmesi yedirmesi ayrı dert birde yemeyince tüm emekler boşa gidiyorBenim bebeğimi doktor 4. Ay dolunca ek gidaya başlatacaktı kilo alımı fazla diye5. Aya başladığında kontrole götürdüm anne sütünü artırırsan biraz daha bekleyelim dedi. Süt olsun diye ne bulursam yiyorum bende Bebeğin kilo alımını ben üstlendim
Doktorlar da bi ilginç. Bende 6. Ay sonuna doğru geçecem ek gıdaya.
Çok şükür canım stres gerçekten çok etkiliyo direk kesilen bile duydum nazardan filan çok değişik bişey işin açıkçası ama hurmaninda çok süt arttirdigini duydumMaşallah canimbende mamayı azalttım humana ve emziren anneler için e bebekte barlar satılıyor onları tüketiyorum bayag ise yaradı. Dediğin gibi bol irmik helvası yiyorum. Ilk başta stresten ve üzüntüden cok olmadı sütüm ama şuan çok şükür daha iyi
Biz de carsamba olduk asilari, asi oncesinde de huysuzlugu vardi ama sonrasinda artti. Gunduz uyumamak icin kendini parcaliyor aglayarak, emmiyor da pek. Gece uykusuna da iki saat sallayarak gecirebiliyorum ancak. Sanirim uyku regresyonu, umarim cabuk atlatirizpazartesi günü 4.ay acılarını olduk bizim kİsa birşey oldu. Gündür bir saatten fazla kesinlikle uyumuyor. Bir kez kaka yapan çocuk gitti en az 6-7 defa kaka yapan bir bücür geldi. Acaba aşı mı yaptı, yoksa ayakta mıyız? Yada uyku gerilemesi mi başladı? Atağın tam ortasındayız bu zamana kadar sorunsuz gelmişti şükür
Kimisi kilo alımı az ek gıdaya geçelim der kimisi de kilo alımı çok geçelimBenim bebeğimi doktor 4. Ay dolunca ek gidaya başlatacaktı kilo alımı fazla diye5. Aya başladığında kontrole götürdüm anne sütünü artırırsan biraz daha bekleyelim dedi. Süt olsun diye ne bulursam yiyorum bende Bebeğin kilo alımını ben üstlendim
Benimki yatak odasına girince ağlamaya başlıyorBiz de carsamba olduk asilari, asi oncesinde de huysuzlugu vardi ama sonrasinda artti. Gunduz uyumamak icin kendini parcaliyor aglayarak, emmiyor da pek. Gece uykusuna da iki saat sallayarak gecirebiliyorum ancak. Sanirim uyku regresyonu, umarim cabuk atlatiriz
Kakada pek bir degisiklik olmadi bizdez gunde 1 kez yapiyor.
Ayy aynisi yaa, yatak odasinda karartma perde var, diger odalara gore karanlik olunca anliyor hemen bagiriyorBenimki yatak odasına girince ağlamaya başlıyornerden anlıyorsa uyutacağımı bıdıkım yaa gören de işkence ediyoruz zanneder
İlginç sizinki meyve ile başlatmış bizim doktorumuz en son meyve dedi ilk önce tatsız olanları tattiracagizBenim doktorda 4 ayda taze sıkılmış meyve suyu verip başlayacaksın dedi ama ben baslamayacagim 6. Aya kadarher doktor farklı işte süt konusuna gelecek olursak her şeyi yemene gerek yok bol su zaten kilo veriminede yardimci olur süt yapiyo onun dışında kaliteli olsun irmikli tatlılar ve dut kurusunu ben çok tüketiyorum ayrıca rezene kimyon çörekotu tohumu çayım var başından beri anne sütüyle besleniyoruz çok şükür
Kaç damla veriliyor canım araştırdım ana net bir cevap bulamadımBen ocean aldım. D vitamini de onu kullanıyordum. Kuzenim eczacı ona da sordum o da önerdi. Hem kabız olayı da olmadı şimdiye kadar şükür. Kızımda anüs darlığı var kabız olmaması lazım. O yüzden iyice araştırıp aldım
4. Ay uyku gerilemesi oluyo zaten bu aydan sonra inşallah yavaş yavaş düzene sokarız bizde de durumlar aynı uyumak istemiyo ama durmuyo da şaştım kaldımInternette baktim bende dr larin bazıları annelere önerenler olmuş zaten içinde melisa papatya ve ıhlamur özü var fakat bizim oğlana oda ise yaramıyor hergun banyo yaptırıyorum ilk baslarda 5 yada 4 kez uyanıyordu simdi sanırım onada alıştı 8 kez uyandj eğer banyo yapmazsa da her saat başı uyaniyor gündüz de tilki uykusu 10 dk
İnşallah bir an önce iyileşir canım. Kaç gündür bakamadım buraya da doğru düzgün. Şimdi nasıl bebeğin azaldı mı?Daha iyi canim artmadi cok sukur tamamen gecmedi de doktor surekli nemlendir dedi o sekilde devam ediyoruz umarim artmaz
Çok geçmiş olsun canım benim damatlığını da gör inşallahBiz sünnetimizi olduk birazdan eve geçicez çıktığında ağladı ağlayarak uyudu yavrum
Kuzum genellikle gezmek istiyor benim kız 5 aylık oldu. Oyuncaklarıyla oyalıyorum kitap gösteriyorum kartlar falan. Oyun halısına yatırıyorum. Ama bunlar da çok oyalamıyor. Dişleri berbat kaşınıyor ya eli ağzında ya oyuncakları ya da alt dudağı ile sürekli kaşıma hareketi yapıyor. Diş kaşıyıcı ile kaşıtmasını sağlıyorum arada bende.Kızlar bebeklerinizi nasıl oyaliyosunuz dün 4 aylik olduk .Bebeğim sürekli kucak istiyo sinirleniyo agliyo yatirdigimda illaki oyun oynuyoruz hışırtı kitapları çıngıraklar zeka kartlari ama daha çok gezmek istiyo keşif donemimi anlamadim oturdugumda bile durmaz oldu sanırım kalabalik olduğu için alıştı. Sanki damakları da kasiniyo doktor çok erken dedi üç hafta oldu gideli
KıyamamBenimki yatak odasına girince ağlamaya başlıyornerden anlıyorsa uyutacağımı bıdıkım yaa gören de işkence ediyoruz zanneder
Ay ne güzel umut oldun bizeİnşallah bir an önce iyileşir canım. Kaç gündür bakamadım buraya da doğru düzgün. Şimdi nasıl bebeğin azaldı mı?
Çok geçmiş olsun canım benim damatlığını da gör inşallah
Kuzum genellikle gezmek istiyor benim kız 5 aylık oldu. Oyuncaklarıyla oyalıyorum kitap gösteriyorum kartlar falan. Oyun halısına yatırıyorum. Ama bunlar da çok oyalamıyor. Dişleri berbat kaşınıyor ya eli ağzında ya oyuncakları ya da alt dudağı ile sürekli kaşıma hareketi yapıyor. Diş kaşıyıcı ile kaşıtmasını sağlıyorum arada bende.4 ay atağı da vardır siz de şimdi o da çok etkiliyo. Ama dişler de çok etken huysuzlukta.
Kıyamambenimki yatak odasın girince mutlu oluyor beşiğine koyunca falan gülmeye başlıyor. 4. Ay atağını atlattık uykusu baya düzene girdi. Darısı başınıza inşallah kuzum.
Benimki de arada emmek istemiyor ama ben ataktan olduğunu düşünüyorum. Bir gün gayet güzel emerken diğer gün 3 saat de geçse emmek istemeyebiliyor. Ama biberonu zaten hiç almak istemedi emzik desen o da öyle. Uyanık köftehorAyy aynisi yaa, yatak odasinda karartma perde var, diger odalara gore karanlik olunca anliyor hemen bagiriyormeme reddi de var bizde, biberon reddi de var, emzirmekte cok zorlaniyorum. Gecsin artik su atak matak her neyse
Süper olurBen bi liste buldum isterseniz paylaşayım bana cok uygun geldi ne ne kadar veriliyor hepsi yaziyor ustelik hergun ne vereyim derdi de olmaz
Ya ben cok gülüyorum boyle doktorlara :)Benim bebeğimi doktor 4. Ay dolunca ek gidaya başlatacaktı kilo alımı fazla diye5. Aya başladığında kontrole götürdüm anne sütünü artırırsan biraz daha bekleyelim dedi. Süt olsun diye ne bulursam yiyorum bende Bebeğin kilo alımını ben üstlendim
Normalde kilo başı 1 damla diyorlar. Ortalama 5 6 damla verilmesi lazım. Ama ben 3 damla veriyorum.Kaç damla veriliyor canım araştırdım ana net bir cevap bulamadım
Umut olduysam ne güzel kuzumAy ne güzel umut oldun bizepeki atak döneminde böyle yapıyor muydu bebeğin ? Şimdi nasıl uyuyor
Ayy maşallah kuzuyaUmut olduysam ne güzel kuzumatak döneminde sürekli kucakta olmak istiyordu uyumak istemiyordu uyku gerilemesi olmuştu. Yatak odasına ne kadar erken gidersek gidelim uyuması en az 3 ü buluyordu sonra da zaten saat başı kalkıyordu 4,5,6... Ben uyutana kadar beşik sallıyordum her uyandığında emzirip yatırıp ayrıca beşik sallıyordum yani sabaha kadar beşik sallıyordum resmen. Sonra atak dönemi bitti benim kız beşiğine koyup ağzına emziği verince uyumaya başladı. Şok olmuştum. Şimdi hiç sallamıyorum o uyuyacağımızı anlıyor uykusu da geliyor emziği verince uykuya dalıyor. genelde 11-12 civarı uyuyor ben zaman ilerledikçe bunu 9 A çekmeyi planlıyorum. 11-12 de uyusun önemli değil hiç uyumuyordu sabaha kadar ben buna şükrediyorum. Gecede 2 veya 3 kez emmeye kalkıyor şimdi kuzum.
Sağol kuzum aminnn inşallahAyy maşallah kuzuyadarısı başımıza inlallah. Eskiden atak mı varmış yaa
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?