İlk gün öyle yarın gör bak ağlamayacak. Bende dedim bu böyle her çiş yapınca ağlarsa napacaz çok korkmuştum ama sadece ilk gün ağladı ertesi gün alıştı sanırım ama sargı bezi yoktu benimkinde bardak vardı sadece o bez de acıtabilirBizim dr çarsaöba banyo yaptır dedi 2 güne iyileşir dedi ama Çoçuk her çiş yapınca etinden et koparır gibi ağlıyor bu kadar çabuk iyileşmez benzese bi 10 gün sürer
Nasıl gidiyor peki ? Bebiş istekli mi ? 4 ay dolunca mi başlamıştın canım doktor mu başlamayı uygun gördü ? Bu arada sebzelerle başlaman iyi olmuş. Meyve suyuyla başlayın diyen doktor pek yok artık aslındaBende tadımlara başladım havuç patetes elma ve armut denedim şimdiye kadar doktor meyve suyu ile başla bir çay kaşığı dedi ama ben havuç ve patates ile başladım yoğurdu beşinci ayı doldurunca vereceğim
Bizde de sargı bezi yok dr isterseniz koyun dedi ben 2 numara büyük bez taktım dr kremini sürün beZi rakın dedi beze krem gelse bile o bile yeter dedi ay inşallah canım ya yarına böyle olmaz mahvoldum bugün çok uykusuzum birde üstüne eşimle tartıştıkİlk gün öyle yarın gör bak ağlamayacak. Bende dedim bu böyle her çiş yapınca ağlarsa napacaz çok korkmuştum ama sadece ilk gün ağladı ertesi gün alıştı sanırım ama sargı bezi yoktu benimkinde bardak vardı sadece o bez de acıtabilir
Bugün normalinden daha hassassın bebeğin acı çektiği için. Biraz daha sakin kalmaya çalış geçecek.Bizde de sargı bezi yok dr isterseniz koyun dedi ben 2 numara büyük bez taktım dr kremini sürün beZi rakın dedi beze krem gelse bile o bile yeter dedi ay inşallah canım ya yarına böyle olmaz mahvoldum bugün çok uykusuzum birde üstüne eşimle tartıştık
4 ay 15 günlüğüz birer çay kaşığı kadar verdim havuç hariç diğer verdiklerimi sevdi patates ve havucu aynı anda verdim iki gün üst üste sadece tattırıyorum damak tadı oluşşsun diye yarın da patetes ve havucu karıştırıp biraz daha sıvı tattırmayı düşünüyorum.ewet doktor tattırın dedi meyve ile başlamamı söylediNasıl gidiyor peki ? Bebiş istekli mi ? 4 ay dolunca mi başlamıştın canım doktor mu başlamayı uygun gördü ? Bu arada sebzelerle başlaman iyi olmuş. Meyve suyuyla başlayın diyen doktor pek yok artık aslında
Dr. Aciklamasi dinledim 6 aya kadar olanbebeklerde tutmayin diyor bana kalsa ben tutmaktan yanayim ama cevremden yogun baski var sütüm giderse esimin dilinden de kurtulamam artik sonra tutayim diyorum ins.Allah nasip ederse bi musait zamandaBen tutmayacağım. Kızımda da tutmamıştım hatta 20 aylıkken tekrar denk gelmişti o zaman tutmuştum ama çok zorlanmıştım
Ben emzirmiyorum ama tutamayacagim ne gece uykum var nede gündüz düşer bayılır kalırım bu halde bile zor dayanıyorumKizlar oruc tutabilecek misiniz evde herkes baski yapiyor kayinvalidem esim benim babam hepsi sut veriyosun tutma diyor 3 bucuk aylik olduk etkiler mi ki sizce
Ben temizliyorum şırıngayla canım, ama benim kızın pek tıkanmıyor burnu banyo öncesi rutin haline getirdik biz de üç dört günde bir temizliyoruz. Tıkalı olmadığı halde bizim de öyle baya sümük geliyorBebeğinizin burnunu serumla yıkıyor musunuz ? Bebeğim 3 hafta önce nezle olur gibi olmuştu bende izotonik su alıp şırıngayla sıkarak yıkamaya başladım. Ama hala burnu tıkanıyor akmıyor ama ben şırıngayla sıkınca şeffaf sümük çıkıyor hemde baya baya akıyor. Siz bebeklerinizin burnumu temizliyor musunuz ? Hasta değil ama mevsimsel mi normsl mi anlamadım
Canim okudum şimdi hala çok mu ağliyorBizim dr çarsaöba banyo yaptır dedi 2 güne iyileşir dedi ama Çoçuk her çiş yapınca etinden et koparır gibi ağlıyor bu kadar çabuk iyileşmez benzese bi 10 gün sürer
Aynen canim meyveden yana yaparsan daha sonra sebzelere pek yanasmayabiliyolarKızlar ek gıdayla ilgili pek çok şey okudum ilk tadımları meyveden yana yapmamalıymışız şekerden dolayı, ilk tercihler sebze sonra yoğurt olmalıymış. Meyveler daha sonra. Tabi doktorunuz ne şekilde yönlendirir bilemem ben okuduklarımı paylaşayım dedim, instagramda da pek çok sayfa var ek gıdayla ilgili bilgilendirici ve bebeklik yayınlarının set olarak üç kitabı var bir de remzi kitabevinden çıkan bebeğimin beslenme günlüğü diye bir kitap var bunları tavsiye ederim
Evet evet tabi, bu bilgi daha çok biliniyor diye yazmadım ama sebze önceliği atlanabiliyor diye yazayım dedimAynen canim meyveden yana yaparsan daha sonra sebzelere pek yanasmayabiliyolarbir de her gun tek bir besin tadimi olmali 3 gün kurali ile. Eger ayni güne 2 besin verirsen alerjik bi durum olduğunda neye alerjisi var anlamayabilirsin.
Oyy kiyamam gecmis olsun canim çabucak iyileşsin jnsallahBiz sünnetimizi olduk birazdan eve geçicez çıktığında ağladı ağlayarak uyudu yavrum
Ben 6 ayi doldurmadan ek gıdaya gecmeyi düşünmüyorum. Sende madem başladın çok yavaş ilerle aceleye hiç gerek yok 3 gun kuralına dikkat et canım sifa olsun insallahHanımlar bugün kızımın aşısı vardı.
Doktor kontrol ettı. Herşeyi iyi dedi.
Kızım 5 gun sonra 5 ayına girecek.
Doktora sordum yiyecek verebilir miyim diye.
Bana sizde ne veriliyorsa bebeklere verebilirsin dedi. Bu arada bizde derken Türk olduğum için bunu dedi. Almanlar hazır şeyler alıyorlar ya ondan oyle dedi.
Siz neler tavsiye edersiniz. Ben kızıma yoğurt veriyorum. Az az. Başka aklıma gelen birşey yok
Uzun süredir yapmiyorum canim banyoda temizliyorum burnunu bir güzel haftada 2 yıkıyorum zaten. Birde yüzüstü yatiriyorum ya o zaman varsa iniyor asagi bende çekiyorum hemen :)Bebeğinizin burnunu serumla yıkıyor musunuz ? Bebeğim 3 hafta önce nezle olur gibi olmuştu bende izotonik su alıp şırıngayla sıkarak yıkamaya başladım. Ama hala burnu tıkanıyor akmıyor ama ben şırıngayla sıkınca şeffaf sümük çıkıyor hemde baya baya akıyor. Siz bebeklerinizin burnumu temizliyor musunuz ? Hasta değil ama mevsimsel mi normsl mi anlamadım
Kendimden örnek vericem ama sende kendini deneyerek anlayabilirsin. Kizimda tuttum ve sahur kajvalti seklinde yaptim oyle de güzel sutum oldu ki bilemiyorum ama denemek gerekiyor. Hayirli ramazanlar olsun ❤ Oglumda da deneyeceğim malesef ramazana regl olarak girdim. 4 aylık olduk ve ben ilk regl oldumAlti ayi dolmadiği ve sadece emzirdiğim için oruç tutmamayı düşünüyordum ama günü gelince de vicdan yapmaya başladım, en azından başta ortada Kadir gecesinde birkaç gün tutayım diyorum eşim sütün azalir tutma diyor. Bir hafta sonra 4 aylık olacak bebeğim. Çok sık acıkıyorum ama birkaç gün tutsam en azından Ramazan ruhunu hissederim biraz
Ben bi liste buldum isterseniz paylaşayım bana cok uygun geldi ne ne kadar veriliyor hepsi yaziyor ustelik hergun ne vereyim derdi de olmazKızlar ek gıdayla ilgili pek çok şey okudum ilk tadımları meyveden yana yapmamalıymışız şekerden dolayı, ilk tercihler sebze sonra yoğurt olmalıymış. Meyveler daha sonra. Tabi doktorunuz ne şekilde yönlendirir bilemem ben okuduklarımı paylaşayım dedim, instagramda da pek çok sayfa var ek gıdayla ilgili bilgilendirici ve bebeklik yayınlarının set olarak üç kitabı var bir de remzi kitabevinden çıkan bebeğimin beslenme günlüğü diye bir kitap var bunları tavsiye ederim
Bende dr.tavsiyesiyle cerazetta hapina basladim korunmak icin bi hafta sonra hasta oldum 3 gun oluyor boyle iyi oldu belirsizlik kotuKendimden örnek vericem ama sende kendini deneyerek anlayabilirsin. Kizimda tuttum ve sahur kajvalti seklinde yaptim oyle de güzel sutum oldu ki bilemiyorum ama denemek gerekiyor. Hayirli ramazanlar olsun ❤ Oglumda da deneyeceğim malesef ramazana regl olarak girdim. 4 aylık olduk ve ben ilk regl oldum
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?