• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2020 Aralık Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeginizin cinsiyeti ne olacak?

• Ankete Katılan
    295
Aşıdan hasar alan, ölen bebeklerin sorumluluğunu aşının zorunlu yapılmasını destekleyen yetişkinler alacaklarsa, bu bebeklere kaybettikleri sağlıklarını geri verebileceklerse neden olmasın, olsun tabi zorunlu. Onların aşı sayesinde hayatta ve sağlıklı kaldığına inandığı bebekleri için bir başka bebeğin sağlığını, kimi zaman hayatını feda etmesinde sakınca görmeyen aşı faşistlerinden nefret ediyorum.
Faşist olarak mı görüldüm size peki sizin gibi düşünmeyenleri başkalaştırıp bu nefret söylemi ile siz hangi sıfatı alıyorsunuz sanırım Türkiyede de yaşamıyorsunuz bir laf vardır bekara karı boşamak kolaydır diye

Bende aşılarını yaptırıyorum ama rota aşısı zorunlu değil çok önemli bir aşı ise neden devlet karşılamıyor. Ben yaptırabilirim ama çevremde yaptırmayan yaptıramayan bir sürü insan var. Rota aşısını alerjik bebeklere yapmıyorlar çünkü daha kötü sonuçlar doğurabiliyor.
Rota ve menenjit aşısı özel aşı kızım 4 yaşında onun zamanında aynı soruyu bende Çoçuk doktorumuza sordum madem gerekli niye devlet yapmıyor yakın zamanda aşı takvimine alınacağını bu konuda çalışma yapıldığını ama maliyetler yüzünden alınamadığını söyledi
Bu arada benim bu tarz konularda cahil olduğumu düşünenler varsa Türkiye’nin en büyük üniversite hastanesinde uzman biyolog olarak görev yapmaktayım

Asi karsiti soylemlerden ben de cok rahatsiz oluyorum. Zararli oldugunu dusunenler yaptirmasin o zaman ama insanlara yonlendirme de yapmasinlar. Hergun gruba girdigimde asi karsiti birseyler yazildigini gormek biktirdi beni artik. Hergun ayni seyleri yazmak neden? Herkesin akli var arastirma imkani var bilirkisi olmaya gerek yok

Bende daha çok şevklendim sabah kıpırdamaya başladığı an kaldırıp tuvalete götürmeyi deneyeceğim bakalım o zaman yapacak mı 🤗 böyle her gün bir kez de olsa başlasak git gide öğrenir ve alışırlar inşallah. 2 aylık da bez stoklamıştım işime yaramazsa satacağım mecburen ondan sonra YBBye geçeriz artık 🤔
Ben ybb stoklamıştım ama kızım da küçük olunca henuz cesaret edip kullanmaya başlamamıştım. Bebegimin gazi gecene kadar erteliyordum. Eğer tuvalet eğitimi iyi giderse sadece ybb kullanırım. Lulunun renkleri adinda bir hesaptan almıştım instagramda. Kumaşlar agartilmamis ve cok yumuşak, çok begendim. Pamucco markasının bezleri de agartilmamis ham pamukla uretilmis yerli urunler, kız kardeşim pamucco ped kullanıyor.

Bu arada ben bebeğimi tuvalete götürüyorum çiş yapıyor ama normalde çok çiş yapan bir bebek olmamasına rağmen yarım saat gecmeden bezini ıslak buluyorum. Idrar yolu enfeksiyonu geliyor aklıma, inşallah değildir, takip edecegim bakalım. Sizin bebeginiz ne siklikta çiş yapiyor farkedebildiniz mi?

Hayır sürmedim. Yazmış mıydınız hatırlamıyorum 🙈 eğer kesin çözüm olacaksa alayım. Hergün kahvaltı sonrası tuvalete çıkan ben. Gün aşırı zorlanarak çıkıyorum malesef 😒
Fazla sicak kuru ve fazla soğuk kuru beslenmek kabızlık yapabilirmiş. Soguk nemli ve sicak nemlileri daha cok kullansanız?

Hint yağı kesinlikle tuvalete çıkarıyor. Ben gebelikte kullandim, emzirme doneminde kullanimi için doktora bir danışıp karnınıza surebilirsiniz ince bir tabaka halinde. Ayni zamanda karaciğerde detoks etkisi yapiyor, sık kullanımı toksin çözüp süte toksin geçişine sebep olur mu ondan emin değilim.

Asi karsiti soylemlerden ben de cok rahatsiz oluyorum. Zararli oldugunu dusunenler yaptirmasin o zaman ama insanlara yonlendirme de yapmasinlar. Hergun gruba girdigimde asi karsiti birseyler yazildigini gormek biktirdi beni artik. Hergun ayni seyleri yazmak neden? Herkesin akli var arastirma imkani var bilirkisi olmaya gerek yok
Neden? Toplumsal duyarlılık. Yardımseverlikten yenidoğan bebeklerin gazına çözüm olarak kola önermiş insansınız, beni anlamış olmanız gerekirdi aslında.

Neden? Toplumsal duyarlılık. Yardımseverlikten yenidoğan bebeklerin gazına çözüm olarak kola önermiş insansınız, beni anlamış olmanız gerekirdi aslında.
Peki biri sizi dinleyip asi yaptirmasa ve ölümle sonuclansa vicdaniniz rahat edecek mi gece uyuyabilecek misiniz?

Aynen katılıyorum birde hemen düşmanca bir tavra bürünülüyor ya ben senle aynı fikirde olmak zorunda mıyım ben küçücük bebeğime hacamat yaptırmak istemiyorum siz yaptırmışsınız eyvallah o sizin çoçuğunuz Ben aşı yaptırdım yaptırıyorum yaptırıcam da
Hele ki küresel bir salgınla uğraştığımız bu günlerde bu aşı konusunun böyle yıpratılması hoşuma gitmiyor hayır faşist olmuşum birde
Sonuç olarak herkesin aklı fikri var beyin bedava kullanmalarını tavsiye ederim

Aynen katılıyorum birde hemen düşmanca bir tavra bürünülüyor ya ben senle aynı fikirde olmak zorunda mıyım ben küçücük bebeğime hacamat yaptırmak istemiyorum siz yaptırmışsınız eyvallah o sizin çoçuğunuz Ben aşı yaptırdım yaptırıyorum yaptırıcam da
Hele ki küresel bir salgınla uğraştığımız bu günlerde bu aşı konusunun böyle yıpratılması hoşuma gitmiyor hayır faşist olmuşum birde
Sonuç olarak herkesin aklı fikri var beyin bedava kullanmalarını tavsiye ederim
kullanabilseler boyle hassas konularda insanlari etkilemeye calismazlar vebal aliyorlar ama bunu anlayacak idrak nerde

Rota ve menenjit aşısı özel aşı kızım 4 yaşında onun zamanında aynı soruyu bende Çoçuk doktorumuza sordum madem gerekli niye devlet yapmıyor yakın zamanda aşı takvimine alınacağını bu konuda çalışma yapıldığını ama maliyetler yüzünden alınamadığını söyledi
Bu arada benim bu tarz konularda cahil olduğumu düşünenler varsa Türkiye’nin en büyük üniversite hastanesinde uzman biyolog olarak görev yapmaktayım
Bunun calillikle alakası yok ki canım. Kesin bir bilgi kimse veremez. Doktorlar bile fikir ayrılığına düşüyor

Merhaba doktorum 12+4 ken %80 kız dedi acaba yanılma payı olur mu genelde hep oğlan dediklerinde yanılma oluyor deniyor hiç kızda yaşayan oldu mu
12+5’te %90 kız demişti doktorum ama 3,5 aylık bir oğlum var şuan 🥰
Kizlar bebeklerinizin saclari dokuldu mu acaba, bizim 3 ay bitti basladi sanki. İlk iki haftada ondeki saclari dokulup uzamisti tekrar.
Bizimkinin dökülüyor yenileri de çıkıyor. Bazı yerleri uzun bazı yerleri kısa yeni saçlarla karışık birşey oldu 😁

Merhaba. Gebeliğe hazırlık için yaptığım detokslar yeterli olmadı, gebelikte de sonrasında ciddi kaşınmalarım oldu çünkü. Hatta dogumdan sonra ürtiker başladı ve goz çevremde çıkan döküntülerden gözüm balon gibi şişti. Kaşıntı karaciğerin toksin yükünü tolere edememesiyle ilgili bir hastalık. Eger detokslar yeterli olsaydı gebelikte kaşınmazdım. Dogumda epidural aldım, bir tane de rahmi toparlasin diye igne yaptılar. Kasintinin ürtikere ürtikere dönüşmesinden bu ilaçları sorumlu tutuyorum ama karaciğerim detokslarla iyice temizlenmiş olsa vücudum bu ilaçları tolere edebilirdi. Başta ürtiker için bir mizaç uzmanından beslenme danışmanlığı aldım ve iki hafta içinde ürtiker büyük oranda geçti ama hala gebelikte olduğu kadar kasiniyorum.

Birincisi vücudum yeterince temizlenmedi, ikincisi dogumda ilaç aldım ve bu sebeple bebeğim belinde morlukla doğdu. Modern tıbbın mongol lekesi dediği bu lekeyi geleneksel tıp bebeğin vücudunun ağır toksin yükü altında olduğuna bir işaret kabul ediyor. Ki bebeğimde de aşısız olmasına rağmen hafif düzeyde alerji var bence. Önceleri sadece gaz diye düşündüm ama bir iki besin mukuslu kaka yapınca alerjisi olduğundan emin oldum. Bebeğim 7 günlükken kuyruk sokumundan ve morluk olan yerden hacamat oldu. Çok şükür morluk çok az kaldı. Yakın zamanda morluk üzerinden yeniden hacamat olacak.

Detoks ve aşı yaptırmamak işe yaradı mı, evet kesinlikle yaradı. Bebeğim geceleri sadece emmek için uyanıyor. Ilk bebeğimde uyku nedir bilmedik 2.5 sene. Ilk 14 ayı ise inanilmaz zordu gece gündüz. Ama bu bebeğim çok huzurlu, gündüz uykusu gayet iyi, gece uykusu 4 saat+2.5 saat+2 saat şeklinde ve bu bana rüya gibi geliyor.

Sizin aşı ya da alerjiyle ilgili deneyiminiz nedir?
Ben aşıların tamamını(devletin karşıladıklarını) yaptırdım. Alerjimiz olduğu için rota aşısını önermedi doktorumuz. 3 aylıkken alerji dendi 9 buçuk aylık olduk hala. Mücadeledeyiz. Çoklu besin alerjisi dediler. Hemen hemem herşeye cilt tepkili. Bununla beraber gaz sancıları ve huzursuzlukta bonusu. Gündüz daha iyi gece uykumuz yok. Kızamık aşısı olucaktık hastanede kayınvalidemi kaybettik geçen hafta gidemedik. Bu hafta içi gidip hem immunoloji kontrolümüzü, hem aşımızı, hemde tüm besin alerjisi panel testimizi yaptırıcaz. Aşıyı doktor onaylarsa tabii yumurta alerjimiz 100 üzeri. Korkutuyor açıkcası. Ama hastalıkla mı karşılaşması daha iyi yoksa aşıyla biraz bağışıklık kazanması mı bilemedim 🤷🏼‍♀️

Merhaba arkadaşlar bebegim sadece anne sütü alıyor. 1 buçuk aylıkken rota virüsüne yakalandı.bizde ateş kusma belirtisi olmadı.sadece ishal vardı.gunde abartısız 30 kez bez degistirdim.3 gün hastanede yattık.doktorlar anne sütü alan bu kadar küçük bebekte nadir bulacağını söyledi.kontrol için hastaneye gittiğimizde emzirme odalarında altını degistirmistim.oradan bulaştığını tahmin ediyorum.tanamen geçmesi 1 ay sürdü.rota aşısı konusunda kararsız kalanlar için bilgi olsun.

Bize damla verdi dr damla ve masaj ilr daha iyi oldu hsmd olsun. Masaj iki göze birden ve biraz bastirmak gerekiyormuş mesela, ben kibar yapıyordum biraz. Enfeksiyon olduğu için damla verdi sizde de enfeksiyon olmus olabilir
Damla kullandık ama geçmedi sizde çapak ve alıntı geçti mi damladan sonra tombrassed damlamiz

Arkadaşlar artık 3 aylık olduk ..gece uyandırmaya gerek yok dedi doktorumuz. 1. Gece 5. Saatte üzerim süt olmus şekild e uyandım 🙃🙃🙃 yanı bebek uyanmasana biz uyanıp sağacakmışız yoksa??? Siz nasıl yapıyorsunuz??

Merhaba arkadaşlar bebegim sadece anne sütü alıyor. 1 buçuk aylıkken rota virüsüne yakalandı.bizde ateş kusma belirtisi olmadı.sadece ishal vardı.gunde abartısız 30 kez bez degistirdim.3 gün hastanede yattık.doktorlar anne sütü alan bu kadar küçük bebekte nadir bulacağını söyledi.kontrol için hastaneye gittiğimizde emzirme odalarında altını degistirmistim.oradan bulaştığını tahmin ediyorum.tanamen geçmesi 1 ay sürdü.rota aşısı konusunda kararsız kalanlar için bilgi olsun.
Çok geçmiş olsun. Bebeğiniz iyidir umarım. Çok küçük yakalanmış gerçekten zaten 3 ay altındaki bebeklerde birçok hastalığı tedavisi hastanede yatarak yapılıyor. Bağışıklık kazandığı için aşı olması gerekmedi değil mi ?

Ben aşıların tamamını(devletin karşıladıklarını) yaptırdım. Alerjimiz olduğu için rota aşısını önermedi doktorumuz. 3 aylıkken alerji dendi 9 buçuk aylık olduk hala. Mücadeledeyiz. Çoklu besin alerjisi dediler. Hemen hemem herşeye cilt tepkili. Bununla beraber gaz sancıları ve huzursuzlukta bonusu. Gündüz daha iyi gece uykumuz yok. Kızamık aşısı olucaktık hastanede kayınvalidemi kaybettik geçen hafta gidemedik. Bu hafta içi gidip hem immunoloji kontrolümüzü, hem aşımızı, hemde tüm besin alerjisi panel testimizi yaptırıcaz. Aşıyı doktor onaylarsa tabii yumurta alerjimiz 100 üzeri. Korkutuyor açıkcası. Ama hastalıkla mı karşılaşması daha iyi yoksa aşıyla biraz bağışıklık kazanması mı bilemedim 🤷🏼‍♀️
Merhaba 3 aylıkken alerji teşhisini nasıl koydular ve ne gibi şikayetleriniz vardı?

Merhaba 3 aylıkken alerji teşhisini nasıl koydular ve ne gibi şikayetleriniz vardı?
Geçmeyen konak ve eklem yerlerinde ki mantarımsı kızarıklıklar. Huzursuzluk dehşet gaz sancıları uykusuzluk bunların hepside yanıdna. Ben bilmiyordum süt alerjisi diye bişey. O zaman öğrenmiş oldum :)

Back