2020 Aralık Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeginizin cinsiyeti ne olacak?

• Ankete Katılan
    295
Faşist olarak mı görüldüm size peki sizin gibi düşünmeyenleri başkalaştırıp bu nefret söylemi ile siz hangi sıfatı alıyorsunuz sanırım Türkiyede de yaşamıyorsunuz bir laf vardır bekara karı boşamak kolaydır diye

Rota ve menenjit aşısı özel aşı kızım 4 yaşında onun zamanında aynı soruyu bende Çoçuk doktorumuza sordum madem gerekli niye devlet yapmıyor yakın zamanda aşı takvimine alınacağını bu konuda çalışma yapıldığını ama maliyetler yüzünden alınamadığını söyledi
Bu arada benim bu tarz konularda cahil olduğumu düşünenler varsa Türkiye’nin en büyük üniversite hastanesinde uzman biyolog olarak görev yapmaktayım

Asi karsiti soylemlerden ben de cok rahatsiz oluyorum. Zararli oldugunu dusunenler yaptirmasin o zaman ama insanlara yonlendirme de yapmasinlar. Hergun gruba girdigimde asi karsiti birseyler yazildigini gormek biktirdi beni artik. Hergun ayni seyleri yazmak neden? Herkesin akli var arastirma imkani var bilirkisi olmaya gerek yok

Ben ybb stoklamıştım ama kızım da küçük olunca henuz cesaret edip kullanmaya başlamamıştım. Bebegimin gazi gecene kadar erteliyordum. Eğer tuvalet eğitimi iyi giderse sadece ybb kullanırım. Lulunun renkleri adinda bir hesaptan almıştım instagramda. Kumaşlar agartilmamis ve cok yumuşak, çok begendim. Pamucco markasının bezleri de agartilmamis ham pamukla uretilmis yerli urunler, kız kardeşim pamucco ped kullanıyor.

Bu arada ben bebeğimi tuvalete götürüyorum çiş yapıyor ama normalde çok çiş yapan bir bebek olmamasına rağmen yarım saat gecmeden bezini ıslak buluyorum. Idrar yolu enfeksiyonu geliyor aklıma, inşallah değildir, takip edecegim bakalım. Sizin bebeginiz ne siklikta çiş yapiyor farkedebildiniz mi?

Hayır sürmedim. Yazmış mıydınız hatırlamıyorum eğer kesin çözüm olacaksa alayım. Hergün kahvaltı sonrası tuvalete çıkan ben. Gün aşırı zorlanarak çıkıyorum malesef
Fazla sicak kuru ve fazla soğuk kuru beslenmek kabızlık yapabilirmiş. Soguk nemli ve sicak nemlileri daha cok kullansanız?

Hint yağı kesinlikle tuvalete çıkarıyor. Ben gebelikte kullandim, emzirme doneminde kullanimi için doktora bir danışıp karnınıza surebilirsiniz ince bir tabaka halinde. Ayni zamanda karaciğerde detoks etkisi yapiyor, sık kullanımı toksin çözüp süte toksin geçişine sebep olur mu ondan emin değilim.

Neden? Toplumsal duyarlılık. Yardımseverlikten yenidoğan bebeklerin gazına çözüm olarak kola önermiş insansınız, beni anlamış olmanız gerekirdi aslında.

Neden? Toplumsal duyarlılık. Yardımseverlikten yenidoğan bebeklerin gazına çözüm olarak kola önermiş insansınız, beni anlamış olmanız gerekirdi aslında.
Peki biri sizi dinleyip asi yaptirmasa ve ölümle sonuclansa vicdaniniz rahat edecek mi gece uyuyabilecek misiniz?

Aynen katılıyorum birde hemen düşmanca bir tavra bürünülüyor ya ben senle aynı fikirde olmak zorunda mıyım ben küçücük bebeğime hacamat yaptırmak istemiyorum siz yaptırmışsınız eyvallah o sizin çoçuğunuz Ben aşı yaptırdım yaptırıyorum yaptırıcam da
Hele ki küresel bir salgınla uğraştığımız bu günlerde bu aşı konusunun böyle yıpratılması hoşuma gitmiyor hayır faşist olmuşum birde
Sonuç olarak herkesin aklı fikri var beyin bedava kullanmalarını tavsiye ederim

kullanabilseler boyle hassas konularda insanlari etkilemeye calismazlar vebal aliyorlar ama bunu anlayacak idrak nerde

Bunun calillikle alakası yok ki canım. Kesin bir bilgi kimse veremez. Doktorlar bile fikir ayrılığına düşüyor

Merhaba doktorum 12+4 ken %80 kız dedi acaba yanılma payı olur mu genelde hep oğlan dediklerinde yanılma oluyor deniyor hiç kızda yaşayan oldu mu
12+5’te %90 kız demişti doktorum ama 3,5 aylık bir oğlum var şuan
Kizlar bebeklerinizin saclari dokuldu mu acaba, bizim 3 ay bitti basladi sanki. İlk iki haftada ondeki saclari dokulup uzamisti tekrar.
Bizimkinin dökülüyor yenileri de çıkıyor. Bazı yerleri uzun bazı yerleri kısa yeni saçlarla karışık birşey oldu

Ben aşıların tamamını(devletin karşıladıklarını) yaptırdım. Alerjimiz olduğu için rota aşısını önermedi doktorumuz. 3 aylıkken alerji dendi 9 buçuk aylık olduk hala. Mücadeledeyiz. Çoklu besin alerjisi dediler. Hemen hemem herşeye cilt tepkili. Bununla beraber gaz sancıları ve huzursuzlukta bonusu. Gündüz daha iyi gece uykumuz yok. Kızamık aşısı olucaktık hastanede kayınvalidemi kaybettik geçen hafta gidemedik. Bu hafta içi gidip hem immunoloji kontrolümüzü, hem aşımızı, hemde tüm besin alerjisi panel testimizi yaptırıcaz. Aşıyı doktor onaylarsa tabii yumurta alerjimiz 100 üzeri. Korkutuyor açıkcası. Ama hastalıkla mı karşılaşması daha iyi yoksa aşıyla biraz bağışıklık kazanması mı bilemedim

Merhaba arkadaşlar bebegim sadece anne sütü alıyor. 1 buçuk aylıkken rota virüsüne yakalandı.bizde ateş kusma belirtisi olmadı.sadece ishal vardı.gunde abartısız 30 kez bez degistirdim.3 gün hastanede yattık.doktorlar anne sütü alan bu kadar küçük bebekte nadir bulacağını söyledi.kontrol için hastaneye gittiğimizde emzirme odalarında altını degistirmistim.oradan bulaştığını tahmin ediyorum.tanamen geçmesi 1 ay sürdü.rota aşısı konusunda kararsız kalanlar için bilgi olsun.

Bize damla verdi dr damla ve masaj ilr daha iyi oldu hsmd olsun. Masaj iki göze birden ve biraz bastirmak gerekiyormuş mesela, ben kibar yapıyordum biraz. Enfeksiyon olduğu için damla verdi sizde de enfeksiyon olmus olabilir
Damla kullandık ama geçmedi sizde çapak ve alıntı geçti mi damladan sonra tombrassed damlamiz

Arkadaşlar artık 3 aylık olduk ..gece uyandırmaya gerek yok dedi doktorumuz. 1. Gece 5. Saatte üzerim süt olmus şekild e uyandım yanı bebek uyanmasana biz uyanıp sağacakmışız yoksa??? Siz nasıl yapıyorsunuz??

Çok geçmiş olsun. Bebeğiniz iyidir umarım. Çok küçük yakalanmış gerçekten zaten 3 ay altındaki bebeklerde birçok hastalığı tedavisi hastanede yatarak yapılıyor. Bağışıklık kazandığı için aşı olması gerekmedi değil mi ?

Merhaba 3 aylıkken alerji teşhisini nasıl koydular ve ne gibi şikayetleriniz vardı?

Merhaba 3 aylıkken alerji teşhisini nasıl koydular ve ne gibi şikayetleriniz vardı?
Geçmeyen konak ve eklem yerlerinde ki mantarımsı kızarıklıklar. Huzursuzluk dehşet gaz sancıları uykusuzluk bunların hepside yanıdna. Ben bilmiyordum süt alerjisi diye bişey. O zaman öğrenmiş oldum :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…