2020 Aralık Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeginizin cinsiyeti ne olacak?

• Ankete Katılan
    295
Kızlar aranızda tuvalet iletişimi ve bezsiz bebek konusunu duyan veya deneyen var mı? Bu konuyu yeni gördüm araştırdım ve aklıma yattı denemek istiyorum. Yenidoğan döneminden itibaren bebeğin tuvaleti gelince sinyal verdiği ve doğuştan tuvalet alışkanlığı olduğu savunulan bir konu. Kendi bebeğimi takip ettiğimde anlatılan gibi olduğunu gördüm. Kızım sabaha karşı sebepsiz yere karnı tok olduğu halde ağlıyordu ve takip edince bunu çişi geldiğinde yaptığını farkettim. Tuvaletim geldi ama altıma yapmak istemiyorum çağrısıymış bu. Ne zamanki yapıyor sakinleşip uykusuna devam ediyor. Önce kakasıyla denemeye başlayıp tuvalet alışkanlığına aşina olmasını sağlamak istiyorum şimdiden

Merhaba doktorum 12+4 ken %80 kız dedi acaba yanılma payı olur mu genelde hep oğlan dediklerinde yanılma oluyor deniyor hiç kızda yaşayan oldu mu

Bu konuyu aidin salih de kitabında işlemiş ama nasıl uygulanır ayrıntısı yok. Bizim bir özbek aile dostumuz var. Ilk bebeğinde hiç bez kullanmamış. Dışarı çıkarken bez bagliyordum cok huysuzlanıyordu diye anlatır. Sordum nasıl yapılır diye, bebek tuvaleti gelince değişik sesler çıkarır dedi ama Türkiye Türkçesine tam hakim olamadığı için detaylarda anlaşamadık pek. Aşama aşama anlatan bir kaynak bulduysanız paylaşır mısınız rica etsem, ben de denemeyi çok isterim.

Evet bende Gerçek Tıp kitabında bunu görmüştüm ilgimi çekmişti ama konuyla ilgili ayrıntı yazmadığı için üstünde durmamıştım. YouTubeda tevafuk olarak karşıma bu video çıktı Rus bir hanım bebeğinde bu yöntemi uyguluyormuş videoda da uygulamalı olarak anlatıyor. Gözle görünce bir cesaret geldi ve deneyeyim dedim bende

Kizlar bebeklerinizin saclari dokuldu mu acaba, bizim 3 ay bitti basladi sanki. İlk iki haftada ondeki saclari dokulup uzamisti tekrar.

Benim bebeğim de başlarda ağlarken bezini açtığımda çiş yaptığına denk geliyordum.
İdrar yollarında sorun mu var diyordum
Ama sonradan gözümüzün içine bakarak tatlı tatlı gülerek çiş yapıp etrafı batırmışlığı da var

Bebeklerin de yetişkinler gibi doğuştan altına pisletmeme altı açık tuvaletini yapma fıtrafı varmış çünkü o yüzden altları açılınca rahatlayıp hemen salıveriyorlar :) biz sürekli altlarını kapatarak onları bu şekilde yapmaya zorluyoruz ve zamanla buna alışıp unutuyorlar. 2 sene sonra da tamam artık bez bitti deyip tekrar tuvalete alıştırmaya çalışıyoruz yavrucakları

Ben ilk denememi yaptım

Oğlum mızmızlanarak uyandı, hemen tuvalete götürüp çişşş çişşş dedim. Daha kolay yapar diye ılık su açıp pipisine tuttum ve az da olsa yaptı 1 dakika içinde Sonra emzirdim, emzirirken de yapmış ama yarım saat geçmeden Çiş yaptıktan sonra pipisi hala sertti, demek ki tek seferde yapmadı tamamını diye düşündüm. Kakasını da uzun uzun yapar. Bir dahaki sefere çişini yaptıktan sonra biraz daha bekleyeceğim. Denerseniz bizimle de paylaşın deneyiminizi olur mu

Ay maşallah ne hızlısınız ben henüz deneyemedim cesaret edemedim belki de kızım uyuyor şuan uyanıp emzirdikten sonra bende deneyeceğim inşallah, bakalım ilk denememiz nasıl olacak

gunebakan_ şimdi biz de ilk denememizi yaptık bende çişş diyerek yaptırmaya çalıştım 5 dakika kadar bekledim ilk başta biraz korktu rahat durmadı sonra etrafı izlerken sakinleşti, çişini hiç yapmadı sonra tam kaldırırken baktım ki biraz kakasını yapmış normalde bu saatte gece en son bezini değiştirirdim ve sabaha kadar hiç kaka yapmazdı çok sevindim görünce

Çok sevindim, maşallah ona Başarırsam her yere yazacağım, bu gelenek yeniden yaşamaya başlasın diye

Çok sevindim, maşallah ona Başarırsam her yere yazacağım, bu gelenek yeniden yaşamaya başlasın diye
Bende daha çok şevklendim sabah kıpırdamaya başladığı an kaldırıp tuvalete götürmeyi deneyeceğim bakalım o zaman yapacak mı böyle her gün bir kez de olsa başlasak git gide öğrenir ve alışırlar inşallah. 2 aylık da bez stoklamıştım işime yaramazsa satacağım mecburen ondan sonra YBBye geçeriz artık

Sadece rota değil hiçbir aşı zorunlu değil. Sadece rota paralı devlet karşılamıyor.

Kizlar bebeklerinizin saclari dokuldu mu acaba, bizim 3 ay bitti basladi sanki. İlk iki haftada ondeki saclari dokulup uzamisti tekrar.

biz oğlum 1 haftalıkken saçlarını kazıdık . O zamandan beri saç çıkarmaya çalışıyor hiç dökülemedi çıkanlar da gayet sağlam duruyor dökülecek gibi değil o yüzden iyiki kazımışız diyorum şimdi

Bu benim oğlum da da var ama kakasi gelince yapiyo. Gazi gelince ağlıyo yapınca rahatlıyo tekrar uyuyo

Eger ki gece uyanmadan uykuya devam ediyorsa artık degistirmiyorim cunku uyaniyor değiştirince:)

Duydum okudum bende. Ama ben henüz hiç sinyal almıyorum:)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…