- 9 Mart 2020
- 2.869
- 3.197
- 83
- 30
Bende doğumdan sonra azalma oldu çok gaz sancısı çeken bı insandım her seferinde hastaneye gidecek konumda oluyodum yurutemiyodum gastiritim var o kadar dikkat etmeme rağmen oluyodu hamileliğimde de kaç defa gaz sancısını bebegimle ilgili olduğunu sanıp gittimBebeğinin gazı azalan ya da geçen anneler, sizin de sindirim sisteminizde değişiklik oldu mu, kabızlığın geçmesi, şişkinliğin azalması gibi?
Ben de aynı durumdayım. Beslenme alışkanlıklarımda değişiklik olmamasına rağmen midem bağırsaklarım daha iyi bir haftadır. Oğlum 2.5 aylık olacak o da 3-4 gündür gündüz uykularını uzatmaya başladı, gazı azalıyor. Doğumdan sonra annenin toparlanma süreci ile bebeğin gaz durumu paralel ilerliyor galiba.Ben hiç kabızlık yaşamadım en baştan beri ama çok aşırı şişkinlik vardı. Sanki 3 aylık olunca bende ki de azaldı onda ki de. Şuan kızım da daha rahat ben de.
Yani hemoroidin iyileşmesiyle bebegin gazının azalması ayni zamanlarda mı oldu sizin?Bende doğumdan sonra azalma oldu çok gaz sancısı çeken bı insandım her seferinde hastaneye gidecek konumda oluyodum yurutemiyodum gastiritim var o kadar dikkat etmeme rağmen oluyodu hamileliğimde de kaç defa gaz sancısını bebegimle ilgili olduğunu sanıp gittimbebeğim doğdu ayrica su gaz yapiyo onu bunu yemeyim demedim zaten normal hayatımda da tuketmiyorum ama normal doğumun etkisi mı nedir hep derler ne rahatsızlık varsa hepsi birden gidiyo insan yeni doğmuş gibi oluyo maşallah 3 aydır gaz sancım olmadı kabızlığım oldu oda normal doğumdan sonra hemorid başladı o çok zorladı şuan onu da geçirmiş bulunuyorum kalıcı olacak diye çok korkmuştum . Gel gelelim bebeğime ne kadar dikkat etsemde oldu ama bir aydir oda çok rahat gaz damlasını tamamen kestim masajlarla üstesinden geliyoruz
Benim de bugün kafamdaki tek konu rota virüsü aşısıydı.Bende aşılarını yaptırıyorum ama rota aşısı zorunlu değil çok önemli bir aşı ise neden devlet karşılamıyor. Ben yaptırabilirim ama çevremde yaptırmayan yaptıramayan bir sürü insan var. Rota aşısını alerjik bebeklere yapmıyorlar çünkü daha kötü sonuçlar doğurabiliyor. Bazen birşeyleri sorgulamak lazım diye düşünüyorum
Hastaligin gorulme oraninin dusuk olmasi ve dolayisiyla maliyeti sebebiyle devlet asi programina almiyor, bazi ulkelerde yapiliyor bildigim kadariyla.Benim de bugün kafamdaki tek konu rota virüsü aşısıydı.
Benim kafamdakileri yazmışsınız.
Çok gerekliyse neden zormlu değil diye düşünüyordum.
Birde alerji konusu var.
Bebeğimin belki bişeye alerjisi var.
Ben farkedemedim.
Bu durumda rota aşısı ne kadar güvenli bilemedim.
Oğlum 3.5 aylık bizimde sürekli ağız suyumuz akıyor.Kizlar biz 3 aylık olduk . Çok şoruklu bizim kızYaklaşık iki haftadır bebeğimin agizi çok sulaniyo erken mi diş cikaracak anlamıyorum bez önlük filan hemen islaniyo bu ayda normal mi bilemedim sizde durumlar nasıl bu ay ki kontrolüne gitmedik. Bu arada gece bez değiştiriyomusunuz resmen 12 boyunca kızım çiş yapmamış buda kafama takıldı yapınca bayağı yoğun sariydi enfeksiyon mu acaba yoksa bu kadar beklettigi için mi .. Gece uyku saatlerine göre 4 saatte bir uyanıyor emmek için gündüz uyanık oldugunda iki kez emiyor yartisa kadar sadece anne sütü bir ay önce 6 kg 62 cm dik sütüm mu yetmiyo kafamda deli sorular
Aynen canım bende muallaktayım. Riske girmek istemiyorum ama iki türlü de risk var. Bende alerji konusunu sordum doktorumuza. Kakada kan, egzama, pişik gibi belirtiler olmadan anneye diyet yaptırmıyoruz dedi. Gaz da bir alerjik belirtidir aslında dedi. Yani gazlı bebekler büyük ihtimalle alerjik. Aşı sonrası tetiklenme olursa diye endişem var. Şu anlık doktorların önemsediği bir alerji yok ama sonradan gelişebilir. Eşim de kararı bana bırakıyorBenim de bugün kafamdaki tek konu rota virüsü aşısıydı.
Birde alerji konusu var.
Ben farkedemedim.
Canım enfeksiyon olabilir takip et istersem huzursuzluk ateş var mı ? Emdiği halde o kadar süre çiş yapmaması normal değilKizlar biz 3 aylık olduk . Çok şoruklu bizim kızYaklaşık iki haftadır bebeğimin agizi çok sulaniyo erken mi diş cikaracak anlamıyorum bez önlük filan hemen islaniyo bu ayda normal mi bilemedim sizde durumlar nasıl bu ay ki kontrolüne gitmedik. Bu arada gece bez değiştiriyomusunuz resmen 12 boyunca kızım çiş yapmamış buda kafama takıldı yapınca bayağı yoğun sariydi enfeksiyon mu acaba yoksa bu kadar beklettigi için mi .. Gece uyku saatlerine göre 4 saatte bir uyanıyor emmek için gündüz uyanık oldugunda iki kez emiyor yartisa kadar sadece anne sütü bir ay önce 6 kg 62 cm dik sütüm mu yetmiyo kafamda deli sorular
Bende kabızlık devam ediyor malesefBen de aynı durumdayım. Beslenme alışkanlıklarımda değişiklik olmamasına rağmen midem bağırsaklarım daha iyi bir haftadır. Oğlum 2.5 aylık olacak o da 3-4 gündür gündüz uykularını uzatmaya başladı, gazı azalıyor. Doğumdan sonra annenin toparlanma süreci ile bebeğin gaz durumu paralel ilerliyor galiba.
Aynen öyle oldu. Bebeğimde mesela kabız değil ama yapinca sıvı kaka yapiyo 4 gün filan üstünden geçmesine rağmen gaz çıkışında filan problem yok doktor her şey normal diyor ben aynı zamanda yaklaşık 1 aydir rezene kimyon ve çörek otu tohumu çayı içiyorum o bayağı düzene oturttu ona da bağlıyorum uykusu da düzene girdi sütü de arttiriyomus çok faydasını gördümYani hemoroidin iyileşmesiyle bebegin gazının azalması ayni zamanlarda mı oldu sizin?
Bende yarın bı aile hekimine gideceğim .bende 4 noya geçtim sızma olduğu için sürekli uyaniyordu normalde hep dolu olurdu bu gece çok şaşırdım yarın onuda sorarımOğlum 3.5 aylık bizimde sürekli ağız suyumuz akıyor.
Ebe diş çıkarma için erken ama nadiren 4.ayda da diş çıkaran bebekler var dedi.
Gece daha az beslendiği için gece yarısı bez almıyorum uykusu dağılmasın diye.
3 numara beze geçtik. Sabaha kadar yeterli oluyor.
Şimdilik sızd8rma olmadı 3 numaralı bezde.
Hiç bı belirti yok canım uykusu da normal yarın götüreceğim soruyum ilk defa böyle olduCanım enfeksiyon olabilir takip et istersem huzursuzluk ateş var mı ? Emdiği halde o kadar süre çiş yapmaması normal değil
Bugun doktora yazdım dedi ki bazı çocukların yapısında gündüz uykusu yokmuş bazısı gündüz uykusunu çok severgeceleri deliksiz uyuyor ama gündüz uyumuyor bizimki
Konuşun kucağınıza alın tadını çıkarın yazmış da ev kalkmış gidiyor onu ne yapacağız
Bizim de öyle valllaOğlum 3.5 aylık bizimde sürekli ağız suyumuz akıyor.
Ebe diş çıkarma için erken ama nadiren 4.ayda da diş çıkaran bebekler var dedi.
Gece daha az beslendiği için gece yarısı bez almıyorum uykusu dağılmasın diye.
3 numara beze geçtik. Sabaha kadar yeterli oluyor.
Şimdilik sızd8rma olmadı 3 numaralı bezde.
1 ay once yaptirdik ne ishal ne kabiz hicbir yan etkisi olmadi bizde 1 ay sonra da 2. doz olacakRota aşısı yaptırdınız mı ? Bağırsak florasına zarar veriyormuş yaptırmadam mı diye düşünüyorum kararsızım. Büyük kızımda yaptırmıştım ama sonrasında kabızlık kilo alımında azalma olmuştu. Doktor karar verirsen 3,5 aya kadar yaptırman gerekiyor sonrasında bir işe yaramaz dedi
Çocukluk cağı aşılarının hiçbiri zorunlu değil. 2015 öncesinde zorunlu idi. Aşıdan sonra ikizleri otizm olan bir savcı devlete dava açtı, aşının zararlı olduğuna dair belgeleri kendi derleyip sundu ve davayı kazandı. Dava emsal teşkil edeceğinden çocuğu aşıdan zarar gören her aileye devlet tazminat ödemek zorunda kalacaktı. O nedenle 2015ten bu yana aşı zorunluluğu tazminat yükünden devleti kurtarmak için kaldırıldı. Aşı zorunluluğu olmayan ülkelerin hepsinde gerekçe tazminat yüküdür. Ama devletin sağlık politikası gereği rutin uyguladığı ücretsiz aşılar var, zorunlu zannedilen aşılar bunlar. Rota devlet destekli bir aşı değil. Alerji konusu rotada değil bütün aşılarda riskli çünkü ağır metal ve formaldegit gibi zehirler içeriyorlar. Vücudu bu toksinleri kaldiramayan bebekler alerjik tepki veriyor. Alerjik tepki derken besin hassasiyetinden bahsetmiyorum. Daha kötüsü anafilaksi ve ani ölüm. Benim bebeğimin mesela anafilaksi riski vardı. Devletimiz aşıyı destekliyorsa vardır bir bildiği diye düşünüp o aşıyı yaptirsaydim yavrum kollarımda çırpınarak ölebilirdi. Allahım onu bana bağışladı şükürler olsun. Bu corona salgınından cok az süre sonra CDC bir rapor yayınladı. Rapora göre ABDdeki ani bebek ölümleri yarı yarıya azalmış. Sebep ne biliyor musunuz? Salgından korkan aileler bebeklerini evden dışarı çıkarmayıp çocukluk çağı aşılarını ertelemeye başladılar. Aşılanma oranı düşünce ani bebek ölümleri de yarı yarıya düştü. Aşı böyle bir şey. Her aşı rus ruleti, her aşı rus ruleti. Bu sefer bir şey olmadı şükürler olsun. Peki ya sonrakinde bir şey olursa? Bebegin Allah korusun rotadan ölme riskini göze alamayıp aşıdan ölme riskine nasıl sığınabiliriz ki? Insanlar saniyor ki devlet aşıyı destekliyorsa her türlü tedbiri alarak destekliyor. Hayır, yemin ederim sizin benim hayatım kimsenin umrunda değil. Hepatit b aşısında uyarı yazıyor, içerikteki maddelerden birine alerjisi olanlara aşı uygulanmaz diye. Ama devletimiz aşıyı doğumda uyguluyor. Doğar doğmaz bu bebeği hangi teste soktunuz da daha bir damla annesinin sütünden almadan bu aşıyı yaptınız? Devlet bu işte bu kadar sorumluluk sahibi malesef. Birazdan bir video atacağım buraya lütfen izleyin yavrunuz için.Benim de bugün kafamdaki tek konu rota virüsü aşısıydı.
Birde alerji konusu var.
Ben farkedemedim.
Siz hiç hint yağı sürdünüz mü karnınıza?Bende kabızlık devam ediyor malesef
Hiçbirşey kar etmedi
Aynı durumdayız canım.Aynen canım bende muallaktayım. Riske girmek istemiyorum ama iki türlü de risk var. Bende alerji konusunu sordum doktorumuza. Kakada kan, egzama, pişik gibi belirtiler olmadan anneye diyet yaptırmıyoruz dedi. Gaz da bir alerjik belirtidir aslında dedi. Yani gazlı bebekler büyük ihtimalle alerjik. Aşı sonrası tetiklenme olursa diye endişem var. Şu anlık doktorların önemsediği bir alerji yok ama sonradan gelişebilir. Eşim de kararı bana bırakıyor
iki yönlü bi konu bu aşı meselesi.Çocukluk cağı aşılarının hiçbiri zorunlu değil. 2015 öncesinde zorunlu idi. Aşıdan sonra ikizleri otizm olan bir savcı devlete dava açtı, aşının zararlı olduğuna dair belgeleri kendi derleyip sundu ve davayı kazandı. Dava emsal teşkil edeceğinden çocuğu aşıdan zarar gören her aileye devlet tazminat ödemek zorunda kalacaktı. O nedenle 2015ten bu yana aşı zorunluluğu tazminat yükünden devleti kurtarmak için kaldırıldı. Aşı zorunluluğu olmayan ülkelerin hepsinde gerekçe tazminat yüküdür. Ama devletin sağlık politikası gereği rutin uyguladığı ücretsiz aşılar var, zorunlu zannedilen aşılar bunlar. Rota devlet destekli bir aşı değil. Alerji konusu rotada değil bütün aşılarda riskli çünkü ağır metal ve formaldegit gibi zehirler içeriyorlar. Vücudu bu toksinleri kaldiramayan bebekler alerjik tepki veriyor. Alerjik tepki derken besin hassasiyetinden bahsetmiyorum. Daha kötüsü anafilaksi ve ani ölüm. Benim bebeğimin mesela anafilaksi riski vardı. Devletimiz aşıyı destekliyorsa vardır bir bildiği diye düşünüp o aşıyı yaptirsaydim yavrum kollarımda çırpınarak ölebilirdi. Allahım onu bana bağışladı şükürler olsun. Bu corona salgınından cok az süre sonra CDC bir rapor yayınladı. Rapora göre ABDdeki ani bebek ölümleri yarı yarıya azalmış. Sebep ne biliyor musunuz? Salgından korkan aileler bebeklerini evden dışarı çıkarmayıp çocukluk çağı aşılarını ertelemeye başladılar. Aşılanma oranı düşünce ani bebek ölümleri de yarı yarıya düştü. Aşı böyle bir şey. Her aşı rus ruleti, her aşı rus ruleti. Bu sefer bir şey olmadı şükürler olsun. Peki ya sonrakinde bir şey olursa? Bebegin Allah korusun rotadan ölme riskini göze alamayıp aşıdan ölme riskine nasıl sığınabiliriz ki? Insanlar saniyor ki devlet aşıyı destekliyorsa her türlü tedbiri alarak destekliyor. Hayır, yemin ederim sizin benim hayatım kimsenin umrunda değil. Hepatit b aşısında uyarı yazıyor, içerikteki maddelerden birine alerjisi olanlara aşı uygulanmaz diye. Ama devletimiz aşıyı doğumda uyguluyor. Doğar doğmaz bu bebeği hangi teste soktunuz da daha bir damla annesinin sütünden almadan bu aşıyı yaptınız? Devlet bu işte bu kadar sorumluluk sahibi malesef. Birazdan bir video atacağım buraya lütfen izleyin yavrunuz için.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?