Maşallah canımGeceleri uyanmiyor canım. Gündüz de çok nadir uyaniyo
Evet evet olmaya başladı bizde de. Hasta mı oluyor diye korkuyorumBebekleriniz öksürüyor mu ? Yani gıcık tarzı. Arada öksürür gibi yapıyor bebeğim
Büyüsün arkadaşı yok kardeşi olsun diyeceksiniz muhtemelenOğlum olmadan önce hep 2 çocuk isteğim vardı eşimin 3. Bizimki çok gazlı bir bebek olduğu için oyalaması zor oluyor yine böyle gecelerden birinde eşime dedim hala 3 çocuk istiyor musun diye? Allah olmayanlara versin dediNe kolaymış doğurmadan konuşmak ama doğunca hiçte öyle olmuyormuş. Yapmam dediğim ne varsa yapıyorum onu anladım ki daha çok başındayız ilerisi için ne olur hiç bilmiyorum.
Bende 2 yaşına kadar tv, tablet, telefon vermeyi hiç düşünmüyorum, yapmam etmem dediğim şeyleri yaptım ama umarım bu konuda başarılı olurumBir de bu aralar algısı çok açıldı önceden ses yapsın diye tv açık duruyordu şimdi yakaladığında gözünü ayırmıyor o yüzden artık hiç açmıyorum televizyonu. Biraz büyüse oyuncakla oyalanır diye düşünüyorum ama şu 3 ay gerçekten zormuş.
Yok benimkinin hakkini yemiyim simdi aksam babasinin yaninda da zirliyo yigidi oldur hakkini yeme demisler bu konuda cok basarili bi evlat dogurmusum hic durmadan agliyo bu da bi basari sonuctaKesinlikle canım düşünceli bebeklerin hali bi başka oluyoruyutma emzirme derdimiz yok kendi düzenini kendi belirliyor aynen öyle ya bende kaç kez altıma kaçırdım yorumunu okuyunca çok güldüm yok canım yok umurlarında değiliz gündüz yalnız kalmamak ilgilenilmek için bizi kullanıyorlar resmen akşam babası gelince onun yanında gayet sakin odayı bırak evden gitsem farketmez
Duymadım hiç ihtiyacın mı var geç mi geçiyor uykuyaKızlar uyku için baybay night uyku damlası kullanan arkadaslarım var cok övüyorlar sizden kullanan varmı
Benimki bu hafta gündüzleri uyumayı bıraktı artık canım o yüzden nasıl uyuturum problemimde kalmadısinirden gülüyorum artık şu saat oldu kahvaltı masam duruyor toplayamadım odadan çıktığım an bağırıyor ağlamaya başlıyor ne kadar zormuş teoriyle pratik hiç aynı olmuyormuş onu anladım ne kitaplar ne okuduklarım çözüm olmuyor her bebek kendine özel demekki. Düzen tutmuyor, olmayınca olmuyor belki aylar ilerledikçe oluşur, inşallah yani
Ya kıyamam seni çok iyi anlıyorum bugün benim de kahvaltı masam 2 saat bekledi, bizimki kucak istiyor bir de yerine koyuyorum durmuyor, oynatmaya az kaldı
Senin ki atak haftasında mı acaba? Bizim atağa 4 gün kaldı ama sanırım erken girdi, huysuzluğu üstünde yine.
Bugün şu yazı çıktı karşıma, bende doğurmadan önce böyle diyordum ama hiçte öyle olmuyormuşEki Görüntüle 2786360
Senin bebe istikrarlıymış canımYok benimkinin hakkini yemiyim simdi aksam babasinin yaninda da zirliyo yigidi oldur hakkini yeme demisler bu konuda cok basarili bi evlat dogurmusum hic durmadan agliyo bu da bi basari sonucta
Yok yok ben hiçbir konuda yalnız bırakmam sizi canım merak etmeyinyalnız olmadığımı bilmek biraz rahatlattıasla masayı yemeklerden hemen sonra toplayamıyorum
Arkadaşlarıma tembihledim eğer 1-2 sene sonra tekrar bebek istersem bana bu zamanları hatırlatın diyeBüyüsün arkadaşı yok kardeşi olsun diyeceksiniz muhtemelenBen 4 çocuk istiyordum hep. Kizim doğdu inanılmaz zordu, sizin şu 3 aylık mesaiyi biz 2 yaşında bitirdik diyebilirim. Ama gece uyumaya başlayınca bana rahat battı, evimde bir sürü çocuk hayal etmeye başladım yine. Sonra da kardeşi doğdu. Şu an sırtım ikiye ayrılacak ağrıdan, kendime hayret ediyorum nasil cesaret ettim ben ikinciye diye. Oğlanın uykuları düzelsin kızıma bir kız kardeş, ogluma bir erkek kardes hayalleri kuracagimdan eminim
Zor bebekle ilgili konulara anneler hep destek mesaji yazıyor ya hani zamanla geçecek hepsi unutuluyor diye, hakikaten hepsi unutuluyor. Sonra cocugunun bebeklik fotograflarina bakıp o hallerini ozluyorsun bir de üstelik. Annelik zor ama çok güzel, ben çok seviyorum ❤
Burayı bu yüzden seviyorumyalnız olmadığımı bilmek biraz rahatlattıasla masayı yemeklerden hemen sonra toplayamıyorum
kız, ne kanguru su ne slingi en son sırt çantamı önüme doğru taktım çantanın arasına bebeği sıkıştırdımSling almadım canım oda eksik kalsın demiştim o zamanlarkanguru almıştım hamileyken, denedim ondada hiç durmadı rahat etmedi öyle duruyor kenarda keşke önceden almasaydım dedim sling daha kullanışlıdır eminim, inşallah işe yarar da tavsiye edersiniz, bende alırım bari
O kadar doğru kiaynen öyle canım akşamları sinir harbi yaşıyorum artık bizimkinin her haftası bi atak sanırım ilgi istiyor emmiyor zoraki tutturup emzirince sonrasında sürekli kusuyor boşluklardada üzerimi değiştirip kanepe halı siliyorum normalde yastık yerinden oynasa duramazdım şu an gel evi gör hırsız girmiş gibi
Tabikide yok bizimkide hep kucakta Allahtan ben kayinvalidemlerle yasıyorum yoksa benim için de çok zor olurduMaşallah canım
benim bebeğim çoğunlukla uyanıyor.
Herkes kucağa alıştırmışsınız diyor.
Ne yaptık ne ara alıştırdık anlamadım.
Kucak istemeyen bebek varmıdır bilemiyorum
Geçen haftaya kadar gündüz 2 saatte bir emiyordu gece de 3 saatte bir emmek için uyanıyordu. Yaklaşık 1 haftadır gündüz 3 saatte bir emiyor artık geceleri de 4-5 saati buluyor ilk uyanması sonrası yine 3 saate dönüyor.Kızlar bebekleriniz ne kadar süre ara ile ne kadar emiyo
Sağol ya rahatlattın beni.Tabikide yok bizimkide hep kucakta Allahtan ben kayinvalidemlerle yasıyorum yoksa benim için de çok zor olurdu
Normal sanırım birçok kişi bizde de oluyor demişEvet evet olmaya başladı bizde de. Hasta mı oluyor diye korkuyorum
İki çocuklu hayat epey yoğun değil mi ? Zaman zaman gerginlikler olsa da ben daha rahat hissediyorum kendimi. Nedenini tam olarak bilmiyorum belki de bugünlerin kıymetini biliyor olmakla alakalıdır. Birini uyutsam diğeriyle ilgilenmeye çalışıyorum tek çeşit yemek yapmaya uğraşıyorum. Biri ağlayıp diğeri de sürekli birşeyler isteme halindeyken yetersiz hissediyorum. Bende bebek doğmadan önce kızımla bol bol oyun oynar deneyler etkinlikler yapardım şimdi çok vakit bulamıyorum ama elimden geleni yapmaya çalışıyorum herkesin de yapmaya çalıştığına eminimSiz ikinciyi doğurun o daha sürprizli
Bir tane karikatür gördüm ben de. Kadın ilk çocuğunu kucağına almış, henüz yıkılmamış ayakta, yavrum ekran görmeden büyüyecek diyor. Ikinci çocuk da aileye katılınca yıkılmış aslında ama mecburen yine ayaktaÇocukların ikisi de tv başında. Annenin ic sesi: aman sağı solu kırmasınlar birbirlerini yemesinler de...
Ben kızıma 2 yaşından önce hiç ekran vermedim. Kardeşi doğana kadar çok kısa süre benimle birlikte izlemesine izin verdim. Bebek geldi, gündüz huysuzsa kızım ekranla oyalanıyor. Bugün artık belki kendi kendine oyalanir dedim kagitlar, tutkallar, kumaslar, makaslar boncuklar karton bardaklar ne varsa yığdım önüne. Sabahtan beri orda burda tutkal kalıntıları ilişiyor gözüme. Her yer her yerde ama işe yaradı, sifir ekranla günü kapatacak gibiyiz.
Benim büyük kızım da zor bir bebekti hatta her türlü sendromu dibine kadar yaşadıkOğlum olmadan önce hep 2 çocuk isteğim vardı eşimin 3. Bizimki çok gazlı bir bebek olduğu için oyalaması zor oluyor yine böyle gecelerden birinde eşime dedim hala 3 çocuk istiyor musun diye? Allah olmayanlara versin dediNe kolaymış doğurmadan konuşmak ama doğunca hiçte öyle olmuyormuş. Yapmam dediğim ne varsa yapıyorum onu anladım ki daha çok başındayız ilerisi için ne olur hiç bilmiyorum.
Bende 2 yaşına kadar tv, tablet, telefon vermeyi hiç düşünmüyorum, yapmam etmem dediğim şeyleri yaptım ama umarım bu konuda başarılı olurumBir de bu aralar algısı çok açıldı önceden ses yapsın diye tv açık duruyordu şimdi yakaladığında gözünü ayırmıyor o yüzden artık hiç açmıyorum televizyonu. Biraz büyüse oyuncakla oyalanır diye düşünüyorum ama şu 3 ay gerçekten zormuş.
Normaldir canımKızımın çıngırağı vardı onu vereyim dedim oğlumun eline. Oyuncak sepetinden onu hiç eline bile almayan kızım bugün çıngırakla oynamaya başladı kıymete bindi resmen.Bakalım daha neler yaşayacağım
Betüşş nerelerdesin canım nasılsın bebiş nasılkız, ne kanguru su ne slingi en son sırt çantamı önüme doğru taktım çantanın arasına bebeği sıkıştırdımmutfakta öyle iş yapmıştık
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?