2020 Aralık Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeginizin cinsiyeti ne olacak?

• Ankete Katılan
    295
Bebekleriniz öksürüyor mu ? Yani gıcık tarzı. Arada öksürür gibi yapıyor bebeğim
Salyalari ve tukurukleri arttigi icin ozellikle sirt ustu yatarken bogazina kaciyor oksuruyor benim bebis de. Bu sebeple olan oksurukler belli oluyor zaten, diger turlu oksuruk varsa doktora danismak gerekir tabii

çok teşekkür ederim
bugün videoları izlerken ben de bu takviyeleri gördüm. D3 k2 düzenli kullanıyordum otoimmün bir hastalığım var. Ankilozan spondilit. Doktorum vermişti. Zeoliti hiç bilmiyorum. Lugolü de daha bugün aldım açıkçası.
Metilfolat alıyorum folik asit formunda değil de sentezlenmiş halinin zararı olmadığını da söylemişti doktorum ne kadar doğru bilmiyorum. Hasan beyin bu konuyla ilgili görüşü hiç alınmaması yönünde mi

Valla benimki anca öyle uyuyo mecbur sallamaya devam sonrasi Allah kerim 4 ay sonra ne halt etcez onu da o zaman dusuncez artik
Aynen ya benim ki her zaman aynı şekilde de uyumuyor farklı farklı sallama şekilleri deniyorum bir gün omzumda uyuyor bir gün anakucağında kendi kendine uyuyor. Bir türlü tamam artık böyle uyuturum diyemiyorum 2 gündür de sırtı göğsüme dayalı, hafif oturur pozisyonda uyuyor beyefendi onu öyle uyutucam diye sırtımı artık hissetmiyorum artık ağrı evresini çoktan geçtim

Benimki bu hafta gündüzleri uyumayı bıraktı artık canım o yüzden nasıl uyuturum problemimde kalmadı sinirden gülüyorum artık şu saat oldu kahvaltı masam duruyor toplayamadım odadan çıktığım an bağırıyor ağlamaya başlıyor ne kadar zormuş teoriyle pratik hiç aynı olmuyormuş onu anladım ne kitaplar ne okuduklarım çözüm olmuyor her bebek kendine özel demekki. Düzen tutmuyor, olmayınca olmuyor belki aylar ilerledikçe oluşur, inşallah yani

Benimki de aynı sling denediniz mi sipariş verdim ben inşallah sever de bende bir şeyler yapabilirim artık

Ya kıyamam seni çok iyi anlıyorum bugün benim de kahvaltı masam 2 saat bekledi, bizimki kucak istiyor bir de yerine koyuyorum durmuyor, oynatmaya az kaldı
Senin ki atak haftasında mı acaba? Bizim atağa 4 gün kaldı ama sanırım erken girdi, huysuzluğu üstünde yine.
Bugün şu yazı çıktı karşıma, bende doğurmadan önce böyle diyordum ama hiçte öyle olmuyormuş

Benimki de öyle iyice dengesizlestirdiler bizi

Benimki de aynı sling denediniz mi sipariş verdim ben inşallah sever de bende bir şeyler yapabilirim artık
Sling almadım canım oda eksik kalsın demiştim o zamanlar kanguru almıştım hamileyken, denedim ondada hiç durmadı rahat etmedi öyle duruyor kenarda keşke önceden almasaydım dedim sling daha kullanışlıdır eminim, inşallah işe yarar da tavsiye edersiniz, bende alırım bari
O kadar doğru ki aynen öyle canım akşamları sinir harbi yaşıyorum artık bizimkinin her haftası bi atak sanırım ilgi istiyor emmiyor zoraki tutturup emzirince sonrasında sürekli kusuyor boşluklardada üzerimi değiştirip kanepe halı siliyorum normalde yastık yerinden oynasa duramazdım şu an gel evi gör hırsız girmiş gibi

Çogunlukla benim de boyle endiselerim olmuyor cunku uyumuyor kiz belki de bizi dusunuyolardir boyle seylere kafa yormayalim diye dun mesela butun gun basindan 10 dk ayrilamadim en son artik 1dk icinde tuvalete gitmezsem facia olcak etraf göle döncek diye gittim ama nasil gitmek isinlandim geldigimde katila katila morarmis bebe beni bekliyodudesem ki cocuk ana kokusu olmadan yapamiyo gul cemelimi gormeden duramiyo o da yok anacim ne koku ne varligim umrunda degil devamli aglamakli moddayiz

Benimki de kurtlu inşallah içinde durur memnun kalırsam yazarım inşalalh

Kesinlikle canım düşünceli bebeklerin hali bi başka oluyor uyutma emzirme derdimiz yok kendi düzenini kendi belirliyor aynen öyle ya bende kaç kez altıma kaçırdım yorumunu okuyunca çok güldüm yok canım yok umurlarında değiliz gündüz yalnız kalmamak ilgilenilmek için bizi kullanıyorlar resmen akşam babası gelince onun yanında gayet sakin odayı bırak evden gitsem farketmez

Siz ikinciyi doğurun o daha sürprizli

Bir tane karikatür gördüm ben de. Kadın ilk çocuğunu kucağına almış, henüz yıkılmamış ayakta, yavrum ekran görmeden büyüyecek diyor. Ikinci çocuk da aileye katılınca yıkılmış aslında ama mecburen yine ayakta Çocukların ikisi de tv başında. Annenin ic sesi: aman sağı solu kırmasınlar birbirlerini yemesinler de...

Ben kızıma 2 yaşından önce hiç ekran vermedim. Kardeşi doğana kadar çok kısa süre benimle birlikte izlemesine izin verdim. Bebek geldi, gündüz huysuzsa kızım ekranla oyalanıyor. Bugün artık belki kendi kendine oyalanir dedim kagitlar, tutkallar, kumaslar, makaslar boncuklar karton bardaklar ne varsa yığdım önüne. Sabahtan beri orda burda tutkal kalıntıları ilişiyor gözüme. Her yer her yerde ama işe yaradı, sifir ekranla günü kapatacak gibiyiz.

Folik asit konusunu ayrıntılı okumadım açıkçası. Bilgisine ulaştığımda folik asit kullanımının kritik olduğu dönemi çoktan geçmiştik. Ben hic kullanmadım. Hesabına bir goz atin isterseniz.

Oğlum olmadan önce hep 2 çocuk isteğim vardı eşimin 3. Bizimki çok gazlı bir bebek olduğu için oyalaması zor oluyor yine böyle gecelerden birinde eşime dedim hala 3 çocuk istiyor musun diye? Allah olmayanlara versin dedi Ne kolaymış doğurmadan konuşmak ama doğunca hiçte öyle olmuyormuş. Yapmam dediğim ne varsa yapıyorum onu anladım ki daha çok başındayız ilerisi için ne olur hiç bilmiyorum.

Bende 2 yaşına kadar tv, tablet, telefon vermeyi hiç düşünmüyorum, yapmam etmem dediğim şeyleri yaptım ama umarım bu konuda başarılı olurum Bir de bu aralar algısı çok açıldı önceden ses yapsın diye tv açık duruyordu şimdi yakaladığında gözünü ayırmıyor o yüzden artık hiç açmıyorum televizyonu. Biraz büyüse oyuncakla oyalanır diye düşünüyorum ama şu 3 ay gerçekten zormuş.

Bende geçen iki hamilelik arası ne kadar olmalı konusu vardı birisi sonsuz yazmış çok hoşuma gitti kesinlikle dedim önceden 2 veya 3 iyi derdim ama işin maddi manevi boyutu, dünyanın hali vs. derken sanırım artık 2. bile çok zor görünüyor Allah isteyenlere tattırsın inşallah, dünyanın en tatlı zorluğu, çok güzel, benzeri, tarifi olmayan bi duygu anne olmak. Allah gücünü kuvvetini,sabrını veriyor insana mucize gibi.
Tv bende açıyorum mecburen müzik, ninni sakinleştirmek için ama ekrana bikaç dk uzun süre odaklanırsa rahatsız olup hemen kapatıyorum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…