- 30 Kasım 2013
- 694
- 1.141
- 113
- 35
Doğduğundan beri ben kucağımda omzuma yaslı tutarken yamuluyordu. Ama artık kafasını dik tutabildiği için düz durabiliyor. Dediğin rahatsızlığı okumuştum bir yerde. Boynunda egrilik ya da hep tek tarafa bakma gibi durum varsa doktorundan muayene etmesini isteyebilirsin. Belki korkulacak durum yoktur. Benimki artık bariz takip ediyo sesin geldiği yöne doğru dönüyo. 87 günlük oldu bu arada. Gelişimsel bir evre de olabilir. Takip et çok takılma ama için rahat etsin muayenenizde doktora belirt canım istersenKızlar bebekleriniz boynunu bir tarafa eğiyor mu ? Doğduğundan beri fark ediyorum aslında kızım sola eğiyor başını ve gövdesi de o tarafa eğriliyor düz de durabiliyor ama tekrar o yöne dönüyor. Tortikollis adında bir rahatsızlık varmış boyun kası kısalığı ondan şüphelendim nett biraz araştırdım boynu yana yatık olup boyun kısalığı olmayan bebeklerde çok. Siz öyle birşey gözlemlediniz mi ?
Bizim iç tarafta beyaz kalıntılar vardı onu gösterirken baktı iyi görünüyor dedi.Evet canım aslında ona bakıyorlar
Gaz sancısı olabilir. Uykuya bunalmış da olabilir. Uykusu çok gelmiş ama uykuya geçmekte zorlanmıştır belki.Kızlar bebeğim yaklaşık 3 saat durmadan ağladı, karnı aç emmedi sağdığım sütü verdim onu başta içmedi bi 15 dk. sonra içti sonra ağlamaktan yoruldu uyudu sanırım. Yarım saat sonra tekrar uyandı ağlayarak yine kucağımda sakinleştirdim uyuttum şimdi. Gaz sancısı diye düşünüyorum ama ayaklarını çekmiyor hiç aksine dümdüz kasıyor. Ne olabilir yaşayan var mı?
Takip etme sonradan gelişiyo canım. Ama sence dikkatini ceken nesneye sabit bakiyo mu mesela. Benim kızım da öyle takip etmiyordu hatta renkli çıngırağa bakıyor ama başka yönde sallayıp ses çıkarmama rağmen kafasını çevirmiyodu. 5 gün sonra 3 aylik olacak yakın zamanda takip etmeye başladı.Kızlar selam. Lidya 2 aylık oldu 7sindekontollerimiz çok iyiydi maşallah, kalça ultrasonu da göz taraması da yaptırdık onlar da iyi. yalnız bir sorum var size nesneleri ya da parmağımı canı isterse takip ediyor, sizinkilerde durum ne? Ters bir durum olsa doktorlar söylerdi herhalde di mi?
Ilksan nedir acaba? Benim mebbisimde yok böyle bir bölüm uyelikmi gerekiyor?Doğum yardımı evet. Ama bunu aile ve sosyal politikalar bakanlığı aracılığıyla devlet veriyor. Hani ilk çocuğa 300 ikinciye 400 olan. Süresi hakkında bilgim yok maalesef.
Ilksandan da aldım ayrıca. O da farklı. Ona mebbise giriş yapınca çıkan ilksan bölümü var. Oradan başvuru yaptım.
Branşınız ne? Ilkokul ogretmenlerinin sandığı canım otomatik üyeyiz. Aylık aidat kesiliyo cüzi miktar. Emeklilikte toplu odeme yapıyo sandık. Ya da ikraz denilen kredi gibi yardım yapıyolar. Evlenme ve doğum yardımı oluyor bir de böyle tek seferlik.Ilksan nedir acaba? Benim mebbisimde yok böyle bir bölüm uyelikmi gerekiyor?
Karnına masaj yaptığında karnını şişirip indiriyorsa, senin ellerini ittiriyorsa gazdır canım.
Karnına masaj yaptığımda ayaklarını dümdüz kasıyor bırakınca ayakları normale dönüyor ama ellerimi ittirmedi canım öyle bir ağlıyor ki ne yapsak susturamadık sadece başı aşağı gelecek şekilde koluma yatırıp ayakta gezdirdiğim de susuyor. Biraz daha ağlasaydı acile gidecektik o derece panik yaptırdı biziBenim bebeğimde sürekli öyle bence uzun süre uyanık kaldıkları için uyku bunaltıyo uykusuzluktan ağlıyolar. Benimkinin uykusu çok geliyo meme falan emmiyo deli gibi ağlıyo sanki etini sıkmışlar gibi. Sakinleştirine kadar devam ediyo huzursuz uyuduğu içinde yatıyo geri uyanıyo hemen
Gazlı bir bebek ama gaz sancısı olan bebek ayaklarını çeker diye okuyorum hep bizimki dümdüz kasıyor tüm vücudunu o yüzden başka birşey mi var diye korktum. Geceden beri davlumbazı açtım onunla uyuyor yarına Allah büyük umarım düzelirGaz sancısı olabilir. Uykuya bunalmış da olabilir. Uykusu çok gelmiş ama uykuya geçmekte zorlanmıştır belki.
Kafasını rahat bir şekilde döndürüyor aslında ama diyelim ki düz duruyor ya da anakucağında o zaman başı o yöne eğiliyor yani oraya bakmak gibi değil. Bir de dikkat ettim o an aktifse yani bebekler heyecanlanır çevreye daha çok ilgi gösterirken o zaman düzgün görünüyor. Cumartesi günü randevumuz var iple çekiyorum doktora soracağım inşallah öyle bir durum yoktur canım sağol cevabın içinDoğduğundan beri ben kucağımda omzuma yaslı tutarken yamuluyordu. Ama artık kafasını dik tutabildiği için düz durabiliyor. Dediğin rahatsızlığı okumuştum bir yerde. Boynunda egrilik ya da hep tek tarafa bakma gibi durum varsa doktorundan muayene etmesini isteyebilirsin. Belki korkulacak durum yoktur. Benimki artık bariz takip ediyo sesin geldiği yöne doğru dönüyo. 87 günlük oldu bu arada. Gelişimsel bir evre de olabilir. Takip et çok takılma ama için rahat etsin muayenenizde doktora belirt canım istersen
Bende çok dikkatli bakınca fark ettim. Aslında arasını çok detaylı silmiyordum ama bakalım canım ne diyecek.Bizim iç tarafta beyaz kalıntılar vardı onu gösterirken baktı iyi görünüyor dedi.
Bazen silinmekten tahriş olup yapisiklik olabiliyormuş. Ama görüntü olarak nasıl bilmiyorum tam. Muayenede göster canım şüphe ediyosan
Canim bizim arkadaşın bebeginde vardi doktor kendi acmistiBende çok dikkatli bakınca fark ettim. Aslında arasını çok detaylı silmiyordum ama bakalım canım ne diyecek.
Bugün bizimde aşılarımız var dün 2 aylik kontrollerimizi olduk bir sorun çıkmadı Allah'a şükür kalçadan korkuyordum o da güzel çıktı.Biz bugun 2 aylık oldukZaman nasil da geciyor evdeyken daha hızlı geçiyor tabi. Benim minnosta bu ara korkular var mesela bir ses ani yüksek, (ablasının oyun oynarken bagirmasi) basıyor çığlığı onu boyle ağlarken ilk kez görüyorum dudak büzüp büzüp tekrar ağlaması :)
Bugun dus almıştım sacim da havlu ile emzirmek için kucağıma aldım tam emerken birden basladi ağlamaya ayağa kalktık gezdik oturduk tekrar bi sure devam edince dedim acaba havludan mi ? Havluyu çıkardım sakinledi
Bugun asimiz var ve benim ki daha olmadan bir huzursuz hadi hayırlısı bakalım :) atessiz dertsiz atlatırız insallah.
Ya o dudak büzmeleri yok mu deliriyorummBiz bugun 2 aylık oldukZaman nasil da geciyor evdeyken daha hızlı geçiyor tabi. Benim minnosta bu ara korkular var mesela bir ses ani yüksek, (ablasının oyun oynarken bagirmasi) basıyor çığlığı onu boyle ağlarken ilk kez görüyorum dudak büzüp büzüp tekrar ağlaması :)
Bugun dus almıştım sacim da havlu ile emzirmek için kucağıma aldım tam emerken birden basladi ağlamaya ayağa kalktık gezdik oturduk tekrar bi sure devam edince dedim acaba havludan mi ? Havluyu çıkardım sakinledi
Bugun asimiz var ve benim ki daha olmadan bir huzursuz hadi hayırlısı bakalım :) atessiz dertsiz atlatırız insallah.
Anladim canım ben lise öğretmeniyimBranşınız ne? Ilkokul ogretmenlerinin sandığı canım otomatik üyeyiz. Aylık aidat kesiliyo cüzi miktar. Emeklilikte toplu odeme yapıyo sandık. Ya da ikraz denilen kredi gibi yardım yapıyolar. Evlenme ve doğum yardımı oluyor bir de böyle tek seferlik.
Meme reddi 4. ayında başlıyor diye biliyordum o kadar erken de oluyor muymuşMemeyi nasıl cekistiriyor. Böyle meme ağzında sağa sola mi çeviriyor kafasını.
Eger oyleyse cok nedeni var canım. 12. Hafta civarı meme reddi görünür ve çoğunlukla geçicidir. Bebek gazi varsa bazıları emmeye devam eder ama benimki mesela asla.,memede kavga eder..gazını çıkarıyorum yine devam ediyor. Çünkü yatay pozisyona gelince gaz hareketlenmesi başlıyor. Ayrıca burun tıkanıklığı olabilir. Fizyolojik serumla ve aspiratorle halledebilirsin...tazyikli geliyor olabilir saga sola kafasinibcevirir kendini veri ceker falan
Nette baktım da klitorise kadar bile yapışık olan var bizimki sadece delik kısmı kolay açılır diye düşünüyorum. Benim de arkadaşımın kızında oluştu kremle masaj önermişlerdi açılmıştı bizim de kolay açılır inşallahCanim bizim arkadaşın bebeginde vardi doktor kendi acmisti
Benimki de ablası bağırınca korkuyor dudak büküyor kıyamamBiz bugun 2 aylık oldukZaman nasil da geciyor evdeyken daha hızlı geçiyor tabi. Benim minnosta bu ara korkular var mesela bir ses ani yüksek, (ablasının oyun oynarken bagirmasi) basıyor çığlığı onu boyle ağlarken ilk kez görüyorum dudak büzüp büzüp tekrar ağlaması :)
Bizimki de öyle canim haberlerini bekliyorumYarın öğlen konuşacağım, mutlaka haber veririmBizimki yaklaşık 3 saat boyunca susmadan ağladı arada katıldı falan az önce uyuttum. Bileklerim, sırtım her yerim ağrıyor artık o yüzden konuşamadık
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?