• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2019 ÜÇÜZ ANNELERİ :)

19 + 4 oldum bugün. serklaj yapılmadı sanırım rahim boyu uzunluğuna göre yapılıyor. ilk 3,5 ay kanamam olmuştu sürekli. rahim boyum kısaydı en az 3 oldu gerçi. dinlendim vs çok şükür geçti. son 2-3 muayenedir de 4 civarında. 3'ün altında olunca yapılıyordu sanırım. doktor ne derse onu yapıyoruz gerçi :KK66::KK71:
ikinci gebeliğim ilkinde kalbi durdu gelişemedi ilk haftalarda kürtaj oldum.
tüp bebek hepsi :KK24:
Canım ben üç dra gidiyorum biri tüp bebek drum diğeri çapa tıp fakültesi perinatoloji diğerinde tsh problemim var endokrin sonuna kadar böyle devam edicem

Benim üçüncü gebeliğim ilk denememden 9 yaşında bir kızım var ikinci deneme geçen yıl tutmadı üçüncü denemem tuttu fakat 9.haftada kalbi durdu kürtaj oldum bu dördüncü denemem sürpriz oldu

çok sağolun gördüm postlarınızı maşallah çok iyi dayanmışsınız 35. haftaya kadar. keşke biz de görebilsek o haftaları :olamaz:
Rutin Yiyip ictiklerimi yazmistim aslinda okudunuz mu bilmiyorum.herseyden onemlisi gunde 3 litre su icmeniz .ben 40a kadar gidecektimde doktor musade etmedi 35 son dedi🤣🤣hocam rekora gidelim dedim patlarsin diyince mecbur aldilar.benim doktorumda cogul gebelik konusunda tecrubeli bir doktordu sadece 1 doktorla devam ettim.pazartesi gunu dogumum olacakti doktor pazartesi gel dedi ama ben pazar gununden yatis yaptim.hazirliklara ben biraz erken basladim aslinda o konuda birsey soyleyemecigim herkesin kendi tercihi tabi ama kurutuculu steril aleti ,mama isitici ve ates olcer gibi urunleri temin edebilirsiniz.zira cok ihtiyaciniz olacak.

Benim doktorum cok fazla cogul gebelikleri takip ettigi icin sadece kadin dogum uzmani takip etti beni
Ben ucuz oldugunu ogrendigim gunden beri doktor bana ayakta dolanmayi yasakladi.wc disinda hic kalkmadim ta ki dogurana kadar.riske atmadik acikcasi.
Ben hazirliklara bebekler kuvozdeyken basladim.zaten cok fazla sey almaya gerek yok minicik oluyolar cunku icinde:)kundaklamadan olmuyo:)
Benim dontorumda tam tersini soyledi hic birseyi kisitlamadim hava sicak oldugu icin avmleri geziyordum🤣son 1 aya kala annemde kendi evime geldim ve merdivenleri inip inip cikiyordum 🤣🤣hatta bir ara tansiyonum yukselmmisti doktora soyledim tahlil istemisti sonuclari 2 3 arasi cikar ara demisti bende avmye gittim zaman gecirmek icinsonra beni hastaneden aradilar protein kacagi varmis hemen yatmaniz lazim dediler 1 gece yattim kontrl altinda tuttular ertesi gun sorun yoktu.ve ben o gun cok az su icmistim ,hastaneye yattigimda bol bol su ictim bir sorun kalmadi .o yuzden su cok ama cok onemli.

Benim dontorumda tam tersini soyledi hic birseyi kisitlamadim hava sicak oldugu icin avmleri geziyordum🤣son 1 aya kala annemde kendi evime geldim ve merdivenleri inip inip cikiyordum 🤣🤣hatta bir ara tansiyonum yukselmmisti doktora soyledim tahlil istemisti sonuclari 2 3 arasi cikar ara demisti bende avmye gittim zaman gecirmek icinsonra beni hastaneden aradilar protein kacagi varmis hemen yatmaniz lazim dediler 1 gece yattim kontrl altinda tuttular ertesi gun sorun yoktu.ve ben o gun cok az su icmistim ,hastaneye yattigimda bol bol su ictim bir sorun kalmadi .o yuzden su cok ama cok onemli.
Tabi ki oncesi kismet Allah eger sonuna kadar yazmişsa ona hic bi sey engel olamaz ana ben yine de riske atmama taraftariyim.
Allah ne demus sizden haraket benden bereket:)
Bizim topikte maalesef erken dogumla uc bebegini de kaybedenimiz de oldu 35 haftasinda doguranimiz da ama kimse bunu onceden bilemedigi icin dikkatli davranmakta fayda var diye dusunuyorum ben.ozellikle de daha once dogurmus olanlar daha dikkatli olmalilar sonucta rahim ister istemez ilk gunku gibi olmuyo
Ben kendimden ornek vereyim 26. Haftamda az kalsin doguruyodum mesela serumlarla haplarla durdurdular.iki kere kalkip yemek yaptim ikisinden de kanamam oldu doktor iyice yasakladi

hoşgeldiniz öncelikle ☺ kaç aylık oldu sizinkiler ? kaç haftalık doğurdunuz ? cinsiyetleri ne ? benimkiler kız
:KK76::KK76::KK76:
Hosbulduk canm. Bizimkiler mart 31 dogumlular suan duzeltilmis tam 1 yasindalar. 33+ 4 de mecburi dogum yaptim aslinda kontrole gitmistim doktorum bugun alalim seni artik belin kirilcak ddgi icin dogum yaptim. Cunku kilolu hamile kaldim. 75 le hamile kLdim 95 le dogum yaptim. 1 ay icerisinde 35 kilo verdim suan 65 kiloyum. Boyum da kisa oldgu icin 155 boyum 😂. Bebeklerimin 3 ude erkek

doğum yapan üçüz anneleri çok sorularım olacak size..:rapci::rapci::rapci: esmerhatun66 esmerhatun66 BirTutamMutluluk20 BirTutamMutluluk20 D Dnztry :skandal:
-- gebelik takibinizde kadın doğumcu mu tercih ettiniz sadece ? yoksa perinatolog ile beraber mi yürüttünüz ? özelde mi devlette mi doğum yaptınız ?
-- sonlara doğru kaç haftadan sonra doktor yatış verdi ?
-- biz üçüz gebelerde hazırlıklara ne zamandan itibaren başladınız ? ya da başlanmalı ?
-- detaylı ultrasonda perinatolog kontrolü şart mı ? sizde prof. olmasa da olur mu ?
Devam eden zamanlarda sorularım devam edecek :KK48:
Evet canm bekliyorum ben seve seve cvplarim ☺️
İlk olarak ben perinotoloji doktoruyla basladim ve onunla devam ettim kendisi prof du zaten dogumumu da ona yaptirdim. Cok tatli bi bayandir kendisi cok seviyorum onu hala diyalog halindeyiz tek 3 uz dogum yaptrdigi da ben degilm zaten.
Doktorumun kendi calistigi hastanede yaptim dogumumu. Kontrollerimi hep kliniginde yaptirdim.hastanesine sadedece dogum icin gittim.cunku hastanede baktigi fiyat daha yuksekti.
* ben hic yatmadim evde de yatmadim ben paso gezdim ya iykide gezmisim evden disari çıkamıyorum bu sipalar yuzunden ☺️
*ben daha oncede 3 tane kayip yasadigim icin her hamileligimde bi ton sey aldim sonu hep husran oldu bunlara hic bisey almadim besik disinda hepsini dogumdan sonra aldim cunku nolcagi belli degil riskli bi gebelik uzulmemek icin
*detayli hakkinda pek bilg yok ama ben her buldgum hastaneye gittim devlet olarak. Kendi doktorumdan haric 2 devlet hastanesine kontollerimi yaptirdim 2 sidd dogumumu kabul etmediler 2 side defalarca aldirmam icin bi suru tepki verdiler bende inatla kontrollerimi yaptrdim 😁

Benim doktorum cok fazla cogul gebelikleri takip ettigi icin sadece kadin dogum uzmani takip etti beni
Ben ucuz oldugunu ogrendigim gunden beri doktor bana ayakta dolanmayi yasakladi.wc disinda hic kalkmadim ta ki dogurana kadar.riske atmadik acikcasi.
Ben hazirliklara bebekler kuvozdeyken basladim.zaten cok fazla sey almaya gerek yok minicik oluyolar cunku icinde:)kundaklamadan olmuyo:)
yaa ben birazcık yattım vallahi patlıyordum sıkıntıdan :kızgın:iyi sabretmişsin gerçi hangimiz bebişlerimiz için neler yapmayız dimi :110:Allah onlara sağlık versin.

Selam kızlar ben bugün biraz korktum kahverengi lekelenmeler oldu drumu aradım normal korkma dedi ama Korkmamak elde değil sizde de oldumu
benim her kanamam kırmızıydı. ilk gördüğümde hemen doktora gidiyordum ama bebeklerde bi sorun olmuyordu. sonraki kanamalarımda gitmedim açıkçası. kahverengi ise rahimdeki eski kanı atıyor sanırım. ama kırmızı olursa git derim doktora. için rahat olsun en azından

Canım ben üç dra gidiyorum biri tüp bebek drum diğeri çapa tıp fakültesi perinatoloji diğerinde tsh problemim var endokrin sonuna kadar böyle devam edicem
tüp bebek doktoruna gitme sebebin ne peki ? aslında onun işi bitmiş durumda :KK54: çapa tıp'a ben de gitmiştim devam etmek de isterim ama evim çoookk uzak oraya. hangi doktor yapıyor takibini ? kaç haftada bir gidiyorsun çapaya ?

Rutin Yiyip ictiklerimi yazmistim aslinda okudunuz mu bilmiyorum.herseyden onemlisi gunde 3 litre su icmeniz .ben 40a kadar gidecektimde doktor musade etmedi 35 son dedi🤣🤣hocam rekora gidelim dedim patlarsin diyince mecbur aldilar.benim doktorumda cogul gebelik konusunda tecrubeli bir doktordu sadece 1 doktorla devam ettim.pazartesi gunu dogumum olacakti doktor pazartesi gel dedi ama ben pazar gununden yatis yaptim.hazirliklara ben biraz erken basladim aslinda o konuda birsey soyleyemecigim herkesin kendi tercihi tabi ama kurutuculu steril aleti ,mama isitici ve ates olcer gibi urunleri temin edebilirsiniz.zira cok ihtiyaciniz olacak.
evet okudum yine yazmışsınız elinize sağlık :KK49:valla süpersiniz bi rahatsızlık vermedi galiba bebişler son haftalara doğru,doktora al diye yalvaranlar varmış bi yerde okumuştum:halay:ileriki zamanlarda kullandığınız ve önerdiğiniz,al/alma dediğiniz ürünleri de duymak isterim/isteriz :KK45:

Hosbulduk canm. Bizimkiler mart 31 dogumlular suan duzeltilmis tam 1 yasindalar. 33+ 4 de mecburi dogum yaptim aslinda kontrole gitmistim doktorum bugun alalim seni artik belin kirilcak ddgi icin dogum yaptim. Cunku kilolu hamile kaldim. 75 le hamile kLdim 95 le dogum yaptim. 1 ay icerisinde 35 kilo verdim suan 65 kiloyum. Boyum da kisa oldgu icin 155 boyum 😂. Bebeklerimin 3 ude erkek
boylarımız aynı :KK49:küvezde ne kadar kaldılar ?

evet okudum yine yazmışsınız elinize sağlık :KK49:valla süpersiniz bi rahatsızlık vermedi galiba bebişler son haftalara doğru,doktora al diye yalvaranlar varmış bi yerde okumuştum:halay:ileriki zamanlarda kullandığınız ve önerdiğiniz,al/alma dediğiniz ürünleri de duymak isterim/isteriz :KK45:
Gebeligimin ilk gunlerinde lavaboya girdigimde kirmizi renk kanamam oldu igne verdiler birdaha yasamadim kanama ve son ay da ise protein kacagim vardi 1 gun gozlem altinda tuttular.baska da sorun yasamadim cok fazla ustune titremedim acikcasi sicak dus almayin ,bir yerden birsey almak icin uzanmayin ve agir kaldirmayin .ben bunlari yapmadim ve son haftam zor gecti wc giderken bile zorlaniyordum o yuzden kendinizi sisirmeyin son haftalarda zorlanirsiniz.migde yanmam cok oldu o zamanda max gunde 2 tane sade soda iciyordum .merak ettiklerinizi sorabilirsiniz seve seve yardimci olurum .

Ben mamajonun kurutmali steril aletini aldim cok memnunum,biberon, dr browns aldim ondanda cok memnunum emzik olarakta philps soothie aldim .k8zlarim emzik almiyor ama oglum memnun ☺mamada basta aptamil kullandik ama cocuklar gaz sancisi ve kaka problemi ile ugrasiyorduk tavsiye uzerine bebelac gold aldim gazi tamamen kesmedi ama cocuklar buyuk olcude rahatladi kakalarinida duzenli yapmaya basadilar.

benim her kanamam kırmızıydı. ilk gördüğümde hemen doktora gidiyordum ama bebeklerde bi sorun olmuyordu. sonraki kanamalarımda gitmedim açıkçası. kahverengi ise rahimdeki eski kanı atıyor sanırım. ama kırmızı olursa git derim doktora. için rahat olsun en azından
Bugün gittim canım kontrolüm vardı çok şükür bir sıkıntımız yok lekede kesildi önemli değil bunlar normal dedi drum

tüp bebek doktoruna gitme sebebin ne peki ? aslında onun işi bitmiş durumda :KK54: çapa tıp'a ben de gitmiştim devam etmek de isterim ama evim çoookk uzak oraya. hangi doktor yapıyor takibini ? kaç haftada bir gidiyorsun çapaya ?
Canım benim tüp bebek Dr 12 yıllık drum ilk kızımda da ona hep devam ettim doğumunda o yaptı yine ona devam ediyorum kendisini çok seviyor ve çok güveyorum ayrıcada istediğim her saat çok rahat ulaşabiliyorum
Çapa ilk defa gittim poliklinikteki Dr muayene etti sonra perinatolojiye sevk etti onada bu cuma randevum var kim bakar nasıllar hiç bir fikrim yok şimdilik

Back