Bebek Beslenmesi 2019 OCAK Anneleri Blw ve Ek Gıdaya Geçiş Serüveni

Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.

Ek Gıdaya Hangi ayda başladiniz? Düşündüğünüz yöntem nedir ?

• Ankete Katılan
    68
Haşladım 5 dakika sarısını ayırdım ortadan ikiye böldüm onu da böldüm sütümden kattım ezdim öyle verdim ilk olunca çok vermeye de korktum ya devamını istedi aslında. Gaviscon kullanıyorum ar mamaydı derken bıraktım onları her halükarda kusuyordu bitti şükür. Senin menüler zengin canım fazla mı geliyor da kusuyor acaba 🙈kendime yapmadım valla muhlama daha 😂
6 aydır kusuyor kız benim ki fışkırta fışkırta sadece emdiğinde de kusuyor emzirip hemen yatıramıyorum yatırsam sallayamıyorum hemen kusuyor çünkü yatağında da dönerken kusuyor artık yıldım yatak çarşaf kusmuklu üst baş 😂😂 salondaki halım bile hep kusmuk Ya bi de bi değişik kusuyor sanki benim kız kusuyır ya hemen siliyorum halının kustuğu yerini ama kuruyunca iz kalıyor yani şöyle diyim başkası olsa çamaşır suyu değmiş sanır halıya, rengi değişiyor sanki yıkamaya göndereceğim ama guneş de çok surtunuyor yerlerde yedek halı gibi bişeyim de yok, muhlamasız pazar kahvaltısı olmaz bizde ❤️😂

Bak ne aklıma geldi çok ilaç içtiği için mi acaba içmek istemiyor ağzını açınca ilaç verilecek sanıyorsa içmek istemeyebilir ilaç içerken de kustuğunu söylemiştin yani çok faydası olmadı mı çok üzülüyorum ben ya elimizden bişey gelsin istiyorum
İki aylikken basladi kuzum bu huyu ozamanlar kucuk olduna emzik veriyordum tam emece zaman cikartip biberon emzik biberon yapa yapa besliyordum bigun icmese bigun zorla icirirdim
Gece yarisina kadar uyumazdim
İcirmek icin ama suan buyuk gark ediyor elimi ittiriyor emmiyor agliyor şuruplari biraydir kullaniyoruz 4 aydir ugrastiriyor beni

Bebek muhlaması yaptım bugun ( bir tatlı kaşığı mısır unu, bir kaç damla zeytinyağında çevirdim uzerine su ilave ettim, sabahtan bir ince dilim kaşarı suya koymuştum onu iyice yıkadım ve pişen mısır unu içerisine ekledim, iyice pişerse kaşar uzamıyor hem zAten soğuyunca da sorun olmuyor, toplam zaten bu kadar çıkıyor kalmasın dedim azcık yapmaya çalıştım)
Yoğurt her sabah veriyorum varsa 2 kaşık var burada
Yarım kaşık kadar da sürme peynir
Çeyrek yumurta(kendime yapmıştım onunla paylaşmak istedim 😍) (kullandığım kaşık güneşin silikon kaşık ölçüsü ) afiyet olsun minnaklarımıza 😍😍
Bebek aşcimiz sen olmasan bizimkiler ayni seyi yemekten bikacaklar tesekurker yarin birdaha bekleriz 🥰😍😘 cok opucuk

Bacim tarifleri kitaptanmi bakiyorsun yoksa dogaclamami
Canım bazılarını kendim uyduruyorum bazılarında Instagram hesaplarından bulup uyguluyorum bazılarında Tarif kitabında olanları kendime göre değiştiriyorum mesela o havuçla yapmış ben kabakla aynı tarifi yapıyorum, ya da unla yapmış ben pirinç atayım diyorum soğan sarımsak atıyor her şeye ben daha hiç koymadım deneyeceğim onları da?değiştire değiştire buluyoruz yolumuzu boyle

Bugün sabah yumurtayla devam ettik yarım yumurta sarısı yedi yavrum kızlar ne dicem biri demişti zeytinyağına alerjisi var dün akşam patatesle kabak buharda pişirdim eline verdim ha grupta zeytinyağı sürüyorlar az vereyim dedim akşam küçük kabarcıklar oldu minnakta çığlık attı yarım saat cidden zeytinyağı alerjisi olur mu acaba şaşırdım

Bugün sabah yumurtayla devam ettik yarım yumurta sarısı yedi yavrum kızlar ne dicem biri demişti zeytinyağına alerjisi var dün akşam patatesle kabak buharda pişirdim eline verdim ha grupta zeytinyağı sürüyorlar az vereyim dedim akşam küçük kabarcıklar oldu minnakta çığlık attı yarım saat cidden zeytinyağı alerjisi olur mu acaba şaşırdım
Sanmıyorum canım zeytin en güvenilir gıdalardan biri. Keza yağı da. Başka bir sebebi olmasın kızarıklığı n

Cok ilginc ya zannetmiyorim bnce oyle bisey olcagini 1 gun gecsin tekrar dene kuzum ama sadece zyagi ver

Sanmıyorum canım zeytin en güvenilir gıdalardan biri. Keza yağı da. Başka bir sebebi olmasın kızarıklığı n
Kabak patates zeytin yağı kujum kabak patates tatmıştı 3er gün ilk kez zeytinyağı verdim

Canım ben bebiş kabız diye yoğurduna zeytinyağı katıp vermiştim. Daha önce de yoğurt yedi diye kabahatli zeytinyağı sanmıştım. Meğer süt alerjisi varmış birkaç gün sonra kendini göstermişti :KK43: Şu an ek gıdalarına zeytinyağı ilave ediyorum. Hiç sorun olmadı.

X