2019 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

Kızlar kızıma çorba yapmak istiyorum ama tarhana için erken mi siz neler yediriyorsunuz sebze çorbasını havucu bi türlü sevmedi zorlamak istemiyorum dün yayla çorbası yaptım onu gayet güzel yedi ama farklı şeyler yapmak istiyorum lütfen yardımcı olun.
çok lezzetli bir tarifim var ama eğer tavuk eti yedirdiysen.. ileri dönemlerdede uygulayabilirsin.
bebeğim severek yiyiyor. ayrıca irmikli ayran çorbası yapabilirsin. eğer ayran çorbası yapmayı biliyorsan sadece 1 yumurta yerine yumurta sarısı. pirinç yerinede irmik koyacaksın çok lezzetli oluyor..
tavuklu çorbam ise şu şekilde;
1 dilim soğan piyazlık doğradığımız ince bir dilim.
yarım kabak
yarım patates
küçük bir parça tavuk göğsü cevizden biraz büyük kadar.
1 yemek kaşığı irmik.
üstünü geçecek kadar içme suyu ilave edip hepsini bir güzel pişiriyoruz piştikten sonra azıcık ılındı mı 1 yemek kaşığı saf zeytinyağını ekleyip blendırdan çekiyoruz.. harika bir tarif çok besleyici denemenizi tavsiye ederim.. yayla çorbasıda çok güzel oluyor..

Kızlar kızıma çorba yapmak istiyorum ama tarhana için erken mi siz neler yediriyorsunuz sebze çorbasını havucu bi türlü sevmedi zorlamak istemiyorum dün yayla çorbası yaptım onu gayet güzel yedi ama farklı şeyler yapmak istiyorum lütfen yardımcı olun.
Merhaba kizlar.özel aşı olayi hakkinda bir kaç soru sorcaktim.normalde ilk kizima 2.5yil önce rota 2 doz menenjit 1 doz yaptirmiştik .2.yavruda da rota ve yeni menenjit asisi 3 doz uygulanacakmis.3ve 5.ayda vurdurduk.bir de 7.ay son doz diyince afaladik .maddi acidan da asilara iki aşi dozu sadece 700tlye yakin para verdik toplmada 2000tl gececej gibi.bir de eski tip menenjit de vurulacakmis onu da 1 yasindan sonra yapariz dedi.ilk kizim icin de yeni tip menenjit asisi mutlaka vurdurun dedi .ama ona vurdurmayi dusunmiyoruz artik kimsenin de haberi yok etrafimda vurduran da yok .sizler ne yaptiniz merak ettim?benim gibi ilk cocugunuza yeni tip menenjit asisini vurduracak misiniz ?
Yeni tip dediğin b gurubu mu canım? Ben 3 yaşında ki oğluma menectra yaptirdim tek doz. Eski tip oluyor yani. Yeni olan bexsero galiba. Bu oğlumada 1 yaşından sonra tek doz menectra yaptiririm inşallah. B grubu aşıyı da ikisinede yaptırmak istiyorum aslında ama bakalım

yayla çorbası yapmışsın zaten çok pardon.. havucu elma yada armutla haşlayıp püre yaparsan belki yiyebilir..

Gunaydin kizlar biz bugün 6 ay 1 haftalık olduk ve artik ek gida serüvenine basliyoruz kabakla tadimlarda gunde 1 defa mi 2 defa mi veriyosunuz

Yeni tip dediğin b gurubu mu canım? Ben 3 yaşında ki oğluma menectra yaptirdim tek doz. Eski tip oluyor yani. Yeni olan bexsero galiba. Bu oğlumada 1 yaşından sonra tek doz menectra yaptiririm inşallah. B grubu aşıyı da ikisinede yaptırmak istiyorum aslında ama bakalım
Bize direk bexsora yaptirdilar b tipi yeni olanı. digerini 1 yaş sonrasi . O da 3doz aciyorum resmen aşi sonrasi kuzunun bacaklari cok şişiyor.büyük kizima bexsora yaptirmadik eski tiple korunacak artik .belkide gerek yok ama insan korkuyor bu hastalaginin telafisi yok.

Selam kızlar 1-2 haftadır ek gıdaya başladık, yoğurt, kabak, havuç, patates, şeftali, muz püreleri sebze çorbası, karpuz, salatalık hepsinden verdim ama hiçbirini sevmedi zorla yedi yada yemedi neden böyle sizce

Selam kızlar 1-2 haftadır ek gıdaya başladık, yoğurt, kabak, havuç, patates, şeftali, muz püreleri sebze çorbası, karpuz, salatalık hepsinden verdim ama hiçbirini sevmedi zorla yedi yada yemedi neden böyle sizce

Çok çeşit yapmışsını bence. İlk bir hafta sadece yogurt ya da aynı çorbaya devam yanına da sadece yogurt
ben varım sağarak süt veriyorum.. uyurken gündüzleri bikaçkere emiyor.. geceleri hiç emmiyor artık evet ağlamaları olıyor bizi yakan emzik oldu malesef.. şimdide biberon geceleri emen oğlum doymadığı için biberonla takviye yapıyordum çocuk biberona alıştı gece emmelerini bıraktı.. velhasıl gece kalkıp acıktığında ağlıyor o ağlar ağlamaz hızlıca kalkıp ketılın düğmesine basıyorum 5 saniye sonra kapatıyorum su ılınmış oluyor mamayı hemen hazırlayıp koşa koşa yatağa gidiyorum babası emzikle oyalamış oluyor.. çok zorlanıyorum çok bazende bebek kucağımda mutfağa gidiyorum. mama içincede gazlanıyor sabaha karşı uykusu parça parça oluyor güne ikimizde yorgun kalkıyoruz malesef..
biberon olarak ne kullanıyorsunuz acaba? Benim bebeğim chicconun biberonunu asla ağzına almıyor. Dolaptaki anne sütünü de almadı ağzına zaten çok kötü kokuyor. Sizin bebek buzluktaki sütü mü alıyor, alması için bir şey yapıyor musunuz?

1 haftada bu kadar çok çeşit verilmemeli dikkat et bağırsakları zarar görebilir

Çok çeşit yapmışsını bence. İlk bir hafta sadece yogurt ya da aynı çorbaya devam yanına da sadece yogurt

biberon olarak ne kullanıyorsunuz acaba? Benim bebeğim chicconun biberonunu asla ağzına almıyor. Dolaptaki anne sütünü de almadı ağzına zaten çok kötü kokuyor. Sizin bebek buzluktaki sütü mü alıyor, alması için bir şey yapıyor musunuz?
malesef bizimkide buzluk sütlerini içmedi dökmek zorunda kalmıştım.. bizimkide biberon almıyor sadece uyurken lansinoh anne memesine biberonu aldı mor bir biberon yumuşak ağızlı..

3 gün kuralına göre yaptım yani bir yiyecekten 3 gün verdim her gün ayrı ayrı yiyecekten vermedim. 2 hafta oldu heraşde

kızlara bexsero aşısı çok önemli ınstagramda bir doktor iki hastamı bu yüzden kaybettim yazmış hızla yayılıyor yazmış ben de korktum büyük oğluma da yaptırdım tatile gitmeden önce havuzdan felan en olur ne olmaz, rota gibi felan da değil bunu kaptığı anda ya beyin zarar görüyor ya da kaybediyorsunuz Allah korusun ,400kusur mobilya taksidi gibi ama ihmale gelmeyecek sonucları var
ayrıca kizamik vb aşılar olmasa da olabilir ama menenjit türleri çok tehlikeli

kızlara bexsero aşısı çok önemli ınstagramda bir doktor iki hastamı bu yüzden kaybettim yazmış hızla yayılıyor yazmış ben de korktum büyük oğluma da yaptırdım tatile gitmeden önce havuzdan felan en olur ne olmaz, rota gibi felan da değil bunu kaptığı anda ya beyin zarar görüyor ya da kaybediyorsunuz Allah korusun ,400kusur mobilya taksidi gibi ama ihmale gelmeyecek sonucları var
Kızamık olmasa da olur mu.. bir arkadaş kızına aşı yaptırmamış hiç kızamık olmuş kızı günlerce yoğun bakımda yattı kaybedebiliriz dedi doktorlar çok şükür kurtuldu ama aşı olsaydı bu kadar ağır mı olurdu

Bize direk bexsora yaptirdilar b tipi yeni olanı. digerini 1 yaş sonrasi . O da 3doz aciyorum resmen aşi sonrasi kuzunun bacaklari cok şişiyor.büyük kizima bexsora yaptirmadik eski tiple korunacak artik .belkide gerek yok ama insan korkuyor bu hastalaginin telafisi yok.
Gerek var bence çünkü son yıllarda yaygınlaştı ve allah korusun telafisi yok dediğin gibi

Aşı takvimindeki tüm aşıların ne kadar gerekli olduğunu aşı yaptırmayan anne babalarin çocukları hasta olduğunda üzülerek öğrendik. Keşke menenjit aşılarını da devlet yapsa

Yüksek ateş yaptı mı canım

X