• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2019 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

Kızlar kontrolden geldim bebegim doğum pozisyonunda ama gelesi yok gibi doktor bekleriz gelmezse gğn dolunca yatış yaparız dedi yani yine suni..3330 olmuş oğlum 17 gün var daha inşallah pek iri olmaz sağlıklı olsunlar da..

kızlar bende bugün 39 haftalık oldum 3 gündür her sabah sanki adet olacakmışım gibi sancım oluyo bikaç saat sonra geçiyo.. oğlumda 40 haftalıkken nişan gelmişti 41 de doğurmuştum.. bundada sürekli sancım oluyo ama henüz belimden girmiyo.. inşallah bu oğlumda 41 i beklemez çok zorlanıyorum artık.. Allah çektiğimiz bunca emeği karşılıksız bırakmasın inşallah yavrularımıza kavuşalım..

insallah bi iki gune rahatlarsın canim.bend3 sormamistim ilkinde ama ben hic sonrasinda hissetmemistim bile.

sanki senin zaman yaklasmis bir iki gun kalmış.

acaba baska bir doktora da mi gorunsen?

Gecen hafta devletteki bi doktorda ters dedi kafasini hissediyorum zaten yukarda buyuk ihtimal sezeryan olursun ilk gebelik değişmez demisti. Ondan 4 hafta oncede baska devletteki doktor ters demisti. Bilemedim bende

Canım kolay gelsin senin kaç günün var merak ediyorum ama artık takvim yok malum:))benim karnım çok sertleşiyor. Ama daha var 22 mart günüm doluyor Allah hepimize kolaylık versin
Canim son günün 16 mart simdi 38+2oldum. Bugün de ev temizlendi mis. Ev kirlenmeden hayırlısıyla gelse bari.

Kızlar benim zaten persembeden 1 cm açılmam vardı ondan beri ara ara sancılarım kasılmam oldu dün gece de yine 2 saat fln sancim oldu aşırı akintim var yürürken orama iğne batarmış gibi oluyo resmen yuruyemiyorum hafif de açık gibi hissediyorum böyle hisseden varmi çarşamba gidicem doktora

Gecen hafta devletteki bi doktorda ters dedi kafasini hissediyorum zaten yukarda buyuk ihtimal sezeryan olursun ilk gebelik değişmez demisti. Ondan 4 hafta oncede baska devletteki doktor ters demisti. Bilemedim bende
arkadaşımın bebegi de durdu durdu dogacak gun ters pozisyona donmustu ve sezeryan olmak zorunda kalmisti. bakarsin seninkide tam sezeryane gidecekken doner normal dohum olur :)

Kızlar benim zaten persembeden 1 cm açılmam vardı ondan beri ara ara sancılarım kasılmam oldu dün gece de yine 2 saat fln sancim oldu aşırı akintim var yürürken orama iğne batarmış gibi oluyo resmen yuruyemiyorum hafif de açık gibi hissediyorum böyle hisseden varmi çarşamba gidicem doktora
akinti ve aşağımda batma acısı bende de var ama cuma gunu kontrolde doktor daha zamani var dedi canım. ayni sen gibi sanki oramda bi aciklik var gibi hissediyordum. ama beni alttan daha muayene etm3di ne zaman edecek acaba ki

Gunaydinnnn

Masallah gozunuzaydin simdiden. Gelismeleri bizede yaz.

Ya kizlar 38ci haftayi tamamladik. Makat gelis bebis son ana kadar dönme ihtimali varmi ? Doktor artik donmez diyo sezeeyan icin mi ki

Canım benimde bebeğim makat geliş, 37+2 yim şuan, 2-3 haftadır bu şekilde doktorumun önerdiği bazı hareketler var onları yapıyorum ama bebeğin dönmeye hiç niyeti yok. Doktorumda ümide kesmeye başladı, dönmeyebilir diyor. Benimki biraz da minyon küçük bir şey olunca çarşamba günü perinatologa görünücem sonrasında bir sıkıntı yok derse haftalarımı tamamlayana kadar belki döner diye bekleyeceğiz. Yoksa sezeryan olacağım bende. Eşim ve bende makat gelişken son gün dönmüşüz. Kızımızda annesi babası gibi son zamana kadar tersten gelecek galiba. Sağlıklı olması en büyük duamız şuan.

kizlar son kontrole gittim bgn. Nstye girdim nst de san ilar hep 80 100 noluo doguruyomuyum dedim ki megerse makineyi yanlis ayarlamislar bir 0 fazlaymis. Ama.o arada annemlere esime sanci var diye demistim bile :skandal:neyse hemsireye sordum duzeltti. 2 3 sefer kasilmam oldukca 70lere dayandi ama.tabi duzensiz ve anlamsizdi. Dr muayne etti 2900 gorunuyor dedi yani hic kg almamis ona gore. Ben yarin doguma.alayim artik beklrmek istemiyorum.dedi. ben de dedim.zaten bunu konusacaktim. Bu gece hareketleri cok azaldi korktum kalkip kalkip durtmem gerekti dedim bir de annem cuma gunu anjiyo olucak fln o gune kdr dogurmus.olmak istiyorum dedim. Ama cars daha iyi olur dedim oda hareketler yine ayni olursa sakin bekleme sabah 7de gel dedi sikinyi olmazsa da cars sabah kesin doguruyorum. Nasil baslatiyorsunuz dogumu jel hap suni derken suni yeterli gerisini siz halledersiniz baska bi ihtiyac olcagini sanmiyorum uzun da surmez kolay olur.ogun hallolur diye fusunuyorum dedi. Dr da kendini dusunuyor bence nirmal.kosullarda beklenebilir daha 40 dolmadi ki 43 ye kadar bilimsel olarak yolu var aslinda ama su an bnm de isime gelen bu olacak malesef. Annem anjiyo olurken kizkardesim fln herkes onun yaninda olacak e bnm buyuk kiza kim bakacak filan bir suru soru isareti. Ins ogune kdr kendisi gelir. Ins bu sekilde olacaksa da kolayca olup biter. 40+2den durumlar boyle...
Arkadaşlar epidural normal dogum yapan var mı aranızda yani ilk gebelik değilse.ya da simdi düşüneniniz var mı? Ben ilkinde istedim ama gerek yok deyip vermediler nasıl oluyor merak ettim.
Canim epiduralin bi zamani var. Sadece 2 saatlik verebiliyirlar ve 6cm acilma oncesi veriliyor ikinmayi engelleyecehinden dogum oncesi kesilmesi gerekiyor. Bana da ilkinde artik cok gec demislerdi cnku bnde 6cm d3n snr istemistim. ama cok aciliydi zaten son 1 2 saat agrili oncesi ayakta geciyor da o 2 saat icin deger cidden. Ben bunda istedim konustum ins o sekilde yapicaz biz de. 750tl bnm hastanemde.
Kızlar benim bebeğim şuan 37+1 haftalık, bebeğim ters geliş haftalardır neler yaptıysak dönmüyor. Birde kilosu 2600 doktorum küçük bir bebek dedi geçen hafta 2350 gr dı. Tekrardan bi perinatoloji görsün genel bir sıkıntısı yoksa dönmesi için hemde haftalarını tamamlaması için ay sonuna kadar bekleriz yoksa haftaya doğum için gün ayarlarız dedi. Çarşamba günü tekrardan perinatologa muayene olacağım. Haftasına göre küçük mü sizce yediğime içtiğime de dikkat ediyorum ama bebeğim neden çok kilo almıyor anlamadım.
Bnm de kucuk. Su an 40 haftalik ama 2900 gecen hafta bana da perinatologa git dedi orda 3100 cikti ama adam bu ayda gercek sonuc alamayiz onemli degil takilma kiloya dedi. Dedim ben ilk kizimdan biliyorum takilmiyorum da obur dr pimpirikli. Ilk kizimda 2900 snr 2700 dediler 40. Haftada zayiflamisti dr panik oldu fln guya bi dogdu ertesi gun 3080gr normal bebek. Bnde ne yesem diye kafayi yiyordum. Takma cnm 2.5 da dogsa ufak ama yeterli kabul ediliyor zaten.
Selam kızlar Doğumun etkilerini hala üzerimden atamadım. İlk olduğu İÇİN mi bu kadar zorlanıyorum... tuvalete gitmek işkence benim için :KK43:
Insan hassas bolge goremiyorda haliyle.psikolojik olarak etkileniyor cnm. Bende ayni sen gibiydim. Hatta bnm kuyruk sokumum zarar gormustum agridan oturup kalkamiyodum saniodum dr 1 dikis dedi ama 10 20 var iltihaplandi fln bisi oldu yani. Cok kotuydum. Snr bi baktim popo yanahim mosmor anladimki agri oradan kaynakli... dogumdan 1 hafta snr kontrole.gittim.dikis iyi dedi popo da olur oyle kirik cikik catlak yok. Gecer dedi. Hakliydi gevti ertesi gun. 10 gunlukken okdr agri cekip yuruyemeyen oturamayan ben piknige bile.gittim. avmlerde gezdim.sadece 6 gun evdeydim hatta. 12. Gun yuruyerek 1km ilerdeki anneme gitmistim bebekle. Az kaldi sabret cnm....

kizlar son kontrole gittim bgn. Nstye girdim nst de san ilar hep 80 100 noluo doguruyomuyum dedim ki megerse makineyi yanlis ayarlamislar bir 0 fazlaymis. Ama.o arada annemlere esime sanci var diye demistim bile :skandal:neyse hemsireye sordum duzeltti. 2 3 sefer kasilmam oldukca 70lere dayandi ama.tabi duzensiz ve anlamsizdi. Dr muayne etti 2900 gorunuyor dedi yani hic kg almamis ona gore. Ben yarin doguma.alayim artik beklrmek istemiyorum.dedi. ben de dedim.zaten bunu konusacaktim. Bu gece hareketleri cok azaldi korktum kalkip kalkip durtmem gerekti dedim bir de annem cuma gunu anjiyo olucak fln o gune kdr dogurmus.olmak istiyorum dedim. Ama cars daha iyi olur dedim oda hareketler yine ayni olursa sakin bekleme sabah 7de gel dedi sikinyi olmazsa da cars sabah kesin doguruyorum. Nasil baslatiyorsunuz dogumu jel hap suni derken suni yeterli gerisini siz halledersiniz baska bi ihtiyac olcagini sanmiyorum uzun da surmez kolay olur.ogun hallolur diye fusunuyorum dedi. Dr da kendini dusunuyor bence nirmal.kosullarda beklenebilir daha 40 dolmadi ki 43 ye kadar bilimsel olarak yolu var aslinda ama su an bnm de isime gelen bu olacak malesef. Annem anjiyo olurken kizkardesim fln herkes onun yaninda olacak e bnm buyuk kiza kim bakacak filan bir suru soru isareti. Ins ogune kdr kendisi gelir. Ins bu sekilde olacaksa da kolayca olup biter. 40+2den durumlar boyle...

Canim epiduralin bi zamani var. Sadece 2 saatlik verebiliyirlar ve 6cm acilma oncesi veriliyor ikinmayi engelleyecehinden dogum oncesi kesilmesi gerekiyor. Bana da ilkinde artik cok gec demislerdi cnku bnde 6cm d3n snr istemistim. ama cok aciliydi zaten son 1 2 saat agrili oncesi ayakta geciyor da o 2 saat icin deger cidden. Ben bunda istedim konustum ins o sekilde yapicaz biz de. 750tl bnm hastanemde.

Bnm de kucuk. Su an 40 haftalik ama 2900 gecen hafta bana da perinatologa git dedi orda 3100 cikti ama adam bu ayda gercek sonuc alamayiz onemli degil takilma kiloya dedi. Dedim ben ilk kizimdan biliyorum takilmiyorum da obur dr pimpirikli. Ilk kizimda 2900 snr 2700 dediler 40. Haftada zayiflamisti dr panik oldu fln guya bi dogdu ertesi gun 3080gr normal bebek. Bnde ne yesem diye kafayi yiyordum. Takma cnm 2.5 da dogsa ufak ama yeterli kabul ediliyor zaten.

Insan hassas bolge goremiyorda haliyle.psikolojik olarak etkileniyor cnm. Bende ayni sen gibiydim. Hatta bnm kuyruk sokumum zarar gormustum agridan oturup kalkamiyodum saniodum dr 1 dikis dedi ama 10 20 var iltihaplandi fln bisi oldu yani. Cok kotuydum. Snr bi baktim popo yanahim mosmor anladimki agri oradan kaynakli... dogumdan 1 hafta snr kontrole.gittim.dikis iyi dedi popo da olur oyle kirik cikik catlak yok. Gecer dedi. Hakliydi gevti ertesi gun. 10 gunlukken okdr agri cekip yuruyemeyen oturamayan ben piknige bile.gittim. avmlerde gezdim.sadece 6 gun evdeydim hatta. 12. Gun yuruyerek 1km ilerdeki anneme gitmistim bebekle. Az kaldi sabret cnm....
Canım ben de konuşacağım epidurali çünkü ilkinde o son aşama beni zorladı inşallah hepimizin kolay doğumları olur..Allah yardımcımız olsun açılma ile kendi sancımız ile gideriz inşallah.ilkinde suni ile doğum yapmıştım.

Merhaba kizlar, evde, bebegin her hareketini izlemekle geciyor gunler:) aslinda rahatim ama şu bacak arasındaki ağrı beni cok zorluyor.özellikle yattiğım yerden kalkarken ya da yurürken, apış arası kemik ağrısı resmen, neden bilmiyorum. Doktorumuza geçen hafta gittik, artik sık sık gitmek istemiyorum da, nedensen kendiliğinden her şey olsun istiyorum...bu haftalara kadar kolaydı, ama ş son vakitler geçmiyor bir türlü...hayırlısı insallah♡

Merhaba kizlar, evde, bebegin her hareketini izlemekle geciyor gunler:) aslinda rahatim ama şu bacak arasındaki ağrı beni cok zorluyor.özellikle yattiğım yerden kalkarken ya da yurürken, apış arası kemik ağrısı resmen, neden bilmiyorum. Doktorumuza geçen hafta gittik, artik sık sık gitmek istemiyorum da, nedensen kendiliğinden her şey olsun istiyorum...bu haftalara kadar kolaydı, ama ş son vakitler geçmiyor bir türlü...hayırlısı insallah♡
Aynı ağrılar bende de oluyor. Ya nasil desem. Genital bölgenin kemiği ağrıyor resmen. Hareket edemez oldum. Çok çabuk yoruluyorum. Doktora soyledigimde hepsi normal şeyler.

Ya zaten ne sorsam normal... Ben bir şey anlamadım, ama cidden insanı normal hayatından alıkoyan şeyler. Ben tuvalete bile ufak adımlarla gidiyorum bazen, oyle yürüsem dısarıda oyalansam falan fena, sanırım hiç hareket edemem.
Cok araştırdım internetten ama sanırım bu bünyesel bir şey, yardım edecek bir yöntem yok. Oradaki kemikler zorlanıyor galiba... inşallah yakın zamanda atlatırız.
Aynı ağrılar bende de oluyor. Ya nasil desem. Genital bölgenin kemiği ağrıyor resmen. Hareket edemez oldum. Çok çabuk yoruluyorum. Doktora soyledigimde hepsi normal şeyler.

Normal doğum için yaptiginiz şeyler var mi ben squat yapmaya çalisiyiorum her gün hurma yiyorum iki günde bir çıkıp yürüyorum düzenli yapmadığm için çok işe yaramıyorlar galiba

Back