• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2019 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

Kızlar benim bebeğim şuan 37+1 haftalık, bebeğim ters geliş haftalardır neler yaptıysak dönmüyor. Birde kilosu 2600 doktorum küçük bir bebek dedi geçen hafta 2350 gr dı. Tekrardan bi perinatoloji görsün genel bir sıkıntısı yoksa dönmesi için hemde haftalarını tamamlaması için ay sonuna kadar bekleriz yoksa haftaya doğum için gün ayarlarız dedi. Çarşamba günü tekrardan perinatologa muayene olacağım. Haftasına göre küçük mü sizce yediğime içtiğime de dikkat ediyorum ama bebeğim neden çok kilo almıyor anlamadım.

Bu sayfaya ben de alışamadım gerçekten, kimler dogum yapti onu bile tam bilmiyorum:( insan medak ediyor gecmiş sayfaları rahat karıştıramıyor. Ben 37+0 oluyorum yarın, inanılmaz ağırlaştım ve çok şişlerim oluyor, acaba vücudun çok şişmemesi için ne yapmam gerek, gerçi bıraktım akışına.. bakalım ne zaman gelmek isteyecek oğlum, merak içerisindeyim ve önceden 39-40. Haftayı beklesin derdim şimdinsanırım çok beklemek istemiyorum artık, 38 yeter diyorum:))) sağlıkla büyüsünde, ben razıyım...
:anneadayı::emir_bebek::anne:
Doğum yapan arkadaşlara kolaylıklar diliyorum gerçekten,
Arada musait olduğunuzda doğum deneyimlerinizi yazar mısıniz??? Merak ediyor insan:)))

Canım ufak bebiş ama sağliği yerindeyse soeun degil bence, bende cok kafama takiyordum kilosu az diye ama şimdilerde düsünmuyorum çünku yapabilecegim her seyi yapiyorum elimden gelen... belki de bebeğin gapısı öyledir. Onun haricinde, sol tarafa yatmak beslenmesinde yardımcı oluyor deniliyor, günlük muz-ceviz-kaşar peyniri-yumurta kilo aldirıyormuş. Ben hepsini denedim, yapmaya da devam ediyorum ama artık olduğu kadar. Umarım perinatologdan guzel haberlerle çikarsın, önemli olan onun söyledikleri bence.

QUOTE="cutenuse, post: 59078489, member:

813970"]
Kızlar benim bebeğim şuan 37+1 haftalık, bebeğim ters geliş haftalardır neler yaptıysak dönmüyor. Birde kilosu 2600 doktorum küçük bir bebek dedi geçen hafta 2350 gr dı. Tekrardan bi perinatoloji görsün genel bir sıkıntısı yoksa dönmesi için hemde haftalarını tamamlaması için ay sonuna kadar bekleriz yoksa haftaya doğum için gün ayarlarız dedi. Çarşamba günü tekrardan perinatologa muayene olacağım. Haftasına göre küçük mü sizce yediğime içtiğime de dikkat ediyorum ama bebeğim neden çok kilo almıyor anlamadım.
[/QUOTE]

Canım ufak bebiş ama sağliği yerindeyse soeun degil bence, bende cok kafama takiyordum kilosu az diye ama şimdilerde düsünmuyorum çünku yapabilecegim her seyi yapiyorum elimden gelen... belki de bebeğin gapısı öyledir. Onun haricinde, sol tarafa yatmak beslenmesinde yardımcı oluyor deniliyor, günlük muz-ceviz-kaşar peyniri-yumurta kilo aldirıyormuş. Ben hepsini denedim, yapmaya da devam ediyorum ama artık olduğu kadar. Umarım perinatologdan guzel haberlerle çikarsın, önemli olan onun söyledikleri bence.

Önerilerin için teşekkür ederim canım, günlük olarak bende aynı şeyleri yemeye dikkat ediyorum. İnşallah bir faydası olur :) Genel olarak iyi diyor doktorum ama bebeğin küçük ve kilosu az olmasından dolayı aklında onunda soru işareti oluştu sanırım.. Eşim ve bende öyle çok uzun, yapılı değiliz belki bebekte ondan öyledir bilemiyorum.

Kizlar benim vebis gece uyumuyo uzun süre.büyuk kizimda hastaneden taburcu oldugum gun ateslendi hastalandi.ben lohusaligimi unuttum resmen.hep ayaktayim.5 günluk sezeryan olduguma kimse inanamaz.bugun sabah buyuk kizimi acile götueunce esim.ev isine giristim.sil.süpür banyo tuvalet temizle.camasir falan.cok yogun geciyor günlerim felegim saşti

Kizlar benim vebis gece uyumuyo uzun süre.büyuk kizimda hastaneden taburcu oldugum gun ateslendi hastalandi.ben lohusaligimi unuttum resmen.hep ayaktayim.5 günluk sezeryan olduguma kimse inanamaz.bugun sabah buyuk kizimi acile götueunce esim.ev isine giristim.sil.süpür banyo tuvalet temizle.camasir falan.cok yogun geciyor günlerim felegim saşti
bende ilki gibi r!hat olmayacagimi dusunuyorum hemen ev cocuk isleri bizi bekleyecek diye düşünüyorum.

Iyi aksamlar arkadaşlar. Ben de 38. Haftamin icindeyim. Bugun ben de cati muayenesi oldum. Nstye girdim. Doktor daha hic doğum belirtisi yok dedi. Hastaneyle oturduğumuz ilce arası 1bucuk saat. O yüzden 40. Haftada da gelmezse riske atmayalım doğumu baslatalim diye konuştuk doktorla. Tabi ben kendi sancimla gelsin istiyorum o zamana kadar. Sizin onerileriniz var mi acaba? Nasıl gelir bu bebisler? Bu arada doktorum ben epidural taktirmiyorum kendi sancinla dogum yaparsın dedi. Biraz korktum.

Iyi aksamlar arkadaşlar. Ben de 38. Haftamin icindeyim. Bugun ben de cati muayenesi oldum. Nstye girdim. Doktor daha hic doğum belirtisi yok dedi. Hastaneyle oturduğumuz ilce arası 1bucuk saat. O yüzden 40. Haftada da gelmezse riske atmayalım doğumu baslatalim diye konuştuk doktorla. Tabi ben kendi sancimla gelsin istiyorum o zamana kadar. Sizin onerileriniz var mi acaba? Nasıl gelir bu bebisler? Bu arada doktorum ben epidural taktirmiyorum kendi sancinla dogum yaparsın dedi. Biraz korktum.
Benim de az kaldı hızlansın diye her gun en az 6000 adım yuruyorum merdiven inip çıkıyorum otur kalk hareketi yapıyorum sabah aksam ama kız da tık yok :) yarin 39u doldurucam pazartesi randevum var beklemedeyim hala. Sen de egzersiz deneyebilirsin ama dikkatli yap Allah kolay dogumlar nasip etsin :) Bir de unutmadan söyliyim hurma ye her gün 3 4 tane

Acikcasi gormek duymak da istemiyorum ameliyat anlarini... ilk dogumum genel anestezi sezaryen, gecen sene de boyun fitigi ameliyati oldum o da genel anestezi ile, bekledim ki ayni acilar olacak, cok sukur oyle bisey olmadi cok daha kolay atlattim. Peki bisey daha sorayim, epidural ve spinal arasindaki fark ne?
Spinalde belden altın uyuşturuluyor sezeryan için.epiduralde sadece rahim uyuşturuluyor normal Doğumda prenses Doğum dediklerinden

Ben bu pazartesi yatış yapıyorum saat 10da inşallah kavuşuyorum 38+0 da almış olacaklar
Spinal olucam tekrar
Ilki spinaldi ve ben panik atak düşük tansiyon hastasiyim. Spinal anında nabzın gum gum atmaya baslayinca serumun icine hafif sakinleştirici koydular sonra her şey normale dönüyor. Yine tam bayilmiyosun leylalarda gibi oluyosun :KK66: ama doğum aninina şahit olmak güzel zaten ortalama 7 dk icin de bebegin ağlama sesi geliyor sen ona odaklanırken 7 dk dikişler bitiyor ortalama 15 dk odadan çıkıyorsun. Ağrı sizi 3 saat olmuyor hala uyusuksun. Ha etkisi gecsede elinde bı buton oluyor oraya hafifçe nasip kendin ağrını azaltacak ilaç aciyosun. Ve sonrası güzelllik bol bol su ve neskafe içip koridorda yuruyosun başka gebelerde oluyor sohbet falan derken her şey unutuluyor. Kabızlık elbet oluyor ama bol hoşaf çorba vs hastanede veriyorlar sonra sıvı halde büyük abdestiniz gelmeye başlıyor o skintida hemen geçecek korkmayın

Bebisiniz sagsalim gelsin insallah:anneadayı:

Icime o kadar su serptin ki inanamazsin. Bende panik atak ve dusuk tansiyona sahip biriyim. Cok tirsiyordum spinalden. Sanki biraz daha rahatladim

Kizlar hepinize cok teşekkür ederim ben sezeryan oldum çünkü kan sulandirici iğne ve ilac kullaniyordum ilaclari planli kesip olmak gerekiyormus cok şükür sezeryan iyi geçti bebisimde iyi ama ben kendimi henuz toparlayamadim hala tek basina lavaboya bile gidemiyorum cok zormus gercekten sezeryan ama siz sakin panik yapmayin yan odamda ki kadin hemen toparladi yaninkisiden kisiye deisen bi durum dogum yapicak arkadaslar insallah kolaycacik doğururlar benim gibi sutunu aelrtirmaya calisanlarinda bol bol sütü olur insallah

Kizlar hepinize cok teşekkür ederim ben sezeryan oldum çünkü kan sulandirici iğne ve ilac kullaniyordum ilaclari planli kesip olmak gerekiyormus cok şükür sezeryan iyi geçti bebisimde iyi ama ben kendimi henuz toparlayamadim hala tek basina lavaboya bile gidemiyorum cok zormus gercekten sezeryan ama siz sakin panik yapmayin yan odamda ki kadin hemen toparladi yaninkisiden kisiye deisen bi durum dogum yapicak arkadaslar insallah kolaycacik doğururlar benim gibi sutunu aelrtirmaya calisanlarinda bol bol sütü olur insallah
Allah analı babalı büyütsün. İnşllh çabuk toparlanırsınız.

Canım çabucak toparlarsın inşallah.sütün de bol bol gelir inşallah.Allah kolaylık versin

Mart anneleri bende dün sabah 6.16 da anne oldum
Cok güzel yarabbim
Allah hepimize saglık versin cok guzel bakalım onlara insallah darısı tüm topiğimizin basina
Canım hayırlı olsun Rabbim analı babalı büyütsün inşallah.bol sütlü günlerin olsun.nasıl geçti doğum normal miydi?

Back