2019 Doğum Parası Alanlar

rose-marie

Aktif Üye
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
1 Haziran 2019
1
0
36
33
Merhaba hanımlar benim bir sorum olacaktı. Çalışan kadına doğum parası veriliyor. Fakat 90 gün çalışma şartı var. Ben hamileliğin ilk aylarında çalıştım 100 gün kadar sigortam var sonra ayrıldım. şimdi tekrar sigortalı olup izine çıkıcam 32. haftam yaklaştı bile çünkü. böyle olupta doğum parası alan var mı? yoksa 90 gün çalışma konusu son aylar için mi geçerli?

• Doğum parası alınabilmesi için kişinin hala aktif şekilde çalışıyor olması gerekmektedir. Doğum izni için alınan raporun başlangıç tarihi itibariyle iş yerinde SSK kapsamında çalışmaya devam ediliyor olmalıdır. Yani işten çıkışın gerçekleşmemiş olması gerekmektedir.
  • Yasal doğum izni sürelerinde kendi iş yerinde ya da herhangi başka bir işte çalışılmıyor olması gerekmektedir. Rapor alındığı tarihten itibaren ilgili istirahat gün sayısı boyunca kişinin çalışmaması gerekmektedir.
  • Doğum parası alınabilmesi için doğumun gerçekleşmiş olması gerekmektedir. Düşük yapan SSK’lı kadınlar bu ödenekten faydalanamazlar. Bunun yanı sıra doğum gerçekleştikten sonra bebek ölü doğmuş olsa dahi bu ödeme alınabilmektedir.
  • Doğum parası alınabilmesi için doğumu yapan kişinin SSK’lı olması gerekmektedir. Eşi SSK’lı olanlar bu ödenekten faydalanamazlar.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…