2019 da Doğum Yapacak Tüp Bebek Hamişleri, Gelin Beraber Gün Sayalım :)

Kızlar bu arada doğum yaklaştığında hurma yemenin çok faydalı olduğunu doğumu kolaylaştırdığını öğrendim.Açılma yemeyenlere göre daha hızlı oluyormuş.Bende dün 3 adet le başladım.
Evet hemde anne sütünü arttırıyor. Banada fitomer demişti. Doguma yakın hurma kasesini yanından ayırma demişti. Gerçekten faydalı çokta erken yememek lazım :-)
 
Oglumun dogum kilosunu falan sordu kac kilo almistin dedi de benim doktor al kilo nolucak diyo. :KK48:ordan bi hesaplama yapti ikizler 2 kiloya yakin olsa suyu esi derken 6 7 kiloya kadar tasirsin. 36.haftaya kadar da insallah sorunsuz geliriz dedi
Inss canim evet bormal zamanlari oyle:) 39. Hfta olnca cok sisti bizimki:)) saglikla gelelm o gunlere ins❤
 
Evt kuzum onda bile verilirse sukret yani bitms genclik burda:) allahtn arabamiz var sukrediyorm burda.
İstanbulda yaşıyordum bende, biliyorum :KK70: bizim ilk çocukta arabada yoktu, hastane yolunda minibüs yüzünden eve gelince kanama yaşamıştım, çok dengesiz kullanıyorlar :mad:neyseki simdi arabamız var
 
Kızlar sizinle biraz dertleşmek istedim.Eşim dedesine aşırı düşkün. Şimdi dedesi yoğun bakımda. tam bir ay oldu. Parkinson hastası. Ve sanrım başka rahatsızlıklarıda nuksetti. Mideden beslemeye başladılar. Eşim hergün ağlıyor. Benim doğumada çok az kaldı. Lütfen bana bencil demeyin. Ben teselli ediyorum.Hatta bu halimle 1,5 saatlik yola hastaneye gidip dedesini ziyarete gittik. Şimdi tüm ailenin tek korkusu bizim en mutlu günümüzde kötü haberi almak.Allah bilir ama hastaneden çıkacak durumu da yok. Normalde böle bir düşünce benim aklıma asla gelmezdi. Kayınvalidemi her aradığımda oğlumun en mutlu günü acı günü olacak diye korkuyorum diye diye kafama soktular. Ben ne hayaller kurmuştum. Tüm aile yanımda olacaktı. Şuan tabikide hiç birşey belli değil.Allahın yazdığı olur. Benim ki sadece içimi dökmek sizlere. Eşim diyor ki bana kötü haberi aldığımda sen doğumda olursan ben ne yapacam diyor. 5 yıldır bu anın hayaliyle yaşadık. Ben eşimin bebeği kucağına alınca dünyanın en mutlu erkeği olmasını istiyorum. Ama kötü haber gelirse kursağımızda kalıcak. bunun çözümü elbette yok biliyorum ama anlatarak rahatlamak istedim.
 
Gebelik süresi boyunca, bebeğin sağlık durumunu öğrenmek için hamile kadınlara çeşitli testler yapılır. İkili tarama testi de bu testlerden biridir. İkili test doğmamış çocuğun anormalliklerinin saptanmasına yardımcı olur. 11-14 hafta testi ve ense kalınlığı testi olarak da bilinen ikili test, PAPP-A ve serbest B -hCG adı verilen iki hormonun kanda ölçülmesi, kandaki miktarının tespit edilmesi, bunlara ek olarak da fetus ense kalınlığının ölçülmesi ile yapılan bir tarama testidir. İkili test sayesinde anne karnındaki bebeğin Down sendromu olup olmadığı belirlenebilir. İkili tarama testi %85-90 doğru sonuç verir, yanılma payı % 10-15’tir. İkili test sonucuna göre cinsiyet tahmini yapılamaz. Bu test ile cinsiyet tespit edilemez.


İkili Test Ne Zaman Ve Nasıl Yapılır?

İkili test en erken yapılan prenatal tarama testidir. İkili test gebeliğin 11 ile 14. haftaları arasında yapılır. İkili tarama testi için ilk olarak ultrason cihazı ile anne karnındaki bebeğin ensesindeki sıvı bulunan kısmın kalınlığı ölçülür. Daha sonra anne adayından alınan kan örneğindeki gebelik hormonu olan β-hCG’nin serbest kısmının ve PAPP-A adındaki diğer protein değerlerinin ölçümü yapılır. Burun kemiğinin oluşup oluşmadığı gözlemlenir. Bu değerlerle birlikte annenin yaşı ve kilosu, bebeğin baş-popo mesafesi de eklenerek bilgisayar ortamına aktarılarak down sendromu risk belirlemesi yapılır.

İkili testin duyarlılığı, hamilelikte yapılan bir diğer test olan 3'lü teste göre daha yüksektir, ayrıca 3'lü testten daha erken yapılması sebebiyle de, üçlü teste göre daha avantajlıdır. İkiz, üçüz, dördüz vb. çoğul gebeliklerde ikili test taraması yapılmamaktadır.

İkili Test Neden Yapılır?

Anne karnındaki bebekte Down sendromu riski ve diğer kromozomal anormalliklerin olup olmadığını tespit etmek

Kapatby ReklamStore
sync

Fetusta bulunabilecek yapısal anormallikleri belirlemek

İkiz, üçüz gebelik gibi çoğul gebeliklerin varlığını teşhis etmek

Belirti vermeyen gebelik kayıplarının teşhisini koyabilmek

İkili Test Kesin Sonuç Verir mi?

İkili test tanı değil tarama testidir. Bu nedenle ikili test için kesin sonuç verir diyemeyiz, ancak olasılık ortaya koyar. İkili test sonucunda down sendromu riski yüksek çıkarsa anne adayına amniyosentez uygulanır. Özellikle 37 yaşından büyük anne adaylarına, çoğu zaman ikili testi yaptırdıktan sonra direkt olarak amniyosentez yaptırması önerilir.


İkili Test Fiyatı Ne Kadar?

İkili testi devlet hastanelerinde ücretsiz olarak yaptırabilirsiniz. Özel hastanelerde 2’li test 100 TL’dir.

İkili Tarama Testi Sonuçları Kaç Olmalı? İkili Test Örnek Sonuç

PAPP-A hormonunun düşük olması, hCG hormonunun ise yüksek olması Down Sendromu – Trizomi 21 gibi bebekteki anormallik durumları için riski yükseltir. Ultrasonda “Ense kalınlığı” değerinin 3 mm üzerinde ölçülmesi, başta Down sendromu – Trizomi 21 olmak üzere kromozom anomalileri için riski ciddi oranda yükseltir. Sağlıklı bir bebeğin ense kalınlığı 2.5 mm veya daha azdır, ense kalınlığı söz konusu olması için ensenin 2.5 mm ve üzeri bir değerde olması gerekir.

Aşağıdaki test sonucuna bakıp ikili test sonucunuzun yeşil, sarı veya kırmızı alanlardan hangisine girdiğini görerek bir fikir edinebilirsiniz. Ancak her halükarda Kadın Doğum uzmanı ile görüşerek testinizin detayları hakkında bilgi almanız önerilir. Düşük riskli çıkan sonuçlarda ultrason ile gebeliğin takip edilmesi yeterli olacaktır. Orta veya yüksek riskli çıkan sonuçlarda ise ileri analizlere geçilmesi önerilir. İkili testin riskli çıkması durumunda Amniyosentez (göbekten iğne batırılarak su alınması) veya serbest fetal DNA testleri ile bu durum netleştirilebilir, endişe giderilebilir.



Normal sınırlarda bir İKİLİ TEST sonucu; Risk değerini gösteren çizgi YEŞİL alanda bulunuyor.

ikil-test-ikili-tarama-testi-nedir-nasil-ne-zaman-yapilir-fiyati-2.jpg


Orta riskli bir İKİLİ TEST sonucu; Risk değerini gösteren çizgi SARI alanda bulunuyor.


ikil-test-ikili-tarama-testi-nedir-nasil-ne-zaman-yapilir-fiyati-3.jpg


Yüksek riskli bir İKİLİ TEST sonucu; Risk değerini gösteren çizgi KIRMIZI alanda bulunuyor.


ikil-test-ikili-tarama-testi-nedir-nasil-ne-zaman-yapilir-fiyati-4.jpg






Anne adaylarının en çok merak ettikleri sorular şunlardır; 2,3, 4 aylık bebek anne karnında hareket eder mi bebeğim hareket etmiyor, anne karnında bebeği hareket ettirmek, oynaması için ne yapmalı, 11, 15, 17, 19 haftalık bebek hareketleri hissedilir mi, bebek hareketleri ne zaman azalır, hamilelikte bebek ne zaman hissedilir? Bebek hareketlerinde azalma neden olur doğum belirtisi mi hamilelikte erkek bebek ne zaman nasıl hareket eder, bebeğim çok hareketli, gebelik bebeğin çok hareketli olması normal mi, bu durum neden kaynaklanır ,38 haftalık gebelikte bebek hareketleri azalır mı? Bu makalemizde tüm bu soruların cevaplarını bulabilirsiniz.

Anne adaylarının en çok merak ettiği hususlardan biri de hamilelikte anne karnındaki kız veya erkek bebeğin hareketlerinin ne zaman hissedileceği konusudur. Bu konuda Kadın Sağlığı ve Doğum Uzmanı Op. Dr. Petek Arıoğlu şu bilgileri veriyor; Anne karnındaki bebeğin hissedilme zamanı, ayı kişiden kişiye gebeden gebeye değişen bir durumdur. Genellikle anne tarafından bebeğin hareketleri, hamileliğin 16 ila 22. haftaları arasında hissedilir. Ancak ilk defa hamile olan kadınlar için bebeğin hareketlerinin hissedilmesi, 24 ve 25. haftayı bulabilir. Daha önce doğum yapmış tecrübeli anneler ise 13. haftadan itibaren bebeğin hareketini hissetmeye başlayabilir. Henüz gebe olduğundan habersiz olan anne adayları bebek hareketlerini bağırsak hareketleriyle karıştırabilir. Bebeğin hareketlerini zayıf olan anne adayları kilolu anne adaylarına nazaran daha erkenden hissetmeye başlayabilir.

Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Dr. Alper Mumcu bebek hareketleri konusunda şu bilgileri veriyor; İlk defa gebe olan kadınlar bebeğin ilk hareketlerini genelde 18 ila 24. haftaları arasında hissederler. Daha önce anne olmuş, gebeliği tatmış kadınlar ise hem ne hissettiklerini bildikleri için hem de ilk gebeliğe göre rahim daha gergin olduğu için daha erken haftalarda bebeğin hareketini fark edebilirler. Normalde bebeğin 4 saatte en az 10 kez hareket etmesi gerekir. Şayet bu sayı 10'dan az ise doktorunuzla irtibata geçin.

Bebeğin hareketlerinin ne zaman hissedileceği hususunda Kadın Doğum Doktoru Ahmet Özgür Yeniel şu bilgileri veriyor; Aslında bebeğin hareketi anne karnında daha erken zamanlarda başlamasına rağmen bu hareketlerin anne tarafından hissedilmesi genellikle 20. haftadan sonra gerçekleşir. Ancak daha önce hamilelik tecrübesi olmuş kadınlar bebeğin hareketlerini daha erken zamanlarda hissetmeye başlayabilir.

Bebeğim Hareket Etmiyor Ne Yapmalıyım? Kadın Doğum Doktoru Ahmet Özgür Yeniel Anlatıyor

Gün boyu bebekten hiç ses seda çıkmıyorsa, hareketini hiç hissetmiyorsanız, yapacağınız en doğru şey bir- iki saat dinlenmek ve enerji veren bir şeyler yiyip içmektir. Sizin hareketsiz konumda bulunmanız, enerji veren şeyler yiyip içmeniz bebeğinizi harekete geçirecektir. Bu önerilerimize rağmen bebekteki hareketsizlik devam ediyorsa endişeye kapılmayın, 1 gün boyunca bebek hareketi hissetmezseniz yada az hissederseniz doktorunuza bu durumu bildirmeniz iyi olacaktır.

Anne Karnında Bebeği Hareket Ettirmek İçin Ne Yapmalı? Kadın Doğum Doktoru Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Dr. Alper Mumcu Anlatıyor

Şekerli bir şeyler tüketin. Yatağınıza yatıp uzanın, gevşeyin, rahatlayın. Şayet bebeğiniz 28 haftayı geçmişse sırt üstü yatmayı deneyin.

Anne Karnında Bebeğin Çok Hareketli Olmasının Sebepleri

Kadın Hastalıkları ve Doğum Bölüm Başkanı Prof. Dr. İsmail Çepni, bu konuda şu bilgiyi veriyor;Bebeğin bir günde ayrı zamanlarda 20 defa ve fazla hareket etmesi iyi olduğunu gösterir. Yine bir günde ayrı zamanlarda 10 defadan fazla hareket etmesi yeterlidir.

Kadın Sağlığı ve Doğum Uzmanı Op. Dr. Petek Arıoğlu ise şu bilgiyi veriyor; Bebek hareketleri, onun yeterince oksijen aldığının, etrafında yeterince sıvı bulunduğunun ve iyi bir şekilde beslendiğinin göstergesidir.

Anne Karnında Bebek Ne Zaman Hareket Eder, 3, 4 Aylık Bebek Anne Karnında Hareket Eder mi? Kadın Doğum Doktoru Serkan Oral Anlatıyor

Anne karnında bebek hareketleri hamileliğin ilk 3 ayı içerisinde başlar. Ancak çoğu anne adayı ilk 3 ayda bu hareketleri pek hissedemez. İlk defa gebe kalanların bebeğin hareketlerini hissetmeye başlaması genellikle hamileliğin 20 ila 24. haftaları arası gerçekleşir. Daha önce gebe kalmış tecrübeli kadınlar ise 16. haftanın yani 4. ayın ardından bebek hareketlerini hissetmeye başlayabilir.
 
Kızlar sizinle biraz dertleşmek istedim.Eşim dedesine aşırı düşkün. Şimdi dedesi yoğun bakımda. tam bir ay oldu. Parkinson hastası. Ve sanrım başka rahatsızlıklarıda nuksetti. Mideden beslemeye başladılar. Eşim hergün ağlıyor. Benim doğumada çok az kaldı. Lütfen bana bencil demeyin. Ben teselli ediyorum.Hatta bu halimle 1,5 saatlik yola hastaneye gidip dedesini ziyarete gittik. Şimdi tüm ailenin tek korkusu bizim en mutlu günümüzde kötü haberi almak.Allah bilir ama hastaneden çıkacak durumu da yok. Normalde böle bir düşünce benim aklıma asla gelmezdi. Kayınvalidemi her aradığımda oğlumun en mutlu günü acı günü olacak diye korkuyorum diye diye kafama soktular. Ben ne hayaller kurmuştum. Tüm aile yanımda olacaktı. Şuan tabikide hiç birşey belli değil.Allahın yazdığı olur. Benim ki sadece içimi dökmek sizlere. Eşim diyor ki bana kötü haberi aldığımda sen doğumda olursan ben ne yapacam diyor. 5 yıldır bu anın hayaliyle yaşadık. Ben eşimin bebeği kucağına alınca dünyanın en mutlu erkeği olmasını istiyorum. Ama kötü haber gelirse kursağımızda kalıcak. bunun çözümü elbette yok biliyorum ama anlatarak rahatlamak istedim.
Olabilir canım, bizim elimizde olan bişey degil. Ecel o gün geldiyse buna kimse engel olamaz. Benimde oglumun dogcagı aksam eşimin amcası ölmüştü. Yapacak bişey yok. Sen niye moralini bozuyorsun, olacakla ölecege çare yok demişler. Herşeyin hayırlısı, rabbim şifa versin
 
X