• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Gebeliğe Hazırlık 2019 Bekle Bizi :D

Gebe kalmayı planladığımızda yapmamız gereken hazırlıklar.
Kuzum aslında şöyle Bn 14 aydır evlıyım ilk günden beei istıyordum ama eşim biraz bekle deyıp gerı cekılıyordu ikna ettim tamm dediğin gibi olsun Bı senemiz dolsun oyle yapalım çocuğu ama sende bnım sözümü dınlıyeceksın doktora gıdıcez ve baktırcaz Bı sorun yoksa bekleriz varsa da o sure zarfında tedavı oluruz dedim 1 ay sadece Bı korunmada bırlıkteliğimiz oldu ve hayatımda ilk defa adetım Bı hafta gecıktı Bn o kadar mutluyum kı birlıktelık 8ldu çocukta nasıl olsa olacak dedım... Nerde bılevılırdin ki bu kadar zor olduğunu. O gun bugun dur deniyoruz..

Sabirli ol canim bende ilk gunden beri istedim ama ilk gun karsima o kadar buyuk bir engel ciktiki 17 ay beklemek zorunda kaldm bu ayin sonunda 2 yilimiz dolucak bizse daha 6 aydir deneyebiliyoruz simdide bu pko sorunuyla ugrasiyorum aslinda bir yondende sansliyim cunku direk sorunumu bilerek doktora gittim

Sabirli ol canim bende ilk gunden beri istedim ama ilk gun karsima o kadar buyuk bir engel ciktiki 17 ay beklemek zorunda kaldm bu ayin sonunda 2 yilimiz dolucak bizse daha 6 aydir deneyebiliyoruz simdide bu pko sorunuyla ugrasiyorum aslinda bir yondende sansliyim cunku direk sorunumu bilerek doktora gittim
Kuzum Bi arkadaşımda da vardı Bı ay korundu bitkisel Bı ilactı ıkıncı ayına hamile kaldı onu gözünde buyutme

Bende femara kullaniyorum 2 ay gectimolmadi bayramlar falan girdi hep araya seni gorunce umutlandim insallah banada fayda eder:dua::dua: ik ay kist oldu 2. Ay yumurtlama oldu bende ama bundan snra nasil ilerer bilmyorun doktorum 6 ay kadar bu tedaviyi uygulayacak... bisey sormak istiyorum bu ilaci kullandigin zamanda kacinci ayinda ilk gebeligi yasadn herkeste farkli olur ama yinede merak ettim...
İlk ayda ilk gebelik ama enfeksiyondan dış gebelik oldu. 3 ay korunmadan sonra ilk ay ve tekrar gebelik daha yeni çok şükür şimdilik her şey yolunda.

Bende pko var canim benimde yumurtlamam nirmal yollarla olmuyor bir senede 2 3 kere anca kendi kendime adet goruyorum bu yuzden ilaci kullanmam gerekyor doktorum 3 le 6 arasi denicez dedi ama ilk ayinda kist olustu snra korunun 1 ay dedi sonra ramazan bayrami girdi doktora gidemedik snrasinda tekrar gittim 2. Sefer kullandm yumurtam 2. Ayda olustu ve kendiliginden catladi.. benkm tahminim doktor bir sure bekleyip gebe kalip kalamadigimi denemek istiyor.. birde ben doktora 1 yil kadar korundum dedim aslinda o 1 yillik surede vajinismus gecirmistim soylemedim korundugumu sandigi icin denicek sanirim
Kaç tane kullandın ve ne zaman başladın hatırlıyor musun

Kesinlikle oyle kuzum stres bizi mHfedıyor şunu demeye çalışıyorum tabiki aynı doktorla devam et 3 denemeden sonra hsg cektır inş birsey yoktur eger yoksada yıne devlet karşılıyor nasıl olsa aşılama dene cünkü giden paranın yanında bırde zaman gidiyor kı bu hepsinden en degerlisi.. Bak bnde Bi sorun yok hormonlar hsg sadece küçük Bi polip ama 4 doktora gıttım dördüde o polıp hamılelıge engel değil dedi ve 14 ay oldu 14 hüsranla gecmiş ay.. Şimdi bunu denicez Bı kere sonrada aşılama inş gerek kalmaz ama daha da uzasın istemiyorum ... Ben ne kadar güçlü görünmeye calışsamda içimin acıdığını her an hissediyorum
Yumurtlayıp değerlendirdikten sonra bemce aşılamanın pek bir farkı yok. Ben hem iğne hem femara kullandım bir tanecik yumurta oldu aşılama yapıldı ama tutmadı. Sadece femarayla her iki seferde de ilk kullanma da oldu.

17 ayda bir şey mi :( tam 40 ay . Gitmediğim yer kalmadı son gitriğim doktor önce aşılama denetti. Olmadı. Malum hap 30lu ve pahalı. Bende denemekte fayda var dedim. Kendim kullandım ama idrar yolu enfeksiyonu yüzünden yolunda gitmedi. Ve bende de pko var. Hemde ileri derecede. Kürtaj oldum 3 ay korunduk. Hsgde sorun çıkmayınca son kalan 10 tanesini kullandım. Ve yine verdi Rabbim. Bu sadece vesiledir belki ama onun sayesinde oldu.

Geçirdiğiniz zamanı küçümsemek değil amacım. Sadece anlayın diye yazdım. Çünkü önemli olan doğru doktor doğru tedavi.

17 ayda bir şey mi :KK43: tam 40 ay . Gitmediğim yer kalmadı son gitriğim doktor önce aşılama denetti. Olmadı. Malum hap 30lu ve pahalı. Bende denemekte fayda var dedim. Kendim kullandım ama idrar yolu enfeksiyonu yüzünden yolunda gitmedi. Ve bende de pko var. Hemde ileri derecede. Kürtaj oldum 3 ay korunduk. Hsgde sorun çıkmayınca son kalan 10 tanesini kullandım. Ve yine verdi Rabbim. Bu sadece vesiledir belki ama onun sayesinde oldu.

Canim anladigim kadariyla sen 40 ay korundun ama ben 17 ay tek bir birlesme yasayamadm belki size sacma gelicek ama birlesmekten korktm o sirada hep bir duvarla karsilastm 17 ay sonra egzersizlerle yapabildm anlicaginiz 2 yil once yasamam gereken ilk geceyi ben 5 6 ay once ancak yasadm

Canim anladigim kadariyla sen 40 ay korundun ama ben 17 ay tek bir birlesme yasayamadm belki size sacma gelicek ama birlesmekten korktm o sirada hep bir duvarla karsilastm 17 ay sonra egzersizlerle yapabildm anlicaginiz 2 yil once yasamam gereken ilk geceyi ben 5 6 ay once ancak yasadm
40 ay korunmadım denedim uğraştım. Başsrmışsın geriside gelir inşaallah

Selam kızlar, ben bugün de çok yoruldum (: Mışıl mışıl uykular dilerim =)) Sabah güzel haberler almak duasıyla :dua:

valla canım ben bir haftadır hastayım çok derin üşütmüşüm boğazım şişti antibiyotik falan ancak kendime geldim birazcık bat yazıp kaçmış gibi oldu ama takipteyim :KK31::KK31::KK31::KK31: ayrıca artık umut da kalmadı istek de kalmadı sizlerin haberini alarak mutlu oluyorum :dua::dua::dua:
Geçmiş olsun, tez şifalar canım :)

Aynen Can'ım bana ilaç verdi işte bi kullanayım bakalım fayda edecek mi birde testere dişli Aslan pençesini duydum düşürüyor diye onu da kullanmayı düşünüyorum bugün aldım aktarcıdan prolaktin okuduklarıma göre gebeliğe engelmiş troid varmış bide bende yüksek çıkmış dahiliye görün dedi
Endokrine sevketse daha iyiydi aslında bi git bakalım inşallah hemen düzelir. Aktarda çay yaptırmıştım ben hayıt aslan pençesi civan perçemi. Hormon düzenliyo onu da deneyebilirsin

Back