Hayırlı akşamlar kızlar inşallah herkesin morali yerindedir Rabbime şükürler olsun bu günüde gördük nefes alıyoruz , görebiliyoruz , duyabiliyoruz , elimiz ayağımız sağlam , yiyecek ekmeğimiz var evet evladımız henüz yok kollarımıza alamıyoruz, belki alacağız birgün belkide hiç anne olamayacağız nasibimizde yok ama yinede şükür evlat acısı çekmiyoruz yinede şükür ölümcül bir hastalıkla boğuşup hastanelerde perişan olmuyoruz yinede şükür karnımız doyuyor yinede şükür sokaklarda evsiz barksız muhtaç değiliz. Başlarda hep üzüldüm 'neden' dedim' ben kötü birimiyim ki bunu yaşıyorum neden şu kişi hemen çocuk sahibi oldu ama ben olamadım o iyi biri değildi neden onun istedikleri oluyor benim olmuyor' 'neden ben acı çekiyorum onlar mutlu'... Şimdi pişmanım çünkü benim sorgulamaya hakkım yok ben kimim hesap soracak. Sonra baktım o insanlarında derdi var parasızlık var hastalık var ya da evinde mutsuz eşiyle arası kötü çocukları sorun çıkarıyor ya da hasta vs vs vs daha ne dertler var.Ben elimden geleni yapıyorum dua ediyorum yediğime içtiğime dikkat ediyorum tedavi süresince elimden ne geliyorsa yapmaya çalışıyorum peki ya yine olmazsa bitecekmi herşey hayır tekrar deneyeceğim maddi manevi durumum el verdiğince. Bir yaşa kadar devam edeceğim negatif olsada sonuç devam ta ki tedavi olabilecek değerlere sahip olmayana kadar...Eğer nasipse zaten olacak ama değilse kabulleneceğim çünkü bu benim nasibim Allah öyle yazmış ben debelensem, isyan etsem hem onun sevgisini azaltacağım hemde daha da çok mutsuz olacağım elime ne geçecek? Yani düşününce kendimizi yiyip bitirmemiz strese girmemiz daha mı iyi oluyor hayır hırs yapınca daha mı iyi sonuç alacaz hayır ancak olumlu düşünürsek kalpten dilersek Rabbimin merhameti sonsuz 'OL' der ve oluverir..Çok uzun oldu ama gerkeliydi sanki çünkü herbirimiz heyecanla stresle kaygıyla acıyla gün geçiriyoruz pozitif düşünmek sakin olmak rahat olmak rahim için yumurtlama için vücudumuzu anneliğe hazır etmek için o kadar önemli ki. Mesela stres tedavinin kesinlikle kanıtlanmış şekilde negatif sonuçlanmasına sebep. Ben dr umun öğrencilerine yolladığı ders videosunu izledim ve diyorki 'stresli hastalarımız hep negatif gördü' bu beni çok etkiledi çünkü vücut tepki veriyor ve onu kabul etmiyor stres altında kendini korumaya geçiyor...Çok uzattım inşallah olumlu düşünelim olumlu olsun Allah hepimize salih,vatana millete hayırlı sevimli evlatlar nasip etsin dualarda buluşalım