- Konu Sahibi ayprensesii
-
- #78.361
Ben dört aylık sonlarına doğru geçmiştim meme reddi olmasın diye ama sadece mama alıyorsa iştahı iyiyse 2 numaraya geçebilirsin hızlı akışlı olmuyor yine deKızlar ben sadece mama veriyorm üç aylık bebeğim, avent kullanıyorum biberon, 80-90 CC yı 12 dk da falan iciyor, tek delik kullanıyorum, iki delikliye geçmem gerekiyor mu, boğulur gibi olur diye korkuyorum
ben hocaya gecen yazdim, gecede 8 defaya kadar kalkmasini ne zamana kadar normal kabul ediyoruz diye, emdigi muddetce normal dedi
40i ciksin, 3 ay dolsun, 6 ay bitsin, ek gidaya gecsin derken, 2 yilin 6 ayi bitti 1,5 yili kaldi noktasina geldim
Evet ben de Ankara dayım havalar ısınsın çok güzel olur yaa bebeklerle:)
Eryaman tarafı sizin tam tersi gibi :)Sen ne taraftasın canım?
insallah canim =))Evet canım eymir oran’da yakın bize, ahlatlıbel de onun ilerisinde incek’te, çok yakın sayılmaz ama uzak da sayılmaz. Haftasonları çoluk çocuk cıvıl cıvıl güzel bi park. Bize yakın amademlicaykeyfi ne uzak :) onun için de bi gün göksu yaparız :) o zamana kadar bebişler de ya yürür ya emekler, atarız bebişleri ortaya, içeriz çay kahve :)
Ankarada başka hanngi arkadaşlar var ki, pek azız diye biliyorum. Sanırım birde L lady8 vardı dimi?
Gece beslenmesini ne zaman kesmeliyiz acabaEvet canım ya öyleymiş. Geçen bi arkadaşımla konuştum, gece beslenmesini kesince gece kesintisiz uyumayada başlamış. 9. Ayda kesmiş, keserken de ilk gece 5 saat ağlasa da 3. Günde alışmış. Of ağlatmaya dayansam deneyeceğimde..
bize 5 saat ya da 1 saat fark etmez, aglatarak uzerek bir sey "ogretmeye" çalişsalar tesekkur mu ederiz, o kisiden nefret mi ederiz?Evet canım ya öyleymiş. Geçen bi arkadaşımla konuştum, gece beslenmesini kesince gece kesintisiz uyumayada başlamış. 9. Ayda kesmiş, keserken de ilk gece 5 saat ağlasa da 3. Günde alışmış. Of ağlatmaya dayansam deneyeceğimde..
aa ben de ben deEryaman tarafı sizin tam tersi gibi :)
Bisküvi için level atlamam lazım dahaAfiyet olsun canım, ben de bisküviyi yaptığını sandım Ne çabuk yapmış dedim ya :)))
Vallahi tahılları zaten elimizden geldiğince tam tahıl almamız lazım onda bir zorluk yok Ben zaten eve de tam buğday alıyorum Bunu yanına irmik ekledim oda bebek irmiği normal irmiğin daha ufalanmış hali
Bizim bu bölgede organik pazar vardı aslında yakındı ama kapatmışlar sebze meyve falan vardı yapacak bir şey yok Mecbur pazardan iyisini almaya çalışacağım, yoksa yerel Tohumdan yetiştirilmiş sebze meyve de var ama getirmek bir dünya kargo parası yine de bir kez olsun getireceğim merak ediyorum çünkü çocukluğumuzda yediğimiz mandalinanın tadı var mı diye... Hatta sana daha yakın Seferihisar'da yerel Tohumdan yetiştiriyorlar oradan getireceğim Ama bir kez deneyeceğim. Sonuçta burada da sebzeye meyveye bir dünya para veriyoruz...instamomlrdan etkilenmekten öte tadı olan bir şeyler yesin istiyorum çocuğum. Pazardan bizle de aynı şeyi yiyecek ama güzeli de tatsın bilsin, arasın bulsun, korusun ileri de bizim gibi.... ben evde iyi limonun çekirdeğini toprağa ekip ağaca çevirmeye çalışan bir insanım yarım metreye yakın iki tane fidanım var.. söylediklerinde çok haklısın buna güç getiremeyiz ama zaten Hayat bir akış normal akışında seyretmeyen bir şeyi zaten sürekli yapamazsın.
Evet :)Evet canım eymir oran’da yakın bize, ahlatlıbel de onun ilerisinde incek’te, çok yakın sayılmaz ama uzak da sayılmaz. Haftasonları çoluk çocuk cıvıl cıvıl güzel bi park. Bize yakın amademlicaykeyfi ne uzak :) onun için de bi gün göksu yaparız :) o zamana kadar bebişler de ya yürür ya emekler, atarız bebişleri ortaya, içeriz çay kahve :)
Ankarada başka hanngi arkadaşlar var ki, pek azız diye biliyorum. Sanırım birde L lady8 vardı dimi?
Canım ben de geliyorum inşallah Ankara’ya. Gerçi benim için kürkçü dükkanına geri dönmek oluyor ama yeniden ev tutmak taşınmak o kadaaar zoruma gidiyor ki. Neyse inşallah bahar ayında böyle bi buluşma yaparız bebişlerle belki o zaman uykuları da düzene girer bu günleri yad ederizEvet canım eymir oran’da yakın bize, ahlatlıbel de onun ilerisinde incek’te, çok yakın sayılmaz ama uzak da sayılmaz. Haftasonları çoluk çocuk cıvıl cıvıl güzel bi park. Bize yakın amademlicaykeyfi ne uzak :) onun için de bi gün göksu yaparız :) o zamana kadar bebişler de ya yürür ya emekler, atarız bebişleri ortaya, içeriz çay kahve :)
Şimdi gördüm mesajını canım az önce de yazdım bir kaç aya geliyorum inşallah nasipseEvet :)
Galibashealemon var bir de ama şehirdışında da olabilir şu an.
Angara ahalisine sesleniyorum buradan, bir el edin :)
Canım hafif sulu pirinç lapası ve reflör ilacı bu tarz spazmlı ishale iyi geliyor ben de çok sık olurum aklında olsunDün akşam benim oğlan ishal oldu derken onun ishali düzeldi ben mideyi üşüttüm, sabah kadar hem ishal hem karın ağrısı, mide spazmı derken şu an yinede işteyim. Ofis bir türlü ısınmıyor tam karşımda havalandırma var bacaklarıma vuruyor derken sonunda hasta etti beni.
Cumartesi bebeleri dr.a götürecektim, bari gitmişken kendimide göstereyim.
Valla haklısın 3.bebegim diğer ikisinde biz ne yiyorsak sebze meyve pazardan taze ve mevsiminde olarak onları verdim biri 13 diğeri 8 yaşında..Bebek irmiği ne? Ben organik irmik aldım aynısı değil mi? Ya dün biraz alışveriş yaptım irmik, un vs organik aldım. Annem teyzem abartıyorsun hep mi böyle vereceksin fln diyor. Yani bu instamomlar, sosyal medya, trendler vs bizi çok mu etkileyip alışverişe yönlendiriyor acaba. Yani bütçede dayanmaz bu alışverişlere. Çok pahalı ekstra bebek yazınca etiketinde.
Diğer yandan anaokuluna başlayana kadar müdehale edebilirim sonrasında zaten kontrolümden çıkacak. Ve artık bağırsaklar için ikinci beyin diyorlar. Hayatımızın ilk yıllarında yediklerimiz ileriki yıllardaki hayatımızı çok etkilediği biliniyor.
Organik havuç değilde normal pazar havucu verdim diye vicdan azabı duymamam lazım. Kafam karışıyor.
Geçtiğimiz cuma günü aşı oldu gece çığlığı bitti mızmızlık hala varKızlar aşı sonrası bizim oğlanın huyu değişti geceleri çığlık çığlığa uyanıyor akşamları histerik bir şekilde hareketleniyor yerinde durmuyor ama sürekli bi huysuzluk hali falan sizlerde de bu aşı sonrası ne zaman eskiye dönme oldu ya da bu bebekler her gün yeni bir icatla mı karşımıza gelecek
Daha aşı olmadık ama yaklasik 1 2 haftadır böyleyiz ne güzel keyifli diye bakarken bi anda çığliik kıyamet kopuyor atakmi ne anlayamadimKızlar aşı sonrası bizim oğlanın huyu değişti geceleri çığlık çığlığa uyanıyor akşamları histerik bir şekilde hareketleniyor yerinde durmuyor ama sürekli bi huysuzluk hali falan sizlerde de bu aşı sonrası ne zaman eskiye dönme oldu ya da bu bebekler her gün yeni bir icatla mı karşımıza gelecek
Eryaman tarafı sizin tam tersi gibi :)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?