- 20 Ocak 2013
- 4.044
- 9.167
- 408
- Konu Sahibi ayprensesii
-
- #76.341
Benim evim 2+1 sadwce 3 petek acik 250 tl gelmisti gecrn ay bu ay arttirdim 350 bekliyorum
Benim salonu ben tamamen kapadim birde oranin petegi buyuk bir kere denemek icin actim diger peteklerin isisini dusurdu ondan daha cok arttirmam gerektiBizim 6 petek yanarken 600 geldi, bugünden itibaren 3e düşürdük, inşallah ısınabiliriz böylede
Bize de bu ay 205 tl geldi, 2+1 evim sürekli kısıkta yanıyor. Gecede artırmıyorum dereceyi, kızımı uyku tulumuna koyup yatırıyorum üşümüyor o şekilde zaten. Birde yilbasindan sonra yine zam gelecek herseye.Dubleks ama 4+1 canım ya, salonu ve banyoları yakmıyorduk bizde. Ona rağmen çok geldi. Bizimde gündüz düşükte ama gece oğlan üstünü açarsa üşümesin diye açıyorduk, ondan baya yüksek geldi sanırımşimdi giyinme odasını ve oğlanın odasını da kapatmaya karar verdik bakalım ısınabilecekmiyiz böylede
Bize de bu ay 205 tl geldi, 2+1 evim sürekli kısıkta yanıyor. Gecede artırmıyorum dereceyi, kızımı uyku tulumuna koyup yatırıyorum üşümüyor o şekilde zaten. Birde yilbasindan sonra yine zam gelecek herseye.
Bizim ev de sizinki gibi, ben ısıyı hiç düşürmüyorum sabit ısıda, diğer türlü yeniden ısı ayarlamsk için daha çok enerji harcıyormuş kombici öyje demişti , salonu kapattığımda ne kadar fark edecek merak ediyorum bu zamlarla çok zor, önceki yıllar en soğuklarda, karlı havada beş yüz gelirdi şimdiki hava için dediğin gibi çokVallahi yazık ya..
Geçmiş olsun canım calpol ver yatırmadan önce en azından dinlensin kuzumIyı pazarlar
Oğlum cok kötü kaç gündür öksürük burun tıkanıklığı vardı zaten birde diş çıkardı perişan oldu yavrum sürekli eli ağzında acıdan inliyor
Bize salon kapalıyken 400 geldi 3+1 evim 3 oda bide mutfak yanıyor işte. Soğuklar arttı diye kombiyi yükselttim bi dahaki ay 500-600 gelebilir. Giyinme odasını kapatmak istiyorum bende. Bebeğin için uyku tulumu bak canım hiç.üstü açıldı mı derdi olmuyor rahat edersin.Ya arkadaşlar bu arada doğalgaz faturamız daha şimdiden, kar yok kış yok 600 tl gelmiş. Sizde durumlar nasıl? Biz bi kaç odayı kapatmaya karar verdil oğlanın girmediği
Allah herkesin yardımcısı olsun zor gerçekten. Uyku tulumu rahatlık cnm gece üstünü açtı mi açmadı mi sıkıntısını yaşamıyorsun. Ben alttan kısa kollu zıbın pijama giydirip tulumu da giydiriyorum hiç üşümüyor.Uyku tulumuna bende bakayım.
Zam gelir canım normal zaten gelmese şaşırırdık. Maaşlara gelecek zamları nasıl geri alacaklar yoksa...
Cok ustume geldikleri zaman ben çocuğum icin ucretsiz izne çıktım. Birileriyle rahat rahat gorusebilmek icin degil diyorum .Seni çok iyi anlıyorum walla kabul etmek lazım 2 yıl akşam programlarımızdan fedakarlık yapmak lazım bi gün olurda akşam 7 sabah 7 uyuyan versiyona geçebilirsek yanına birini koyup akşam çıkabiliriz belki ama bana uzak ihtimal geliyor şu an
Benimki onceden herkese dudak buzup ağlıyordu. 2.haftadir insan seçiyor. Aksam arkadaslari cok sevdi mesela. Hatta gel demedikleri halde atladi .Ama bazi kisilere hic alisamiyor .Yaa keske cikabilseydin kv de bir alem .Nolur 1 saat bakmakla ölmezsin.Offf nolcak bunların bu hali canım ya bizimki mesela kisa da uyusa uzunda uyusa 1 saate kalmadan tekrar uyumak isteyip huysuzluk yapiyor mızmız surekli insanlari yabancilayip dudak büzüyor surekli kucağımda durmak istiyor bir yere gitmek ve birinin gelmesi dusuncesi beni korkutuyor resmen huysuzluk yapicak die 3.cocuk beni resmen acemi etti
K.v resmen durmuyor diye dün kacti benim küçük okuldan alınacaktı bebegebakicak guya geldi baktı ki uyanık ben alırım bende durmaz simdi dedi bi temiz hava alicaktim yalan oldu sinir oldum resmen
Teknoloji ve cocukla ilgili kitap bilmiyorum canim .Ama Dilek Cesur un Seni Anliyorum Çocuk kitabını okumak istiyorum .Canım ben de bu konudan muzdaribim biraz. Memleketteyim, babam çocuğu kucagına almış tv izletiyor,bunu da öğrensin (!) diyor. Hayır dedim sonra tvnin önüne koltugunda bırakıp gelmiş ben kahvaltı hazırlarken, ısrarıma ragmen bu tip egilimleri var. KV tv bagımlısı, sürkli uyarmam gerekiyor. Amaaçıkcası bunları altyapım olmadan uyarıyorum, yani içgüdüsel olarak tv zararlı diye düsündügüm için. Bu konuda önerebileceğin kaynak var mı okuyayım?, hem kendim bileyim hem elim güçlensin :)
Daha ne kadar zam gelebilir herseyim zam aliri kalmadi malesefBize de bu ay 205 tl geldi, 2+1 evim sürekli kısıkta yanıyor. Gecede artırmıyorum dereceyi, kızımı uyku tulumuna koyup yatırıyorum üşümüyor o şekilde zaten. Birde yilbasindan sonra yine zam gelecek herseye.
Bilemiyorum asgari ücrete zam yapılınca zaten o parayı bir şekilde alicaklar.Daha ne kadar zam gelebilir herseyim zam aliri kalmadi malesef
Ne zami canim onu vermemek icin enflasyonu yalandan asagi cektiler isimiz zor Allah yardimcimiz olsunBilemiyorum asgari ücrete zam yapılınca zaten o parayı bir şekilde alicaklar.
Gerçekten zorNe zami canim onu vermemek icin enflasyonu yalandan asagi cektiler isimiz zor Allah yardimcimiz olsun
olur canım ama elle tutulacak şekilde olması gerektiği için patates şimdilik olmaz çünkü damağına yapışıyor belki havuç daha uygundur. Püreyi elinle ağzına tıkabiliyor kaşığı ellesin ağzına parmağını itelesin bunlar da blw ye giriyor bence, çünkü bebek keyfini çıkarıyor yemenin.ya acaba püreleri blw gibi versek olmaz mı? Benimki kokoreçi avuçladıgı gibi elma püresini de avuclayıp yese mesela. Neden olmasın:)?
Ben de görüntülü arama yapıyorum ailem benden uzak şehir dışında sende 3-4 kere görebilirler çocuğumu o yüzden açıyorum kamera. Algısı da oluşmaya başladı orda görüntü var dede anneanne teyzelr var diye söylüyorum bolcana :) teyze geldi mesela hiç yabancılamadı.Günaydın kızlar dün yazamadım. Bende tv konusunda sizinle aynı düşünüyorum ancak telefon konusunda farklı. Eşiminde benimde ailem şehir dışında onlar kızımı görmek istiyor bende kızım onları görsün aşina olsun yarın bigün yabancılamasın istiyorum çünkü sürekli gidemiyoruz başka iletişim kaynakları yok şu an
Öyle olunca görüntülü konuşma ile aradıklarında açıyorum 3-5 dk. Bu kadarının bi zararının olacağını düşünmüyorum nedense içgüdüsel olarak :)
ay maşallah çabucak çıkıversin de rahatlasın bebeğin.Iyı pazarlar
Oğlum cok kötü kaç gündür öksürük burun tıkanıklığı vardı zaten birde diş çıkardı perişan oldu yavrum sürekli eli ağzında acıdan inliyor
Uyku tulumu mutlaka al çok rahat ettik. Uykum bolunuyordu sürekli üzerini açmış mi diye. Hmden aldım kirpi desenli :)Uyku tulumuna bende bakayım.
Zam gelir canım normal zaten gelmese şaşırırdık. Maaşlara gelecek zamları nasıl geri alacaklar yoksa...
K.v daha çok yasli olmamasina ragmen pili bitik maalesef benim çocuklarımın zamanına denk gelmiş.Eltimin 2 çocuğuna bakmis o zamanlar birlikte oturuyorlarmis bide onunkiler uslu imiş maşallah emzir uyut oh missCok ustume geldikleri zaman ben çocuğum icin ucretsiz izne çıktım. Birileriyle rahat rahat gorusebilmek icin degil diyorum .
Benimki onceden herkese dudak buzup ağlıyordu. 2.haftadir insan seçiyor. Aksam arkadaslari cok sevdi mesela. Hatta gel demedikleri halde atladi .Ama bazi kisilere hic alisamiyor .Yaa keske cikabilseydin kv de bir alem .Nolur 1 saat bakmakla ölmezsin.
Teknoloji ve cocukla ilgili kitap bilmiyorum canim .Ama Dilek Cesur un Seni Anliyorum Çocuk kitabını okumak istiyorum .
Rahatsız olduğun bir konuda israrci ol .Bir kez taviz verince gerisi geliyor .Alt yapim yok diye dusunme .Sen çocuğun icin en iyisini bilirsin .
Bende yabancılamasın diye açıyorum canım. Zaten bebeklikte yabancılayan bebekler ilerde de çok zor alışıyormuş o yüzden insana alışsın arkadaş ortamında sessiz uzak kalmasın burda çocuk bitek baba anne görüyor bide 3-5 komşu o yüzden konuşuyoruz bizde ama benim kızım telefona çok şaşkın bakıyor şimdilik orda bi görüntü olmasına alışamadı :)olur canım ama elle tutulacak şekilde olması gerektiği için patates şimdilik olmaz çünkü damağına yapışıyor belki havuç daha uygundur. Püreyi elinle ağzına tıkabiliyor kaşığı ellesin ağzına parmağını itelesin bunlar da blw ye giriyor bence, çünkü bebek keyfini çıkarıyor yemenin.
Ben de görüntülü arama yapıyorum ailem benden uzak şehir dışında sende 3-4 kere görebilirler çocuğumu o yüzden açıyorum kamera. Algısı da oluşmaya başladı orda görüntü var dede anneanne teyzelr var diye söylüyorum bolcana :) teyze geldi mesela hiç yabancılamadı.
ay maşallah çabucak çıkıversin de rahatlasın bebeğin.
Maksat gezmekti ama vazgeçtim internetten aldım:)İnternet stokları duruyor cnm neden mağazaya gidiyosunki? Hem aylık paketler mağazalarda çok olmuyor, ben hiç görmüyorum
Ben balkabağını buharda haşladım altındaki suya çıkmıştı turuncu gibi vitamini vardır diye biraz açtım onunla püreyi, gerçi sevmedi. Dün patates verdim onuda sevmedi bakalım nasıl işleyecek süreçKızlar bende ek gıda konusuna daha geçmedim
Ishal olduğu için sadece muz yedirdim .
Disi kasindigi icin turp ve havuç veriyorum.
Çevremdeki herkes vermemi istiyor.
Ek gıda konusunda bildiğim tek şey
Yoğurt ve sebzeyle başka.
3 gün aralıklarla yenisine geç kuralı.
Ama
Sebzeleri haslicaz mi püre yapıcaz mı
Pureyi suyla karistircaz mı akışkan olsun diye mesela...
Bizim evde de sadece oturma odası koridor ve yatak odası açık.
Mutfak banyo ve salon açık değil. 300 lira geldi.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?