- 9 Şubat 2007
- 6.965
- 3.485
- 698
- Konu Sahibi Homely_angel
-
- #59.921
Hiç vaktim olmuyor ya İpek dönüyor Sonra beni dondur diye geri ağlıyor donduruyorum yine aynı aksama kadar mizirdak dış var sanırım dün artık eşime erken gel wc bile gidemedim diye telefon açtımBende de tomurcuk ara ara oluyor masajla sağ canım sağdıkça dağılıyor yavaş yavaş
Ayy neler var kafasi yamuk oldugu icin yuzu yamulanlar kask tedavisi ile 23 saat kask takan cocuklar... Bunlari gorup psikolojim bozuldu benim. Duz kafa sendromu yamuk kafa sendromu... Kafatasi ameliyati yapan beyin cerrahlari var. Iste bu yuzden cookk korkuyorumSen hiç yamuk kafalı yetişkin gördün mu zamanla düzelir bence bende
Dedik doktora babam İpek’in kafası yamuk sağa yatır dedi
Sürekli soluna yatıyor kesinlikle sağa yatmıyor çocuk
Doktor da orada ki bombelik sis kısmı inmiş zamanla yatmasa bile diğer tarafta inecek dedi
Eşim o sırada yamuk kafalı insan gordun mu hiç takılma babana deyince doktor da aynen öyle
Resmen kafası yana doğru yassı klan hastam vardı o bile düzeldi dedi
Aaa cidden mi hiç duymadım ve görmedim ama o kadar yamuk değildir olsa doktor söylerdi sizeAyy neler var kafasi yamuk oldugu icin yuzu yamulanlar kask tedavisi ile 23 saat kask takan cocuklar... Bunlari gorup psikolojim bozuldu benim. Duz kafa sendromu yamuk kafa sendromu... Kafatasi ameliyati yapan beyin cerrahlari var. Iste bu yuzden cookk korkuyorum
Ya internette bi arastirsan aklın oynar, beni cok tedirgin etti arastirdiklarim. Duz kafa sendromu diye bir arat bak neler cikiyor, allahim korusun evlatlarimiziAynı benim ki Doktor çocuk bir tarafını tercih eder sizinki de sağa doğru yatıyo ilerde düzelir dedi. Bende hiç takmadım o öyle deyince
Canim saglik ocaginin verdigini kullaniyorum ben ama bebislerin geneli sevmez onu. Ben 2 ogluma da iciremedim yani. Ama ek gidaya gecince her sabah keci boynuzu pekmezi bebe biskuvisi labne muz anne sutu ve ceviz karisimli mama yapiyordum. Yani diyecegim o ki hangisini alirsan al tadı aynı kötülükte olacaktir. Eger bebise sevdirebilecegin bir marka bulursan bana da yazarsan cok sevinirimKızlar sağlık ocağı bebeğime demir ilacı başlamamı söyledi ellerinde kalmamıs doktora yazdır dedi ama siz hangisini tavsiye edersiniz en katkısız olanı hangisidir? D vitamini olarak zeytinyağı içeren kullanıyorum.
Kızlar yardiminiza ihtiyacim var, benim oglan dogdu dogali kafasınin arkasinda saga dogru egim var. Sol daha bombeli sag taraf göçük gibi
Oyy durum fena :) kolay gelsin :) ama tek çare bu maalesefHiç vaktim olmuyor ya İpek dönüyor Sonra beni dondur diye geri ağlıyor donduruyorum yine aynı aksama kadar mizirdak dış var sanırım dün artık eşime erken gel wc bile gidemedim diye telefon açtım
Bizim kız da çok mızırdanıyor memeyi tutarken kıyamet kopuyor azıcık emip bırakıyor bir derdi var ama çözemedim
Ben kestirdim canim dökülen saclar azalmadı ama etrafta gezinen kılların boyları kısaldı :)Ben de kestircem. Biraz azalır belki dökülme
O zaman benim taktik yapcan bacim yatak ebatinda sunger kestirip kafa kismini kendin oyacaksin.Cok kucuk o yastik. Bir karis bi sey. Azcok buyugunden bulsam alicam kesin
İmom latte kullanıyorum ben canim omega içerikli multivitaminBen B12 kullanıyorum ama onun haricinde bir vitamin var mı kullanayım bari
Yalnız değilsin benimki de cok sık uyanıyor bu aralar anlamadım gittiKızlar bebemin uyku düzeni bozuldu. Gece de 1 ya da 2 kere uyanan çocuk son 2 haftadır 4 5 kez uyanmaya başladı. Lütfen yalnız olmadığımı ve bunun düzeleceğini söyleyin
Yok canım uykum hafiftir zaten oda yanyana kapılar açık. Aynı odadaki duyuyorsan onu da duyarsın benceUyandığını nasıl duyuyorsun peki? Telsiz mi kullanıyorsun?
Aaa nasil dusmis yaa gecmis olsun bisey yok dimi?
Oyy Geçmiş Olsun kuzuya.
Teşekkürler. Canı yandığından değil korktuğundan ağlamıştır. Bebekler çarpmalara düşmelere karşı bizden daha dayanıklılar. Emzirince sakinledi geri uyuyacaktı ama ortam müsait değildi. Oğlum da deli yatar ama bebekken en fazla yan dönerdi.Geçmiş oldun kemerini kesinlikle bağla ittiriyorlar kendilerini canim
Göğüslerin dolu halde ne kadar çok zaman geçirirseniz sutunuz o kadar az olur süt üretimine ihtiyaç yokmuş gibi davranır vücut. En çok arttıran şey bebeğin emmesi tabii ki de ama bebeğiniz emdiği halde sutu bitiremiyor sa veya Hiç emmiyorsa ya da ondan uzak sanız 2. alternatif Tabii ki de sağmak iki durumda da süt üretimi tetiklenir ama devamlı sağmak göğüsleri tam boşaltamamadigi için daha azalacaktır.Kizlar siz yazinca simdi kafam karisti. Sagmak sutu artiriyor mu azaltiyor mu? Ilk 3 ay sagdim ben duzenli ama sonra sagmak sutu azaltir emzir dediler. Su an hic sagmiyorum, 1 aydir 3 defa sagdim sadece.Hangisi dogru bilemedim?
Aynı yöne Yatmaktan olmuştur Eğer 6 aylık olana kadar düzeltmez sen kalıcı olabilir çünkü kemiklerkemikler sertleşip şekil alması zorlarsabiliyormuş Benim tavsiyem boyunluk şeklinde bir yastık yapıp kafasını onun yuvasına yerleştirip uyut 10 15 güne düzelir. Yeğenimin kafasını öyle düzelttik.Kızlar yardiminiza ihtiyacim var, benim oglan dogdu dogali kafasınin arkasinda saga dogru egim var. Sol daha bombeli sag taraf göçük gibi ve ne yaparsam yapayim sola koymuyor kafasini. Anakucaginda otururken bile kafa hep saga dönük. Kafa tasindaki bu bozukluk icin ne yapmaliyim? Doktoru bıngıldaktan falan dedi ciddiye almadi beni. Bursadayim simdi burada bir doktora goturucem. Cocuk doktoru yerine ayri bir bransa mi gotursem ne yapsam? Cok gec olmadan bi sey yapmam gerek
Yok canım yaa. Göğüs hiç tam boşalmazki. Çektikçe gelir.tabiki bebek makineden daha iyi çekiyor. Bebek iyice emse de sıkınca gelir. Ben oğlumda 4-5 ay sağdım ilk 2-3 hafta yetmiyordu mama veriyordum sonradan arttı mamayı bıraktım. Komşununki başka sebeple olmuş olabilir. İşe başlamış uykusuzluk yorgunluk yeterli beslenememe bebeğiyle ten teması kuramama regl olma hepsi olabilir. Ben iki aydır çalışıyorum şuan günde iki defa sağıyorum. 10 gündür azalma var ama bu dönemde azalma da normal.Göğüslerin dolu halde ne kadar çok zaman geçirirseniz sutunuz o kadar az olur süt üretimine ihtiyaç yokmuş gibi davranır vücut. En çok arttıran şey bebeğin emmesi tabii ki de ama bebeğiniz emdiği halde sutu bitiremiyor sa veya Hiç emmiyorsa ya da ondan uzak sanız 2. alternatif Tabii ki de sağmak iki durumda da süt üretimi tetiklenir ama devamlı sağmak göğüsleri tam boşaltamamadigi için daha azalacaktır.
Komşum anlatıyor o kadaro kadar çok sütün vardı ki bir defada iki biberon sağlıyordum işe başladıktan sonra 40 gün içinde sütüm bitti dedi yani sağmak zamanla azaltabilir.
Benim düşüncem işteyken 3 saatte bir saat evdeyken de sürekli emzirmek çözüm olabilir
Gecmis olsun canim belli oldu mu sonuçKızlar çok kötü günler geçirdik geçiriyoruz. Özet geçeyim
Oğlumun idrarında kristal vardı. Peşine ateşlendi çişli bez yok denecek kadar azaldı. Ve kilo verdi resmen. Ateş yükselince dr verdiği calpol şurubu verdim. Oğlum çok kötü oldu ağlıyor susmuyor ki canı ciddi yanmazsa asla ağlamaz. Ben ne oldu derken şurubun içinde çilek varmış. Ve bizim çileğe alerjimiz var. Mahvoldu yavrum günlerdir gaz sancısından karın ağrısından.
Bugünde kristal olunca dr gittik. İdrar tahlili yapıldı. Ama dr henüz görmdi akşam son randevuyu aldığımız için çıkana kadar mesai bitti.
Sonuçta şu yazıyor
Yoğun amorf fosfat ve 4-6 kalsiyum oksalat kristalleri görüldü.
İnternette iyi şeyler yazmıyor. Bilen var mı Allah aşkına sabahı nasıl ederim bilmiyorum
Canım ben bi kaç gündür veriyorum burası da felaket sıcak.. emzirdikten 10 15dk sonra bi kaç çay kaşığı veriyom sevdi bayağı istiyo aslında.. sende bi dene bak isterse vermeye devam et yararı yoksa bile zararı olacağını sanmıyorum su sonuçtaKızlar peki bebeklere su veriyor musunuz veriyorsanız günde ne kadar?
Bi kısım verilir diyor bi kısım verilmez.
Doktorum önermedi.
Ama çocuk susuz kalmış resmen.
Böyle önemli şeylerde 2ye bölündüğünde deli oluyorum. Kalıyorsun arada. Bugün doktor ver deseydi verecektik şimdi önermiyorum dedi kalakaldım. Siz ne yapıyorsunuz valla ona göre davranıcam ya artık.
Burası bugün 45 dereceydi bu arada.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?