Merhaba kızlar, siz tecrübeli annelere bişeyler danışmak istiyorum :)
12 günlük kızım var. İlk çocuğum biraz acemiyim. 3260 doğdu 3.gün kontrolde 3 kgya düşmüştü doktor kilo kaybı var mamaya başlayalım sütün artana kadar dedi, emzirdikten sonra mama veriyordum 15 cc kadar alıyordu. 2-3 gün günde 3-4 kere mama takviyesiyle devam ettik. 4-5 gündür gayet güzel sütümde geliyordu emmede de problem olmuyordu. Mamayı vermiyorduk. 2 saatte bi tek gögsümü emiyordu. Ne olduysa dünden beri sütüm gelmiyor. Gögüslerim boş çok az doluyor bende hissediyorum. Bebeğim aç kalıyor, mama veriyorum çocuğunu çıkartıyor gögsüme saldırıyor. Emerkende süt 20 dk sonra falan bitiyor sanırım gögsümü çekiştiriyor sağa sola geriye atıyor kafasını sinirleniyor, yine yara olmaya başladı bugün sızlıyor uçları, oysa yeni iyileşmişti gögüslerim. Iki gögsümü tek seferde veriyorum yine de yetmiyor.
Humana, incir ve dut kompostosu, hurma, kimyon çayı tüketiyorum 3-4 lt su içiyorum. Bir anda neden sütüm azaldı anlamadım aranızda bilen böyle bi durum yaşayan var mı?
Bide çok fazla gazımız var çıkartamıyoruz, uykudan çığlıklarla uyanıyoruz, doktor damla verdi ama pek işe yaramıyor sanırım. Tekrar uyumak için yine emmek istiyor ve uyuması süt az geldiği için 1 saati geçiyor iki gögsümü tek seferde bitiriyor üstüne mama veriyorum zorla alıyor. Ne yapmalıyım kendimi çaresiz hissediyorum