2018 Kasım Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    280
İlk bebeğini bekleyen hanımlar, valla dinlenebildiğiniz kadar dinlenin. Sonra yeniden k aksırdı yok tıksırdı yok gazı çıkmadı derken dinlenemiyo insan:) niye bunu yazdım. Gece hiç bişi yokken büyük kız ateşlendi. 39,5 ateşi gördük. Ben yatıyodum, eşim farketmiş. Geldi beni uyandırdı ama uyanamıyorum resmen. Üstümde bi ağırlık var. Kızı yanıma getir burda yatsın dedim. Adam 1 saatten fazla ıslak havluyla kızımın heryerini sildi. Komiklikler yaptı, moralini düzeltti. Gözyaşları süzülüyordu yastığına:KK43: Ben sadece yanında yatıp elini tuttum, geçiyo diye telkinlerde bulundum. Biraz düşürdü ateşini. İlk defa böyle oldum, vücut saldı heralde kendini. Çocuğum ateşli ve ben yerimden bile kalkamadım. Neyseki bugün şurup verdim şimdi daha iyi.okulada göndermedim. Akşama devam ederse doğru hastaneye. Zaten akşama kontrolüm var:KK36:
gecmis olsun canim biran once iyilessin insaallah bendekafami kaldiramiyorum bu siralar erkendende uyuyorum sanirim sem havalar hemde icinde bulundugumuz durumda olunca halsizlesiyoruz

canim brn gidip arastirmadim tutmayacahim icin doktorumada sormadim zaten cok fazla avikiyorum bu yuzden doktorum olabildigince kan sekerini dusurmemeye calis tam acikmadan yemege yemege calis yemekten 2saat sonra ara oogun yap kan sekerinin dusmesini istemeyiz dedi
Bende tutmayı düsunmedim hiç zaten çevremdeki herşeyi potansiyel yiyecek olarak algıladığım için niyetlenemedim bile çünkü beni kan sekerim sanırım hep düşüyor Ah gerçi zamanında annelerimiz bırakmayı düşünmemişler bile ne bize ne kendileri zarar görmüş ama iste insan yinede bi düşünüyor

İlk bebeğini bekleyen hanımlar, valla dinlenebildiğiniz kadar dinlenin. Sonra yeniden k aksırdı yok tıksırdı yok gazı çıkmadı derken dinlenemiyo insan:) niye bunu yazdım. Gece hiç bişi yokken büyük kız ateşlendi. 39,5 ateşi gördük. Ben yatıyodum, eşim farketmiş. Geldi beni uyandırdı ama uyanamıyorum resmen. Üstümde bi ağırlık var. Kızı yanıma getir burda yatsın dedim. Adam 1 saatten fazla ıslak havluyla kızımın heryerini sildi. Komiklikler yaptı, moralini düzeltti. Gözyaşları süzülüyordu yastığına:KK43: Ben sadece yanında yatıp elini tuttum, geçiyo diye telkinlerde bulundum. Biraz düşürdü ateşini. İlk defa böyle oldum, vücut saldı heralde kendini. Çocuğum ateşli ve ben yerimden bile kalkamadım. Neyseki bugün şurup verdim şimdi daha iyi.okulada göndermedim. Akşama devam ederse doğru hastaneye. Zaten akşama kontrolüm var:KK36:
Cok cok geçmis plsun..Biran önce iyileşsin kyzucuğun inşallah...Ahh ne zor hem hamilelik hem çocuk Allah kolaylık versin

Bende tutmayı düsunmedim hiç zaten çevremdeki herşeyi potansiyel yiyecek olarak algıladığım için niyetlenemedim bile çünkü beni kan sekerim sanırım hep düşüyor Ah gerçi zamanında annelerimiz bırakmayı düşünmemişler bile ne bize ne kendileri zarar görmüş ama iste insan yinede bi düşünüyor
iste ama o zamanla bu zmana o kadar farkliki yedigimiz her sey vucutta odem yapiyor ictigimiz su bile dogal degil artik

Bende tam bunu dusunuyordum.annem bana son ayinda hamileymis yinede orucunu tutmus.bizmi cok pimpirikleniyoruz diye dusundum.ama dusununce riskli bi gebelikte geciriyorum.bebege bisey olursa hemen aklima benmi sabep oldum diye gelir.bu riskede girmek istemiyorum bibyandan.Allah kimseyi kaldiramayacagi yukun altina sokmaz.gonul isterki bu ayda tutalim ama insallah kazasini yapmak nasip olur

kizlarrr bide ben 3 gudnur bebegi sol tarafta pitpit seklinde hissediyorum tecrubeliler bi baksrmisiniz yaa hep ayni ayni taraftami olur bebek degilmi yoksa
Biz seninle aynı haftadayız ve evet bende başladı ama benim pıt pıt dışında bi de gaz varmış gibi karnımın bir tarafı dışına doğru hafiften şişiyor ve iniyor sonra geriliyor gibi Bi yerde okumuştum ikisi de bu haftalarda bebek hareketi anlamına geliyormuş

Demir vitamin takviyesini bana da yazdı doktor içiyorum şimdilik bir sıkıntı yok.tok karnına alıyorum ben akşamları.
Hayvansal gidalar tuketmedigin surece sıkıntı yokmus aclik tokluk konusunda. Hayvansal gidalar et sut peynir yogurt yumurta vs ile birlikte tuketirsen demir emilmiyormus. Ben o yuzden garanti olsn diye gece uyumadan once aliyorum.

Biz seninle aynı haftadayız ve evet bende başladı ama benim pıt pıt dışında bi de gaz varmış gibi karnımın bir tarafı dışına doğru hafiften şişiyor ve iniyor sonra geriliyor gibi Bi yerde okumuştum ikisi de bu haftalarda bebek hareketi anlamına geliyormuş
evet canim benimde oyle oluyorr sisiyor iniyor dalgalanma gibi bi hareket allahim allahim nice tekmeleri duymalari nasip etsin insaallah :)

Aynı ilaçtan bana da yazdılar (ferro sanol) daha hiç kullanmadım ama üzerinde tok karna kullanın yazıyor sana niye ac karnına iç dediler acaba.
Eczaci ac karnina ic dedi. Sonra ben arastrdim internetten hayvansal gidalar
Aynı ilaçtan bana da yazdılar (ferro sanol) daha hiç kullanmadım ama üzerinde tok karna kullanın yazıyor sana niye ac karnına iç dediler acaba.
Alinti : Kansızlık tedavisinde kullanılan demir ilaçları ile kalsiyum zengini süt ve süt ürünleri, pekmez, susam, fındık, fıstık, kurutulmuş meyveler, kuru baklagiller, yeşil yapraklı sebzeleri, hayvansal gidalaro aynı anda kullanmayın. En az 2 saat sonra tüketin. Bu besinler demir emilimini engeller ve tedaviden sonuç alınamamasına sebep olur. Bu yuzden ben garanti olsn diye gece yatarken aliyorum canim midemin bos olmasina ozen gosteriyorum. Cunku ne yedigimin hesabini tutamiyor aklim bubara iyice unutkanlastim garantiye aliyorum ben kendmi

bir kus bir kus sendemi brutus:KK70:benimde bedenim diger grupta ama ruhum bu grupta genelde burayi okuyorum.zaten kasim annesi olacagim kesinde sezeryan oldugum icin. orda daha rutbeli oluyorum diye gittimdi.:KK70:

Ayy evet canım ben de orada başladım ama son günlerde baktım hala millet yok kese göründü yok kalp atışı duyulmadı falan yazınca dedim arada oraya bilgili olduğum bişey varsa yazarım, yardımcı olurum ama ben faydalanamıyorum, bari buraya geleyim :) Sen rütbe olarak düşünmüşsün de ben ailelerden uzakta ilk tecrübe olunca kendime bir rütbe veremeyip bebeğimi ablalarının abileririnin yanına getirmeye karar verdim :-)

Zaten asıl sat 21 şubat benim ama geç döllenmeden dolayı doktorum 27 şubat alıyor. Asıl tarihle hesaplayınca 28 kasım ve benim de doğum günüm oluyor :halay:

Eczaci ac karnina ic dedi. Sonra ben arastrdim internetten hayvansal gidalar

Alinti : Kansızlık tedavisinde kullanılan demir ilaçları ile kalsiyum zengini süt ve süt ürünleri, pekmez, susam, fındık, fıstık, kurutulmuş meyveler, kuru baklagiller, yeşil yapraklı sebzeleri, hayvansal gidalaro aynı anda kullanmayın. En az 2 saat sonra tüketin. Bu besinler demir emilimini engeller ve tedaviden sonuç alınamamasına sebep olur. Bu yuzden ben garanti olsn diye gece yatarken aliyorum canim midemin bos olmasina ozen gosteriyorum. Cunku ne yedigimin hesabini tutamiyor aklim bubara iyice unutkanlastim garantiye aliyorum ben kendmi

Kızlar benim geçtiğimiz yıllarda ciddi oranda demir eksikliğim vardı, serumlarla topladık en son. Size tecrübelerimden tavsiyem ilacın önünde ve arkasında iki saat bırakarak süt ve süt ürünleri tüketmemeye çalışın çünkü emilim hızınızı azaltıyor ve alabileceğinizden daha az demiri almanıza neden oluyor. Bunun yanısıra C vitamini de emilim hızlandırıyor. İlaçla beraber ben yarım portakal, kivi gibi C vitamini yüksek meyveler tüketirdim, yeşil biber de şimdilerde hem mevsimi hem de çok ciddi bir C vitamini deposu. Bir çok doktordan da bu yönde tavsiye aldım. Siz de bu şekilde tüketebilirsiniz demir takviyelerinizi :)

Ayy evet canım ben de orada başladım ama son günlerde baktım hala millet yok kese göründü yok kalp atışı duyulmadı falan yazınca dedim arada oraya bilgili olduğum bişey varsa yazarım, yardımcı olurum ama ben faydalanamıyorum, bari buraya geleyim :) Sen rütbe olarak düşünmüşsün de ben ailelerden uzakta ilk tecrübe olunca kendime bir rütbe veremeyip bebeğimi ablalarının abileririnin yanına getirmeye karar verdim :-)

Zaten asıl sat 21 şubat benim ama geç döllenmeden dolayı doktorum 27 şubat alıyor. Asıl tarihle hesaplayınca 28 kasım ve benim de doğum günüm oluyor :halay:
Aslinda tabi rutbe isin sakasi batlarimiz ayni olanlarla daha cok sey paylasiriz diye dusunmustum ama genelde grupta aralik sonlari var sanirim.birde dedigin gibi son zamanlarda aralik annelerinde cok bebek kaybi oldu o yuzden topige cok girmek istemiyorum.zaten kotu tecrubelerimde var daha cok endiseleniyorum.
bende erken yumurtlama oldugu icin aksine usg de hep 26 kasim olarak hesapliyor doktor.bu gidisle kasim ortasinda dogurtacak beni:rolleyes: Saglikla gelsinlerde artik artik nasip ama gonlum yay burcu olmasindan yana tabii:KK70:

Kızlar dün gece gıcık geldi boğazıma iki kere öksürdüm. Öksürürken birden kasıklarıma bir ağrı girdi ve içim aşırı bulanmaya başladı (gün içinde de ara ara hafif ağrım oluyor normalde zaten) Git gide şiddetlendi. Parol, progestan ve magnezyum(doktor kas spazmları için vermişti) aldım. Şiddetlenmeye devam etti, sonra istifra ettim ama zaten bir şey yiyememiştim... Gece uyuyana kadar ağladım ağrıdan. En sonunda progestan uyuttu çok şükür ama gece uyanınca da, sabah uyandığımda da ağrı devam ediyordu ama dün olan kadar şiddetli değil şimdi çok şükür...

Doktora gitsem acilde yine bir şey yapamadan yollayacaklar diye gitmek istemedim, kanamam varken bile iki saniye bakıp yollamıştı. Şimdi birer parol ve progestan daha alacağım... Inşallah tamamen geçer, dualarınızı bekliyorum...
Çok geçmiş olsun.. Tamamen geçmiştir inşallah

Geçmiş olsun güzel kızina İnşallah tekrarlamaz ateşi. Sende güzel haberler alırsın inşallah akşam :KK54:

Ya arkadaşlar bişey sorucam benden ileride olanlar biara vitaminlerin mide bulandırdırdığından bahsediyodu bana doktorum yeni verdi Ocean Mummy kahvaltıdan sonra günde 1 diyo sizin dediğiniz bulantı yapan bumuydu hani bide tavsiyede bulunulmuştu akşam yatarken alın diye bumuydu

Ben bunu içiyorum bana çok iyi geldi
Sabah kahvaltıdan 1 saat kadar sonta içiyorum
Bulantı ve kusma yaşayan biri olarak bunun hiçbir zararı olmadı diyebiliirim

Canim Ben kullandım ama ben de bulantı olmadı hic
demekki bünyeden bünyeye değişiyor. Zaten kustuğum ve bulandığım zamanlarda içmiştim ama bu daha da coşturmuştu. Tam bulantılarımın geçtiğinden em
Canim Ben kullandım ama ben de bulantı olmadı hic
bünyeden bünyeye değişiyor demek ki canım bunu içtikçe bulantım coşmuştu ve hemen kusmuştum. Şimdi bulantılarımın geçtiğinden tam emin olup denemem gerek inşallah bi sıkıntı olmaz.

Olabilir canım bilmiyorumki baya konuşulmuştu burda sağol cevabın için

Askında vitamine bende karşıyım ama eczacım dediki zaten buaralar saplıklı beslenemiyosun sürekli çıkarıyorsun bence bu şişe bitene kadar iç hemde sana biraz güç kuvvet verir bende haklı buldum yemek yemeye başlayınca devam etmeyi düşünmüyorum ama demir ve d vitamini ayrı tabi

Canım zaten bulantım var iyice bulanmasın diye korktum ama o değilmiş galiba bu sabah ilk içtim kahvaltının peşine sonrada yattım şimdi bişey yok bakalım

Canım hamilelikle alakalı oldupunu sanmıyorum geçenlerde de konuştuk bunu bazıları mantar olduğunu söylüyor bazılarına göre gece mekekler kına yaktı diyo enteresan bişi ama 3 güne geçiyo meraklanma

Ohh ne güzel anne eli değmiş
Saçını ne markayla boyadın onu merak ettim
aman maşallah canım bulanmasın zaten çok kötü oluyor. İnşallah hiç problem yaşamazsın

Kızlar ben D vitamini damlasını meyvesuyumun içine damlatıp içiyorum. Hem c vitaminiyle birlikte almış oluyorum.

Back
X