2018 Kasım Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    280
Bebeğin kemik gelişimi etkilenir diye kullanmak istiyorum ben. Bana da verdigi damla seklinde yağ gibi bişey doktor ekmeğe damlat ye dedi öyle dene istersen ben 1 sefer kullandım o verdiği ilaci icerken de hiç zorlamadı.
Bende kaşığa koyup yutuyodum peşinden ekmek yutuyodum. doktor önemli değil deyince bıraktım bende o_O

Y Ysmnzgr kuzum nasılsınız? nasıl geçti geceniz, oğlun nasıl merak ettim o_O
Canım iyi geçti çok şükür iyiyiz. Hele bugün çok iyi. İşte yerinde durmuyor hiç korumak zor olacak sanırım bugün duş alması gerekiyor onu düşünüyorum zor olur mu diye yakar mı ağlar mı iyi duruyor gerçi acıyor olsa yerinde oturur. Sen nasılsın canım iyi misin?

Canım iyi geçti çok şükür iyiyiz. Hele bugün çok iyi. İşte yerinde durmuyor hiç korumak zor olacak sanırım bugün duş alması gerekiyor onu düşünüyorum zor olur mu diye yakar mı ağlar mı iyi duruyor gerçi acıyor olsa yerinde oturur. Sen nasılsın canım iyi misin?
İyiyim bende canım çok sevindim valla iyi olmanıza, inşallah duş alırkende bişey olmazda kolaylıkla atlatırsınız

Kızlar günaydın gecen gunlerde bir parmagima kına surmusum gibi uyanmistim gece hic bisi yoktu dun gecede ellerim tertemiz yattim sabah iki elim birden kına yakılmıs gibi uyandim sanki pasli bi demir tutmusum yesil ceviz soymusum veya kina yakılmıs gibi cok tuhaf sebebi ne olabilir acaba sizinde basiniza böle bisi geldimi ya
canim bi mantar turu diye biliyorum ama bi arastir istersen

Güneşten aldığımız D vitaminini en iyi avuç içlerimizden ve yüzümüzden alırmışız. Benim doktorum her gün 10 dakika avucunu aç güneşi ordan da al dedi. Aklınızda bulunsun.[/QUOTE
Yaklaşık 1 ay denedim o şekilde güneşlenmeyi ama hic bi faydası olmadı.
Kızlar günaydın gecen gunlerde bir parmagima kına surmusum gibi uyanmistim gece hic bisi yoktu dun gecede ellerim tertemiz yattim sabah iki elim birden kına yakılmıs gibi uyandim sanki pasli bi demir tutmusum yesil ceviz soymusum veya kina yakılmıs gibi cok tuhaf sebebi ne olabilir acaba sizinde basiniza böle bisi geldimi ya
Başıma hiç gelmedi gelmesinde zaten korkarım ben öyle bişey olsa.

canım benim regnesis diye bi vitamin ilacıydı. her yolu denedim ama yinede hep kustum özellikle akşam yatarken daha fena yaptı çünkü sabah bulantılarım artmıştı. Drum 2 hafta içme sonra tekrar dene dedi ama şimdide denemeye korkuyorum. şu an bu ilaçta mı yapıyor bulantı memnun kalmadın mı?

Canim Ben kullandım ama ben de bulantı olmadı hic

Acaba kemik gelişimini etkiliyo mu ki? eğer öyle bişey varsa öyle böyle kullanırız da, okadar önemli olsa doktorumuz seçimi bize bıraktırmazdı sanırım

D vitamininin görevi, kalsiyum ve fosforun kan seviyelerini düzenlemektir. Bu elementler gebelikte, sizin olduğu kadar, bebeğinizin de kemik ve diş gelişiminde kullanılır. Gebelikte vitamin D eksikliği olursa, doğacak bebekte gelişme geriliğive iskelet bozuklukları görülebilir. Aynı zamanda, bebeğin doğum kilosunu da etkilediğini biliyoruz.

Gebelikte eksik D vitamini alan bebekler, doğum sonrası da uzun dönemde bazı sorunlarla karşılaşabilirler. Bu bebekler düşük kemik yoğunluğu ile doğarlar ve 8-9 yaşına geldiklerinde de kemik kitleleri yaşıtlarına göre düşüktür. Yaşamın ilerleyen yıllarında da osteoporoz (kemik erimesi) riskiyle karşı karşıyadırlar.

Anne adayı da D vitamini eksikliğinden etkilenir. Gebelik zehirlenmesi (preeklempsi) ve sezaryen doğum olasılığı artar.

Gebe kadınlarda önerilen günlük D vitamini, güneş ışığına yeterli maruz kalamayan anne adaylarında 4000 IU dir.

Bunu Banu Çiftci sayfasında buldum. Başka bi doktor da d vitamini eksikliği olan hamilelerin çocuklarında otizm riski artıyor demiş bilginiz olsun. Doktor eğer belli bi değerin altında değilse gerek yok demiş olabilir

D vitamininin görevi, kalsiyum ve fosforun kan seviyelerini düzenlemektir. Bu elementler gebelikte, sizin olduğu kadar, bebeğinizin de kemik ve diş gelişiminde kullanılır. Gebelikte vitamin D eksikliği olursa, doğacak bebekte gelişme geriliğive iskelet bozuklukları görülebilir. Aynı zamanda, bebeğin doğum kilosunu da etkilediğini biliyoruz.

Gebelikte eksik D vitamini alan bebekler, doğum sonrası da uzun dönemde bazı sorunlarla karşılaşabilirler. Bu bebekler düşük kemik yoğunluğu ile doğarlar ve 8-9 yaşına geldiklerinde de kemik kitleleri yaşıtlarına göre düşüktür. Yaşamın ilerleyen yıllarında da osteoporoz (kemik erimesi) riskiyle karşı karşıyadırlar.

Anne adayı da D vitamini eksikliğinden etkilenir. Gebelik zehirlenmesi (preeklempsi) ve sezaryen doğum olasılığı artar.

Gebe kadınlarda önerilen günlük D vitamini, güneş ışığına yeterli maruz kalamayan anne adaylarında 4000 IU dir.

Bunu Banu Çiftci sayfasında buldum. Başka bi doktor da d vitamini eksikliği olan hamilelerin çocuklarında otizm riski artıyor demiş bilginiz olsun. Doktor eğer belli bi değerin altında değilse gerek yok demiş olabilir
okadar önemli olduğunu bilmiyodumda, mesela en alt değer yanlış hatırlamıyosam 23se benimkisi 12-13 falandı. acaba neden önemli bişey değil dedi ki acaba aklım takıldı şimdi. en iyisi ben kullanıyım onu o_O
çok teşekkür ederim bu arada :KK200:

Geçen hafta aynısı benim de oldu. Tek elimde kına yakılmış gibi görüntü vardı, burda da sordum hatta. Sağlık ocağına da sordum önemli bişey değil dediler, 2 günde kendiliğinden geçti.

Acaba kemik gelişimini etkiliyo mu ki? eğer öyle bişey varsa öyle böyle kullanırız da, okadar önemli olsa doktorumuz seçimi bize bıraktırmazdı sanırım
bende aymi seyi dusunuyorum yaa bana 2 doktorda sen bilirsin dedi onemli olsaydi kullanman gerekli derlerdi

Geçen hafta aynısı benim de oldu. Tek elimde kına yakılmış gibi görüntü vardı, burda da sordum hatta. Sağlık ocağına da sordum önemli bişey değil dediler, 2 günde kendiliğinden geçti.
Bende bulasik dus falan derken azaldi baya ama hala var yani kayinvalidemde melekler kına yakmis derlerdi eskiden buyuklerimiz diyor acaba hamilelikle ilgili olabilirmi

kullanayim bari o zaman yaa bana tera d3 vermisti saglik ocagi yag seklinde olmadi bittikce apirim napim hap seklinde dehil benimki

kizlarrr bide ben 3 gudnur bebegi sol tarafta pitpit seklinde hissediyorum tecrubeliler bi baksrmisiniz yaa hep ayni ayni taraftami olur bebek degilmi yoksa

Back
X