2018 Kasım Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    280
Benim d vitaminim çok düşük normalde en düşük değer 30 olmalı ama benim 2 ay önce 9 civarıydı 15 gün önce yine test yaptırdım 8 e düşmüş ki güneşe falan çıkıp güneşlendim yükselsin diye ama aksine düştü. Birde tesettürlüyüm öyle olunca vücut fazla güneş te görmüyor. Kendim yukseltemiyecegimi anladım mecbur kullanıcam ilaç. Birde aşırı yorgun ve halsizim sürekli sanırım bu da d vitamini eksikliğinden oluyor.
Canım benimkide çok düşük ve yıllardır böyle. balayına gittik sürekli güneşlendim banamısın demedi. esmerlerde daha düşük oluyomuş bu değer. ben gebelikten çok önce d vitamini ilacı kullandım kapsül şeklinde 2 ay fayda etmedi. sonra doktorum verdi yağ gibi bişey içemedim bikaç gün içtim en çok. sordum doktora önemli değil içmesende olur dedi. bende de yorgunluk halsizlik var ama beynim alıştı heralde normal geliyo artık :-)

Güneşten aldığımız D vitaminini en iyi avuç içlerimizden ve yüzümüzden alırmışız. Benim doktorum her gün 10 dakika avucunu aç güneşi ordan da al dedi. Aklınızda bulunsun.

Canım merak etme 2 -3 gün içinde birden azalıp sonra hepsi neredeyse kayboluyor. yada çok hafifliyor.. Ama bu seferde bizim gibi o sıkıntılı dönemden refaha geçince ne oldu şimdi niye bulantım yok niye kusmam yok , karnım sanki küçüldü bir sıkıntı mı var acaba diye randevu gününü iple çekiyorsun :KK43: . Bir sıkıntı olmadığını bilse insan böyle hamilelik çok rahatmış, insan hamile olduğunu unutacak :) Ağzımın tadı yerine geldi. İnşallah seninde biran önce geçer sıkıntıların.
İşte daha önce bahsettim hamileliğin balayı dönemindesin :) bence tadını çıkar normal insanlar gibi artık şikayetsiz 4-5 ay geçirceksin. Son aylara doğru accık sancılar ağrılar başlayabilir ya da nefes darlıkları ödemler artabilir ama zaten bebişi kucaklamaya gün sayacağın için o günlerde bunlarda çok önemli olmayacak :) ayy hadi darısı başımaa tez zamanda bende normal hayatıma dönmek istiyorum çünkü kimseye dert yanmayı sevmiyorum:)))) tabi sizler hariç :D

Aynı ilaçtan bana da yazdılar (ferro sanol) daha hiç kullanmadım ama üzerinde tok karna kullanın yazıyor sana niye ac karnına iç dediler acaba.
Ben de ac karna iciyorum ayni vitamini. Kahvaltidan 2 saat once alinirsa emilimi daha yuksek oluyor. Peynir sut cay vs emilimi azaltiyor. O yuzden uzerinden 2 saat gecmesi onemliymis

Kızlar bu arada isim konusunda karar vermiş gibiyiz. Tabi ben son dakkada karar değiştirmezsem :)
Eşimin adı Taner, oğlumun adını Tan koyduk, kızınkinide kısmetse ona uysun diye Tansu koymayı düşünüyoruz. Ben Suyu çok seviyorum sonunda su olan bi isim olsun diyodum eşimde çok ısrar etti bu isim için. Zaten midemden dolayı çok araştırma yapamadım ee olsun bari dedim :KK70:

Kızlar yokmu benim gibi olan. Tecrübesi olan :KK43: hersey yolundadır inşallah..:cry:
tatlım dün sabah kustum sonra bulantı birden kesildi şimdi hala bulanmıyorum erken sevinmek istemiyorum. Daha öncede 3 gün hiç bişeyim yoktu sonra tekrar başladı hemde şiddetli bi şekilde takma sen öyle seylere bişey olsa bile bilrtiler hemen kesilmiyor. Hormonlar işte bi öyle bi böyle alışmak lazım.

İşte daha önce bahsettim hamileliğin balayı dönemindesin :) bence tadını çıkar normal insanlar gibi artık şikayetsiz 4-5 ay geçirceksin. Son aylara doğru accık sancılar ağrılar başlayabilir ya da nefes darlıkları ödemler artabilir ama zaten bebişi kucaklamaya gün sayacağın için o günlerde bunlarda çok önemli olmayacak :) ayy hadi darısı başımaa tez zamanda bende normal hayatıma dönmek istiyorum çünkü kimseye dert yanmayı sevmiyorum:)))) tabi sizler hariç :KK70:

İnşallah hepimiz sıkıntısız geçiririz canım. Burda birbirimizden güç ve destek almak çok güzel. Seninde kısa süre sonra inşallah sıkıntıların biter. Balayını hep birlikte yaşarız. :)

Ya arkadaşlar bişey sorucam benden ileride olanlar biara vitaminlerin mide bulandırdırdığından bahsediyodu bana doktorum yeni verdi Ocean Mummy kahvaltıdan sonra günde 1 diyo sizin dediğiniz bulantı yapan bumuydu hani bide tavsiyede bulunulmuştu akşam yatarken alın diye bumuydu
canım benim regnesis diye bi vitamin ilacıydı. her yolu denedim ama yinede hep kustum özellikle akşam yatarken daha fena yaptı çünkü sabah bulantılarım artmıştı. Drum 2 hafta içme sonra tekrar dene dedi ama şimdide denemeye korkuyorum. şu an bu ilaçta mı yapıyor bulantı memnun kalmadın mı?

Kızlar bu arada isim konusunda karar vermiş gibiyiz. Tabi ben son dakkada karar değiştirmezsem :)
Eşimin adı Taner, oğlumun adını Tan koyduk, kızınkinide kısmetse ona uysun diye Tansu koymayı düşünüyoruz. Ben Suyu çok seviyorum sonunda su olan bi isim olsun diyodum eşimde çok ısrar etti bu isim için. Zaten midemden dolayı çok araştırma yapamadım ee olsun bari dedim :KK70:
boyle kararli insanlari gorunce cok hosuma gidiyor yaa ben hala hicbiseye karar verebilmis degilim :) ilk duydugum gunden beri bebek arabasi aakiyorum ona bilr karar veremedim yaa

Hayırlı olsun biz de Emir ismini düşündük nasip Olursa.

Benim d vitaminim çok düşük normalde en düşük değer 30 olmalı ama benim 2 ay önce 9 civarıydı 15 gün önce yine test yaptırdım 8 e düşmüş ki güneşe falan çıkıp güneşlendim yükselsin diye ama aksine düştü. Birde tesettürlüyüm öyle olunca vücut fazla güneş te görmüyor. Kendim yukseltemiyecegimi anladım mecbur kullanıcam ilaç. Birde aşırı yorgun ve halsizim sürekli sanırım bu da d vitamini eksikliğinden oluyor.

Benim 7 çıkmıştı. Kıştan çıkınca olur, güneşe çık demişti. Şu an kullanmıyorum; belki ilerleyen zamanda verir.

tatlım dün sabah kustum sonra bulantı birden kesildi şimdi hala bulanmıyorum erken sevinmek istemiyorum. Daha öncede 3 gün hiç bişeyim yoktu sonra tekrar başladı hemde şiddetli bi şekilde takma sen öyle seylere bişey olsa bile bilrtiler hemen kesilmiyor. Hormonlar işte bi öyle bi böyle alışmak lazım.

Amin canım inşallah çok sağol.. İnsan acemi olunca biraz stres yapıyor istemesede... Acaba birşey mi oldu diye :KK42: Şuan çok şükür halimden çok memnunum çokk rahat böyle bulantısız kusmasız , ağzının tadı olan yiyip içebildiğin bir hayat.. Tüm hamilelikler böyle geçsin :) inşallah seninde son belirtilerdir ve sende güzel döneme geçersin inşallah. :KK73:

Hayırlı olsun biz de Emir ismini düşündük nasip Olursa.

Benim 7 çıkmıştı. Kıştan çıkınca olur, güneşe çık demişti. Şu an kullanmıyorum; belki ilerleyen zamanda verir.
Sizinde hayırlı olsun :) emir ismini koyan çok var tanıdığım bu ara popüler sanırım :)

Amin canım inşallah çok sağol.. İnsan acemi olunca biraz stres yapıyor istemesede... Acaba birşey mi oldu diye :KK42: Şuan çok şükür halimden çok memnunum çokk rahat böyle bulantısız kusmasız , ağzının tadı olan yiyip içebildiğin bir hayat.. Tüm hamilelikler böyle geçsin :) inşallah seninde son belirtilerdir ve sende güzel döneme geçersin inşallah. :KK73:
inşallah canım artık hamileliliğin altın çağını yaşamak istiyorum. Rabbim nasip etsin inşallah.. Sende çok saol. Ayrıca bunun hiç acemilikle alakası yok kaç tane doğuran var ama öncekini unutmuş sanki yeni yaşıyormuş gibi hissediyor. Biz normaliz yani içinden nası geliyorsa öyle yaşa hamileliğini tatlım şu anda çok özeliz unutma :))

boyle kararli insanlari gorunce cok hosuma gidiyor yaa ben hala hicbiseye karar verebilmis degilim :) ilk duydugum gunden beri bebek arabasi aakiyorum ona bilr karar veremedim yaa
Biz çok aceleci bi aileyiz hani derler ya doğmamış çoçuğa donmu biçiyorsun diye valla şimdiden herşeyinin telaşına düştük aslında hem iyi hem de kötü bi durum :)))) ama bebek arabası bize zamanında çok söylediler ama umursamadık markalı iyi bi paraya koca koca tekerlikli kocaman bi bebek arabası aldık valla kapıda yatıyor ne otobüse sığıyor ne arabaya. Ne taşınıyor ne kalabalıkta sürebiliyorsun. Bitane tatildeyken zorda kalınca uygun bi fiyata baston bebek arabası almıştık elimiz ayağımız oldu 3 yıldır nereye gitsek götürüyoruz dağ bayır geziyoruz maşallah diyeyim hala sağlam. Aklında bulunsun boşa para saçma pahallı markalara :)

Ağzının tadını özleyenlerden biri de benim. Şükür gün içerisinde çok midem bulanmıyor ama sabahları kusuyorum akşam yemekten sonra da mide bulantısından yatıyorum resmen. Ve o ağız tadım hiç düzelmedi. Su bile içsem tadı kötü diyorum, en sevdiğim yemeği de yesem yemekten kalkınca ağız tadım kötü oluyor. Buna da şükür tabi ama insan yine de balayı dönemine girmek istiyor bir an önce. Hepimize nasip olsun inşallah :dua:

Biz çok aceleci bi aileyiz hani derler ya doğmamış çoçuğa donmu biçiyorsun diye valla şimdiden herşeyinin telaşına düştük aslında hem iyi hem de kötü bi durum :)))) ama bebek arabası bize zamanında çok söylediler ama umursamadık markalı iyi bi paraya koca koca tekerlikli kocaman bi bebek arabası aldık valla kapıda yatıyor ne otobüse sığıyor ne arabaya. Ne taşınıyor ne kalabalıkta sürebiliyorsun. Bitane tatildeyken zorda kalınca uygun bi fiyata baston bebek arabası almıştık elimiz ayağımız oldu 3 yıldır nereye gitsek götürüyoruz dağ bayır geziyoruz maşallah diyeyim hala sağlam. Aklında bulunsun boşa para saçma pahallı markalara :)
bakiniyorum canim ama ilk etaptada baston zor olur gibi bilemedim artik artik yaa simdiki arabalarin cift yonlu kullanimi puseti cikariyorsin oyle oluyor falan bende ekndiliginden cift yonlu olsun istiyorum ayy bide kiz diye mor yada pembe olsun istiyorum isteker cok bende :halay:

Ağzının tadını özleyenlerden biri de benim. Şükür gün içerisinde çok midem bulanmıyor ama sabahları kusuyorum akşam yemekten sonra da mide bulantısından yatıyorum resmen. Ve o ağız tadım hiç düzelmedi. Su bile içsem tadı kötü diyorum, en sevdiğim yemeği de yesem yemekten kalkınca ağız tadım kötü oluyor. Buna da şükür tabi ama insan yine de balayı dönemine girmek istiyor bir an önce. Hepimize nasip olsun inşallah :dua:
az kaldi sabredin kizlarr bende hic hic bitmeyecek diye dusunuyordum ama 16 ya girdigim gun kusma bitti sadece ogurme var tabi migren tutmadigi surece kusmuyorum migren tuttugu zaman resmen lavabo basindan basindan kalkamiyorum

Canım benimkide çok düşük ve yıllardır böyle. balayına gittik sürekli güneşlendim banamısın demedi. esmerlerde daha düşük oluyomuş bu değer. ben gebelikten çok önce d vitamini ilacı kullandım kapsül şeklinde 2 ay fayda etmedi. sonra doktorum verdi yağ gibi bişey içemedim bikaç gün içtim en çok. sordum doktora önemli değil içmesende olur dedi. bende de yorgunluk halsizlik var ama beynim alıştı heralde normal geliyo artık :-)
Bebeğin kemik gelişimi etkilenir diye kullanmak istiyorum ben. Bana da verdigi damla seklinde yağ gibi bişey doktor ekmeğe damlat ye dedi öyle dene istersen ben 1 sefer kullandım o verdiği ilaci icerken de hiç zorlamadı.

Kızlar aranizda d vitamini kullanan var mı varsa hangi marka kullanıyorsunuz. Doktor bana coledan diye bisey yazdı içinde alkol varmış kullanmak istemedim. Internetten welcare diye bi d vitamini buldum onu alıcam sanırım aranizda kullanan varsa bilgi verebilir mi
D vitamini yaklaşık 1,5 yıldır kullanıyorum solgar alıyorum tipi balikyagi gibi memnunum zaten en yoğun olanı o baya arastirmistim

Kızlar günaydın gecen gunlerde bir parmagima kına surmusum gibi uyanmistim gece hic bisi yoktu dun gecede ellerim tertemiz yattim sabah iki elim birden kına yakılmıs gibi uyandim sanki pasli bi demir tutmusum yesil ceviz soymusum veya kina yakılmıs gibi cok tuhaf sebebi ne olabilir acaba sizinde basiniza böle bisi geldimi ya

Back
X