2018 Kasım Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    280
Nasip. Doktor sezeryan derse yapcak bir şey yok.
Evet canım kesinlikle önemli olan sağlıkla kucağına almak. Sen bana bakma öyle dedim Benim ki kötü bir tecrübeydi. Ama tabi eğer normal Doğum yapabilecek arkadaşlar varsa onlara tavsiyem her şeyin normali kimse keyfi sezeryan olmasın. Doktorunuz derse olun tabi o başka bir şey ama lüks değil sezeryan zor bir şey yani.

Nasıl bi panik yaptıysam yazımın yarısı inşallah olmuş
Normal Doğum hiç yaşamadım bilmiyorum yoğun kanamam var diye beni apar topar sezeryana aldılar yaşadıklarımı Burda anlatıp kimseyi tedirgin etmek istemem benim gibi sezeryanda kötü şeyler yaşayanlar olduğu gibi normal Doğumda da çok kötü şeyler yaşayan arkadaşlar vardır. O yüzden doktorun önerisine bırakmak çok doğru. Ama işte ben çok özeniyorum normal Doğum yapıp ayaklananlara sanki hiçbir şey yokmuş gibi hayatlarına devam ediyorlar. Şimdi bir de benim evde bekleyen bir bebeğim daha olacak o da kucak isteyecek düşündükçe çok kötü oluyorum. Neyse daha çok var ya bunlar için çok erken.

Herkese iyi geceler, benim dün misafirlerim vardı. O yüzden sabah temizlik, yemek derken çok yormuştum kendimi. Bugün öğlene doğru kahverengi çok çok az lekelenmem oldu. Annemle konuştum hemen kendini yordugun için öyle olmuştur, artarsa veya tekrar ederse hemen doktora git dedi. Çok şükür olmadı ama içim yine de hiç rahat değil, acaba hemen gitmeli miydim doktora?

Annen doğru söylemiş zorlamışsın vücudunu, İçin rahat değilse şimdi de gidebilirsin bir yere, kanama alanın ya da sızıntı varsa artacak gibi görürse progestan verir. Sorun yoksa ki inşallah yoktur bebeğini görmüş olursun

Geçen hafta buradaki devlet hastanesinde kadinin biri koridorda doğum yapmis, bebek yere düşüp ölmüş. Oraya hiç gitmemek daha iyi. Özele gitsem zaten 1 tane özel hastane var orda da sabit bir doktor, ayakta "neyin var?" Başım ağrıyor, "o zaman sende migren vardır" diyen biri.. kendi doktorunuza beklesem en erken pazartesi sabah. Stres de yapmamaya çalışıyorum, başka akıntı, lekelenme olmadığı için.
Ay ne düşüneceğimi şaşırdım gerçekten.

Biliyorum olmadığını da hani açılma olmayıp kanala inmedikleri zaman doğum başlamaz diye, ben de uygun değilim aslında ama yine de 16. hafta muayene edip değerlendirelim dedi. Perinatalog mu şimdi ki doktorun?
önceki doktorum perinatologtu,şimdiki doktorum operatör.Allah herkese sağlıklı gebelikler sağlıklı doğumlar nasip etsin.

Şimdi şöyle söyleyeyim bizim annelerin hemen hemen hepsi kanama, lekelenme geçirdi, çoğumuz bunun için hala ilaç kullanıyoruz, anlattığın şekilde lekelenme için aradığım zaman doktorum gelme diyor. Ağrın yok, lekelenme devam etmiyor ki çok çok az diye tarif ediyorsun, anlattığın şekilde önemsiz duruyor. Doktoruna sorma imkanın yok mu?
Ya söylüyorum ama sebepte olmak istemiyorum, ben olsam giderdim. En ufak leke gördüğümde, doktor gelme dese de, saat kaç olursa olsun gidiyorum, içimi rahatlatıp öyle dönüyorum. Daha önünde 1 gün daha var stresle bekleyeceğine için rahat etsin

Son düzenleme:
Canım o kahverengi lekelenme bende sürekli var ve bana gayet normal geliyor. Hatta bende dün temizlik vs yaptım biraz daha artarak geldi ama kendimi streste sokmadım. Çok ağrın yoksa rahminde sancı yok ise kendini streste sokma

Kızlar yazışmalarınızı okudum da, benim ablamda normal doğumu çok istedi. Hatta 6 cm açılması olmuştu ve grip diye ıkınırken ıkınamazsa ya bebeğe ya kendisine bişey olabilir ihtimali ile doktoru sezeryana aldı. Ve 1 gün sonra hiç bişey yok muş gibi gezdi. Ben inşallah nasip olursa normal istiyorum ama korkmayın bence nasipte ne varsa o olacak

Günaydın herkese arkadaşlar sezeryan bir doğum Şekli değil bir müdahale Şekli eğer normal doğum yapmanıza engel varsa tabiki sezeryan ama yoksa Herşeyin normali iyidir.her doğum kendine özel ben birinciyi normal istediğimi söylediğimde normal doğum yapan bir arkadaşım emin misin bir daha düşün diye moralimi bozmuştu ilk olunca insan korkuyor tabi ama ben gayet kolay bir normal doğum geçirdim tabi Ağrı Sancı oluyor olacak ama onlar dayanılmayacak Şeyler değil Rabbim kolaylık veriyor yeterki rahat olun stres yapmayın hepimiz inşallah en kolay şekilde yaparız doğumları

Canım benim insallah Rabbim bu sefer bebeğine bol bereketli ve hiiç gaz yapmayan sütler göndersin :)
gerçekten emzirmek çok güzel bir duygu ve büyük kolaylıkmis sütten kesince gece kalkıp mama hazırlayınca anladım. Oysa emerken yarı uyur yarı uyanık memeyi verip uykuya devam ediyorduk. Bebeğini mama ile büyüten annelerin elleri öpülesi gerçekten...
Bak aklıma ne geldi ben oğlumu dünyaya getirdiğimde 3 gün sütüm gelmedi ve ben o zaman göğsüme devamlı Esma ül Hüsna dan Allah'ın Ya Rezzak ismini zikrettim sonunda geldi. Rabbim hepimizin evladının rizkini bol eylesin. Bir de 3bucuk 4 aylıkken meme reddi dönemi olmustu sıkıntılı günlerdi pes etmeden karanlık ve başbaşa bir odada emzirmeye devam ettim. Sütüm kesilmesin diye devamlı sagdim sağdigim sütü de kaşıkla verdim biberon da almıyordu sıpa :) inşallah senin duruma da faydam olsun ya da ilk defa anne olacakların aklında kalsın diye yazmak istedim. Gerçi sen benden tecrubelisin tabi :)

Aşı ile ilgili ben de bir yorumda bulunmak istiyorum. Tevekkül anlayışı denilince ne gelir aklımıza? Tedbir kuldan takdir Allah'tan... Ben aşı yaptırmanın tedbir olduğunu dusunuyorum. Bunu yapmazsam ve bebeğime ya da bana bir zarar gelirse bunun hesabını vicdanen veremem. Ancak ben her tedbiri aldıktan sonra yine de olduysa işte o zaman Allahin takdiridir derim. Bir de aşı yapmayanların bir argümanı var ona da karşıyım. Bizim çocuklarımızı riske atıyorsunuz dediğimizde sizin çocuklarınız zaten aşılı onları riske atmıyoruz diyorlar. Halbuki her aşı doğar doğmaz yapılmıyor belki aşı zamanı gelmeden bulaşacak çocuğuma? Ya da aşı zaten yüzde yüz koruma vaadetmiyor aşılı olduğu halde hastalık bulaşma riski de var. Belki daha kolay atlatacak evladım hastalığı ama ya her hangi kalıcı bir hasar meydana gelirse?
Kararsız olan arkadaşlar varsa bir de bu açıdan bakıp tekrar düşünsünler rica ediyorum :)

Maalesef hasta ve doktor o kadar samimi olmuyor burda. Saat kaç olursa olsun gitsem karşılaşacağımız doktor dahiliyeci en fazla. Gerçekten nefret ettim hastanelerinden, doktorların ilgisizliğinden, kibrinden.
Allah'ın izniyle bişey yoktur ya.

Benim ilk defa oluyor. İlaç vs de kullanmıyorum ondan sanırım bir napacagini bilememe durumu oldu bende.

Mutlu pazarlar güzel anneler..Her gün giremesemde sık takip etmeye çalışıyorum son sayfalara baktikca garip oldum, ilk bu sayfaya yazmaya basladigimizda daha cogumuz ilk doktor kontrolune bile gitmemişti 4 haftalık falandık ama simdi cinsiyet sorgulamaya başladık..Ne guzel ne mutlu..böyle böyle doğuma yaklaşıcaz nasipse

Son olarak normal ve sezeryan doğum konusuna da yorumumu yapayim hazır mikrofonu elime almışken
Arkadaşlar ok yaydan çıktı o bebek bu göbeğe geldiyse elbet bir yolunu bulup çıkacak ben ilk hamileliğimde kendimi hep telkin ettim ayna karsisinda kendime bunun çok doğal bir olay olduğunu, dünyada milyonlarca insan olduğunu, hepsini bir şekilde bir annenin dünyaya getirdiğini, onlar yapabiliyorsa benim de yapabileceğimi vs soyledim. Kendimi hep normal doğuma hazırlamakla beraber sezeryan doğumun da dünyanın sonu olmadığını, önemli olan tek şeyin benim ve evladımin sağ salim kavuşmamiz olduğunu zihnime yerleştirdim. Çünkü normal doğumda bebeği oksijensiz kalıp engelli olan da duydum, sezeryanda komplikasyon yaşayıp bir daha bebek sahibi olamayan da duydum Allah hepimizi korusun...
Neyse işte benim 31 haftalıkken sancim tuttu ve ben doğum sancısı olduğunu bile anlamadım. Adet sancısından bile kolaydı suphelenmedim. Gece olunca eşimin ısrarıyla hastaneye gittik meğer doğum başlamış doktor yüzde 90 bu gece doğacak ama durdurmaya çalışacağız dedi. Çok şükür zamanında gitmisiz belki biraz daha geciksek durduramayacaklardi. 6 hafta sonra suyum geldi ve bu sefer doğum yaptım. Su geldikten sonraki sancılar öncekine göre biraz daha kuvvetliydi ama o da dayanılmayacak gibi değildi. En son 1 saat filan o filmlerdeki gibi bağırma sahneleri oldu diyebilirim ama o acıya teslim olmazsaniz ve sonucunda kavusacaginiz mucizeye odaklanırsaniz o bile bir süre sonra keyif veriyor :) ben doğum hikayeleri forumunda konu açmıştım orada uzun uzun anlattım ama özet olarak şunu söyleyeyim eğer deselerdi ki oğlunun bir parmağı eksik olacak ama sen hiç acı çekmeyeceksin emin olun onun tek bir parmağı için bundan çok daha fazla acıya göğüs gererdim asla oğlumun saçının teline bile bedel olamaz :) bu arada sezeryan da olsam spinal isterdim çünkü oğlumun ilk dünyaya geldiği anı gormegi çok istiyordum çok şükür gerek kalmadı ama gerçekten bambaşka bir tecrübe insan kendini çok güçlenmis hissediyor evladını kucağına alınca sanki tüm dünyaya karşı durabilirmissin artik gibi :) inşallah rabbim hepimize normal veya sezeryan fark etmez sağ salim yavrularımiza kavuşmayı nasip etsin önemli olan tek şey bu unutmayalim

Herkese mutlu pazarlar raporumun son günleri sali gunu ise baslyacagim kara kara dusunuyorum. Iyiydim boyle evde. Dogum konusu konusulmus. Benim dogumum oldukca zordu dogumdan sonra 20 gunde ancak toparlandim. Ancak soyle bir sey var ki normal dogumun anneye yasatmis oldugu basardim duygusu cok baska ve cok guzel bir duygu. Nasip olursa bu dogumda kendimi biraz daha bilinclerdirmek istiyorum nefes egzersizleri ve plates ile desteklemeyi yani biraz daha bilincle girmek istiyorum doguma. Allah hepimize hayirli saglikli dogumlar saglikli evlatlar nasip etsin en onemlisi o

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…