Evet canım kesinlikle önemli olan sağlıkla kucağına almak. Sen bana bakma öyle dedim Benim ki kötü bir tecrübeydi. Ama tabi eğer normal Doğum yapabilecek arkadaşlar varsa onlara tavsiyem her şeyin normali kimse keyfi sezeryan olmasın. Doktorunuz derse olun tabi o başka bir şey ama lüks değil sezeryan zor bir şey yani.Nasip. Doktor sezeryan derse yapcak bir şey yok.
Normal Doğum hiç yaşamadım bilmiyorum yoğun kanamam var diye beni apar topar sezeryana aldılar yaşadıklarımı Burda anlatıp kimseyi tedirgin etmek istemem benim gibi sezeryanda kötü şeyler yaşayanlar olduğu gibi normal Doğumda da çok kötü şeyler yaşayan arkadaşlar vardır. O yüzden doktorun önerisine bırakmak çok doğru. Ama işte ben çok özeniyorum normal Doğum yapıp ayaklananlara sanki hiçbir şey yokmuş gibi hayatlarına devam ediyorlar. Şimdi bir de benim evde bekleyen bir bebeğim daha olacak o da kucak isteyecek düşündükçe çok kötü oluyorum. Neyse daha çok var ya bunlar için çok erken.Nasıl bi panik yaptıysam yazımın yarısı inşallah olmuş
Annen doğru söylemiş zorlamışsın vücudunu, İçin rahat değilse şimdi de gidebilirsin bir yere, kanama alanın ya da sızıntı varsa artacak gibi görürse progestan verir. Sorun yoksa ki inşallah yoktur bebeğini görmüş olursunHerkese iyi geceler, benim dün misafirlerim vardı. O yüzden sabah temizlik, yemek derken çok yormuştum kendimi. Bugün öğlene doğru kahverengi çok çok az lekelenmem oldu. Annemle konuştum hemen kendini yordugun için öyle olmuştur, artarsa veya tekrar ederse hemen doktora git dedi. Çok şükür olmadı ama içim yine de hiç rahat değil, acaba hemen gitmeli miydim doktora?
Geçen hafta buradaki devlet hastanesinde kadinin biri koridorda doğum yapmis, bebek yere düşüp ölmüş. Oraya hiç gitmemek daha iyi. Özele gitsem zaten 1 tane özel hastane var orda da sabit bir doktor, ayakta "neyin var?" Başım ağrıyor, "o zaman sende migren vardır" diyen biri.. kendi doktorunuza beklesem en erken pazartesi sabah. Stres de yapmamaya çalışıyorum, başka akıntı, lekelenme olmadığı için.Annen doğru söylemiş zorlamışsın vücudunu, İçin rahat değilse şimdi de gidebilirsin bir yere, kanama alanın ya da sızıntı varsa artacak gibi görürse progestan verir. Sorun yoksa ki inşallah yoktur bebeğini görmüş olursun
önceki doktorum perinatologtu,şimdiki doktorum operatör.Allah herkese sağlıklı gebelikler sağlıklı doğumlar nasip etsin.Biliyorum olmadığını da hani açılma olmayıp kanala inmedikleri zaman doğum başlamaz diye, ben de uygun değilim aslında ama yine de 16. hafta muayene edip değerlendirelim dedi. Perinatalog mu şimdi ki doktorun?
Şimdi şöyle söyleyeyim bizim annelerin hemen hemen hepsi kanama, lekelenme geçirdi, çoğumuz bunun için hala ilaç kullanıyoruz, anlattığın şekilde lekelenme için aradığım zaman doktorum gelme diyor. Ağrın yok, lekelenme devam etmiyor ki çok çok az diye tarif ediyorsun, anlattığın şekilde önemsiz duruyor. Doktoruna sorma imkanın yok mu?Geçen hafta buradaki devlet hastanesinde kadinin biri koridorda doğum yapmis, bebek yere düşüp ölmüş. Oraya hiç gitmemek daha iyi. Özele gitsem zaten 1 tane özel hastane var orda da sabit bir doktor, ayakta "neyin var?" Başım ağrıyor, "o zaman sende migren vardır" diyen biri.. kendi doktorunuza beklesem en erken pazartesi sabah. Stres de yapmamaya çalışıyorum, başka akıntı, lekelenme olmadığı için.
Ay ne düşüneceğimi şaşırdım gerçekten.
Aminönceki doktorum perinatologtu,şimdiki doktorum operatör.Allah herkese sağlıklı gebelikler sağlıklı doğumlar nasip etsin.
Canım o kahverengi lekelenme bende sürekli var ve bana gayet normal geliyor. Hatta bende dün temizlik vs yaptım biraz daha artarak geldi ama kendimi streste sokmadım. Çok ağrın yoksa rahminde sancı yok ise kendini streste sokmaGeçen hafta buradaki devlet hastanesinde kadinin biri koridorda doğum yapmis, bebek yere düşüp ölmüş. Oraya hiç gitmemek daha iyi. Özele gitsem zaten 1 tane özel hastane var orda da sabit bir doktor, ayakta "neyin var?" Başım ağrıyor, "o zaman sende migren vardır" diyen biri.. kendi doktorunuza beklesem en erken pazartesi sabah. Stres de yapmamaya çalışıyorum, başka akıntı, lekelenme olmadığı için.
Ay ne düşüneceğimi şaşırdım gerçekten.
Hanımlar çocuğuna memeyi bıraktırmaya çalışanları okuyorum. Öyle imreniyorum ki. Ama maşaAllahımı çekiyorum merak etmeyin. İki kızım var. İkiside en fazla 3 ay emdi. Sonrasında emmediler mamayla büyüdüler. O emzirme hasreti öyle çok ki bende. Çok isterdim çocuklarım emsinler anne sütü alsınlar. He şöyle bi durumda var, anne sütü almayan bebekler sağlıksızmı büyüyor, tabiki hayır. Ben ne kadar sağlıklı ve organik besleniyorumki benden çocuğuma o geçsin. O ayrı mesele:)
Ama sütümde olmuyor ilginç bi şekilde. Hatta bi sorun olduğunu düşünüyorum. Çok şükür çocuklarım çok sağlıklı büyüdüler ama ben o anne bebek arasındaki o anki bağı çok sevdim.
Aranızda benim gibi olanlar varmı?
Maalesef hasta ve doktor o kadar samimi olmuyor burda. Saat kaç olursa olsun gitsem karşılaşacağımız doktor dahiliyeci en fazla. Gerçekten nefret ettim hastanelerinden, doktorların ilgisizliğinden, kibrinden.Şimdi şöyle söyleyeyim bizim annelerin hemen hemen hepsi kanama, lekelenme geçirdi, çoğumuz bunun için hala ilaç kullanıyoruz, anlattığın şekilde lekelenme için aradığım zaman doktorum gelme diyor. Ağrın yok, lekelenme devam etmiyor ki çok çok az diye tarif ediyorsun, anlattığın şekilde önemsiz duruyor. Doktoruna sorma imkanın yok mu?
Ya söylüyorum ama sebepte olmak istemiyorum, ben olsam giderdim. En ufak leke gördüğümde, doktor gelme dese de, saat kaç olursa olsun gidiyorum, içimi rahatlatıp öyle dönüyorum. Daha önünde 1 gün daha var stresle bekleyeceğine için rahat etsin
Benim ilk defa oluyor. İlaç vs de kullanmıyorum ondan sanırım bir napacagini bilememe durumu oldu bende.Canım o kahverengi lekelenme bende sürekli var ve bana gayet normal geliyor. Hatta bende dün temizlik vs yaptım biraz daha artarak geldi ama kendimi streste sokmadım. Çok ağrın yoksa rahminde sancı yok ise kendini streste sokma
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?