- 24 Mayıs 2010
- 7.875
- 16.884
- 448
- 31
Canım dün başladık biz, biraz ağzına süreyim istiyordum ama baktık yemek istedi, o tükürene kadar biraz verdik. Zaten çoğu ağzından aktıLezzetliCipetpet canim sen kullaniyor musun hipp mama.kac kasik veriyorsun?
Kaka yapti mi peki.kabiz ildu muCanım dün başladık biz, biraz ağzına süreyim istiyordum ama baktık yemek istedi, o tükürene kadar biraz verdik. Zaten çoğu ağzından aktıbugün de 3-4tatlı kaşığı filan anca yemiştir herhalde. Az hazırlamayı bilemedim de o yüzden 50cc hazırladım yine de, kalanını döktüm. Ama benim kız daha yarın 4ay 10günlük olacak.
Bir de doğru mu yanlış mı bilmiyorum da ben öncesinde biraz emzirdim, sonrasında da emmek istedi, o doyana kadar emzirdim yine
İshaldi zaten 3 haftaya yakındır, doktor toplar demişti. Elhamdulillah bugün sadece 2 kere yaptı..Kaka yapti mi peki.kabiz ildu mu
Of ya dun aksam verdim.bebegim kaka yapmadi daha.kayisi kaynatip vereyim bariİshaldi zaten 3 haftaya yakındır, doktor toplar demişti. Elhamdulillah bugün sadece 2 kere yaptı..
Bence verme canım. Her gün kaka yapma zorunluluğu yok kiOf ya dun aksam verdim.bebegim kaka yapmadi daha.kayisi kaynatip vereyim bari
Antibiyotikli sütlerle yapacağımız yoğurtları unuttun canım
4 ile 6 ay arasinda verilen kati gidayi sindiremiyor ki bebek beslensin. Birde sebze ve meyveler sut urunleri bagirsaklara girdiginde cocugu enfeksiyona daha acik hale getiriyor. 6. Ay tadim ayi asil ek gida 7. Ay baslanio aslinda. Birde ek gida tadim listesinde yogurt en sonda inek sutu proteini icerdigi icin. Once sebze sonra meyve en son yogurt. Ek gidaya baslama ile ilgili youtubeda fugen hocanin vidyolari var kendisi turkiyedeki en iyi cocuk gastrocusudur. Alerjik anneler cok iyi bilir bu ismi onun vidyolarini izlemenizi tavsiye ederim. Ki oda 6. Ayda istemeyen cocugu zorlamamak gerektigini cogu cocugun 7. Ayda daha hazir hale geldigini soyluorMalesef tüm meyve sebzelerimiz hormonlu bu konuda hem fikiriz ek gıda konusuna ve mamaya gelince ise evet bebek doğdu annenin sütü yok olmuyor çocuk aç elbette bu durumda mama buna asla öcü gözüyle bakmıyorum 4. Ay öncesi çocuğa ek bişeye de karşıyım ama 4. Aydan sonra süt yoksa mama sağlıklı diyemem mama içinde herşey olan gdo lu glikoz şuruplu vs içerisinde bilmediğimiz dünya şey var kar zarar hesabı yapınca bana elma mama dan daha karlı geliyor benim bebeğim 5. Ayında yalnızca anne sütü alıyor bugüne kadar başlamadım ama ablası ben yerken uzanıyor merak ediyor ağzımı inceliyor bu nedenle haftaya yoğurdumu yapıp tattırmaya başlayacağım çünkü çocuk istiyor. doktorların çoğunluğu 4.ayda tattırmaya başlanılmasından yana bunu ben değil onca yıl okumuş doktorlar diyor hatta geneli de ünlü doktorlar. Siz böyle düşünürken bende malesef doktorlarımızın mama firmalarından aldıkları paralarla anneleri bile bile mamaya yönlendirdiğini düşünüyorum ülkede kadınların yüzde 70 i mama kullanıyor sizcede çok yüksek bir oran değil mi yüzde 70 de gerçekten süt yok mu yoksa bu ticaret pazarında kandırılıyorlar mı bu arada mama vermek zorunda olan burda ağlaya ağlaya mama veren arkadaşlarım var onların önünde saygıyla eğiliyorum onlara değil lafım ne mücadeleler verdiler biliyorum ama genel anlamda yanlış yönlendiriliyoruz her neyse herkesin kendi tercihi söylediğiniz gibi
4 ay 4 günlük bugünKaç aylık oldu bebeğin canım, aynısıyız ya halim kalmıyo kucakta gezdrmekten. Benide ilk defa bukadar Zorluyo
6 aydan kucukse ve sut yeterli degilse tabiki anne sutu + formul mama verilmeli.( eger bebegin alerjisi var ise alerji mamasi verilmeli ) Destek olarak. Anne sutu kesilsin gibi bir sey yazmadim ki ben once iyice oku sonra cevap ver. Benim.bebegim de 2 aydir az kilo aliyor ki bu cok normal cocuk surekli dogdugu aydaki gibi kilo.alacak olsa 1 yasinda 15 kilo olur. Asil bu normal olmaz.
Gelelim heleki bebegin alerjik.ise ek gida takviyesi yapmak istemene. Bebegin alerjik ise verdigin erken verdigin ( 6 aydan once )ek gidalarla birlikte Tepkilerini coşturma ihtimalin o kadar yuksekki. Dilerim ki bebegin bunlarin yasamaz. Gelelim maddi durum sorunsalina 2 yetiskin insan dunyaya bir bebek getiriyorsa bu bebegin bakim saglik ve beslenme ihtiyaclarini dusunerek getirmek zorundadir. Dunyaya bir canli getirmek cocuk oyuncagi degildir. Ve eger o cocugun mamaya ihtiyaci varsa anne baba o mamayi saglamak zorundadir. Bir defa bebekler 6 aydan once verilen ek.gidayi sindiremior yani sut yetmior ek gida verelim gibi bir mantik tamamiyla yanlis. cunku veridigin havucu aynen bezinden geri alacaksin. Ustelik bagirsaklara ne kadar zarar vericeksin. He bide tip 1 diyabet ve çölyak gibi hastaliklari da tetikleme riskin cok fazla. Ama sen yinede vermek istiyorsan ver tadini bilsin. Gec kalmasin.
Ben sütüm yetmiyor demedim sütüm yeterli oysaki dedim buna rağmen kendi gelişimi yavaşladı .. yargılama odaklı olduğun için anlayamamışsın bile ... sanırım senin gözünde tüm bebekler aynı ... bireysel farklılıklar denen bir olay var bilmem bilir misin? İlk ay 1300 ikinci ay 900 üçüncü ve dördüncü ay 500 gram alınca doktorum kendi gelişim hızına göre yavaşladı en az
700 almasını beklerdim dedi... her bebek kendi gelişimine göre değerlendirilmeli öyle değil mi ? Bebeğimin süt ürünleri ben yumurtaya alerjisi var herhalde onları değilim ... öyle bir dünyada yaşıyoruz ki çocuğuna harçlık veremediği için intihar eden babalar var senin dünyan çok ayrı sanırım öyle yapmak zorundalarla yürümüyor bu iş ... maddi durumu iyi olmayanlar çocuk sahibi olmasın o zaman ! Kim bu hakkı onların elinden alabilir ? Herkes kendi çocuğunu bir şekilde doyurur sen hiç merak etme... ayrıca bu kadar bilgi sahibi olup da başka düşüncelere saygı duymaman..ben kullandığın üslûptan dolayı cevap yazma gereği duydum ... benim çocuğumu senden daha iyi düşünürüm emin ol ... yaşadığım yerdeki en iyi doktora gidiyorum ve onunla birlikte hareket ediyorum ... ayrıca buradaki amacımız bence yaşadığımız sorunları dile getirmek , birlikte çözüm aramak , benzer şeyleri yaşayan kişilerle paylaşımda bulunmak , güzel şeyleri paylaşmak, asla yargılamak değil!
İshal ve ateşle ilintili viral bir enfeksiyon dedi. Sıcak, dar kıyafetler de azıdıryormuş kızarıklığıGeçmiş olsun canım, sıcaktan filan mı döküntü olmuş yani cildinde?
Tekrardan çok geçmiş olsun canım.İshal ve ateşle ilintili viral bir enfeksiyon dedi. Sıcak, dar kıyafetler de azıdıryormuş kızarıklığı
Oy maaşallah seninki çok erkenciymiş :)4 ay 4 günlük bugünhem diş hem atak bir arada bizde biri çıktı diğeri kızarık patlamak üzere
Süt alerjisi yoksa Yoğurtla başlamak daha doğru bir uygulamadır çünkü yoğurt doğal probiyotiktir ve sindirim sistemini geliştirir yararlı bakterilerin çoğalmasını sağlar bu arada süt alerjisi bazen yoğurda alerji vermeyebilir yoğurt ve süt içindeki proteinler birebir aynı değildir denenir ve eğer alerji varsa tabiki yoğurt verilmez ama hazır ilaç probiyotik vermektense yoğurt vermek daha sağlıklıdırBide onlar var dimi
4 ile 6 ay arasinda verilen kati gidayi sindiremiyor ki bebek beslensin. Birde sebze ve meyveler sut urunleri bagirsaklara girdiginde cocugu enfeksiyona daha acik hale getiriyor. 6. Ay tadim ayi asil ek gida 7. Ay baslanio aslinda. Birde ek gida tadim listesinde yogurt en sonda inek sutu proteini icerdigi icin. Once sebze sonra meyve en son yogurt. Ek gidaya baslama ile ilgili youtubeda fugen hocanin vidyolari var kendisi turkiyedeki en iyi cocuk gastrocusudur. Alerjik anneler cok iyi bilir bu ismi onun vidyolarini izlemenizi tavsiye ederim. Ki oda 6. Ayda istemeyen cocugu zorlamamak gerektigini cogu cocugun 7. Ayda daha hazir hale geldigini soyluor
Geçmiş olsun canım aslında doktorum ishalin de ateşin de kusmanın da pek dişle bağlantısı olmadığını söylüyor biz de de yeşi gibi kaka var sulu ama kusma da varmış devam ederse bende götüreyim bakalım rotadan sonra oldu sanki bizde yer yer devam ediyor ... ne zormuş ya anne olmak valla 4 ayda yaşlandım en ufak şeyi bile çok kafama takıyorum bi de alerjiğizOy maaşallah seninki çok erkenciymiş :)
Yusuf ege 8kere sulu yeşil kaka yapınca dün doktoruna götürdük ilk defa o hastaneden nefret ettim. Kaka için tahlil alacaklardı, önce bezi ters bağlamamız gerektiğini söylemedikleri için ilk kaka boşa gitti. 2. Kakasını da bezi katlayp götürmüşüm -normal paketten çıkarkenki gibi yaptım - kaka bulaşmış olmaz dedikleri için çöpe gitti. Bi kap verdiler sonunda buna koyun diye. Doktorumuzun çıkış saati geldiği için probiyotik ve başka bi damla yazıp gönderdi tekrar gelin tahlil için yada yaptırıp bana yollayın dedi.
İlk baktığında hıı yoğun.. viral enfeksiyon var ama kg kaybetmemiş çok şükür çünkü salgın var dedi. Gerekirse serum takmak gerekebilir gözlemle yine bana haber ver dedi. İnşallah bian önce biter gider bugün burada tahlil yaptrıp doktoruna göndericem inşallah kötü bişey değildir
Teşekkürler canım. Bilmiyorum ki ya ama tek bildiğim uğraştırdılar boşuna. En başından söyleseler yarım saatte biticekti işimizGeçmiş olsun canım. İnşallah çabuk atlatır. Geçen ben de kakasında mukus kan gördüğümde bezi senin gibi kayitlayıp götürdüm. Kabul edip örnek aldılar o bezden. Demek onlar daha hassaslar.
Kaka sayısı fazlaysa bekleme götr canım allaha emanet..Geçmiş olsun canım aslında doktorum ishalin de ateşin de kusmanın da pek dişle bağlantısı olmadığını söylüyor biz de de yeşi gibi kaka var sulu ama kusma da varmış devam ederse bende götüreyim bakalım rotadan sonra oldu sanki bizde yer yer devam ediyor ... ne zormuş ya anne olmak valla 4 ayda yaşlandım en ufak şeyi bile çok kafama takıyorum bi de alerjiğizAcaba bişe mi dokundu kusuyor diyorum ishal gibi diyorum Allah yardım etsin hepimize Çok geçmiş olsun size de
Sayısı fazla değil de baya sulu geldi ne bileyim doktorumla görüştük takip edelim dedi bakalım .. inşallah huy değiştirme değildir bu AtaktırTeşekkürler canım. Bilmiyorum ki ya ama tek bildiğim uğraştırdılar boşuna. En başından söyleseler yarım saatte biticekti işimiz
Kaka sayısı fazlaysa bekleme götr canım allaha emanet..
öyle gerçekten ya, bide alerjik olmak daha da zor Allah kolaylık versin.
Böyle böyle büyütüyorz ama asıl annelik bundan sonra başlıyor gibi.. huyu suyu tamamen değiştiAllah sağlık versin hepsine
Ben bilmeyengillerde yer alıyorum ve ilk defa duydumHasta olan tüm bebeklere geçmiş olsun çabucak iyleşsinler❤ S Spizella sana da geçmiş olsun.
Süt aşerjisi olanlar için migroslarda vegan peynir (tofu) var, protein ve kalsiyum eksikliği olmasın diye ben tüketmeye başladım.tadı tek bşına kötü ama zaytin yağ , kekik gibi baharatlarla yenilebilir oluyorBelki bilen vardır ama ben yeni keşfettim
Ben bilmeyengillerde yer alıyorum ve ilk defa duydumpeynir gibi protein var yani alerji de yapmadı öyle mi ay ben şok :))
Canım ne çıktı sonuçta inşallah önemli değildir?Teşekkürler canım. Bilmiyorum ki ya ama tek bildiğim uğraştırdılar boşuna. En başından söyleseler yarım saatte biticekti işimiz
Kaka sayısı fazlaysa bekleme götr canım allaha emanet..
öyle gerçekten ya, bide alerjik olmak daha da zor Allah kolaylık versin.
Böyle böyle büyütüyorz ama asıl annelik bundan sonra başlıyor gibi.. huyu suyu tamamen değiştiAllah sağlık versin hepsine
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?