Bizimki 4 ayı gecti canım 4.5 aya yaklaştı ve doktorun dedigi gibi iz 15-20 gündür falan var. Ben ilk once sivilce falan çıkmış sandim da sonra asi izi olabileceği geldi aklima. Okadar zaman sonra çıkacağını tahmin etmemiştim.Bizimkinde hiç iz yok. Doktora sordum tutmuş mudur diye, biz bütün yapılan aşıları tutmuş farzediyoruz artık tutmama olmuyor dedi. 4.aydan sonra çıkar iz dedi.
Aşı yeri kırmızı beni kızımda canım, yeni 3aylık oldu.Biz buhafta 7-8 saat şehirlerarası otobüs yolculuğu yapıcaz oğlumla onerisi olan varmı şunları yanina al, kiyafet olarak soyle giy, bebeği su sekil giydir vs diye. 2 hafta once yine yaptik otobüs yolculugu ama 2 saatlik kisa mesafeydi ve emzirirken zor oldu. Daha dogrusu emzirmek kolay ama kimse gormeden memeyi açıp çocuğun ağzına vermek ve emdikten sonraki toparlanma kısmı zorladı beni. Suan daha uzun gidecegimiz icin mecburen bikac kez emzirmem gerekecek.
Biz buhafta 7-8 saat şehirlerarası otobüs yolculuğu yapıcaz oğlumla onerisi olan varmı şunları yanina al, kiyafet olarak soyle giy, bebeği su sekil giydir vs diye. 2 hafta once yine yaptik otobüs yolculugu ama 2 saatlik kisa mesafeydi ve emzirirken zor oldu. Daha dogrusu emzirmek kolay ama kimse gormeden memeyi açıp çocuğun ağzına vermek ve emdikten sonraki toparlanma kısmı zorladı beni. Suan daha uzun gidecegimiz icin mecburen bikac kez emzirmem gerekecek.
Bizimkinde kırmızı bi nokta olarak duruyo canım. Aşının tutma tutmama durumu da mı varmış ben ilk defa duydumBizde 2. Ay ateş olmuştu ama 4. Ay olmadı.
Kizlar buarada verem aşısı iz yapti mi bebeginizde. Bizimki sivilce gibi olmuştu dun de ucu beyazdı bugün o beyazlık gitmiş. Doktor gecen hafta aşı tutmuş demişti. Iltihap olacak sonra patlayıp iz kalacak dedi sanirim patladı şuan.
Oy maşallah ona ya :))Benim oğlan bugün ilk emekleme çalışmalarına başladı kendi kendine ilerledi 3 sefer. Insanın hoşuna gidiyor yahuu
Daha önce böyle konuşmuştuk ya ateş olduğunda kendiliğinden ilaçsız düşüyomuydu üstünü soyarak? 3-4 gündür ateşi çıkıyo soyuyorum biraz bi süre sonra düşüyo artmıyo ateşi diştede böylemi?Ateş, huysuzluk, morarana kadar ağlama, uykusundan çığlıkla uyanma, uykusuzluk, ellerini devamlı ağzına götürme, tam beceremese de parmaklarıyla diş etlerini kaşıma, devamlı emme isteği, emerken ısırma filan oldu
Bizimki kalem ucu değmiş gibi nokta şeklinde geçen sordum hemşire bir yıl sonrada olabilir o iz dedi ama olması tutması anlamına geliyormusBizde 2. Ay ateş olmuştu ama 4. Ay olmadı.
Kizlar buarada verem aşısı iz yapti mi bebeginizde. Bizimki sivilce gibi olmuştu dun de ucu beyazdı bugün o beyazlık gitmiş. Doktor gecen hafta aşı tutmuş demişti. Iltihap olacak sonra patlayıp iz kalacak dedi sanirim patladı şuan.
Bi arkadas yazmis demin doktor iz olmasa da tuttu kabul ediyoruz demiş. Bende bilmiyorum izi doktora gosterince tutmus aşı oyuzden böyle dedi.Zehra_mda benimkinde hiç iz yok tutmadımı acaba aşı bende merak ediyorum?
Bizdeki kabarmış iltihaplı sivilce gibiBizimki kalem ucu değmiş gibi nokta şeklinde geçen sordum hemşire bir yıl sonrada olabilir o iz dedi ama olması tutması anlamına geliyormus
Aynı şekilde biz de izinli olduğu için Cumartesi gidemedik canımLezzetliCipetpet canım nasılsınız? Naptınız gittinizmi doktora. Cumartesi günü gidecektik biz izinliydi, bugünde eşime zor geldi götürmek yarın gidicez biz nasip olursa :)
Canım dişte böyle olur diyemem ama bizde bazen soyunca düşüyor bazen de ilaç verince düşüyor yani ben de bilmiyorum henüz. Deneyimli annelere sormak lazımDaha önce böyle konuşmuştuk ya ateş olduğunda kendiliğinden ilaçsız düşüyomuydu üstünü soyarak? 3-4 gündür ateşi çıkıyo soyuyorum biraz bi süre sonra düşüyo artmıyo ateşi diştede böylemi?
Benim bebeğim de tam 14 haftalık, ve aynen dediğin gibi 3 gündür ne yanından ayrılabiliyorum ne de mutlu edebiliyorum. Atağa 2 gün var gibi görünüyor ama sanırım erken başladı. Biz de senin saydığın aktiviteleri yapıyoruz. Bunlar dışında karşısında dans ediyorum ve ayna önünde vakit geçiriyoruz. Bunlardan çok keyif alır normalde ama yok en fazla 2 dakika otalanıyor her aktivitede. Benimki pek uyumuyor da gündüzleri, valla pestilim çıkıyor akşam saatlerinde.İnşallah kolay bir
Şekilde atlatırız bize daha çok var ama insan geriliyor :s
Atak haftasındayız 14-19... ne kadar sürdü sizinkiler ? ilk defa bu kadar zorlandım bir dakika ayrılamıyorum yanından birlikte oynuyoruz , şarkı söylüyorum , oyun halısında vakit geçiriyoruz , ana kucağındaki oturtup kuklalarla oynatıyorum , evde bebek arabası oda oda geziyoruz buna rağmen çok mutlu değil ve benim çok zamanım kalıyor... başka neler yapıyorsunuz bebeklerinizle ?
Sağol canım hergün çıkıyo soyuyorum düşüyo bu aralar.Seninkinin dişi çıkmışmıydı ne zamandır öyle senin bebiş?Aynı şekilde biz de izinli olduğu için Cumartesi gidemedik canımyarın ilk randevusunu aldık, siz ne zaman gideceksiniz?
Canım dişte böyle olur diyemem ama bizde bazen soyunca düşüyor bazen de ilaç verince düşüyor yani ben de bilmiyorum henüz. Deneyimli annelere sormak lazım
Annem bazen 37lere çıkar bebeklerin ateşi, kendi kendine düşer, korkma filan diyor hep bana
Canım alttan 4dişin yeri patladı, biri ele geliyor ama diğerleri daha çıkmadı. Emerken ısırdığında hissettiriyor dişler kendini ama.Sağol canım hergün çıkıyo soyuyorum düşüyo bu aralar.Seninkinin dişi çıkmışmıydı ne zamandır öyle senin bebiş?
Koltukaltından ölçtüğümde ateşi yok ama başından ölçünce var genelde diş için böyle yazıyo int ama sık sık bakıyorum yüksrlmiyo yükselirse direk acile koşarım zaten inş olmaz.Bende acemiyim diş yeri patladı dediğin patlamadan önce nasıldı kabarık mı kızarıkmı ve patladı dediğin görüntü nasıl bişey? Araştırdım bulamadımCanım alttan 4dişin yeri patladı, biri ele geliyor ama diğerleri daha çıkmadı. Emerken ısırdığında hissettiriyor dişler kendini ama.
İşte ben de pek bilmiyorum ney neden oluyor. Daha hem bebek çok küçük hem ben çok acemiyim.
Sen yine de ateşini takip et, burnunu devamlı temiz tut. Allah korusun çok yükselirse ateşi, hırıltı, nefes almada zorluk vs olursa hemen doktora gidin.
Canım bana doktorum şey demişti bronşiolit olduğunda "alnından ölçtüğünde 38 koltuk altından ölçtüğünde 37,5derece olunca hastaneye gelin"Koltukaltından ölçtüğümde ateşi yok ama başından ölçünce var genelde diş için böyle yazıyo int ama sık sık bakıyorum yüksrlmiyo yükselirse direk acile koşarım zaten inş olmaz.Bende acemiyim diş yeri patladı dediğin patlamadan önce nasıldı kabarık mı kızarıkmı ve patladı dediğin görüntü nasıl bişey? Araştırdım bulamadım
Geçmiş olsun canım, Allah kolaylık versinÇok teşekkür ederim canım sağol başladı yine hızursuzlanmaya
Bu arada seninki bronşiolit mi oldu geçmiş olsun.Biara bakamamıştm forumaGeçmiş olsun canım, Allah kolaylık versin
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?