2018 Ekim Anneleri

cok gecmis olsun canim.
aynen o ses gitmez.metehan da düşmüstu.o minnacik başlarınin yere değmesi insanin icini parcaliyor.anneyiz ama kesinlikle herseyden koruyamiyoruz cocuklarimizi.
ne diyelim Allah beterinden saklasin.

Geçmiş olsun canım inşallah bişeyciği yoktur Eylüş'ün ❤ Simay da düştü defalarca, hemen kantaron yağı sürüyorum morarmıyor..
Evde hakiki kantaron yağı bulundur derim, ayrıca pişiğe de çok iyi geliyor..

Babamız da küçükken uyumazmis. Sahuru zor yapıyoruz dün gece 2 küsürde uyandı saat 5 küsürde zor uyuttum. Sanki uykudan uyanmamis gibi sanki gece değilmiş gibi. Maşallah nasıl hareketli hemen çadıra koşturuyor. Oyun delisi. Artık anne diye şarkıda söylüyor kukulide dinledik birkaç kez:) anneler gününde başladı. Benim için çok özel oldu. Uyku konusunu saptirdim kusura bakma canım:)
Yeniliklere ben de çok açığım. Uyku bizde çok dehşet. Babanin kucağında küçüklüğünden beri hemen uyuyan bende saatlerce uyumuyo. Mesela Buğra arabada hiç uyumaz. Bebek arabasını zaten hiç sevmez. Hep derdim hamileyken bu çocuk beni uyutmaz diye çünkü geceleri hiç uyuyamazdim hamileyken, öyle de oldu. Napalim sağlıklı olsunlar da. Bu ara istediği her şeye diretir oldu sizlerde nasil durumlar?
Parkur mu tüm gün evde kosturuyoruz:) ev olaganca büyüklükte maşallah çok yoruluyoruz. Esnese bile uykudan gözlerini açamasa da saatler sonra uyuyo

Farklı sütler deneyebilirsin. Rahatsızda olmazsın, vitaminde alır. En basiti badem sütü.
Başka ne yapabilirim diye düşün.
bide vermemeyide dene gece beslenmesini dişler için pek iyi kabul etmez doktorlar
Farklı sütler deyince, hazır sütlerin farklı markaları anladım bir an, hepsi var dicektim hiç aklıma gelmedi badem sütü vs tşk ederimm

Malesef ay sonu ise donuyorum 2 ay evdeyim oyle alistik ki birbirimize ayrilmak cok cok zor olacak belki ileride sutu suya cevirirsin oyle oyle birakir
Aynen, haziranda okulların acılma durumu var, şimdiden kara kara düşünmeye başladım ben de.. Yeterki Salgın bitsin.. Farklı alternatifleri denemeyi düşünüyorum, hepsini.. Bakalım
Çok geçmiş olsun bu arada

Tam uykusu geldiği ânı kaçırınca öyle oluyor Simay da. Babasına da çekmiştir muhakkak ama bu kadar enerji yediklerinden de kaynaklı olabilir. Buğra'ya yedirdiklerine bi göz gezdir, google'da besin degerlerini inceleyip enerjinin fazla gelip gelmedigini bulursun böylece. İnşallah hayat bir an önce normale döner de, çocuklar açık havada oynayıp güzelce enerji atar

Diretme olayı bizde de var, ya dikkatini başka yere çekmeye çalışıyorum ya da uzamasına müsaade etmeden, sanki iyi fikirmiş gibi kabul edip yapıyorum

Kukuli'yi biz de seviyoruz ailecek. Abisi de şarkılarından etkilenip yanlış hareketi bırakabiliyor
Simay'ın ilk dinlediği 'Kar Yağıyor' oldu. Söylemeye çalışıyordu birlikte. Ondan sonra iki kelimeli cümleler kurmaya başladı

Arabada uyku konusu değişken bizde. Başlarda arabada ağlardı, sonra bazen uyur bazen çevreyi izler oldu.. Bebek arabasında da aynı durum geçerli

Çok geçmiş olsun ya. Allahım korusun yavrularımızı

Aklınızda olSun canım bu tip boğaza cisim kaçmalı durumlarında hiç bir zaman sırta vurulmamalı ve yukarı bak denilmemeliymiş. Cisim daha derine inermiş. Onun yerine bebeği eğip sırtının ortasına vurulması gerekiyormuş. You tube de var nasıl olduğu videolarda. Burda tabiki ne kadar zor olsa da soğukkanlı davranıp bu işlemleri yapabilmek. Ama işte insan evladını o durumda görünce şok geçiriyor. Allahım korusun ya

Aslında tüm annelerin babaların ilk yardım bilmesi şart ya. Şu olaylar geçsin bir kursa falan gitmek istiyorum.

Hic ama hic fikrine dahi katilmadigim halde sirke surdum sutun tadi artik sen buyudugun icin bozuldu, bizler gibi yemek yiyorsun dislerin var oyunlar oynuyoruz bak arkadaslarin var bebek degilsin dedim once bi yuzu burustu sonra sil sil dedi sonra di di dedi digeri anlaminda digerinde de ayni seyi yasayinda kalkti beni optu sarildi saka gibi 3 saat sonra kizdirdjk bisey istedi vermedik sinirinden meme dedi yine ayni seyi yasayinca bu sefer mikirdandi biraz ve basladi mama demeye ve ilk defa aksam yemegini guzel yedi simdi asil bomba gece olacak bence bakalim neler yasayacagiz

Canım ya

U Umudumbitmedi_ Oyy,cok geçmiş olsun.
arkadasta yazmış bogazda kalan (katı) bişy varsa bebeği yüzüstü hatta koluna yatırır gibi yapıp, meyil vermek için, o elle çenesinide sabit tutup, sırtına, olmuyorsa mide kısmına baskı yapılır.
Çok minik detaylar ama hayat kurtarır işte.
Kursa gitmiştim ama yetersiz yine de, tamamen eğitim gibi almak bence her ebeveynin yapması gereken bişy. İnsana ömür boyu şart

Geçmiş olsun canım Allah korusun yavrularımızı .. Ben lazımlığı odada tutmuştum ilk zamanlar şuan banyoda duruyor geçen hafta çok uğraştırdı oturmak istemedi ağladı falan ara ara gelgitler olurmuş sanırım annemde nazar ettin diye söylendi durdu baya gerildim ama anlatıyorum anlamıyor musun diyorum bian bebek olduğu bile çıktı aklımdan nasıl bir gerilmeyse yani bir aydır yapıyordun şimdi noldu diyorum her şey zamanla olacak sabır lazım çokca uykusuzluk beni yıprattı çok yorgun hissettim kızıma patladım çabuk farkettim umarım telafi etmişimdir bana kırgın değildir

Cok gecmis olsun canim. Allahim yaşatmasın bi daha böyle kötü şeyler. Eriği kese kese veriyorum ben atlasa boğazina kaçar diye

anabelgunes babana çok geçmiş olsun rabbim şifalar versin inşallah

@Umudumbitmedi_sizede çok geçmiş olsun rabbim bir daha yaşatmasın korktuğun şeyler den biridir başma gelse ne yaparım diye düşünürüm soğukkanlı olup doğru hareketi yapmak gerek

süt konusu konuşulmuş bizdede sizin gibi hep meme oyun oynarken bile yemek yerken her türlü aktivitede istiyor siz anlatıyorsunuz ve o sizi dinliyor ne güzel bizimki direkt tepki veriyor sinirlenerek ben aslında 2 yaşına kadar devam etmeyi düşünüyorum ama artık iyice beni kullanmaya başladı emmek için emmiyor alışkanlık bağımlılık yapmış sanki elinde bir oyuncakla oynuyor mesela ağzında emzik gibi meme istiyor tam bir keyifçi olacak ve bıraktırmak gittikçe zorlaşacak neyse sizi takipteyim tecrübelerinizden yararlanmak isterim

Söylemiştim galiba ama tekrarsa affola
tuvalet oldu bitti kesinlikle değil, dönem dönem değişen bişy, ay ay değişiyor
o yüzden ondanda cok sey bekleme, kendinede yüklenme
yumuşak karşılaman herseyi kolaylaştırır.
İnsanı hakim olamadığı durumlar gerginleştirir ve bunu farketmek bile o an kendini durdurabilmene kolaylık olur. Herseyde bişy yapmana, bişy söylemene, doğru yapmana, doğru yapmasına gerek yok, boşveriyi kötü hersey deneyim, hayat.

Aslında bu bi dönem ve hepsi ne kadar aynılar değil mi?
o yüzden acele etmek, bıraktırmak, sanmak, karar vermek tamamen anneye bağlı bi durum.
Zorlaşmıyor gittikçe emin ol❤
Allah o kolaylığı veriyor, sen yeter ki niyetini temiz tut :)
(kurandaki zamanda sanırım gönlüme cocuk içinde uygun olduguna dair bi rahatlama veriyor. Etkisi büyük.)
Ben 2 yaşı ve o zamanki durumu beklemeyi düşünüyorum. (zaten 20 aylık oldu sayılır)
Şuanlık evet cok keyfii ama belirli zamanlarımız var mesela bahcedeyken biliyor istemiyor, yeni emdiyse söylüyorum vb. Susması için bulduğumuz careler burda hepimizin kaderini belirliyor :))))
Yine de çok güzel bir zaman ve kısa süre sonra bitecek tadını cıkarıyorum.

Son düzenleme:

Annemden donuyordum arabayla 5 dklik mesaje kucagimizda uyuya kaldi, tam dalmasi icin 1-2 tur daha attik iyice daldi yatagina koydum altini degistim falan cok sukur uyanmadi meme saatinde kalkti 2 de suyla masalla geri uyuttum 10 dk da, az once baya bi aglayarak sinirli kalkti biraz direndim sonra yine sirke Ama oncesinde anlatiyorum yani o an sinirli ve agliyor uykusu bolundu buyudugun icin sutun tadi bozulmus ama ben hep burdayim sana sarilacagim beraber uyuyacagiz sadece sut pis olmus diyorum bak bak diyo inanmiyoda yine acmamla kapattirmasi bir oldu Su istedi kucagimda uyudu yatirdim bakalim neler yasicaz daha

plojovic tam 24 saattir emzirmiyorum biraz sismeye basladim evde pompa var biraz sagsam mi yoksa ellemesem mi? Rahatsizlik durumunda degil sadece ilerleyen zamanlar icin yapacak bir seyim olur mu simdiden?

Kesinlikle öyle .. Fırsatı olsa da her söylediğini tekrar etsek öyle iyi geliyor ki Allah razı olsun canım ..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…