- 24 Eylül 2017
- 5.213
- 7.461
- 198
cok gecmis olsun canim.Eylus koltuktan dustu bugunalni morardi ama buz koydum hemen sismedi Allahtan. O korku ve panik yetti kiyamam hep koltuklara cikiyordu gozumuzun onunde giydirdim susledim anneannesine goturcektim yakinimizda oturuyor 1 saat gidip gelelim dedim nasil oldugunu anlayamadan gümm doktorunu aradim hastaneye gotur dedi yarim saat sonra kendi haline gelince gulmeye konusmaya baslayinca tanidik norolog vardi aradim izah ettim takip etmemizi soyledi sukur kusma bisey olmadi gecede 2-3 saatte bir takip edicez ama o aglamasi o güm sesi gitmiyor kulagimdan
Geçmiş olsun canımEylus koltuktan dustu bugunalni morardi ama buz koydum hemen sismedi Allahtan. O korku ve panik yetti kiyamam hep koltuklara cikiyordu gozumuzun onunde giydirdim susledim anneannesine goturcektim yakinimizda oturuyor 1 saat gidip gelelim dedim nasil oldugunu anlayamadan gümm doktorunu aradim hastaneye gotur dedi yarim saat sonra kendi haline gelince gulmeye konusmaya baslayinca tanidik norolog vardi aradim izah ettim takip etmemizi soyledi sukur kusma bisey olmadi gecede 2-3 saatte bir takip edicez ama o aglamasi o güm sesi gitmiyor kulagimdan
Babamız da küçükken uyumazmis. Sahuru zor yapıyoruz dün gece 2 küsürde uyandı saat 5 küsürde zor uyuttum. Sanki uykudan uyanmamis gibi sanki gece değilmiş gibi. Maşallah nasıl hareketli hemen çadıra koşturuyor. Oyun delisi. Artık anne diye şarkıda söylüyor kukulide dinledik birkaç kez:) anneler gününde başladı. Benim için çok özel oldu. Uyku konusunu saptirdim kusura bakma canım:)İlk zamanlar olan uyku sorunu alerji yüzündendi. Ayrıca şimdi çocuklar hareketli, koşturuyorlar yorgun düşüyorlar. Evin içine bir parkur yapıp yarışın birlikte.
Böyle alışmış olduğun için değişmez diye düşünüyorsun ama eskiyi bırakıp yeni yöntemler denemelisin.
Bakmayın ben çok şikayet ediyorum ama bildiğim bütün teknikleri deniyorum çocukları fazla yormadan. Ne zaman yeniliğe uyum sağlayacağı belli olmaz. Sık sık denemek lazım.
Misal kızım yumurta yemez ama her pişirildiğimde teklif ediyorum. Bugün ilk defa çatalla 5 minik lokma yedi kendisi. Bu da bişeydir
Farklı sütler deyince, hazır sütlerin farklı markaları anladım bir an, hepsi var dicektimFarklı sütler deneyebilirsin. Rahatsızda olmazsın, vitaminde alır. En basiti badem sütü.
Başka ne yapabilirim diye düşün.
bide vermemeyide dene gece beslenmesini dişler için pek iyi kabul etmez doktorlar
Aynen, haziranda okulların acılma durumu var, şimdiden kara kara düşünmeye başladım ben de.. Yeterki Salgın bitsin.. Farklı alternatifleri denemeyi düşünüyorum, hepsini.. BakalımMalesef ay sonu ise donuyorum 2 ay evdeyim oyle alistik ki birbirimize ayrilmak cok cok zor olacakbelki ileride sutu suya cevirirsin oyle oyle birakir
Tam uykusu geldiği ânı kaçırınca öyle oluyor Simay da. Babasına da çekmiştir muhakkak ama bu kadar enerji yediklerinden de kaynaklı olabilir. Buğra'ya yedirdiklerine bi göz gezdir, google'da besin degerlerini inceleyip enerjinin fazla gelip gelmedigini bulursun böylece. İnşallah hayat bir an önce normale döner de, çocuklar açık havada oynayıp güzelce enerji atarBabamız da küçükken uyumazmis. Sahuru zor yapıyoruz dün gece 2 küsürde uyandı saat 5 küsürde zor uyuttum. Sanki uykudan uyanmamis gibi sanki gece değilmiş gibi. Maşallah nasıl hareketli hemen çadıra koşturuyor. Oyun delisi. Artık anne diye şarkıda söylüyor kukulide dinledik birkaç kez:) anneler gününde başladı. Benim için çok özel oldu. Uyku konusunu saptirdim kusura bakma canım:)
Yeniliklere ben de çok açığım. Uyku bizde çok dehşet. Babanin kucağında küçüklüğünden beri hemen uyuyan bende saatlerce uyumuyo. Mesela Buğra arabada hiç uyumaz. Bebek arabasını zaten hiç sevmez. Hep derdim hamileyken bu çocuk beni uyutmaz diye çünkü geceleri hiç uyuyamazdim hamileyken, öyle de oldu. Napalim sağlıklı olsunlar da. Bu ara istediği her şeye diretir oldu sizlerde nasil durumlar?
Parkur mu tüm gün evde kosturuyoruz:) ev olaganca büyüklükte maşallah çok yoruluyoruz. Esnese bile uykudan gözlerini açamasa da saatler sonra uyuyo
slm güzel anneler nasilsiniz.
gecmis anneler günunüz kutlu olsun.
buraya giremedim.telefonumun bataryasi bozulmus.surekli kapaniyor.msjlari okumaya kalmadan bi bakmisim kapanmis.
şu korona günlerinde ekstra bi iş çıkınca sinir oluyorum.
korona demisken benim iki üstümdeki doktor koronaya yakalanmis.disariyla irtibatimiz kesik.
cok mecbur kalmadikca cikmiyoruz.
bu ara metehan çift çift diş cıkariyor.malum pisik de en yakın arkadası zaten.
bugün yine pismiş yavrum.dayanamadim esime lazimlık almasini söyledim.hic olmazsa kakasini yapsa iyi olur diye düsünuyorum.
bunda biraz da mihrimoşun etkisi var
lazimlik aldik.geldi.cok sevdi üstüne cikti oturdu filan.
ama sanirim ben bi hata yaptim.lazımlığı banyoya koydum.orada olunca yaklaşmak istemedi.
en son hasta oldugundan beri metehan da banyo yapma fobisi olustu.belki de hasta olur üsütür diye sık yıkamadim.
her banyomuz bağriş çağrış.
banyodan korkuyor.
ne yapsam acaba.tuvaletin lavobosunjn yaninda bi bosluk var
oraya mi koysam?
lazimligin banyoda olmasi süreci kötü etkiler mi?
bu arada biz dün çok kötü bisey yasadik.
esim meyve getirmisti.
erik yeni dunya seftali elma vb.
sofraya oturduk.ben metehana yeni dünya soydum icini disini temizledim.yedirmeye basladim.metehanin da elinde erik vardi.
bian cocuk boğulur gibi oldu.genzine bisey kacmisti.
ben elindeki erigi göremeyince erigi yuttu.tikandi zannettim.parmagimi agzina soktum.bisey yoktu.asagi indi zannettim.
esimde bi yandan cocugun sırtıni sivazliyor.vuruyor.
Allahim allahim diye konusuyor.ben bi tuhaf oldum.
apartmanimizda 4 doktor bir hemsire var.
kostum.karsi komsunun kapisini caldim.giderken icimden Allah elimizden aliyor yavrumuzu.gidiyor diye düsündüm.o kadar kötü oldum ki.geri dondüm.gekdim.esim cocukla uğrasiyor.bu sefer esim parmagini soktu.neyse 2 kere birer lokma cikardi.tabi agzindan kan geldi.öylr korktum ki.
cocuk rahatladi.tir tir titredi korkudan.komsu geldi.balkona cikardi.nefes alsin diye.esimle şok olduk.bütün gece üzerimizden atamadik.
ne zormuş anne baba olmak.bi çocugu hayatta tutmak o kadar zorki.her sey bi tehlike.
Allah korusun meleklerimizi.
Canım yaHic ama hic fikrine dahi katilmadigim halde sirke surdumsutun tadi artik sen buyudugun icin bozuldu, bizler gibi yemek yiyorsun dislerin var oyunlar oynuyoruz bak arkadaslarin var bebek degilsin dedim once bi yuzu burustu sonra sil sil dedi sonra di di dedi digeri anlaminda digerinde de ayni seyi yasayinda kalkti beni optu sarildi saka gibi 3 saat sonra kizdirdjk bisey istedi vermedik sinirinden meme dedi yine ayni seyi yasayinca bu sefer mikirdandi biraz ve basladi mama demeye ve ilk defa aksam yemegini guzel yedi simdi asil bomba gece olacak bence bakalim neler yasayacagiz
Geçmiş olsun canım Allah korusun yavrularımızı .. Ben lazımlığı odada tutmuştum ilk zamanlar şuan banyoda duruyor geçen hafta çok uğraştırdı oturmak istemedi ağladı falan ara ara gelgitler olurmuş sanırım annemde nazar ettin diye söylendi durduslm güzel anneler nasilsiniz.
buraya giremedim.telefonumun bataryasi bozulmus.surekli kapaniyor.msjlari okumaya kalmadan bi bakmisim kapanmis.
korona demisken benim iki üstümdeki doktor koronaya yakalanmis.disariyla irtibatimiz kesik.
bugün yine pismiş yavrum.dayanamadim esime lazimlık almasini söyledim.hic olmazsa kakasini yapsa iyi olur diye düsünuyorum.
ama sanirim ben bi hata yaptim.lazımlığı banyoya koydum.orada olunca yaklaşmak istemedi.
en son hasta oldugundan beri metehan da banyo yapma fobisi olustu.belki de hasta olur üsütür diye sık yıkamadim.
banyodan korkuyor.
oraya mi koysam?
esim meyve getirmisti.
sofraya oturduk.ben metehana yeni dünya soydum icini disini temizledim.yedirmeye basladim.metehanin da elinde erik vardi.
ben elindeki erigi göremeyince erigi yuttu.tikandi zannettim.parmagimi agzina soktum.bisey yoktu.asagi indi zannettim.
kostum.karsi komsunun kapisini caldim.giderken icimden Allah elimizden aliyor yavrumuzu.gidiyor diye düsündüm.o kadar kötü oldum ki.geri dondüm.gekdim.esim cocukla uğrasiyor.bu sefer esim parmagini soktu.neyse 2 kere birer lokma cikardi.tabi agzindan kan geldi.öylr korktum ki.
cocuk rahatladi.tir tir titredi korkudan.komsu geldi.balkona cikardi.nefes alsin diye.esimle şok olduk.bütün gece üzerimizden atamadik.
ne zormuş anne baba olmak.bi çocugu hayatta tutmak o kadar zorki.her sey bi tehlike.
Cok gecmis olsun canim. Allahim yaşatmasın bi daha böyle kötü şeyler. Eriği kese kese veriyorum ben atlasa boğazina kaçar diyeslm güzel anneler nasilsiniz.
banyodan korkuyor.
oraya mi koysam?
esim meyve getirmisti.
Geçmiş olsun canım Allah korusun yavrularımızı .. Ben lazımlığı odada tutmuştum ilk zamanlar şuan banyoda duruyor geçen hafta çok uğraştırdı oturmak istemedi ağladı falan ara ara gelgitler olurmuş sanırım annemde nazar ettin diye söylendi durdubaya gerildim ama anlatıyorum anlamıyor musun diyorum bian bebek olduğu bile çıktı aklımdan nasıl bir gerilmeyse yani bir aydır yapıyordun şimdi noldu diyorum her şey zamanla olacak sabır lazım çokca uykusuzluk beni yıprattı çok yorgun hissettim kızıma patladım çabuk farkettim umarım telafi etmişimdir bana kırgın değildir
anabelgunes babana çok geçmiş olsun rabbim şifalar versin inşallah
@Umudumbitmedi_sizede çok geçmiş olsun rabbim bir daha yaşatmasın korktuğun şeyler den biridir başma gelse ne yaparım diye düşünürüm soğukkanlı olup doğru hareketi yapmak gerek
süt konusu konuşulmuş bizdede sizin gibi hep meme oyun oynarken bile yemek yerken her türlü aktivitede istiyor siz anlatıyorsunuz ve o sizi dinliyor ne güzel bizimki direkt tepki veriyor sinirlenerek ben aslında 2 yaşına kadar devam etmeyi düşünüyorum ama artık iyice beni kullanmaya başladı emmek için emmiyor alışkanlık bağımlılık yapmış sanki elinde bir oyuncakla oynuyor mesela ağzında emzik gibi meme istiyor tam bir keyifçi olacak ve bıraktırmak gittikçe zorlaşacak neyse sizi takipteyim tecrübelerinizden yararlanmak isterim
Kesinlikle öyle .. Fırsatı olsa da her söylediğini tekrar etsek öyle iyi geliyor ki Allah razı olsun canım ..Söylemiştim galiba ama tekrarsa affola
tuvalet oldu bitti kesinlikle değil, dönem dönem değişen bişy, ay ay değişiyor
o yüzden ondanda cok sey bekleme, kendinede yüklenme
yumuşak karşılaman herseyi kolaylaştırır.
İnsanı hakim olamadığı durumlar gerginleştirir ve bunu farketmek bile o an kendini durdurabilmene kolaylık olur. Herseyde bişy yapmana, bişy söylemene, doğru yapmana, doğru yapmasına gerek yok, boşveriyi kötü hersey deneyim, hayat.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?