2018 Ekim Anneleri

Su memesiz ogle uykusu taktiginden alırım bir dal:)

Eğer ugrasmazsam kati suretle uyumaz doğduğundan beri böyle. İlk aylarda 14saat uyumadan ugrasmisligim var sancılı süreçlerinde. Ne günlerdi..

Ben de yeterki yesin aç kalmasın diyorum. Hangisinden isterse onu veriyorum. Aç kalmasına çok üzülüyorum. Yemek yemezse kuruyemiş yada meyve deniyorum

Evet, ama inan gece kalkıp acıktım demesinden cok, süt vermek rahatsız ediyor beni. Hiç sağlıklı grlmiyor o yüzden mümkğn oldugunca az dolduruyorum biberonu, bitti deyip dönüp yatıyo. Gebelik olmasaydı emzirmeye sonuna kadar devam ederdim. Çalışmak zorunda olmak hele ki bu dönemde cok zor, Allah yardımcın olsun..

Evet, ama inan gece kalkıp acıktım demesinden cok, süt vermek rahatsız ediyor beni. Hiç sağlıklı grlmiyor o yüzden mümkğn oldugunca az dolduruyorum biberonu, bitti deyip dönüp yatıyo. Gebelik olmasaydı emzirmeye sonuna kadar devam ederdim. Çalışmak zorunda olmak hele ki bu dönemde cok zor, Allah yardımcın olsun..

Bu arada sut evet eskisi kadar zaten yok ama emzirmeyi birakinca lahana buz kompres falan okudum netten var mi onerebileceginiz bir sey mastit olacak kadar sutum yok ama korktum simdi
biri bir aylik digeri 19 aylik iki bebeyle selam olsun herkese. ben 9 aylikken hamile kalmistim. gece uykusu icin ilk once gece emzirmeyi kestim ama ben bitmiyordum yanına babası gider su verirdi. ilk bunu astik. sonra da kademeli biraktik. cok sukur zor olmadi ama evde degildim calisiyordum ve oglum yemeyi seviyor daha cok meyve ve tatlı meraklisi. 12bucuk aylikti artik gebelikten zor geldi birakmis olduk simdi de yine saat takibi yapiyorum kucuk icin

Dün meme konusunda bayağı zorladı ama gece bi kere uyandı. Sabah da 6’da güne merhaba dedik ama olsun.

Bizde de oyle. Sabah 7 de uyanip meme istiyor versem rahat 2 saat uyucak belli ama vermiyorum 7 de gune basliyoruz. Ben diyorum ki soyle mi yapsam 2-3 gun sutun tadi artik sen buyudugun icin bozuldu artik sute degil bjzim gibi yemek yemeye ihtiyacin var falan desem cok zorlandigim bi anda da azicik biseyler sursem bak iste sutun tadi bozulmus desek yer mi ki?
Cunku bu sekilde her meme isteyisinde cok aglmaya basladi

Allah yardimcin olsun canim biz biriyle bas edemezken zira cok cadi ikisi icin Allah sana guc versin Eylus asiri bagimli memeye yanibexe emmeyi birakmasi mucize bana
Babayi itip geliyor yanima diyorum ya cok cadi bas edilmiyor

Malesef ay sonu ise donuyorum 2 ay evdeyim oyle alistik ki birbirimize ayrilmak cok cok zor olacak belki ileride sutu suya cevirirsin oyle oyle birakir

Eğer ugrasmazsam kati suretle uyumaz doğduğundan beri böyle. İlk aylarda 14saat uyumadan ugrasmisligim var sancılı süreçlerinde. Ne günlerdi..
İlk zamanlar olan uyku sorunu alerji yüzündendi. Ayrıca şimdi çocuklar hareketli, koşturuyorlar yorgun düşüyorlar. Evin içine bir parkur yapıp yarışın birlikte.
Böyle alışmış olduğun için değişmez diye düşünüyorsun ama eskiyi bırakıp yeni yöntemler denemelisin.

Bakmayın ben çok şikayet ediyorum ama bildiğim bütün teknikleri deniyorum çocukları fazla yormadan. Ne zaman yeniliğe uyum sağlayacağı belli olmaz. Sık sık denemek lazım.

Misal kızım yumurta yemez ama her pişirildiğimde teklif ediyorum. Bugün ilk defa çatalla 5 minik lokma yedi kendisi. Bu da bişeydir

Arkadaşım bişey sürmüş ama adını unuttum. Sabır taşı diyesim var. Sabah 6’dan 12.45’e kadar emmedi ama gündüz 45 dk uyudu. Arada doktora falan gittik. Dikkati dağıldı. Bütün öğleden sonra ağladı desem yeridir. 15.45’te emzirdim. 15 dk sonra yine istedi vermedim. Uyuyana kadar ağladı. Akşam 7’de uyudu. 3 saatte bire indirmek bile ne kadar zor.

Ben de meme isteyince dikkat dağıtmak için balkondaki bira şişeleriylebile oynamasına izin verdim. İçimden gıcık olarak.

Bakici bulamayanlar da bugün. Ya arkadaş ne nazlı niyazlar ya anlamadım kimi görüşmeye gelmeden iptal ediyor kimi geliyo tamam başla diyorum bi gece önce. Msj atiyo ben gelemiyorum diye ise başlamam gerekse ne yapicam bilmiyorum

Aah aah. Malesef öyle. Ben de geçen sene şubatta başlayacakken kimseyi bulamamıştım. Allah insaflı kişilerle karşılaştırsın. Komşularına tanıdığınız var mı diye sordun mu? Belki ben bakarım derler.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…