Su memesiz ogle uykusu taktiginden alırım bir dal:)Sanirim sen harici baska biri soyleyince anliyor bizde de memeler hasta olmus uf olmus tadi pis olmus dedi yalnizca 1 kez ondan sonra bak bugun 5. Gun gun icinde geliyor tam meme dicek kendi kendine ee yapip yuzunu burusturuyorbakalim asil olay haftaya bizde cunku ogle uykusunu memesiz planliyoruz insallah amin
Ben aylardır direkt yediriyorum cekirdekliKızlar kuru üzümden üzüm suyu yaptım. nilin muzuna Tanelerinden kattım sabah. Kalan tanelerden ne yapabilirim? Çekirdekli bu arada.
Eğer ugrasmazsam kati suretle uyumaz doğduğundan beri böyle. İlk aylarda 14saat uyumadan ugrasmisligim var sancılı süreçlerinde. Ne günlerdi..Uyutmak için 2 saat uğraşmak çok fazla değil mi? Asla o kadar uğraşmam. Emerken uykuya geçtiyse dalmasını beklerim, dalmıyorsa bırakırım. Yataktan inip salona geçer uykusu yoksa. Bazen uykusu olsa da dalamadığı oluyor. Öyle olduğunda birkaç sefer deniyorum, hâlâ dalmadıysa hiç ilgilenmiyorum. Yerde yuvarlanırken sızıyor kendi kendine.
Ben de yeterki yesin aç kalmasın diyorum. Hangisinden isterse onu veriyorum. Aç kalmasına çok üzülüyorum. Yemek yemezse kuruyemiş yada meyve deniyorumOlay sadece annede bitmiyor maalesef. Bu topikteki en uysal bebiş seninki. Ona yaptırım uygulamak daha kolaydır zannımca.
Bir de gerçekten hiç iştahı yok kızımın. 'Onu değil bunu yemek isterim' olsa keşke mesele. Güle oynaya elma, ceviz veririm. Çorba yemesin pilav yese de razıyım yani. Günü avucu kadar bir parça ekmekle geçiriyor çoğu zaman. Sevdiği bir şey olsa kapris yapıyor derim. Sofrada sadece oyun oynayıp kalkıyor. Oğlum büyürken gördüm ki baskı yaparak elime bir şey geçmiyor. Kendimi strese sokmaktan öteye gidemiyorum. Bıraktım ikisini de kendi hallerine. Sofrayı kuruyorum, isteyen yer, benden bu kadar yani
Bizimkisi hiç memede uyumuyor ayakta da uyumuyoSu memesiz ogle uykusu taktiginden alırım bir dal:)
Nasıl uyuyorBizimkisi hiç memede uyumuyor ayakta da uyumuyo
Evet, ama inan gece kalkıp acıktım demesinden cok, süt vermek rahatsız ediyor beni. Hiç sağlıklı grlmiyor o yüzden mümkğn oldugunca az dolduruyorum biberonu, bitti deyip dönüp yatıyo. Gebelik olmasaydı emzirmeye sonuna kadar devam ederdim. Çalışmak zorunda olmak hele ki bu dönemde cok zor, Allah yardımcın olsun..Bizim dr gece sute asla verme diyor bi yerden memeyi biraktirirken bi yandan baska sorunla karsi karsiya kaliriz diyor ileride gece anne kalk karnim acikti dicek diyobenimde hep hayalimdir boyle biberonla sut icerek uyuyan cocuk bende arastirmalarim neticesinde en zorun ama en sagliklinin kademeli oldugunu okudum bakalim gunde 2 ye dusurduk gecede 1-2 sefer gunduz bende boyle yapayim olmadi meyve yogurt falan
Evet, ama inan gece kalkıp acıktım demesinden cok, süt vermek rahatsız ediyor beni. Hiç sağlıklı grlmiyor o yüzden mümkğn oldugunca az dolduruyorum biberonu, bitti deyip dönüp yatıyo. Gebelik olmasaydı emzirmeye sonuna kadar devam ederdim. Çalışmak zorunda olmak hele ki bu dönemde cok zor, Allah yardımcın olsun..Bizim dr gece sute asla verme diyor bi yerden memeyi biraktirirken bi yandan baska sorunla karsi karsiya kaliriz diyor ileride gece anne kalk karnim acikti dicek diyobenimde hep hayalimdir boyle biberonla sut icerek uyuyan cocuk bende arastirmalarim neticesinde en zorun ama en sagliklinin kademeli oldugunu okudum bakalim gunde 2 ye dusurduk gecede 1-2 sefer gunduz bende boyle yapayim olmadi meyve yogurt falan
Bu arada sut evet eskisi kadar zaten yok ama emzirmeyi birakinca lahana buz kompres falan okudum netten var mi onerebileceginiz bir sey mastit olacak kadar sutum yok ama korktum simdi
biri bir aylik digeri 19 aylik iki bebeyle selam olsun herkese. ben 9 aylikken hamile kalmistim. gece uykusu icin ilk once gece emzirmeyi kestim ama ben bitmiyordum yanına babası gider su verirdi. ilk bunu astik. sonra da kademeli biraktik. cok sukur zor olmadi ama evde degildim calisiyordum ve oglum yemeyi seviyor daha cok meyve ve tatlı meraklisi. 12bucuk aylikti artik gebelikten zor geldi birakmis olduk simdi de yine saat takibi yapiyorum kucuk icinNe garip degil mi ilk zamanlar aman nasil sutum artsin aman nasil emzircez 2 saatte bir mi her istediginde mi derken simdi nasil biraktircaz diyoruz :) evet dedigin gibi sisiyor ama oyle aman aman cok degil o yuzden sagmiyorum. 3 e dusurduk sayiyi. Sabah 5-6 gibi, ogle uykusundan once ve gece yatarken. Kademeli olarak biraktirmak sanirim en zoru cunku 2 gun oldu 3 e dusureli ve cok agliyor istedigi zaman oyalamak cok zor oluyorHaziranda ise donucem o zmna kadar hic degilse 2 ye dusursem iyi olacak
Dün meme konusunda bayağı zorladı ama gece bi kere uyandı. Sabah da 6’da güne merhaba dedik ama olsun.
biri bir aylik digeri 19 aylik iki bebeyle selam olsun herkese. ben 9 aylikken hamile kalmistim. gece uykusu icin ilk once gece emzirmeyi kestim ama ben bitmiyordum yanına babası gider su verirdi. ilk bunu astik. sonra da kademeli biraktik. cok sukur zor olmadi ama evde degildim calisiyordum ve oglum yemeyi seviyor daha cok meyve ve tatlı meraklisi. 12bucuk aylikti artik gebelikten zor geldi birakmis olduk simdi de yine saat takibi yapiyorum kucuk icin
Evet, ama inan gece kalkıp acıktım demesinden cok, süt vermek rahatsız ediyor beni. Hiç sağlıklı grlmiyor o yüzden mümkğn oldugunca az dolduruyorum biberonu, bitti deyip dönüp yatıyo. Gebelik olmasaydı emzirmeye sonuna kadar devam ederdim. Çalışmak zorunda olmak hele ki bu dönemde cok zor, Allah yardımcın olsun..
İlk zamanlar olan uyku sorunu alerji yüzündendi. Ayrıca şimdi çocuklar hareketli, koşturuyorlar yorgun düşüyorlar. Evin içine bir parkur yapıp yarışın birlikte.Eğer ugrasmazsam kati suretle uyumaz doğduğundan beri böyle. İlk aylarda 14saat uyumadan ugrasmisligim var sancılı süreçlerinde. Ne günlerdi..
Arkadaşım bişey sürmüş ama adını unuttum. Sabır taşı diyesim var. Sabah 6’dan 12.45’e kadar emmedi ama gündüz 45 dk uyudu. Arada doktora falan gittik. Dikkati dağıldı. Bütün öğleden sonra ağladı desem yeridir. 15.45’te emzirdim. 15 dk sonra yine istedi vermedim. Uyuyana kadar ağladı. Akşam 7’de uyudu. 3 saatte bire indirmek bile ne kadar zor.Bizde de oyle. Sabah 7 de uyanip meme istiyor versem rahat 2 saat uyucak belli ama vermiyorum 7 de gune basliyoruz. Ben diyorum ki soyle mi yapsam 2-3 gun sutun tadi artik sen buyudugun icin bozuldu artik sute degil bjzim gibi yemek yemeye ihtiyacin var falan desem cok zorlandigim bi anda da azicik biseyler sursem bak iste sutun tadi bozulmus desek yer mi ki?
Cunku bu sekilde her meme isteyisinde cok aglmaya basladi
Ben de meme isteyince dikkat dağıtmak için balkondaki bira şişeleriylebile oynamasına izin verdim. İçimden gıcık olarak.İlk zamanlar olan uyku sorunu alerji yüzündendi. Ayrıca şimdi çocuklar hareketli, koşturuyorlar yorgun düşüyorlar. Evin içine bir parkur yapıp yarışın birlikte.
Böyle alışmış olduğun için değişmez diye düşünüyorsun ama eskiyi bırakıp yeni yöntemler denemelisin.
Bakmayın ben çok şikayet ediyorum ama bildiğim bütün teknikleri deniyorum çocukları fazla yormadan. Ne zaman yeniliğe uyum sağlayacağı belli olmaz. Sık sık denemek lazım.
Misal kızım yumurta yemez ama her pişirildiğimde teklif ediyorum. Bugün ilk defa çatalla 5 minik lokma yedi kendisi. Bu da bişeydir
Benimki bütün dolapları boşaltıyor, hiç ses etmiyorumBen de meme isteyince dikkat dağıtmak için balkondaki bira şişeleriylebile oynamasına izin verdim. İçimden gıcık olarak.
Benimki bütün dolapları boşaltıyor, hiç ses etmiyorumpaşa paşa topluyorum işi bitince başlarda rahatsız oluyordum, şimdi takmıyorum
Aah aah. Malesef öyle. Ben de geçen sene şubatta başlayacakken kimseyi bulamamıştım. Allah insaflı kişilerle karşılaştırsın. Komşularına tanıdığınız var mı diye sordun mu? Belki ben bakarım derler.Bakici bulamayanlar da bugün. Ya arkadaş ne nazlı niyazlar ya anlamadım kimi görüşmeye gelmeden iptal ediyor kimi geliyo tamam başla diyorum bi gece önce. Msj atiyo ben gelemiyorum diye ise başlamam gerekse ne yapicam bilmiyorum
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?