2018 Ekim Anneleri

bizde de olasilik yok ama heralde su korunurken hamile kalanlari okudugumdan geciktigi an acaba diyor insan bu arada evde ekmek yaptim disari cikmamak icin.
Eline sağlık. Benim eşim sabahları bi koşu ekmek alıp geliyor. Evden çalışıyor ya. Evde oturup durmayı çok sevdim. Dip köşe temizlik yaptım. Birazdan da perdeleri yıkıycam.

bizde de olasilik yok ama heralde su korunurken hamile kalanlari okudugumdan geciktigi an acaba diyor insan bu arada evde ekmek yaptim disari cikmamak icin.
Ben de hijyensen dolayı evde yaptım tam buğday ekmeği gayet güzel de oldu. Bundan sonra bir süre böyle yapacağım yapabilirsem. Çünkü dışarıda ekmekler açıkta insanlar alırken dokunuyorlar hep

Eline sağlık. Benim eşim sabahları bi koşu ekmek alıp geliyor. Evden çalışıyor ya. Evde oturup durmayı çok sevdim. Dip köşe temizlik yaptım. Birazdan da perdeleri yıkıycam.
Maşallah ne güzel temizlik yapmışsın ben de yapıyorum ama iki çocukla çok derine inemiyorum. Malum eşim çalışıyor hala bakıcımızı çağırıyorum ama onu da yarından itibaren çağırmayacağım muhtemelen. Oğlum çok hareketli saniyede bir şeyler yapıyor o uyurken de uyanacak diye sadece yemek yapabiliyorum temizlikte uyanıyor maalesef. Neyse yine de evde olmak güzel evle kendim ilgilenebiliyorum

Benim kv kp eşim hepsi evde de yapabildim canım. Yoksa ben de sadece süpürge açabiliyorum. Mutfakta zaten hiç bir şey yaptırmıyor. Bizim çocuklar ciniko.

Az önce eşimle tekel bayiine gittik. 5 gündür evden çıkmamıştım. Sanıyorum ki sokakta in cin top oynuyor. Yasadışı iş yapar gibi çıktım sokağa. Oho millet markette. Arabalar vızır vızır. Normal bi günden farkı yok. Otobüs geçti- dolu.

Bizim buralarda bir marketlerde insan var yoldan geçen doğru dürüst araba yok. Çok büyük bir yer olmayınca böyle oluyor sanırım. Ya sorma evde hiçbir iş olmuyor bizimkilerle oğlum sürekli tehlikeli işlerde kızım da yanına istiyor sürekli açmazdayım resmen

mevsim gecisinden heralde ben de bekliyorum regli. son adet 13 subat Nilsibel

Aaa aaa benimde 4 gun oldu gecikeli ama gecen ay 7 gun erken gelmisti. Hem mevsim hemde gerildik ya baya ondan sanirim beni cok etkiledi ellerim hep kirmizi kesik katur kutur oldu yikamaktan kolonya ve dezenfektandan

Aaa aaa benimde 4 gun oldu gecikeli ama gecen ay 7 gun erken gelmisti. Hem mevsim hemde gerildik ya baya ondan sanirim beni cok etkiledi ellerim hep kirmizi kesik katur kutur oldu yikamaktan kolonya ve dezenfektandan
Eylülün uykuları nasıl?
bizimki dün gece saat başı kalktı.

Bakicilariniz sadece çocuk la mi ilgileniyo baska is yapiyolar mi evde. Eve kamera fln koydunuz mu cok deneyimsizim bu konuda
Ben yemek disinda birsey yapmasini istemiyorum, cunku is yapacagim diye denizle daha az ilgilenme durumu olabilir. Zaten eve haftada bir temizlik ve utu icin baska bir yardimci geliyor. Gerci bu haftadan itibaren virus nedeniyle bir sure ara verecegiz. Bakicimiz sadece denizin yemeklerinden sorumlu. Ama bazen kendi kendine evi supuruyor, yada bize kek pogaca vs yapiyor. Icinden gelerek yapiyor yani ben birsey demeden. Hatirlarsan ben cok erken basladim bakiciya 9 aylikti deniz calismaya ise 14 aylikken dondum, evde oldugum donemde kamera taktirmadim zaten yarim gun geliyordu ben cogunlukla evde oluyordum vs. Ise basladiktan sonra ise sadece denizin odasina bir ip kamera koydum. Guvensizlikten degil ama arada bakmak hosuma gidiyor, oglumun odasinda olmasalar bile ev kucuk oldugu icin seslerini duyabiliyorum.

O kamera dan bizdede var sadece atlasin besigini goruyo bende acıyorum arada en sevdigim uyanma ve yatakta keyif yapma saati

Benim kv kp eşim hepsi evde de yapabildim canım. Yoksa ben de sadece süpürge açabiliyorum. Mutfakta zaten hiç bir şey yaptırmıyor. Bizim çocuklar ciniko.
Ben Simayla temiz çamaşır katlama/yerleştirme ve bulaşık makinesi boşaltma hariç iş yapamıyorum. Onları beraber yaptığımız için arıza çıkarmıyor. Ne zaman elde bulaşık yıkasam veya tezgâhta yemekle uğraşsam tezgaha yaslanıp beni ittiriyor. Oğlum da öyle yapardı küçükken..
Süpürge açarsam da arkamda önümde dolanıp sabote ediyor.
İş yapmak için akrabalarımın gelmesini bekliyorum genelde. Hem çocuğu oyalıyor hem bana yardım ediyorlar
Günlük kısa işleri de kaçak göçek yapıyorum babaanne 10 dk uğrarsa sevmeye..
Bizim cumartesi günü semt pazarımız var. Yarıya düşmüştü rağbet. Büyük marketlere 9 gündür gitmiyorum, yakindaki ufak market ve bakkallar normal seyrinde.. ama sokaklar boşaldı. Tek tük insan geçiyor. Normalde haftasonu coçuklar ortalığı inletirdi, sokaktan eve girmezlerdi 12ye kadar. Şimdi bakkal çevresinde bile en fazla 2 çocuk oluyor. Sanırım benim cevre olayı ciddiye aldı..
Aynı bizim de ufak semt olunca ortalık sessiz..
Tehlikeli işler bıdıklardan sorulur.. ranzadan inerken yuvarlanmak, kolonlara toslamak, koltuklardan halıya yumuşak iniş yapmak...
Abimiz de okul olmayınca bebekliğine döndü, anne sen yedir, sen giydir v.s. Simay macera peşinde değilse kucak istiyor sürekli. Yukarıda ulaşmak istediği dolaplar var, kurcalaması gereken yerler var

Benim ellerim de çatladı hep. Yaraya dönüşüyor sonra. Cilt hassas, bir de sık yıkayınca fena oldu.
Eylülün uykuları nasıl?
bizimki dün gece saat başı kalktı.
Oy Niliko uyusanıza çooocuuum okul zamanı kalkmak istemeyeceksiniz... anneee 5 dakika dahaaa... Simay dün gece 12'den 3'e kadar 4 kere emmeye kalktı. Uyku düzeni çok bozuldu kızçemin. Erken yatabiliyor, gece kalkıp oyuna sarabiliyor.. kalkmazsa 6da güne başlayıp 2 sefer gündüz uykusu uyuyor. Sonra gece 11'e kadar uyumuyor... sersem oldum iyice.. ama her gece en az 4 kere kalkıyor.. ucu açık...

Arkadaslar atlasin doktoruyla konustuk bağışıklık güçlendirici bisey verelim mi diye bize yazdi biseyler ve cocuklari kapinin onune bile çıkarmayin dedi saçlarda uzun sure kalıyor mus disari ciktiysaniz kiyafetlet makinaya dus alamiyosaniz o an bile saçlar yikanmaliymis

Biz ekmek almaya bile üçümüz birden gidiyoruz.. Allah'a emanet artık...

Biz ekmek almaya bile üçümüz birden gidiyoruz.. Allah'a emanet artık...
Ben surekli kendımı dinliyorum artık psıkolojık mı bılmıyorum gögsümüm ortasında hafıfte olsa bı agrı hıssedıyorum.ya kaptım ilerliyecek yada su hıc bısey hısettemeden taşıyıcı olanlardanım.her aksam daha da bozuluyor sinirlerim

canim turkiyede ilk vaka gorulmeden once esimde yuksek ates ve oksuruk oldu bikac gun.biz de dalga gectik corona mi oldun acaba diye.o zaman sadece çinde vardi.sonra gecti.ama insan dusunuyor tabi.allah korusun.

VosVos35 gecenlerde evi supurdum yerleri bezle sildim ogluma oyun gibi oldu.o da bi bez aldi beni taklit ediyor.bi daha viledayla silmem elle silmenin tadini alinca ne guzel kir cikiyormus oyle.mutfak ve temizlik konularini anca detaylandirabiliyorum bunca yil hic bu kadar evde olma firsatim olmamisti.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…