• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2018 Ekim Anneleri

Mamanın yerine bir şeyler denersin. Mesela 4 kaşık ev yoğurdu, 1 kaşık bal ve 1 meyve rondodan geçirip dene. Ölçüleri kafana göre ayarlarsın. Meyveyi değiştirebilirsin..
Mamanın içeriğini bilmiyorum ama yatmadan önce içtiği için reflu yapabilir, reflu boğazı tahriş edip geniz akıntısına neden olur. Bu durumda önerdiğim milkshake yapsan bile yatmadan en az yarım saat önce vermekte fayda var..
Bal hıc vermedım doktorumuz nedense 15 ay dedı sımdı gece denemıyım bence bıde ıcer mı ıcmezmı ac yatar sonrada dusunduruyo bu durum yarın doktora soralım bakalım gıdıcem nasıl olsa

İşte sanmak en büyük yanılgı olabilir
Çünkü cocugun ordan ne aldıgını bilemezsin.
Bide babası düşünsene alacagını mutlaka alacak ondan
Ama baba rahat oldukca aslında birbirlerine daha cok yakınlaşacaklar
Tabii ki ciddi bi bağırma seklindeyse zaten ister istemez dur dersin
Bide anlatmaktan ziyade okudugunu izlediğini paylaşmak daha iyi hem o da anlar hemde belki başka yorumlar hiç düşünmediğin bi açıdan bakarsın

Bu yaşadığın durumu biraz yumuşatmazsan okul zamanı cok sıkıntı yasarsın kendi içinde
Çünkü oraya bırakıyorsun ve kim neyi nasıl dedi bilmiyorsun
Ama çocuk senden aldığını temelinde tutuyor zaten, diğerleride deneyim oluyor
Buğra'nın okul gibi şimdilik senden baska ilk dışarıya açılan kapısı babası.
Annede olsak evladın babasıyla yalnız bi ilişkiside olmalı, var, kabul etmeliyiz
Belki size yansıyan kısmıda vardır iyi gelir

Özellikle şunu söyleyim suan küçük ki yine de anlıyor
Mesela baba bişy dedi ya da yaptırmadı
Sen müdahale ettin bişy dedin yapıldı ya da bişy diyordu sustu
Büyüdükçe bunu çok kullanmaya başlayabilir çocuk
Bu da tutarsızlık olur aslına bakarsan ve baba gözünde farklı şekillenecektir
Sen gününü besmelenle başlat dualarınla süsle, Allah 'a bırak ve niyet et açık açık, Allah kolaylıkları ve fırsatları verecektir, yeni sohbetlere kapı açılacaktır aranızda
Ama demeden, değişmez demeden, gercekten işini en iyi bilene bırak :)
Teşekkürler arkadaşım:)
Bugün de yeter artikk en iyisi bakıcı dadı bulup tutmak dedi eşim bunu yola getirir dedi. Çok tepkki verdim. Yemek yerken masada mutfakta gördüğü herşeyi istediği ve yemediği için öyle söyledi.
Gün içinde de sürekli şikayetçi Buğra dan

Kızlar bir konuya değişmek istiyorum, özellıkle @pessinus ve geniz alıntısı sebebiyle çocuğu öksüren arkadşalar.
Oğlum aylardır bu durumda biliyorsunuz. plojovic plojovic de bahsetmişti süt geniz akıntısını artırıyor. Oğlum çok süt içer. Anlatıyorum, hiç olmazsa hastayken içme diye, gidip 1 tane daha alıp içiyor. Artık meyveli süt almiycam eve. Büyük sorun olacak, babaannesi alıp verebilir benden habersiz ama hiç olmazsa azaltmış olurum.
Bu sabah yine deli gibi öksürürken gitti süt aldı, içti onca lafımın üstüne, daha kötü oldu öksürüğü. Burnu tıkandı, genzi iyice doldu falan..
@pessinus kızın da sever mi süt? Oğlum içmiyor demiştin sanırım ama bizim yediklerimiz içtiklerimiz de sütümüzle geçiyor. Sütlü tatlı bile yesek etkisi oluyodur.
Yoğurt, ayran, kefir yiyip içsek daha iyi. Hem probiyotik alırız hem kalsiyum..
Sürekli olan öksürük için alerji doktoruna gotursen alerji testi yapılabilir

Sürekli olan öksürük için alerji doktoruna gotursen alerji testi yapılabilir
5 yaşından sonra ortaya çıkan bir durum. Tam olarak alerji değil de intolerans olabilir.. süt ineklerine verilen yemlerin büyük oranda suni olması sebebiyle süt kalitesi düştüğü için çocuğun bünyesi daha fazla kaldıramamış olabilir. Çok seviyor sütü, özellıkle meyveli sütü çok tüketirdi. Onların da içinde bolca şeker ve katkı madde var. Nasıl alıştığını anlayana kadar çocuk bağımlı oldu resmen. Peşpeşe 3 tane içiyor. Engellemesem daha da içecek. Markette görünce istiyor. Ben de yiyecek içecek konusunda hayır diyemiyorum, aldık sürekli :(

Merhaba, bende 2018 Ekim annesiydim. Aylardır girmiyordum kızım 15 aylık oldu tekrar hamile olduğumu öğrendim inanamadım hala şoktayım, üzgünüm birazda karamsar, çalışıyorum ve kızıma zor yetiyorum. Ne yaparım bilmiyorum. Tek bildiğim ikincisi de doğunca direk spiral taktırmak 😔

Merhaba, bende 2018 Ekim annesiydim. Aylardır girmiyordum kızım 15 aylık oldu tekrar hamile olduğumu öğrendim inanamadım hala şoktayım, üzgünüm birazda karamsar, çalışıyorum ve kızıma zor yetiyorum. Ne yaparım bilmiyorum. Tek bildiğim ikincisi de doğunca direk spiral taktırmak 😔
Hayırlı olsun. İyi düşün iyi olsun. Yeni öğrendiğine göre 5 haftalık falan mı?

Hayırlı olsun Birlikte büyürler inşallah. Ücretsiz izin alırsın biraz olmazsa. Sen mutlu ol ki iki bebeğin de mutlu olsun.

Kızlar merhaba uzun süredir iştahsızız baştan beri çok yoktu zaten ama en azından tabağı gorunce bır heyecanlanır ıyı kotu yerdi, her öğün zorla yedırıyorum agzını açmıyor eliyle kaşıga vuruyor ogunler saatler sürünce ara öğün falan yapamıyoruz, baştan beri yumurta sarısı yemiyor beyazının içine bile azıcık koysam diliyle çıkarıyor, en sevdiği şey irmikli muhallebiydi üç haftadır bir kaşık bile yemiyor, muzu eline verirdim yerdi yemiyor, diğer meyvelerde de aynı dilinin ucuyla bir tadıp ittiriyor ama eline çubuk kraker ver yiyor anlamadım ben,çok üzülüyorum

Kızlar merhaba uzun süredir iştahsızız baştan beri çok yoktu zaten ama en azından tabağı gorunce bır heyecanlanır ıyı kotu yerdi, her öğün zorla yedırıyorum agzını açmıyor eliyle kaşıga vuruyor ogunler saatler sürünce ara öğün falan yapamıyoruz, baştan beri yumurta sarısı yemiyor beyazının içine bile azıcık koysam diliyle çıkarıyor, en sevdiği şey irmikli muhallebiydi üç haftadır bir kaşık bile yemiyor, muzu eline verirdim yerdi yemiyor, diğer meyvelerde de aynı dilinin ucuyla bir tadıp ittiriyor ama eline çubuk kraker ver yiyor anlamadım ben,çok üzülüyorum
Azı dişleri çıkarken çok zorluyor kuzuları. İştahı olmaması normal. Zorlarsan iyice yemekten soğuyacak. Acıkınca yer nasılsa bişeyler. Ben hiç zorlamıyorum. Tüm günü 2 zeytinle ve sütle geçirdiği oluyor.
Yemediği şeyleri bir müddet verme. Unutunca farklı formda yiyebilir. Kızım hiç haşlanmış yumurta yemedi. Ama arada birkaç lokma omlet yiyor.
Ayrıca uzmanlar da yemek faslı uzun olmasın 1 saati geçirmeyin diyor. Yemese de kaldırıyorum ben bir müddet deneyip

Azı dişleri çıkarken çok zorluyor kuzuları. İştahı olmaması normal. Zorlarsan iyice yemekten soğuyacak. Acıkınca yer nasılsa bişeyler. Ben hiç zorlamıyorum. Tüm günü 2 zeytinle ve sütle geçirdiği oluyor.
Yemediği şeyleri bir müddet verme. Unutunca farklı formda yiyebilir. Kızım hiç haşlanmış yumurta yemedi. Ama arada birkaç lokma omlet yiyor.
Ayrıca uzmanlar da yemek faslı uzun olmasın 1 saati geçirmeyin diyor. Yemese de kaldırıyorum ben bir müddet deneyip
Sağol canım sanırım iş dönüşü yorgunluk ve kilosunu da istemesem de takıntı yapmam geriyor beni, daha sabırlı yaklaşmam lazım minik kuzuma 😍

Merhaba arkadaşlar ben de çok giremeyenlerdenim 😊 iştahsızlık dönem dönem normal, yemek seçme tarzında . Benim kızım hiç bir şey yemiyordu, zorlamama rağmen, ağzına zorla kaşık götürmüşlüğüm dahi yoktur. Bir yaş tahlillerinde b12si aşırı düşük çıktı, (ailemde genetik) doktor bazı vitamin düşüklüklüklerinin iştahsızlık, uykusuzluk ve huzursuzluk yapabileceğini söyledi, tedaviden sonra maşallah bayağı bir düzelme mevcut, bir de bu açıdan değerlendirin isterseniz

Jackandjill marka aldım. Ben dişimi fırçalarken onun da eline veriyorum. Bir şeyler yapıyor. Bazen tülbentle kendim siliyorum ama genelde izin vermiyor.
Dün e bebekten bende jack an’jill aldım daha deneylemedik çünkü ağzını açmıyor bebeklerinin dişlerini fırçalamak istiyor🤭 acaba onun için biraz oyalansın diye daha başka bir fırça mı alsaydım diyorum o bebeklerininkini fırçalarken bnde belki onunkileri fırçalayabilirim

Dün e bebekten bende jack an’jill aldım daha deneylemedik çünkü ağzını açmıyor bebeklerinin dişlerini fırçalamak istiyor🤭 acaba onun için biraz oyalansın diye daha başka bir fırça mı alsaydım diyorum o bebeklerininkini fırçalarken bnde belki onunkileri fırçalayabilirim
biz ayna karsısında yapıyoruz onu bı yandan babası kendınınkını fırcalıyo bende onunkınu fırcalıyorum.e bebektekı fugurlu dıs fırcası kaplarından da almıstım ıcıne takıyo dısıne bı suruyo gerı koyuyo bıde suruyo derken bu diş fırcalama 15 dk suruyo bizde :D

biz ayna karsısında yapıyoruz onu bı yandan babası kendınınkını fırcalıyo bende onunkınu fırcalıyorum.e bebektekı fugurlu dıs fırcası kaplarından da almıstım ıcıne takıyo dısıne bı suruyo gerı koyuyo bıde suruyo derken bu diş fırcalama 15 dk suruyo bizde :KK70:
Elinden alınca da ağlıyor. O kadar fırçalanmaz dişlerin eskir diyorum.

Back