• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2018 de Allah nasip ederse ikiz annesi olacaklar :)

Korkup da ziyan etme günleri canım herkes yaşamıyor kötü taraflarını :) ben tranfuzyondan yana cok korkutuldum ama yaşamadım çok şükür :nazar: darısı başına inslalh
Evet bana da doktorumun ilk söylediği o oldu. Sevincimiz kursağımızda kaldı çıkarken :) Sonuçta olacaksa Allahtan gelen bişey elimizden bişey gelmez bizlik bi durum yok herşeyin hayırlısı. Anı yaşayalım. Kitap falan aldım ikizlerle alakalı onları okuyorum düşünmemeye çalışıyorum :)

İkiz gebelikte 30.haftada çalışamaz raporu veriliyor canm tek gebelikte 32. Ben geçen hafta aldım 30 haftalıkken.
Evet öyleymiş malesef çok geç geliyo bana 30. daha erken oluru varsa almaya çalışıcam canım çok sağol.

Evet bana da doktorumun ilk söylediği o oldu. Sevincimiz kursağımızda kaldı çıkarken :) Sonuçta olacaksa Allahtan gelen bişey elimizden bişey gelmez bizlik bi durum yok herşeyin hayırlısı. Anı yaşayalım. Kitap falan aldım ikizlerle alakalı onları okuyorum düşünmemeye çalışıyorum :)

İyi yapıyorsun canım ben 28 haftaya geldim öyle rahatladım yalan değil . Ama aşırı da kafa yormadim . Elimde olan birşey yoktu neticede . Zaten %10 Luk kisim görüyormuş %90lik kısmı görmüyor neden çoğunluğu atalım bir kenara . Allah tamamını erdirsin sahada hayırlısıyla canım

Tamam canım yarın iyi haberlerle gelirsin inşallah . Msjini bekliyor olacağım :KK66: ayrıca çok geçmiş olsun kuzum şimdi nasıl elin
İnşallah canım...çok sağol dikişli elim hala haftaya alınacak dikişler o arada doğum olmaz inşallah diye dua ediyorum ☺️Ramazan ayında kesmiştim avucun içini parmaklarımdaki uyuşukluk geçmeyince sinirleri de kesmişsin diye ameliyat oldum işte başıma iş açtım hayırlısı...

Bende raporla ne kadar erken alırsam o kadar iyi. İşle beraber yürütemiycem gibi geliyo :KK43: Keşke doğum sonrası 8 haftayla birleştirip öncesinde alabilsek hepsini ama yokmuş öyle bişey. Sonrasında birleştirme oluyor. Bana da sonrası lazım değil. ücretsiz izinde düşündüğüm için benim için doğum öncesi bir an önce almam daha önemli. Doktorlar ayarlar inşaallah o zaman durumumuza göre :)
Canim simdiye kadar ne kadar rapor aldin onu bilmiyorum ama ben gebeligin ilk zamanlari toplamda 37 gun almistim. Sonrasinda 26. Haftada heyet istedim cunki normal raporlar en fazla 10 gun oluyor. Biraz mizmiz yapti dr. 28. Haftanda vereyim heyeti diye ama esim cok bozuldu. Hocam calisamiyo esim isyeri cok gaddar dedi zaten tup bebek verirseniz sevinirim. Ama dr u dovcek gibi bakiyor :) oda bakti dayak yiycek yazayimda gitsin basimdan gibi oldu. Genellikle heyeti 28 de veriyorlarmis 2 hafta. Yani srn gebelik basinda cok rapor almadiysan isyerinde sorunlu bir yer degilse normal rapor alabilirsin 10 ar gun, 10 ar gun. Toplamda 40 gun. Sonrada heyet raporuyla 30. Haftana baglarsin. 21. Haftanda filan baslamis olursun boylelikle izne.

İnşallah canım...çok sağol dikişli elim hala haftaya alınacak dikişler o arada doğum olmaz inşallah diye dua ediyorum ☺️Ramazan ayında kesmiştim avucun içini parmaklarımdaki uyuşukluk geçmeyince sinirleri de kesmişsin diye ameliyat oldum işte başıma iş açtım hayırlısı...
Cok gecmis olsun acil sifalar arkadasim

Ilık suya on dakikadan fazla oturursan erken doğumu tetikliyor on dakikayı geçmesin demişti...Doğumdan sonra az da olsa geçmişti rahatsız etmiyordu ama tamamen geçmedi yediklerine dikkat edersen biraz iyi oluyor işte idare ediyoruz bu gebeliğimde biraz oldu ama aşırı değil...
Anladım canım teşekkür ederim bakalım şu bir ayda atlatırsam doğumdan sonra hafifler belki benimkide

İnş.
Dayanıyorum bi şekilde canım ağrımıyoda baya yanıyo doktora demedim kaşıntıya ilaç yazdı eczane vermedi cildiye yazmalı diye ben basur geçmiyo kremle falan diye biliyorum ameliyat şart hele bana kesin şart
İnş ameliyata gerek kalmaz canım ya doğumdan sonra azalır geçer belki çektiklerimiz yeter Bi o eksik kalsın

Çok geçmiş olsun canım inş doğumdan önce iyileşir biraz elin çok zorlanmazsın

Kizlar bi bilgi vericem size. Analik izninizin bitiminden once calisma ve sosyal guvenlik bakanligina giderek, cocugun bakimi ve yetistirilmesi amaciyla isyerinden yarim gun calisma hakki talep edebiliyorsunuz. Ordan aldiginiz yaziyi isyerine veriyorsunuz. Ilk cocugunuzsa 60 gun. Ikinci cocugunuzda 120 gun. 3. Cocugunuzda 180 gun, cocul gebelikler icinde bu surelere 30 ar gun ekleyerek yarim gun calisma hakkiniz var. Isyeri size yari maasinizi oduyor kalan kismida devlet karsiliyor. Yani siz yarim gun calisarak tam maas aliyorsunuz. Kosullari esinizinde calistigini gosterir belge. Bide bunu sadece analik izninin bitimi itibariyle yapabiliyorsunuz. Eger oncelikle ucretsiz izne ayrilirsaniz bu hakkiniz oluyor. Ama once bu hakkinizi kullanirsaniz arkasindan ucretsiz izin hakkinizi kullanabiliyorsunuz. Bilginiz olsun

Canim simdiye kadar ne kadar rapor aldin onu bilmiyorum ama ben gebeligin ilk zamanlari toplamda 37 gun almistim. Sonrasinda 26. Haftada heyet istedim cunki normal raporlar en fazla 10 gun oluyor. Biraz mizmiz yapti dr. 28. Haftanda vereyim heyeti diye ama esim cok bozuldu. Hocam calisamiyo esim isyeri cok gaddar dedi zaten tup bebek verirseniz sevinirim. Ama dr u dovcek gibi bakiyor :) oda bakti dayak yiycek yazayimda gitsin basimdan gibi oldu. Genellikle heyeti 28 de veriyorlarmis 2 hafta. Yani srn gebelik basinda cok rapor almadiysan isyerinde sorunlu bir yer degilse normal rapor alabilirsin 10 ar gun, 10 ar gun. Toplamda 40 gun. Sonrada heyet raporuyla 30. Haftana baglarsin. 21. Haftanda filan baslamis olursun boylelikle izne.
Canım bende çok aldım rapor düşük riskim varya doktor izin vermedi çalışmama. Evden çıkma dedi. Aynı durumdayız aslında. İş yerimde stresli. Gitmiyo pek konsantrem dağıldı. Tedirgin oluyorum uzanarak dinlenmeyince bi ağrı oluyo. üç ayım dolsun en azından. Benimde tüp bebekle oldu çok zor geçti her aşama. Başından beride kanamam eksik olmadı. Hala daha devam ediyor zorluklar ama çok şükür bi şekilde başaracağız inşaallah Allahın yardımıyla. Doktorum pek mızmız değil hatta kendi veriyor sürekli rapor durumu ciddiye almam için. Belki sonlara doğru da bi kolaylık sağlar. Heyet raporları memurlarda üç aya kadar alınabiliyor. Eğer rahatsızlık devam ederse 6 aya kadar uzatılabilir diye geçiyor yönetmelikte. Ama tabi bizim durum için de geçerli mi bilmiyorum sadece ağır vakalarda geçerli olabilir.

Kizlar bi bilgi vericem size. Analik izninizin bitiminden once calisma ve sosyal guvenlik bakanligina giderek, cocugun bakimi ve yetistirilmesi amaciyla isyerinden yarim gun calisma hakki talep edebiliyorsunuz. Ordan aldiginiz yaziyi isyerine veriyorsunuz. Ilk cocugunuzsa 60 gun. Ikinci cocugunuzda 120 gun. 3. Cocugunuzda 180 gun, cocul gebelikler icinde bu surelere 30 ar gun ekleyerek yarim gun calisma hakkiniz var. Isyeri size yari maasinizi oduyor kalan kismida devlet karsiliyor. Yani siz yarim gun calisarak tam maas aliyorsunuz. Kosullari esinizinde calistigini gosterir belge. Bide bunu sadece analik izninin bitimi itibariyle yapabiliyorsunuz. Eger oncelikle ucretsiz izne ayrilirsaniz bu hakkiniz oluyor. Ama once bu hakkinizi kullanirsaniz arkasindan ucretsiz izin hakkinizi kullanabiliyorsunuz. Bilginiz olsun
Güzel bilgilendirme teşekkürler. Onu da düşünüyorum aslında ama yarım gün bile başlarından nasıl ayrılacağımı bilmiyorum. Aklım kalır sürekli. Maaşsızda zor olacak ama sanırım ücretsiz izinle ancak başarabilirim.

Baya derin kestin herhalde kuzum . Tez vakitte iyileş insallah

Back