Herkese merhaba :)
Yıllardır ne zaman kafam bir şeye takılsa açar buralara bakarım. Ve 3 gündür bu başlığı okuyorum.. Sanırım artık üye olma zamanım geldi dedim ve ilk mesajımı yazıyorum :)
Ben 1,5 yıllık evliyim ve 8-9 aydır çocuk istiyoruz. Rabbim bu ay bize bu heyecanı nasip etti, inşallah kucağımıza almayı da nasip eder.
17-18 Mart haftasonu hep çocuklu arkadaşlarımızla vakit geçirdik. Orada koşuşturan anneleri gördüm ve pazar akşamı eve geldiğimde kendimi o kadar regl olacak gibi hissediyordum ki bu sefer de olmadı dedim. O karın ağrısı, o gerginlik, eşime sataşmalar.. Bir de ben gerçekten çok kilolu bir bayanım, obez sınıfına giriyorum. Kendi kendime dedim, sanki bebeğin olsa bakabilecek misin, o anneler gibi peşinden koşabilecek misin bu vücutla.. Çok ağladım o gece. Eşim beni sakinleştirmeye çalıştı, destek oldu. Sabah alarm ertelemeye doyamayan ben normalden 2 saat önce uyanıp giyindim ve yürüyüşe çıktım. Birkaç gün sonra sabah yürüyüşünden ziyade akşam yürüyüşünün bana fayda ettiğini bildiğimden rutinimi haftada en az 3 sefer olacak şekilde akşama çektim. Un, şeker ve paketli gıdayı keserek haftada 1 kerelik izin bıraktım kendime. Zaten Karatay'ın kitabını okumuştum, elimden geldiğince onu uygulamaya çalıştım ve şimdiden 2,5 kilo gitti bile. 1 hafta sonra reglimin 3 gün gecikmesiyle heyecandan uyuyamaz hale geldim ve cumartesi test yaptım.. O sonucu görünce çok mutlu olacağımı biliyordum ama bu kadar aklımın duracağını kestiremezdim. İki deneyimli arkadaşıma danıştım ve birkaç gün bekleyip doktora gitmemi söylediler, bende 1 hafta sonra doktora göründüm.
Tarih ve değerlerimi de buraya not edeyim belki birine referans olur:
sat: 21 Şubat
bat: 21 Mart
24 mart hcg: 23
29 mart hcg: 75
31 mart hcg: 420
Son adet tarihimle kan değerlerim arasında çok uyum yok gibi ama ben geç döllenmeden şüpheleniyorum, ne dersiniz? Cumartesi doktor kontrolüm var, soracağım zaten. 29 Mart'ta gittiğimde ultrasonda ufak bir nokta gördü, muhtemelen kese bu olacak ama erken gelmişsin dedi. Umarım bu hafta güzel haberlerle döneriz.
Biraz uzun yazdım ama yıllardır başka başka dertlerle burayı ziyaret etmiş biri olarak belki benim gibi birine bir faydam olur. Eğer bu satırları arada bir umut kırıntısı bulmak için hızlı hızlı okuyanlar varsa bilsinler ki her şeyin bir zamanı var ve dualarını eksik etmeyip gönüllerini ferah tutsunlar.
Allah hepimizin yardımcısı olsun, dualarım sizlerle :)