Kızım şubatta doğdu , öyle çok sıkıntısını yaşamadım tek korkum kar bastırır yollar kapanır ben hastaneye gidemezsemdi.bebeğin olmadığı anda içeriyi hafif kırarım gerçekten ev fırın gibi oluyo yazın.. bebekler için bi yandan iyi bi yandan kötü mecbur hergün yıkanacaklar. akşam dua ediyorum inşallah sağlıklı hayırlı olur vee banyoyu sever, iştahlı olur diye :)
Benim oğlumda Ocak da doğdu. Kanada gibi -45 i gördüğümüz bir ülkede. Bende her gün yıkadım. Hem o rahatlıyordu hem vakit geçiyordu. Üstelik orada evin sıcaklığı 20derece olsun isteniyordu. Bildiğin ıpılık içeriler. Şimdi annem bakıyor çocuğa. O giydiriyor ben soyuyorum çocuğu. Anne o öyle alışmadı. Giydirme diye :)))Kızım şubatta doğdu , öyle çok sıkıntısını yaşamadım tek korkum kar bastırır yollar kapanır ben hastaneye gidemezsemdi.
Ama şubat olmasına rağmen her gün yıkadım :) Annem çocuk yıkandıkça büyür derdi. Yıkandıktan sonra bide güzel uyku çekiyorlar ki ,inşallah yaşarız o günleri
Ben çok yanlış yaptım o konuda. Ev hamam gibiydi hep. Benim panduf giydirdiğim havalarda arkadaşlar evde çıplak ayak bırakıyordu. Kızım hiç soğuğa dayanıklı değil maalesef. Ama kısmet olursa bu sefer ben de evi ılık tutmayı düşünüyorum , gerçi yaza denk geliyor artık ne kadar olursaBenim oğlumda Ocak da doğdu. Kanada gibi -45 i gördüğümüz bir ülkede. Bende her gün yıkadım. Hem o rahatlıyordu hem vakit geçiyordu. Üstelik orada evin sıcaklığı 20derece olsun isteniyordu. Bildiğin ıpılık içeriler. Şimdi annem bakıyor çocuğa. O giydiriyor ben soyuyorum çocuğu. Anne o öyle alışmadı. Giydirme diye :)))
Valla ben soğuğu daha çok seviyorum. Soğuğun çaresi belli. Giyinmek. Ama sıcakta ne kadar soyunacaksın ki :)))) hayır o da çözüm değil
Bence sansliyiz ben mesela haziran sonu sizler temmuz basi ortasi sonu ya eylul olsaydi son aylar tam yaz sicagina denk gelecekti ..
Kesinlikle sansliyiz bende dün onu düşündüm Sadece haziran sıcağı göreceğiz havalar iyice soğumadan bebekler de kendini toparlamış olacak o yönden güzel karda Kista doğum yapmak da zor olurdu
annem kardeşimi eylülde doğurdu çok zor biliyorum. ama ben sıcak hiç sevmem mayıstan sonra yine sıcak oluyor ya şimdiden klima bakıyorum ev fırın gibi...
Kızlar bence avantajlıyız. Çocukları kış günü hasta etmeyiz. Soğuklar gelene kadar 4.5 aylık olacaklar inşallah. Bende haziranın ortaları ya da sonu gibi bebişime kavuşurum inşallah :)Ben sicagi sevdigim icin o yuzden cok mutluyum doguma girerken hava sicak olacak ne guzel kat kat giyinmek zorunda kalmayacagiz .. Tabi rabbim nasip ederse o gunleri gorursek .. Bebekler icin biraz zor olacak aslinda sicakta pisecekler :-/
Mide boşken bir de ard arda içince çok zor. cumartesi dr a girmeden iki dk önce wcye çıkınca doktor rahmi göremiyorum dedi 1,5 litre suyu bir anda içince midem ağzıma dayandıMidem boş olunca su içince daha kötü oluyorum oy oy .
Gazsiz bir bebek olsun da herseyi sever :) Yeterki gaz derdi olmasin cok zor gece gunduz uyumuyor cunku ..
Rabbim o gunleri gormeyi nasip etsin insallah amin...
amiiin inşallah o günlerede erelimKızım şubatta doğdu , öyle çok sıkıntısını yaşamadım tek korkum kar bastırır yollar kapanır ben hastaneye gidemezsemdi.
Ama şubat olmasına rağmen her gün yıkadım :) Annem çocuk yıkandıkça büyür derdi. Yıkandıktan sonra bide güzel uyku çekiyorlar ki ,inşallah yaşarız o günleri
bende şaşırıyorum bazen ama hayal kurmak o kadar güzelki Allah yaşamayıda nasip etsinBen bulantı dışında normal hayatıma devam ediyorum. extra bisi yapmıyorum ya böyle 7 8 ay sonra anne olacakmışım gibi hissetmiyorum buraya gelip okuyup sıcak soğuk banyo falan diyorsunuz ayy bunları bende yaşıcam şimdi öyle mi diyorum kendi kendime. çok değişik bi duygu. sizin yazdıklarınızı okuyup bende mi bende mi diye diye kendime şaşırıyorum :)
evet bunu bende düşündüm kimsecikler beni hamile göremeyecek. ramazan bayramı doğum olur. kurban bayramında da küçücük bebekle bir yerlere gidemem :) yaşasın bayramda ilk defa evimde olucam. bu arada ramazan da annemlere kurbanda da eşimin ailesne gidiyoruz. ama bebiş yaza doğru olacağı için annemler ablam kardeşim tatilde olcağı için hepsi bendeler :)) çok fena mıyım neben hiç yaz bebesi hayal etmemiştim nasip böyleymiş çok şükür.. ama asıl avantajın hamileliği saklayabilme kısmında olduğunu düşünüyorum. düğün dernek yok herkes evine kapanmış kimse kimseyi görmüyor :) yaz olsa neden eve kapandı neden düğün derneğe katılmıyor diye sorular başlardı. şimdi Allah izin verirse baharda göbüşümüz dolu çıkıvercez dışarı :)
cok kotu bir durum,kendimden biliyorum. hemoroid+fissur vardi bende de. Soguklar baslayinca ozellikle cok kotu oluyordu. Hamilelikte naparim diye korkuyordum ama su an bi sorunum yok sukur. her sabah ilik su icip kayisi yemege calisiyirum. bi kere kabizlik basladi mi bi daha donusu olmuyor.kızlar en büyük sorun bende sanırım.
eskiden hemeroid ve fistül vardı bende. ama birkaç yıldır kanamam olmuyordu. biraz yağlı şeyler yiyince yine olmuyor ama gebeliği öğrendiğimden beri resmen tuvaletimi yaparken kan gölü görüyorum
Biz bebisimle 7 buçuk aylık hamile iken dayimizi evlendircez inşallah ben doğum yapicam diye yaza yapmayıp bahar da yapiyolarben hiç yaz bebesi hayal etmemiştim nasip böyleymiş çok şükür.. ama asıl avantajın hamileliği saklayabilme kısmında olduğunu düşünüyorum. düğün dernek yok herkes evine kapanmış kimse kimseyi görmüyor :) yaz olsa neden eve kapandı neden düğün derneğe katılmıyor diye sorular başlardı. şimdi Allah izin verirse baharda göbüşümüz dolu çıkıvercez dışarı :)
Dugun guzel oluyor hamileyken süslenmis püslenmisken hazir fotoda cekiyorsun al sana hatira iste .. Dogduktan sonra resimlere baktikca bak sen benim karnimdaydin burda diyeceksinBiz bebisimle 7 buçuk aylık hamile iken dayimizi evlendircez inşallah ben doğum yapicam diye yaza yapmayıp bahar da yapiyolar
Aynen canim bebis dogduktan sonra olsa idi çok küçük olduğu için huzursuz oluruz dedik Rabbim o günleri göstersin inşallah . Bende bu zor dönem de hep hayal kurarak mutlu oluyorum .Dugun guzel oluyor hamileyken süslenmis püslenmisken hazir fotoda cekiyorsun al sana hatira iste .. Dogduktan sonra resimlere baktikca bak sen benim karnimdaydin burda diyeceksinAyy ne guzel tebbussum ettirdi bu yazi bana .. Hayal kurmak guzel birseymis .. :)
Oğlumu eylülde dogurdum cok zordu bütün yazın sıcagını cektim temmuz ona göre daha iyiBence sansliyiz ben mesela haziran sonu sizler temmuz basi ortasi sonu ya eylul olsaydi son aylar tam yaz sicagina denk gelecekti ..
ben hayatımda 1 kez istanbulda bayram yaşadım bu ramazan 2. olacak sanırım. kurbanda giderim diye düşünüyorum nasipse :)evet bunu bende düşündüm kimsecikler beni hamile göremeyecek. ramazan bayramı doğum olur. kurban bayramında da küçücük bebekle bir yerlere gidemem :) yaşasın bayramda ilk defa evimde olucam. bu arada ramazan da annemlere kurbanda da eşimin ailesne gidiyoruz. ama bebiş yaza doğru olacağı için annemler ablam kardeşim tatilde olcağı için hepsi bendeler :)) çok fena mıyım ne
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?