ben bitki çayı içme taraftarı değilim malesef canım zaten lekelenmelerim oluyorrezene içsek mi !???
Gebelikte rezene çayı içmenin faydaları ise;
fakat DİKKAT !!
- Rezenenin iştah açıcı özelliği bulunmaktadır. Bu nedenle gebelik nedeni ile iştahsızlık problemi yaşayan anne adayları için oldukça faydalıdır.
- Hamilelik sürecinde içilen rezene çayının, rahim kasılmalarına faydası vardır. Gebelik süresince devam eden kasılmalar ve kramplar için rezene çayı birebirdir.
- Kansızlığa iyi gelir. Bu nedenle hamilelik sürecinde anne adayının çok daha fazla ihtiyaç duyduğu demir gibi vitaminlerin vücuda alımını kolaylaştırır ve takviye sağlar.
- Rezene çayının, vücudu rahatlatıcı etkisi vardır. Bu nedenle gebelik ile meydana gelen stres ve sinirsel yorgunluklara birebirdir.
- Rezenenin yatıştırıcı ve ağrı kesici özelliği vardır. Bu nedenle özellikle gebeliğin son aylarında yaşanan sırt, bel ve bacak ağrılarına oldukça faydalıdır.
- Rezene, bağırsaklarda gaz oluşmasını engelleyip, gebelikte çok daha hassas olan vücudunuzu rahatlatır.
- Sindirime yardımcı olur ve hazmı kolaylaştırır. Gebelikte sıkça yaşanan kabızlık sorunları için faydalıdır.
- Gebelikte yaşanan soğuk algınlıkları için birebirdir ve öksürük nöbetlerini rahatlatıcı etkisi vardır.
- Rezene, sodyum ve potasyum bakımından zengindir; bu nedenle vücut sıvılarının dengelenmesine yardımcı olur.
- Rezene çayı, emzirme döneminde annelere önerilir, çünkü rezene nin anne sütünü arttırıcı etkisi vardır.
Rezenenin normal zamanlarda veya gebelikte tüketilmesi ile ilgili, kesinlik kazanmış bir yan etki veya zararı yoktur. Rezenenin iştah açıcı özelliği dikkate alınarak, kilo problemi yaşayan anne adayları, rezene çayı içerken çok daha dikkatli olmalıdır. Bunun dışında gebelikte rezene çayı içmenin, bilinen herhangi bir zararı yoktur.
Bitki çayları, herhangi tür bitki çayı olursa olsun, aşırıya kaçıldığında risk yaratır. Bu riskler, gebe kadınlar için çok daha tehlikeli olabilir. Bu risklerin başında ise düşük gelir. Günde 2 fincandan fazla bitki çayı tüketmek, anne karnındaki bebeğin gelişimini durdurabilir veya bebeğin ölmesine yol açabilir. Bu nedenle, özellikle de gebelikte, belirtilen ve uzmanlarca da önerilen miktardan fazla tüketmemeye dikkat etmelisiniz. Sağlıkla kalın..
rezene içsek mi !???
Gebelikte rezene çayı içmenin faydaları ise;
fakat DİKKAT !!
- Rezenenin iştah açıcı özelliği bulunmaktadır. Bu nedenle gebelik nedeni ile iştahsızlık problemi yaşayan anne adayları için oldukça faydalıdır.
- Hamilelik sürecinde içilen rezene çayının, rahim kasılmalarına faydası vardır. Gebelik süresince devam eden kasılmalar ve kramplar için rezene çayı birebirdir.
- Kansızlığa iyi gelir. Bu nedenle hamilelik sürecinde anne adayının çok daha fazla ihtiyaç duyduğu demir gibi vitaminlerin vücuda alımını kolaylaştırır ve takviye sağlar.
- Rezene çayının, vücudu rahatlatıcı etkisi vardır. Bu nedenle gebelik ile meydana gelen stres ve sinirsel yorgunluklara birebirdir.
- Rezenenin yatıştırıcı ve ağrı kesici özelliği vardır. Bu nedenle özellikle gebeliğin son aylarında yaşanan sırt, bel ve bacak ağrılarına oldukça faydalıdır.
- Rezene, bağırsaklarda gaz oluşmasını engelleyip, gebelikte çok daha hassas olan vücudunuzu rahatlatır.
- Sindirime yardımcı olur ve hazmı kolaylaştırır. Gebelikte sıkça yaşanan kabızlık sorunları için faydalıdır.
- Gebelikte yaşanan soğuk algınlıkları için birebirdir ve öksürük nöbetlerini rahatlatıcı etkisi vardır.
- Rezene, sodyum ve potasyum bakımından zengindir; bu nedenle vücut sıvılarının dengelenmesine yardımcı olur.
- Rezene çayı, emzirme döneminde annelere önerilir, çünkü rezene nin anne sütünü arttırıcı etkisi vardır.
Rezenenin normal zamanlarda veya gebelikte tüketilmesi ile ilgili, kesinlik kazanmış bir yan etki veya zararı yoktur. Rezenenin iştah açıcı özelliği dikkate alınarak, kilo problemi yaşayan anne adayları, rezene çayı içerken çok daha dikkatli olmalıdır. Bunun dışında gebelikte rezene çayı içmenin, bilinen herhangi bir zararı yoktur.
Bitki çayları, herhangi tür bitki çayı olursa olsun, aşırıya kaçıldığında risk yaratır. Bu riskler, gebe kadınlar için çok daha tehlikeli olabilir. Bu risklerin başında ise düşük gelir. Günde 2 fincandan fazla bitki çayı tüketmek, anne karnındaki bebeğin gelişimini durdurabilir veya bebeğin ölmesine yol açabilir. Bu nedenle, özellikle de gebelikte, belirtilen ve uzmanlarca da önerilen miktardan fazla tüketmemeye dikkat etmelisiniz. Sağlıkla kalın..
aa banada doktorum ıhlamur içme dedi her doktor farklı bir şeyler söylüyorfaydaları cok guzelmıs de bana ıhlamurdan baska bıtkı cayı ıcmıyceksın denmıstı tup bebek merkezımden
faydaları cok guzelmıs de bana ıhlamurdan baska bıtkı cayı ıcmıyceksın denmıstı tup bebek merkezımden
aa banada doktorum ıhlamur içme dedi her doktor farklı bir şeyler söylüyor
1 fincanı gecirmemek daha iyi olur diye düşünüyorum sonucta her şeyin fazlası zararben geçen 2 bardak ıhlamur içtim
aa banada doktorum ıhlamur içme dedi her doktor farklı bir şeyler söylüyor
günaydın kızlar gaz için günde bir fincan yeşil çay da içebilirsiniz,elma yiyin bol bol lifli oldugu için sindirimede yardımcı olur
neden şimdiden izin aldınız. sonrası nasıl olacak.raporlu musunuz yoksa. ben son iki haftaya kadar çalışmak istiyrum nasipse zten ondan sonra da yaz tatili olacak. benimde mide yanmama beyaz peynir ve domates iyi geliyorTüm meslektaşlarımın öğretmenler gününü kutluyorum ben de..çok özledim okulumu ders anlatmayı ama maalesef devam edemiyorum..
migren bende de oluyor canım normalde de vardı gerilim tipi başağrısı çekiyorum her doktora gittiğimde..orda ister istemez heyecan yapıyorum..bu donemde o ağrıya yapacak hıcbır sey yok normalde de ılac geçirmezdi benim karanlıkta uyudum dün öyle geçmiş..yüzüm sivilce içinde benim de çok kötü oldu..bi de iştahsızlık..bu saate kadar yediğim pirinç patlağı ve su..sanki yersem midem bulanacak kızlar ya psikolojik diye düşünüyorum biraz da ama bi tuhaf midem..
dün gece midem çok yanıyordu buna da çözüm olarak elmayı buldum iyi geliyor..
ıhlamurun zararlı olduğunu hiç duymadım doğrusu asıl tehlikeli olanlar yeşil çay çünkü zaten idrar söktürücü özelliği var.. herkes farklı şeyler söylüyor bende şaşkınım ama ben çay bile içmeme kararı aldım zaten kansızlık sıkıntım var ileride iyice artmasınaa banada doktorum ıhlamur içme dedi her doktor farklı bir şeyler söylüyor
Su içmek çok önemli. Az su icince Allah korusun idrar yolu enfeksiyonu oluyo.Ablam hamileliginde 2 kere oldu ondan biliyorum. Az su iciyodu.Az su ictigimde hemen idrarda yanma başlıyordu diyodu.Ben de çok içmeye çalışıyorum. Dr.um günde 2 buçuk 3 litre iç dedi.Günaydın güzel anne adayları 8+2 olduk ama bir kez bile midem bulanmadi bazen siskinligim gazım oluyor bir de bazı yiyeceklerden soğudum resmen tiksinme değil ama zorla yiyorum et ve tatlı göresim yok bir de çok fazla su içemiyorum günde 1 lt anca iciyorumdur siz ne kadar su içiyorsunuz az su içmenin bir zararı olur mu
yeşilçayın ve kivinin kan sulandırıcı özelliği oldugu için doktorum yeşil çayı önerdi bana ,cayı azalttım bende yarım cay bardağı ancak içiyorum kahvaltıda :)evet ya ınsanın da kafası karısıyo. ben sadece normal cay ıcıyorum o da gunde bır max 2 bardak acık olucak sekılde. onun dısında baska bır cay ıcmedım henuz. gerek duymadıkca da dusunmuyorum ıcmeyı ozellıkle su 12. haftaya kadar.
bende 2 hafta önce sadece gördüm bu cumartesiyi nasıl ettim bilmiyorum. cumartesi duycaz inşallah. ama burdaki mesajları okuyunca biraz korkmaya başladım sanki. allahım ne olur bi aksilik olmasın...Kalp atışı duymayan bi ben mi kaldim
elden aldıgın parayı alamazsın canım sigorta primin ne kadarsa onun 3 te 2 si yatarkızlar aklıma bısı takıldı. sımdı bızım ısyerınde maaslarımız bankaya asgarı ucretten yatırılıyo gerı kalanı da elden alıyoruz ne yazıkkı. dogum ıznıne cıktıgımda devlet asgarı ucretten odenegımı yapıcak. bu durumda elden aldıgım parayı alabılcek mıyım acaba
ben aynı kıyafetlerimi giyiyorum hala. zayıfladım bile. herkesin bünyesi farklı işteYaa benimde ikinci bebeklerini bekleyenlere sorum var. Benim kotlar oturunca kaşığıma baskı yapmaya başladı. Bir arkadaşım ikinci gebelikte rahim daha çabuk büyüyor demişti de bu kadar çabuk mu? Hamile pantolonlarına erken mi geçeceğiz nedir??? Siz de durumlar nedir?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?