Bana thramazol verdi doktor. Geçen aya kadar kullandım ama geçen ay boğazım sis gibi geldi. Benim nodulum yok. Hacettepeye gittim. Orada sintigrafi çekildi her şeye bakıldı. Zehir oranım 53 tu ilk öğrendiğimde ama geçen ay 23 e düşmüş. Hala ilaç kullanmıyorum. Dün test yaptırdım t ş h yüksek.is normale yaklaşmış zehir oranım düşük her şey iyiye gidiyor çok şükür. Size de geçmiş olsun çok mutlu oldum hamilelik yaşayan ve sağlıklı birini gördüğüme. Maşallah tebarekAllah . Dönemin doktorları malesef ilaç olmadan çözüm önermiyor. Ben haftada 1 ampul d vitamini içiyorum. Bundan fayda gördüm büyük ihtimalle. D vitamini seviyem kriton derecede düşüktü. Bu hastalığı etkileyen en büyük faktör d vitamini imiş. Çok çok şükür şu an ilaçsız iyiye gidiyorum
Gecmis olsun size de. Insallah en kisa zamanda kucaginiza alirsiniz :)
Ilaci doktor biraktirdi degil mi? Bebek ile ilgili ne dedi, izin verdi mi? Benim degerlerim (ft3 ve ft4) normal sinira girer girmez deneyebilirsiniz demisti. Kontrole gittiginizde hem kan tahlili yapip hem de bogaziniza ultrasonla bakiyor mu? Ben tum surecte doktor kontrolundeydim ve sozunden hic cikmadim. Tuzu bile iyotsuz kullandim ve yediklerime cok dikkat ettim. Insallah dogumdan sonra da degerlerim boyle devam eder.
Tesekkurler :)
Diger degerleriniz ne durumda? Bildigim kadariyla tsh'a ek olarak ft3 ve ft4 ile de ilgili hamilelik durumu.
Hemen yazayım ikisi de normal aralikta :)
T3 = 2 deger araligi 2-4
T4=1 deger araligi 0.8 -1.7
Anti tpo=29 deger araligi 0_35
Ânti triglobin antikor=4 deger araligi 0-4.5
Yalniz şunu yazayim ki anti tpo yuksek bence . Hacettepe 0 olmali normal insanda diyor. Onlar 1 ay once baktiginda 26 idi ve yuksek dediler. Bu devlet hastanesinde yapıldı ve 35 e kadar normalmiş. Bence devletin olcum aletleri daha yuzeysel
Benim de bu civardayken izin vermisti doktor. Hamile kalinca da azaltarak ilaci kesmisti. Darisi basiniza :)
Valla ben yurtdisinda yasiyorum ve ne yazik ki turkiye'deki doktorlara genel olarak pek guvenemiyorum. Birinin dedigi digerinin dedigini tutmuyor. Tiroid sorunu ciktiginda turkiye'de de muayene oldum ve ameliyat olmadan hamile kalamazsin demisti hepsi. Eger ordaki doktorlari dinleseydim simdi bosu bosuna ameliyat olmustum.
Merhabalar, mesajlarınızı okudum bende yeni hipertiroid çıktı sintigrafi çektirdim graves tanısı kondu 4.5 yıldır evliyim çocuğum yok bu şartlarda çocuğum olamayacağını kesinlikle ameliyat olmam gerektiği söylendi. Sizin öykünüz ufakta olsa bir umut ışığı oldu. Bu konuda sizin yaşadıklarınız gelişmeler, doktorunuz, doktor tavsiyeleriniz nelerdir? Cevaplarsanız çok sevinirim..Ilac birakma karari tamamen bana aitti. Doktorlara kalsa idim birakma demişlerdi. Ben once bogazdan ultrason sonra sintigrafi cekildim . Sintigrafi de nodul cikmadi
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?