Lütfen pes etme. Yararından çok zararın dokunur. Bence şöyle bir yol izleyebilirsin. 1 hafta boyunca bebeğine ek gıda verme. Sizinle aynı sofraya oturuyor mu mama sandalyesinde. Eğer öyleyse 1 hafta karşısına geçip yemek yiyin ama ona hiç bişey sunmayın. Muhtemelen şaşıracaktır. Sizi takip edicektir ve neden annem bana bişey yedirmeye çalışmıyor diyecektir. 1 haftanın sonunda ufak ufak önün bişeyler koyun. Alıp ağzına götürecek mi takip edin. Bu şekilde bir deneyin mutlaka. Ek gıdayı reddeden bebekler için nette bunu okumuştum. Bizimkide 2 dişi çıkardı ama yemesini etkilemedi. Zorla ağzına vermeye çalışmayın. Kaşığı eline verin o kendisi götürsün. Serbest bırakın. Zorladıkça anlıyorlar ve dahada karşı çıkıyorlar. Dediğim yöntemi yapmanızı şiddetle tavsiye ederim. Umarım işe yarar..Kızlar harıkasınız yaaaa..ben yediremiyorum miniğime hiç birşey...alt iki dişi cıktı ondan dıyolar.ama mama harıc ağzını asla açmıyor..telefonu önüne koyup yesirmek istemiyodum ama sanırım mecbur kalıcam bu gidişle...
Canim firsatim olmuyo yaa..gaziliii canım nerelerdesin yahuuu. Bayadır yazmıyorsun. Nasıl gidiyor blw?
Tahmin ettim fırsat bulamadığına :) bizdede durum aynı çünkü. Hep ilgi hep ilgi. Onun haricinde sıkıntı yok çok şükür. Bende arada çorba yapıyorum. Dün ve bugün yumurta tadımındayım. Yoğurt ve peynirde sıra. Süt alıp mayalamam gerekCanim firsatim olmuyo yaa..
Inan bi is yaptirmiyo bana.. mutfaga gidiyorum 5 dk sonra agliyo.. oyun istiyo.. ben henuz pek yol kat edemedim.. dun corbaya basladik sadece.. ondan once tattirmalar vardi.. siz nasilsiniz..
Corbayi da patates havuc ve pirincten yaptim ac iken yedi
Canım emiyor muydu kızın. Emmiyosa sen yinede 1 yaşına kadar mama ağırlıklı git. Kahvaltı ekleniyo artık evet. Bende 1 hafta sonra eklerim. Ben şuan sabahları tarhana çorbası yada farklı pütürlü şeyler veriyorum. Akşamda buharda haşladığım sebze. Öğlenden sonra muz armut yada farklı ne varsa evde veriyorm kemirip yiyo yediği kadar. Bunların haricinde bişey varmiyorm daha. Bugün yoğurt mayaladm. Yarın süt ürünlerinin tadımına geçiyorum artık bende.Kizlarr bebekten vakit bulup giremiyorum.. bizde 7. Ayi doldurduk doktor kahvaltiya baslatti.. kahvaltisindan sonra mama veriyo musunuz.. ben vermedim aglamadi da.... mama yi tamamen kestiniz mi nasil yapiyosunuz kafam karisti biraz..
Mesela aksam corba icirdim ekmek dograyip 2 saat sonrada formul mama yedirip yatirdim sizde durumlar nasil..
Yedirmesi de yarim saati geciyo valla mama kolaymis
Yok canim emmiyo.. haziran anneleri kismina da sorduydum.. aynen onlarda senin gibi yazmis.m ya doktoruma sinir oldum su anCanım emiyor muydu kızın. Emmiyosa sen yinede 1 yaşına kadar mama ağırlıklı git. Kahvaltı ekleniyo artık evet. Bende 1 hafta sonra eklerim. Ben şuan sabahları tarhana çorbası yada farklı pütürlü şeyler veriyorum. Akşamda buharda haşladığım sebze. Öğlenden sonra muz armut yada farklı ne varsa evde veriyorm kemirip yiyo yediği kadar. Bunların haricinde bişey varmiyorm daha. Bugün yoğurt mayaladm. Yarın süt ürünlerinin tadımına geçiyorum artık bende.
Bende ordan aldim set satiliyodu.. bugun kargom geldi.. yarin tarhana corbasi yapicam bakalim.. benim kiz pek corba yemiyo 4-5 kasik o kadarBu arada site ismi sormuşsunuz doğal içerikli...brn vitmadoğalgıda dan aldım paket halinde setleri var ruşeymli irmik ve bebek tarhanası fibi..daha denemedim ama içerij bakıkından çok iyiye benziyor
Valla inan firsat bulamiyorum 2 dk yanindan ayrilip mutfaga gitmeme izin vermiyor su an ayagimda uyuttum da oyle yaziyorum canim.. giremedim bende epeydirMerhaba,
Nasıl gidiyor beslenme olayınız? Kimse yazmıyor...
mavimli günlük ortalama kaç cc mama veriyorsun çocuklara?
Ben yetiyor mu yetmiyor mu tedirginliği yaşıyorum da ara sıra...
Yok canım ben hiç kullanmıyorum. Şekerde keza. Bize göre tadlar çok yavan olabilir ama onların damakları tuzla tanışmadı bu yüzden bilmezler. Başka seveceği tarifler yapsanKizlar tuz yasak biliyorum ama benim kiz pek corba yemiyo siz tuz kullaniyormusunuz az bisi de olsa
Artik haftalik beslenme tablosu yaptim kizlar bu hafta da uyguladim. Fikir olsun.
Kahvaltimiz: tuzsuz peynir, 1 yumurta sarisi, kuru kayisi, ruseym, ceviz karisimi guzel yiyor. Yumurta koymadigimda 1 hip biskuvi. Bazen rezene veya ihlamur.
Ogle yemegi: Pzt irmikli balkabagi corbasi - Sali brokoli corbasi - Crs etsuyu corba - Prs ispanak corbasi - Cuma tarhana corbasi - Cmt yulaf unlu bir corba veya mercimek corbasi - Pazar sehriye corbasi hepsinin yanina yogurt
Aksamustu: Avokado - Muz - Elma suyu - Armut suyu bazen yogurtla bazen pure bazen muhallebi seklinde
Canim yogurdu gunluk mayalayinca oldukca tatli oluyor ve artik sade yiyor Ada ama 2.gune falan kaldiysa kesin surat eksiyor. Ilk etapta meyve suyu ya da puresiyle verebilirsin bence oyle yaptim ssonra ara ara tek verdim simdi corbayla olunca ve tatli da olunca yogurt yedi. Meyve suyu kendim rendeliyorum hatta puresiyle birlikte veriyorum artik. Sen de yogurdu ilk etapta oyle dene. Ve kuru kayisi kaynatip blenderdan geciriyorum yarim kavanoz butun hafta yetiyor. Yogirda kahvaltiya koyabilirsin hem bagirsaklarini calistiriyor. Yoksa kabizliktan cok cekiyoruz hala da bitmedi.Ne guzel canim duzen olunca isler de kolaylasiyo valla.. ben ilk defa bu aksam ispanak corbasi tattirdim.. tabi ki sevmedi... yogurduda tek yemiyo zaten ne yapicam bilmiyorum... meyve sularini hangi marka aliyosun canim yoksa kendin mi sikiyosun
Supermis afiyet olsun Ada ya. Eline mi veriyorsun mesela avokadolari ekmegi? Ben suan puturlu karisim olarak devam ediyorum kahvaltiya buna bile arada ogurme haline geliyor.Eki Görüntüle 2104304 Günaydın kızlar...
Bir Ada kahvaltısı örneği...:)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?