Ben daha sezaryen Doğumdan yeni çıkmışım bebek daha memeyi ağzına almamıştı, kv senin göğüslerin çok sönük deyip napıcaz kaygısına düştü. Kendi annemle kendilerinin süt muhabbetine girdiler. Annem de ben sağıp dökerdim çok olurdu dedi. Kv Haftada bir geliyor yanıma ve mecburen yanında emzirmek zorunda kaldığım anlar oldu. Kafasını uzatıp göğsüme baktı “ yok ya senin sütün olsa bebek ağzını çekince akardı, bluzun ıslanırdı, sütün olsa göğüslerin sert olurdu dedi. Başka bir gün eltimle dakikalarca bu muhabbeti yaptılar yanımda. Eltimin bebek memeyi çekince etrafa fışkırırmış, çok kaynarmış, dayanamazmış şişlikten sağım yaparmış sürekli, sağıp lavaboya dökermiş yine de sütü azalmazmış. Falanlar filanlar ohooo. Başta savundum, sonra baktım anlayacak insanlar değil, bozuk ses tonuyla mamaya başlarım bende rahat ederim dedim sustum, anlayıp sustular. Bir hafta sonra bize geldiklerinde aaa nasıl büyümüş kilo almış mamaya başladın mı dediler. Halbuki doğduğu andan itibaren benim sütümden başka bişey girmedi midesine elhamdülillah. Bu arada benim bebeğimin çok hafif sarılığı oldu evde kısa sürede geçti ama eltimin 4bebeği de sarılıktan hastanede yatmış, uzun bir süre kilo alamamış bebişler. Benimki ilk ay kontrolde 1.070 almış çıktı. Madem sütün boldu niye böyle oldu diyeceksin de denmiyor.
Ben netten çok araştırdım fışkırma akma durumu meme ucuyla alakalıymış. Kiminin sütü oluşur oluşmaz akarmış kiminin ki sadece sıkınca gelirmiş. Sen hiiiiçççç söylenenlere bakma .
Bir de sütün bolluğu değil besleyici olması önemli