- Konu Sahibi dilarazeynel
-
- #29.461
Çok aşağıda diye dedi ama tutturacak mı bilmem hiç belirtim yok ama uçta duruyor diye tarih verdi hepimiz için hayırlısı olsun :)Bana da bir tarih söylese keşke ya
ilk benm.sag kalcada platin var normal dogum yasak.bebekte makat durustayms doner belki sona dogru ama platinden dolayi normal doguramam.Sağol canım bilemiyorum valla ne yaptılarsa hissettim yani
bileydim böyle olacağını ay yok bidaha yanaşamam zaten
Seninde ilk mi peki neden zorunlu kaldın sende?
Doguralim beraber gel sen:) 9 ekim de hoooopÖyle olacak
Buradada 4 gün 3 gün görünce stres yapıyorum
Tarihi doktorun söylediğine göre değiştirdim
Bakarsın aynı gün doğururuz:)
panik yapmaya zamanın olmuyo inanki.iğne dediğin nedir ki sinek ısırığı 5.6 kez yapiyo iğneyi o anda kendini kasmaman gerekiyo sadece onuda sana anlatiyolar yardımcı oluyorlar zaten.bisey hissedip hissetmediğini on kere soruyorlar emin olduktan sonra işleme başlıyolar.on dakika sonra bir ağlama sesi duyuyosun zateno spinalde beldeen vuruyolr igneyi dimi acimadi mi bide hic bisey hissetmdnz mi keserlerken bebiyi alirlarken falan.benmde mecburi sezeryan ama kararszm ve korkuyrm.hissedersem alet seslerini fuyup panik yaparsam
anlatirken cok guzelfi gülümseyerek okudum ama cok panigim ben gebelik surecim bile hep bi panik haliyle geciyo o yuzden korkuyrm cok.daha hemen hemen 9 10 haftam var son anda artk nasil bi karar alıcam bilmiyrm.hayirlisi artik:)panik yapmaya zamanın olmuyo inanki.iğne dediğin nedir ki sinek ısırığı 5.6 kez yapiyo iğneyi o anda kendini kasmaman gerekiyo sadece onuda sana anlatiyolar yardımcı oluyorlar zaten.bisey hissedip hissetmediğini on kere soruyorlar emin olduktan sonra işleme başlıyolar.on dakika sonra bir ağlama sesi duyuyosun zatenama bebeği alırlarken galiba bendede mide bulantısı olmuştu o an bastırdıkları için sanırım ama ben sadece bulantı hissettim.ağlama sesini duyunca zaten herşey bitiyor.sonra sorular gelmeye başlıyo sağlıklı mı kaç kilo saçı var mı hemen giydirip hop bebiş yanında senide dikmiş işlem tamamlanmış oluyo doğru odaya.benimki çok güzeldi inşallah buda öyle olur.anestezi uzmanıyla da görüştüm doktorlada görüştüm ikiside belden tavsiye etti yine
anestezi uzmanının söylediği şey aynen şöyle genel anestezi olursan ameliyattan sonra yoğun bakım bölümüne aliyolarmis hayatı tehlikeyi atlatınca odaya gönderiyolarmis yani daga tehlikeli demekki.odaya gidince de artık yarım saatte kendine gelende varmış 3.4 saatte gelende.o kadar zaman bebeğinden ayrı kalamam ya benden önce herkes görücek bebeğimi bunu düşünmek bile korkunç bence o kadar uzun sürerse uyanmak emzirmedigın için mama verirler büyük ihtimal.ayrıca genel anestezi yi atmak zormus uyanırken kusma ağlama konuşma kendimi bilmeme o daha korkunç benceanlatirken cok guzelfi gülümseyerek okudum ama cok panigim ben gebelik surecim bile hep bi panik haliyle geciyo o yuzden korkuyrm cok.daha hemen hemen 9 10 haftam var son anda artk nasil bi karar alıcam bilmiyrm.hayirlisi artik:)
Öncelikle hayırlı olsun bebeğin ve çokk geçmiş olsun.Yazan herkese tesekkurler. Bebegim su yutmus cigerlerine su kacmis o yuzden kuvezde antibiyotik tedavisi goruyor. 1 haftaya çıkar dedi doktor. Gecti 3 gunu hayırlısı insallah.
benm sag kalcafa platin var o kadr alisgm ki ameliyatlara :)) pek korkmuyrm ameliyatlardan.ameliyat ortamindan korkuyrm o yuzden orasibi gormek korkutuyo beni.o aletler falan.ayak ameliyatmda odada bayiltrken hemsirenin birinin beyaz penseyi hazirlayn lafini hic unutmam mesela.ayagmda sabitleme demiri vardı nu çıkaracaklardı 9 yasindaydm.unutmam unutamam o yuzden tirsiyrm:)).tabi bende isterm ilk ben goreym direk koynuma alaym ama dedgm gibi son anda bi cesaret gelirse artk belki degstrirom fikrimi :))anestezi uzmanının söylediği şey aynen şöyle genel anestezi olursan ameliyattan sonra yoğun bakım bölümüne aliyolarmis hayatı tehlikeyi atlatınca odaya gönderiyolarmis yani daga tehlikeli demekki.odaya gidince de artık yarım saatte kendine gelende varmış 3.4 saatte gelende.o kadar zaman bebeğinden ayrı kalamam ya benden önce herkes görücek bebeğimi bunu düşünmek bile korkunç bence o kadar uzun sürerse uyanmak emzirmedigın için mama verirler büyük ihtimal.ayrıca genel anestezi yi atmak zormus uyanırken kusma ağlama konuşma kendimi bilmeme o daha korkunç bence
Masallah hazirlik supper:) sezaryen olunca tarih belli oluyor ama biz nasil hazirlasak ki yaa buzluga atsamda bozulmasa mi sanci oldugu gun aklima gelir mi kiSağ ol canım.
5 bardak su, 5natural kayısı, 2kuru erik, 3çubuk tarçın, 5karanfil, yarım limon bir tencereye koyup kaynat. Ilıyınca tarçın ve karanfilleri çıkarıp 1tatlı kaşığı bal ekle.
Damak zevkine göre limon ve bal ölçülerini değiştirebilirsin, hatta tüm malzemelerin ölçüsünü değiştirebilirsin. Yeterki suda bekletilmiş bol kayısı tüketmiş olalım. İster taneleriyle, istersen rondodan geçirip şişeye koyup çantana ekle.
Ben Doğumdan bir gece önce yapıp dolaba koydum giderken yanıma aldım. Tabi unutmamak için check-list yapmıştım orda yazılıydı. Zira evden çıkış halim heyecanlı ve panik idi .
kötü deneyim olmuş ama İnan bana genel daha kötü. Spinalde olduğu kadar genelde de anestezist çok önemli. Narkozu iyi ayarlayamayınca ameliyat sonrası o kusma anında beynin yerinden çıkacakmış gibi hissediyorsun. Doğumdan önce 5kez kesik olmayan ameliyat geçirdim o narkozu atmak iğrenç bişey. Annem bile ameliyatlarında sen daha kötüydün, bu Doğum ameliyatı kesiğin var ama MaşaAllah çok iyisin dedi.o spinalde beldeen vuruyolr igneyi dimi acimadi mi bide hic bisey hissetmdnz mi keserlerken bebiyi alirlarken falan.benmde mecburi sezeryan ama kararszm ve korkuyrm.hissedersem alet seslerini fuyup panik yaparsam
Benimki tembellikten son güne kaldı. Daha önce yapıp kışlık hazırlığı gibi sıcak kavanozlama yapmayı düşünüyordum. Hani domatesleri yapıyoruz ya öyle. Hiç denemedim ama Kapak vakumlu olunca bozulmaz bence. Bu şekilde kışlık komposto da yapıyorlar. Yapıp dolabın normal soğutucu bölümüne koyabilirsin.Masallah hazirlik supper:) sezaryen olunca tarih belli oluyor ama biz nasil hazirlasak ki yaa buzluga atsamda bozulmasa mi sanci oldugu gun aklima gelir mi ki
dis dolgusu mu bende disciden cok korkarm:)) yasadiktan sonra basit gibi geliyo insallah bende cesaret ederim boyle biseye.benm tek korkum hissetmek ve o ortamda bulunmak.rabbim cesaret verirse bana spinal yaptrirm belki.igne falan umrumda degil korkmuyrm ondan yeter ki panik yapmayaym.kötü deneyim olmuş ama İnan bana genel daha kötü. Spinalde olduğu kadar genelde de anestezist çok önemli. Narkozu iyi ayarlayamayınca ameliyat sonrası o kusma anında beynin yerinden çıkacakmış gibi hissediyorsun. Doğumdan önce 5kez kesik olmayan ameliyat geçirdim o narkozu atmak iğrenç bişey. Annem bile ameliyatlarında sen daha kötüydün, bu Doğum ameliyatı kesiğin var ama MaşaAllah çok iyisin dedi.
Ben ki iğne yaptırırken bile bir sn bir sn diyip duran korkak bir insanım, ama spinal vurulurken bebeğim için herşey diye odaklanıp bana söylenen talimatlara uydum. Aklımı sürekli salavat çekmekle meşgul ettim. Sinek ısırığı gibi geldi o yüzden. Şuan düşününce vay bee diyorum kendime çünkü nerdeyse herşeyi hissettim. Bebeğim çok yukarıdaydı benim bu yüzden diyaframdan itibaren bastırdılar. Normal Doğumda daha çok bastırıyorlar onu hiç yapamazdım ben zaten. Anestezi doktoru sürekli muhabbet etmeye çalıştı benimle o sırada. İçinin temizlenmesi için bu gerekli dedi. Dedim hepsini hissediyorum. Diş dolgusu gibi düşün dedi. Ben dişçiden korkarım ama dedim güldük. Sonra duaya devam ettim. Acaba diyorum cesaret ilacı falan vardı da öyle bişey mi verdiler bana yoksa hepsi bebeğimi düşündüğüm için mi bu kadar kolay geldi.
Hiç korkma bebeğine odaklan, biran önce ona kavuşacaksın. Hepsi 5dk sürmüş gibi hatırlıyorum
Dogru ya :))) tesekkur ederim canim yaa cok guzel tavsiyelerin var tesekkur ederim :) yapacak o kadar cok seyim var ki bi bakmisim agirlik çökmüş yatiyorumBenimki tembellikten son güne kaldı. Daha önce yapıp kışlık hazırlığı gibi sıcak kavanozlama yapmayı düşünüyordum. Hani domatesleri yapıyoruz ya öyle. Hiç denemedim ama Kapak vakumlu olunca bozulmaz bence. Bu şekilde kışlık komposto da yapıyorlar. Yapıp dolabın normal soğutucu bölümüne koyabilirsin.
kötü deneyim olmuş ama İnan bana genel daha kötü. Spinalde olduğu kadar genelde de anestezist çok önemli. Narkozu iyi ayarlayamayınca ameliyat sonrası o kusma anında beynin yerinden çıkacakmış gibi hissediyorsun. Doğumdan önce 5kez kesik olmayan ameliyat geçirdim o narkozu atmak iğrenç bişey. Annem bile ameliyatlarında sen daha kötüydün, bu Doğum ameliyatı kesiğin var ama MaşaAllah çok iyisin dedi.
Ben ki iğne yaptırırken bile bir sn bir sn diyip duran korkak bir insanım, ama spinal vurulurken bebeğim için herşey diye odaklanıp bana söylenen talimatlara uydum. Aklımı sürekli salavat çekmekle meşgul ettim. Sinek ısırığı gibi geldi o yüzden. Şuan düşününce vay bee diyorum kendime çünkü nerdeyse herşeyi hissettim. Bebeğim çok yukarıdaydı benim bu yüzden diyaframdan itibaren bastırdılar. Normal Doğumda daha çok bastırıyorlar onu hiç yapamazdım ben zaten. Anestezi doktoru sürekli muhabbet etmeye çalıştı benimle o sırada. İçinin temizlenmesi için bu gerekli dedi. Dedim hepsini hissediyorum. Diş dolgusu gibi düşün dedi. Ben dişçiden korkarım ama dedim güldük. Sonra duaya devam ettim. Acaba diyorum cesaret ilacı falan vardı da öyle bişey mi verdiler bana yoksa hepsi bebeğimi düşündüğüm için mi bu kadar kolay geldi.
Hiç korkma bebeğine odaklan, biran önce ona kavuşacaksın. Hepsi 5dk sürmüş gibi hatırlıyorum
panik yapmaya zamanın olmuyo inanki.iğne dediğin nedir ki sinek ısırığı 5.6 kez yapiyo iğneyi o anda kendini kasmaman gerekiyo sadece onuda sana anlatiyolar yardımcı oluyorlar zaten.bisey hissedip hissetmediğini on kere soruyorlar emin olduktan sonra işleme başlıyolar.on dakika sonra bir ağlama sesi duyuyosun zatenama bebeği alırlarken galiba bendede mide bulantısı olmuştu o an bastırdıkları için sanırım ama ben sadece bulantı hissettim.ağlama sesini duyunca zaten herşey bitiyor.sonra sorular gelmeye başlıyo sağlıklı mı kaç kilo saçı var mı hemen giydirip hop bebiş yanında senide dikmiş işlem tamamlanmış oluyo doğru odaya.benimki çok güzeldi inşallah buda öyle olur.anestezi uzmanıyla da görüştüm doktorlada görüştüm ikiside belden tavsiye etti yine
Gecmis olsun. Bebeginide Allah bagislasin.
Bende normal bekliyorum bi sorun olurda sezaryen olurum diye odum kopuyor.
Hic sezaryen ihtimalini dusunmedim olursa nasil olur hic bilmiyorum Allah yasatmasin
Dediginn gibi yuruyus falan yaramiyor. :/
Yaa dogum anilarinizi okuyunca bi panik sariyo bi mutluluk hangi duyguyu yasayacagimi sasirdimyarin hastane randevum var yeniden bakayim poncik kizim ne kadar olmus :) bu arada kizlar ben konusurken nefesimi kontrol edemiyo gibi oluyorum nefes darligi yasiyo gibi oluyorum yaa olan var mi benim gibi nasil duzeltmeliyim?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?