- 2 Temmuz 2015
- 2.840
- 5.101
- 158
- Konu Sahibi dilarazeynel
-
- #29.441
Sağ ol canım.Allahim bol uykulu gazsiz günler geçirmeni nasip etsin canım. Hayirli ugurlu olsun bebisin. Cok guzel bilgiler paylasmissin vakit ayirip, tesekkur ederiz. Bir de musait oldugunda hosafinin tarifini bizlerle paylasabilir misin?
Yarım limon derken, limonun suyu yazmalıydım eksik olmuş. N nurr123Sağ ol canım.
5 bardak su, 5natural kayısı, 2kuru erik, 3çubuk tarçın, 5karanfil, yarım limon bir tencereye koyup kaynat. Ilıyınca tarçın ve karanfilleri çıkarıp 1tatlı kaşığı bal ekle.
Damak zevkine göre limon ve bal ölçülerini değiştirebilirsin, hatta tüm malzemelerin ölçüsünü değiştirebilirsin. Yeterki suda bekletilmiş bol kayısı tüketmiş olalım. İster taneleriyle, istersen rondodan geçirip şişeye koyup çantana ekle.
Ben Doğumdan bir gece önce yapıp dolaba koydum giderken yanıma aldım. Tabi unutmamak için check-list yapmıştım orda yazılıydı. Zira evden çıkış halim heyecanlı ve panik idi .
kuru kayısı oluyomu
Hımm aslında kendim için değil bu girişimim diyebilirim çünkü şimdi aile efradı hastane de ikram edilir diye konuşunca cam sebil ve bardaklar aldım şerbeti de yapayım dolapta duruyormuş 15 gün..
Bende aldım yarın yapıcam artık dr.eğer yürürsen h.sonuna kadar bebek gelir dedi hemen bi telaş yaptım :)
o spinalde beldeen vuruyolr igneyi dimi acimadi mi bide hic bisey hissetmdnz mi keserlerken bebiyi alirlarken falan.benmde mecburi sezeryan ama kararszm ve korkuyrm.hissedersem alet seslerini fuyup panik yaparsamKızlar hepinizi Allah sağlıcakla kurtarsın ben çok şükür 17 gün önce doğum yaptım hala ağrılarım geçmedi
zamanla inşAllah:-(
Bol yürüyüş yapın son günleriniz...
Gerçi bende çok yapmıştım neler yaptım normal doğum olsun diye herşeyim normaldi aslında ve 41.haftaya kadar bekledim ama olmayınca olmuyormuş onu anladım açılma olmayınca zorunlu sezeryan oldum malesef süpriz oldu....
Bu arada eğer sizde sezeryan olmak zorunda kalırsanız genel olun bence
ben spinal oldum ama çok pişmanım bidaha istemem onu:-(
Allah hepinize hayırlı doğumlar nasip etsin
Kisiye gore degisiyor sanirim arkadasimda ilki genel ikinciyi spinal yapti kesinlikle spinal ol dedi bana da..gecmis olsun sizede umarim cabuk iyilesirsinizKızlar hepinizi Allah sağlıcakla kurtarsın ben çok şükür 17 gün önce doğum yaptım hala ağrılarım geçmedi
Gerçi bende çok yapmıştım neler yaptım normal doğum olsun diye herşeyim normaldi aslında ve 41.haftaya kadar bekledim ama olmayınca olmuyormuş onu anladım açılma olmayınca zorunlu sezeryan oldum malesef süpriz oldu....
o spinalde beldeen vuruyolr igneyi dimi acimadi mi bide hic bisey hissetmdnz mi keserlerken bebiyi alirlarken falan.benmde mecburi sezeryan ama kararszm ve korkuyrm.hissedersem alet seslerini fuyup panik yaparsam
Kisiye gore degisiyor sanirim arkadasimda ilki genel ikinciyi spinal yapti kesinlikle spinal ol dedi bana da..gecmis olsun sizede umarim cabuk iyilesirsiniz
Karmakarışık...Deniziminannesi nasılsın canım
Sağ ol canım.
5 bardak su, 5natural kayısı, 2kuru erik, 3çubuk tarçın, 5karanfil, yarım limon bir tencereye koyup kaynat. Ilıyınca tarçın ve karanfilleri çıkarıp 1tatlı kaşığı bal ekle.
Damak zevkine göre limon ve bal ölçülerini değiştirebilirsin, hatta tüm malzemelerin ölçüsünü değiştirebilirsin. Yeterki suda bekletilmiş bol kayısı tüketmiş olalım. İster taneleriyle, istersen rondodan geçirip şişeye koyup çantana ekle.
Ben Doğumdan bir gece önce yapıp dolaba koydum giderken yanıma aldım. Tabi unutmamak için check-list yapmıştım orda yazılıydı. Zira evden çıkış halim heyecanlı ve panik idi .
Annem kurusu daha iyi olur dedi yaptı ve şu anda benimki balkonda soğumaya bırakıldı :)kuru kayısı oluyomu
sen tam uyusmadan mi aldirlar ameliyata acaba ya.gecmis olsun.bende hissederm panik olurum diye korkuyrm.o yuzdrn komple uyuyaym en iyisi ben hic maceraya gerek yok :))Benim ilk doğumum olduğu için bişey bilmiyordum spinali de herkes tavsiye etmişti ameliyathanedekilerde dediki hiçbişey hissetmeyeceksin sadece hafif bi sarsıntı olabilir ama çok rahattır falan dediler ben sırf bebeğimi o an görebilmek için kabul ettim belime vurdukları iğne canımı çok acıttı valla yerimden hopladım... sözde bide acımayacak demişlerdi. Sonra ayaklarına sıcaklık geldimi dedi evet dedim hissediyomusun diye bi kaç defa sordular sonra keserlerken bişey hissetmedim tabi ama sonra karnıma öyle bastırdılarki canım çok acıdı bebeği alırlarkenmi yoksa plasentayı alırlarkenmi öyle oldu orasını bilmiyorum ama çok acıdı bağırdım sonra hafif uyuttular beni bebeğimi gördüğümü hayal meyal hatırlıyorum:-( ameliyathaneden çıkarken hüngür hüngür ağladım...
Bazıları hiç hissetmediklerini söylüyo ama anestezi uzmanı çok önemli bana belki çok iyisi denk gelmedi bilemiyorum ama bidaha spinale cesaret edemem genel olurum:-(
sen tam uyusmadan mi aldirlar ameliyata acaba ya.gecmis olsun.bende hissederm panik olurum diye korkuyrm.o yuzdrn komple uyuyaym en iyisi ben hic maceraya gerek yok :))
Hayırlısı olsun canım ben senin bebeğinin ters olduğunu hatırlamadım ben normal doğuracan sandım canım şaşırdım ,Allah kazasız belasız sağlıkla oğlunu kucağına almayı nasip etsin ,kısmet nasip üzme kendini yapabileceğin bi şey yok sezeryan ilk hafta zor çok şükür şuan iyiyim senin de öyle olacak inş atlatacaksın , kuzu ile iyiyiz çok şükür biraz boğazı ağrıyor oğlumun yutkunurken zorlanıyor bu saçma sapan havalardan hep ya pencereyi açamıyom bu sefer de yanıyoz bizde de durumlar bu canımKarmakarışık...
Bebeğim uzun zamandır test duruyordu hep dönecek umudum vardı ilk oglumda tersti son haftalarda dönmüştü ama bu dönmedi doktorum kilosundan dolayı artık dönemeyeceğini ve normal doğumun ikimiz için de mumkunsuz ve tehlikeli olduğunu söyledi.. Başka bir doktora daha gidip fikir aldım aynı şeyleri söyledi bende risk alamazdım dedi..Ilk dogumum normal hicbizaman zorunlu sezeryana karşı olmadım ama herkese de öncelikle normal doğumu tavsiye ettim,çünkü çok mucizevi bir duygu ama bu kez zorunlu sezeryan olacağım maalesef
Doktorum beklemek istemiyor,kasilmalarim fazla gunu de geldi, ve bebek biraz önde, gece falan sancilarim gelir de normal doğum baslarsa makat yani ters geliş ikimiz için de büyük risk olurmuş ..Sabah yatisim olacak öğlen epidural sezeryana alacaklar..Herşey nasip...
Hiçbirşey bebegimin ve benim sagligimizdan önemli değil ama içten içe de üzülüyorum elimde değil..Allahım hepimize yardım etsin...Bende son durumlar böyle..Kuzunla sen nasılsınız?
Ben şeftali kompostosu yaptım canım çok şükür sezeryandan bi kaç saat sonra gazım çıktı tavsiye ederim ,bol bol da kayısı suyu içtiydimAnnem kurusu daha iyi olur dedi yaptı ve şu anda benimki balkonda soğumaya bırakıldı :)
Gecmis olsun. Bebeginide Allah bagislasin.Kızlar hepinizi Allah sağlıcakla kurtarsın ben çok şükür 17 gün önce doğum yaptım hala ağrılarım geçmedi
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?