• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2017 EKİM Anne adayları

Izledim canim yapmaua calistim dun ama isye belli bi sure yapmam lazim sanirim. Hurmayida dun basladim yemeye. Ama iste bunlar acilmanin kokay olmasi icin fakat benim acilma var sanci yok :))
Bugün normal doğum hikayeleri izledim. Hem duygulandım hem korktum. Normal doğum düşünmeye başladım ama korkuyorum. Ya sancılar dayanılmaz olursa. Neyle karşılaşacağımızı bilmiyoruz. Sezeryandan da doğum sonrası ameliyat acılarından korkuyorum. Ölümlerden ölüm beğenmek gibi. Doğum yaklaştıkca kaygı hat safhada. Şu saatten sonra egzersiz yapmak faydalı olur mu ki?

Kontrolden geldik. Dün gece karnım çok fazla şekilden şekle girdi, çok kasıldım ve hiç olmadığı kadar gaz sorunu yaşadım. Benim Uşak yine dönmüş. Dünkü hareketlilik bundanmış demekki.
Baş aşağı şuan. Ben bişey hissetmesem de NST de iki defa 50-60 sancı çıktı.
Dr pozisyon güzel, bol yürüyüş yap dedi Ama ben sezaryen tarihi istedim Geçmiş ameliyatlarımdan ötürü. Bazı dr lar rahmin yırtılabilir dediği için normalden çekindim. Zaten bebeğimin başı da büyük. Rabbim aldığım karardan pişman etmesin. 27.09.2017 kısmetse kucağımızda.

Not:alttaki imza tarihi gelişime göre idi. Sata göre 38+3 de sezaryen
Hayırlısı olsun canım. Allah sağlıkla kucağına almayı nasip etsin.

Aynen öyle bazen guzl oluyo ama bazende kafa karışiyo :) bna biberon bile alma dediler takibimi yapan hemşire bile dedi :KK70: alma lazım olursa alırsın emen çocuğa ısrarla biberon verilmez nasl olursa olsun biberon alisrsa bırakmaz dedi ilk 1 2 gün süt olmazsa mama al enjektör le ver yavaş yavaş arkasına hemen emzr senden emdigini sansın dedi. Almadm yeni doğan biberon bakalm lazm olcakmi olmicakmi :?
Bana da ebe kesinlikle alıştırmayın, süt biberondan daha kolay geliyor, bebek memede niye efor sarf edeyim deyip hep biberondan içmek ister dedi. Meme de emilmeye emilmeye süt üretimini kesiyor, sağıp verseniz bile kaşık kullanın dedi. Mantıklı geldi, deneyip göreceğiz. bir de gece sütü uyku yapar gündüz sütü enerji verir, sağdığınız gündüz sütünü akşam verirseniz çocuk uyumaz dedi:KK12:

Saol canim etkisi oluyorsa alayim bende yarin baslayayim yemeye. Gunde kac tane yemeliyiz fazlasi zarar mi
Günde 3-5 tane bence yeterli canım, geçen 25 tane yiyen gördüm marifet gibi yazmış bir de. Her şeyin fazlası zarar

Kontrolden geldik. Dün gece karnım çok fazla şekilden şekle girdi, çok kasıldım ve hiç olmadığı kadar gaz sorunu yaşadım. Benim Uşak yine dönmüş. Dünkü hareketlilik bundanmış demekki.
Baş aşağı şuan. Ben bişey hissetmesem de NST de iki defa 50-60 sancı çıktı.
Dr pozisyon güzel, bol yürüyüş yap dedi Ama ben sezaryen tarihi istedim Geçmiş ameliyatlarımdan ötürü. Bazı dr lar rahmin yırtılabilir dediği için normalden çekindim. Zaten bebeğimin başı da büyük. Rabbim aldığım karardan pişman etmesin. 27.09.2017 kısmetse kucağımızda.

Not:alttaki imza tarihi gelişime göre idi. Sata göre 38+3 de sezaryen
Bir hafta sonra kavuşuyorsunuz demek, gözünüz aydın canım sağlıkla gelsin bebiş inşallah. son kontrolümde makat gelişti bebek, senin yazdıklarını okuyunca belki doğum pozisyonuna girmiştir girmedeyse de seninkini gördükten sonra umudumu kaybetmem son güne kadar:KK49:

Bugün normal doğum hikayeleri izledim. Hem duygulandım hem korktum. Normal doğum düşünmeye başladım ama korkuyorum. Ya sancılar dayanılmaz olursa. Neyle karşılaşacağımızı bilmiyoruz. Sezeryandan da doğum sonrası ameliyat acılarından korkuyorum. Ölümlerden ölüm beğenmek gibi. Doğum yaklaştıkca kaygı hat safhada. Şu saatten sonra egzersiz yapmak faydalı olur mu ki?
Tabiki de olur arkadaşım daha vaktimiz var, hiç yapmamaktan iyidir.İkisinin de kendine göre avantajı var ki ikisine de hazırlıklı olmalıyız bence, normal diye gidip sezeryana da alınabiliriz sonuçta. Kegel çok işe yarıyor diyorlar, tek seferde 10 sn tutsan yeterliymiş.İzlediğin videolar da seni panik yaptırıyorsa izleme naçizane tavsiyem

Vallahi cnm hiçbir şey çıkmadı boşuna yattım hastanede sadece tansiyona baktılar 3 gün boyunca yine de dikkat ediyorum yemekleri tuzsuz yiyorum suyuma limon sıktım öyle içiyorum tansiyon hapını dahi kullanma dedi Dr gerek yokmuş 12 8 den yukarı çıkmadı hiç çok şükür bebisin hareketlerini sayıyorum tansiyon yükselirse bebek hareketsizliğe gel dedi yine de haftada bir kontrol dedi pazartesi günleri Dr gidecem bu arada bebeğinizin hareketleri çok önemli orda tanıştığım bir abla bebiş hareketsiz diye geldi sezeryan olmuş bebisin hareketleri azaldığı için almışlar 33 haftalık di hareketlerini sayın mutlaka riske atmayın
Yok ya boşuna yatmadın,için rahatladı kontrol altında oldun en azından. Evet doktorumda dedi çok önemli hareketleri. Her hafta kontrolüm var artık. Az kaldı sağlıkla kavuşalım inşaAllah,endişemiz hiç geçmedi ya :(

Bir hafta sonra kavuşuyorsunuz demek, gözünüz aydın canım sağlıkla gelsin bebiş inşallah. son kontrolümde makat gelişti bebek, senin yazdıklarını okuyunca belki doğum pozisyonuna girmiştir girmedeyse de seninkini gördükten sonra umudumu kaybetmem son güne kadar:KK49:

Üstelik benim rahmimin içi normal bir insanın yarısı kadar bile değildi bu yüzden 7haftalık kaybım olmuştu. Ameliyatla içi açıldı ama dr yeterli görmeyip bir operasyon daha isteyip biraz daha açalım yoksa bu şekilde bebek sığmaz 5aylıkken kaybın olur demişti ama ben böyle denemek istiyorum demiştim. Hep korkuyla geçti bu yüzden hamileliğim çok şükür bu günlerime. Rabbim dr u yanılttı.
Benimki bile döndüyse herkesin döner diye düşünüyorum ama tabi bebişin keyfine bağlı o karar veriyor.
İnşaAllah senin de gönlüne göre olur Doğum şeklin, sağlıkla alırsın kucağına inşaAllah

Yok ya boşuna yatmadın,için rahatladı kontrol altında oldun en azından. Evet doktorumda dedi çok önemli hareketleri. Her hafta kontrolüm var artık. Az kaldı sağlıkla kavuşalım inşaAllah,endişemiz hiç geçmedi ya :KK43:
İkimizin arasında bı gün var cnm bugün ben soğuk soğuk terledim bayılan ak gibi oldum ondan sonra kız hareket etti ama çok yavaş evham yapmak da istemiyorum çok hareketli bı bebek değil zaten bide bugün evlilik yildonumumuz

IMG_0745.PNG
Kızlar katalogdan çok beğenerek seçmiştim bu duvae kağıdını ama yaptırınca çok göz yorucu oldu gibime geldi. Söktürmeli miyim sizce :KK43:

Kızlar bişey sorucam. Ben hastane çantasına 1tane 10lu, 1tane5li hastane çıkışı, 2tane de zıbınlı alt üst takım koydum.
Bebek doğunca giydirmeleri için 10lu hastane çıkışını tül keseye koydum ebeye vermesi kolay olsun diye ama bundaki tüm parçaları giydirirler mi acaba. Giydirmedikleri parçalar kaybolsun istemem. Tül içine; iç zıbın, çıtçıtlı atlet, dış zıbın, ayaklı pantolon, eldiven, şapka, çorap, ağız bezi, önlük, triko battaniye ve haricen kundak ve bir bez koydum. Başka bişey daha lazım olur mu ki o an
önlük ve ağız bezine gerek yok. ebe bana
iç zıbın,dış zıbın,patikli pantolon,çorap,bez,battaniye,eldiven ve şapka koysan yeterli demişti. göbek düşene kadar çıtçıtli bady i önermiyorlar.

Üstelik benim rahmimin içi normal bir insanın yarısı kadar bile değildi bu yüzden 7haftalık kaybım olmuştu. Ameliyatla içi açıldı ama dr yeterli görmeyip bir operasyon daha isteyip biraz daha açalım yoksa bu şekilde bebek sığmaz 5aylıkken kaybın olur demişti ama ben böyle denemek istiyorum demiştim. Hep korkuyla geçti bu yüzden hamileliğim çok şükür bu günlerime. Rabbim dr u yanılttı.
Benimki bile döndüyse herkesin döner diye düşünüyorum ama tabi bebişin keyfine bağlı o karar veriyor.
İnşaAllah senin de gönlüne göre olur Doğum şeklin, sağlıkla alırsın kucağına inşaAllah
Maşallah canım bebişe de sana da, iyi dileklerin için de sağol, hepimiz sağlıkla kucağımıza alalım inşallah

önlük ve ağız bezine gerek yok. ebe bana
iç zıbın,dış zıbın,patikli pantolon,çorap,bez,battaniye,eldiven ve şapka koysan yeterli demişti. göbek düşene kadar çıtçıtli bady i önermiyorlar.
bizim hastanedeki ebe de zıbın değil çıtçıtlı body koy zıbının heryeri çok açılıo dedi ben ikisinide koydum artk hangisini giydirirlerse

bizim hastanedeki ebe de zıbın değil çıtçıtlı body koy zıbının heryeri çok açılıo dedi ben ikisinide koydum artk hangisini giydirirlerse
demekki ebeye göre değişiyor. aslında herkes kendi alışkanlıklarını hastalara uyguluyor. ben iç zıbın aldım. en azından 2 hafta kullanmak için. giydirmek daha kolay diye. yeni doğanı giydirmek beni korkutuyor. birde bana göbek bağı düşene kadar ince olanı giydir dediler hava alması gerekiyormuş

Ya kizlar ben bugun bebegin kiyafetlerini yikamaya basladim ama soyle bi sorun var yikayinca bozuluyo kiyafetler siz neleri yikadiniz ya hersey eski gibi olacak :( ne yapmaliyim bana taktik verin nolur:110:

Ya kizlar ben bugun bebegin kiyafetlerini yikamaya basladim ama soyle bi sorun var yikayinca bozuluyo kiyafetler siz neleri yikadiniz ya hersey eski gibi olacak :KK43: ne yapmaliyim bana taktik verin nolur:110:
ben ebebekden %100 organik granül sabun tozu aldım. onunla 30 derecede en kısa programda yıkadım. aldığım tüm kıyafetleri ,nevresimleri,battaniyeleri yıkadım birşey olmadı. yep yeni. sen kaç derecede yıkadın?

Git bence. Mikrobik durum var mı diye bakılıyor. Uzun süren ishaller tehlikeli. Ben de olmuştum. Gaita veriyorsun. Sen örnek veriyorsun idrar gibi. Benimki üşütmeye bağlıydı ilaç vermedi. Pirinç lapası, muz, patates haşlama falan önerdi. Ama geçmedi. Kadın doğum dr söyledim. Reflor verdi. 3 gece içtim öyle geçti. Geçmiş olsun. Senin bulantı da var diyorsun. Üşütmüş olabilirsin. Acil şifalar.

Evet usutmusum galiba tahliller temiz cikti ama serum felan ise yaramadi dedim diye antibiyotik verdi 5 gun ic dedi onu icince biraz rahatlar gibi oldum ishal 1 geceden sabaha kadar surdu ama beni benden aldi. Ishal gecti suan ama mide bulantim geri basladi o da antibiyotiktendir belki

ben ebebekden %100 organik granül sabun tozu aldım. onunla 30 derecede en kısa programda yıkadım. aldığım tüm kıyafetleri ,nevresimleri,battaniyeleri yıkadım birşey olmadı. yep yeni. sen kaç derecede yıkadın?

Ben de sabun tozuyla 40 derecede 2.5 saatlik alerji programinda yikadim hicbisey olmadi sadece instagramdan aldigim bi takim vardi onun rengi soldu dandik cikti diger hersey ayni duruyo

Back