2017 EKİM Anne adayları

Cidden kuzum:)
Almayada devam tabi
Sonradan iştahım açıldı :))
Bende 25 i gorucem sanirim doguma kadar:) vala saldim artik yesem aliyorum yemesem de:) ama yalniz olmadigimi bilmek sevindirdi hahahahah

Bende cok odem oldu bi de, alyanslarim filan olmuyo, ayakkabilarim olmuyo:) sende durum ne

Oldukça fazlaymis zayifmiydin peki vallahi ben kendime 3 kilo daha bicdim fazlası olmaz inşallah
51 kilo ile hamile kaldim aslinda ben kiloluydum ama hamile kalmadan cok kisa bir sure once 3 ayda 14 kilo vererek saglam zayiflamistim o yuzden yine verriim diyorum:)

ya demin gittiğin doktor açılmayı nasl farketmedi de eve gönderdi kaç cm açılman var durdururlar inşallah hayırlısıyla korkma tatlım riski dönemleri geçtik ama bebişlerimiz artk kendilerine yetebilir tabi inşallah daha fazla kalır göbüşünde Allah yardımcınız olsun

İşte bazı doktorlar böyle duyarsız. Ben ne çektim onların elinden.İşini hakkıyla yapan şuanki doktorum gibileri bulmak zor.Çoğu iyi olsada ilgisiz kalıyo bu sağlık sistemi yüzünden diyordum. Yanılmışım. Kendi doktorum okadae kalabalıkki ilçelerden bile kendisine görünen var. Kalabalıktan sinirlerin gerildiği muayene odası önğnde kavga çıktığı anlar var ama bikere olsun gerginliğini yansıtmaz. Ukalalık taslamaz. Kendisi dışında meslektaşlarının görüşlerine de saygı duyarak konuşur ama kendi fikrinide söyler.onun şu süreçte beni yönlendirdiği il dışındaki doktor arkadaşlarının bizi kabul etmeleri için bayram bayram gece vakti temas kurması beni çok duygulandırdı. Gündüz olsun akşam olsun nasılsınız durum nedir diye gelişmeleri takip etti. Tedavileri sordu.Ben geçen yıl 1 hafta ağrı çektim işe gidemedim bilinçsizdim gebelikte herkes gibi kolayca doğururm sanmıştım. Herşey normal deyip bemi gönderen doktor bana yatış vermedi iyisin dedi bikaç gün rapor istediğim halde 1 gün yeterli sadce kasılman olmuş dedi. Ama geceden beri fenayım dememe rağmen olcak bunlar dedi alttan bakmadı. Bende güvendim eve gittim sabah suyum patladı. Aynı bu doktora.mecburiyetten sıra bulamadığım için bu gebelik başında gitmek zorunda kalmıştım kan tahlili için. Herkes doluydu. Bana miyomları neden aldırmadın bu bebeği kaybedersin dedi. Şok oldum eve geçtiğimde ne kadar ağladım. Şu gebeliğim bitsin hayırla şuanki doktorumu deşifre etcemki bu bölgede ilk güvenecekleri doktor olsun. Başka hamilelerde okusun. Bu kızın Allahtan haftası büyük. Karnı taş gibi olmuş eve gönderiyo adam beni gönderdiği gibi. 17.ci haftada olmasam 30 geçsem bebeğim yaşardı belki. Böyle doktorların aldıkları kazandıkları parada, insana değer vermedikleri yaklaşımlarıda, insanlıklarıda yerin dibine geçsin. Çok kızgınım böylelerine. Neden suç duyurusunda bulunmadım diyede çok düşündüm zamanında ama onu suçlaycak delillerim yoktu elimde kayıp yaşadığım rapor dışında. Doktorlarınızı iyi seçin hanımlar. İyi izleyin, diplomasına güvenip emanet etmwyin kendinizi bemim yaptığım gbi. Tetikte olun. Sizin annelik duygusuyla ciddiye aldığnız bir durumu es geçiyolarsa normal diyolarsa ve siz buna rağmen anormallik hissedyosanız başkasına görünün. Aradaki farkı anlayacaksınız. Şuana kadar göründüğüm kadın doğum uzmanları 26 yı buldu. Bu bebek için kendi tarafıma düşen kısımda hiç risk almamaya söz verdim. Gerisi Allaha kalmış. Hepimiz insancıl sağlık personeli ile karşılaşırız inşallah:dua:

İşte bazı doktorlar böyle duyarsız. Ben ne çektim onların elinden.İşini hakkıyla yapan şuanki doktorum gibileri bulmak zor.Çoğu iyi olsada ilgisiz kalıyo bu sağlık sistemi yüzünden diyordum. Yanılmışım. Kendi doktorum okadae kalabalıkki ilçelerden bile kendisine görünen var. Kalabalıktan sinirlerin gerildiği muayene odası önğnde kavga çıktığı anlar var ama bikere olsun gerginliğini yansıtmaz. Ukalalık taslamaz. Kendisi dışında meslektaşlarının görüşlerine de saygı duyarak konuşur ama kendi fikrinide söyler.onun şu süreçte beni yönlendirdiği il dışındaki doktor arkadaşlarının bizi kabul etmeleri için bayram bayram gece vakti temas kurması beni çok duygulandırdı. Gündüz olsun akşam olsun nasılsınız durum nedir diye gelişmeleri takip etti. Tedavileri sordu.Ben geçen yıl 1 hafta ağrı çektim işe gidemedim bilinçsizdim gebelikte herkes gibi kolayca doğururm sanmıştım. Herşey normal deyip bemi gönderen doktor bana yatış vermedi iyisin dedi bikaç gün rapor istediğim halde 1 gün yeterli sadce kasılman olmuş dedi. Ama geceden beri fenayım dememe rağmen olcak bunlar dedi alttan bakmadı. Bende güvendim eve gittim sabah suyum patladı. Aynı bu doktora.mecburiyetten sıra bulamadığım için bu gebelik başında gitmek zorunda kalmıştım kan tahlili için. Herkes doluydu. Bana miyomları neden aldırmadın bu bebeği kaybedersin dedi. Şok oldum eve geçtiğimde ne kadar ağladım. Şu gebeliğim bitsin hayırla şuanki doktorumu deşifre etcemki bu bölgede ilk güvenecekleri doktor olsun. Başka hamilelerde okusun. Bu kızın Allahtan haftası büyük. Karnı taş gibi olmuş eve gönderiyo adam beni gönderdiği gibi. 17.ci haftada olmasam 30 geçsem bebeğim yaşardı belki. Böyle doktorların aldıkları kazandıkları parada, insana değer vermedikleri yaklaşımlarıda, insanlıklarıda yerin dibine geçsin. Çok kızgınım böylelerine. Neden suç duyurusunda bulunmadım diyede çok düşündüm zamanında ama onu suçlaycak delillerim yoktu elimde kayıp yaşadığım rapor dışında. Doktorlarınızı iyi seçin hanımlar. İyi izleyin, diplomasına güvenip emanet etmwyin kendinizi bemim yaptığım gbi. Tetikte olun. Sizin annelik duygusuyla ciddiye aldığnız bir durumu es geçiyolarsa normal diyolarsa ve siz buna rağmen anormallik hissedyosanız başkasına görünün. Aradaki farkı anlayacaksınız. Şuana kadar göründüğüm kadın doğum uzmanları 26 yı buldu. Bu bebek için kendi tarafıma düşen kısımda hiç risk almamaya söz verdim. Gerisi Allaha kalmış. Hepimiz insancıl sağlık personeli ile karşılaşırız inşallah:dua:
haklısın canım doktor çok önemli bnmde bundan önceki doktorum öyle kalablıktı ki 2 dk bakıp çıkartıyodu hiç tatmin olamıyodum şimdi ki doktor en ufak riskte hemen önlem alıo ilerlemesini önlüyoruz son raddeye kadar müdahale etmeyip sonında da aaa iş işten geçmiş demek diil onların işi ilk başta farkedip ona göre tedavi uygulamarı lazm işleri can sonuçta

Kizlar Allah hepinizden razı olsun. Kanamayi durdurdular surekli nstye bagliyim bebeğimin kalp atışları iyimis eger düşerse direkt sezeryana alacaklar. Suan kanamam yok ama olanı bana yetti ben bende degilim resmen canimdan can gitti. 2cm açılma varmış gece geldiğimde. Ilk nstye girdigimdeki agridan bahsetmistim size felaket biseydi meger o zaman açılma başlamış ama nstde bana bisey yok diyip gonderdiler size yazarken enteresan bi sekilde karnimdaki ve belimdeki o agri cekildi gitti sevindim rahat uyurum bu gece dr haklıymış demek sancı değilmiş dedim bacaklarımın arasindan akan bisey hissettim korkuyla kalktim eşime ben altima kaciriyorm ya da suyum geliyo dedim esim hemen anneme seslendi meger kan icindeymisim yatakta geceligimde o goruntuyu asla unutmicam düşünün nasil bi kanama. Evden cikip arabaya binene kadar adim attigim heryere damladi nitekim dr bile şok demek nst sancini gormedi dedi alttan muayene edince. Oyle iste gece dedikleri sey sizi birakamayiz kanamaniz dursada burda kalicaksiniz. Kendi doktorum yurtdisindaymisbu sabah gelicek surekli yatiyorum ciger gelistirici serumlar vs hep takip. Tek duam bebegim saglikli olsun ara sira yine kanama tarzi lekeler gelmeye basladi bugun. Bakalim nolucak Allah yardimcimiz olsun ama hepinizde cok sagolun sizi seviyorum.

Canım korkma...kuzum bak ben ve başka arkadaşlarda bu süreci yaşıyoruz. Hiç bişey olmaycak korkma endişe etme. Bebeklerimiz büyüdü artık. Bak 35.haftadasın. Ben şuan 32+6 dayım. Ama bazı kısımlar hafta olarak geri. Evet yeri geliyo çok stres yaşıyorum ama düzeltiyorum kendimi sonra.Bende şaun hastanede yatıyorum 2 fün önce sabah 4 gibi şiddetli sancı hissettim 15 dk sürdü uykumdan uyandırdı beni 1 gün öncede aynen senşn gibi sertlik kasılma vardı p yüzden ciddiye alın uzun süren sertleşmeleri..geçti ama eskiye nazaran sık gelen sertleşmelerdi.aklıma taktım bikere o ağrıda ya serklaj dikişi açıldıysa diye... aksi gbi bayrama denk geldi doktor bulmak hak getire. Yok... Doktor yok...özellerde hiç yok..Devlette bir uzman buldum bakamam dedi korktu dikişliyim diye. Bana dedi araştırmaya falan git risklisin sen yatış al. Dikişlisin en azından 35.haftaya kadar tutarlar bebeği dedi yani senin haftana kadar...nst de 40 larda sancı çıkınca serum yedim..araştırma 2 saat uzaklıkta yaşadığım korku hep erken doğumda ben böyle yerde ne yaparımdı. Ekipman yok yenidoğan ünitesi yetersiz korkumu anlayabilyomusun. Hemen kendi doktorumun hastanesine gittim ki oda 30 dk uzakta adam şehir dışında bayram diye ama Allah razı olsun okadsr ilgilendi ki.. Beni başka doktora yönlendirdi adam ebelere söyledi dikişim kontrol edilsin diye baktı açılmış dedi. 2 hafta önce 2.6 cm lik rahim açıklığım 3 cm olmuş şuan dikişler sadece yandan tutuyo. Sabah hissettiğim o ağrı yüksek ihtimal dikiş acısıydı hala 2 hafta geçmesine rağmen bebek baskısından ağrılı günler yaşıyorum. Beni alttan kontrol ettikleri an uyarı oldu sanırım bir sancı başladı karnım kaskatı kesildi. Ama sancıyı ben yoğun hissetmedim oysa nst de 60 ları buldu. Yani o sertleşme kasılma sizin anlamadığınız sancı çıkabilyomuş bunu öğrendim 2 günde.serum taktılar burdada nidilat verdiler. Sancı durdu gibi oldu doktor devam ederse sezaryenle alcam demesin mi başımdan kaynar sular döküldü seni anlayabilyorum o yüzden. Hemen kendi doktorumla konuştum o ben emin değilim sezaryenden bebek yukarda dedi bende emin değilim hocam dedim. Bebeğim ne kadar kalırsa kar dedim aynı fikirdeydik benim geneliğmin kıymetli olduğnu ve yaşadıklarımı bildiğinden sancıda durunca bana 2 saatlik uzaklıkta diyarbakıra yönlendirdi.arkadaşlarını aradı kabul edceklerini söylediler ve dün gece yola çıktık ama o 2 saatte arabada tekrar sancı başladı eşimle ne stres altında geldik bilemezsin. Nitekim geldik. Gün boyu 2 serum daha yedim burda :KK43:yani 1 günde 4 serum yedim. Elim şişmiş şuan. 20 dk aralıkşa 4 nidilat verildi sancı dursun bebek doğumu geciksin diye. Tekrar ciğer geliştrici yapıldı 2 hafta öncede 2 tane yapılmıştı. 15 gün geçince tekrarlanması uygunmuş bebek için. Gecede sancım oldu sonra bisürü şeyler okudum bunum bi kısmo duaydı bi kısmı benle aynı sorunu yaşayamlar dahada kötü durumda olanlar.:dua::dua::dua: Herşey yolunda giderken bir anda olabiliyor bu gelişmeler. Şimdi nasılım bilyomusun bebeğimin suyu geliyor arada sızıyor test yaptık amniyon sıvısı çıktı. Sürekli takipteyim. Sancılar durduruldu bayağı 40 ı geçmiyo artık.6 saatte bir 2 nidilat verilmeye başlandı. Her yerimi şişiriyor ve nefesimi kesiyo hap. Ama katlanıyorum. Artık erken doğum olsada korkmuyorum. En azından bebeğimin yaşayacağı adam akıllı hastane ekipman ve deneyimli doktorlar var. Bak suyum gelmesine rağmen hissim bu. İlk baştaki korkularım bir hayli azaldı. Sen ki 35 tesin hiç korkma ilkkez yaşadığında insanı saran korkusu nedir bilirim erken doğumum. Sana ayetel kürsi okudum yürekten hem senin içşn hem her riskli anne için bukadsr detaylı yazdım yattığım yataktan. Korkmayın, güçlü olun, teslimiyet olsun içinizde zamanında çok isyan etmiş biri olarak söylüyorum bunu. Hayatta herşeye çok zor ve geç sahip olduğum için isyankar olduğum nice zamanlar yaşadım..gücünüzün yetmediği durumlara teslimeyette bulunduğunuzda güçlü oluyormuşsunuz bunu anladım.bu deneyimdi yaşamam gerekti buna inanıyorum.vee diyorum ki bebeklerimiz güçlü atlatacağız hep birlikte bu günleri... Elbette kaygımızda olacak ama güçlü duruşumuzun ve azmimizin önüne geçmeyecek kötü sürprizler.:anne::emir_bebek: Hepimiz sağlıcakla kalalım inşallah.
Canim coook sağol ve cok gecmis olsun sana da. Allah ne derse o olucak teslimiyet onemli evet ama insaniz iste eksiklerimiz var illaki. Rabbim herkese yavrusuna sag salim kavusmak nasip etsin gec ya da erken yeterki saglikli olsunlar.

Bende 25 i gorucem sanirim doguma kadar:) vala saldim artik yesem aliyorum yemesem de:) ama yalniz olmadigimi bilmek sevindirdi hahahahah

Bende cok odem oldu bi de, alyanslarim filan olmuyo, ayakkabilarim olmuyo:) sende durum ne

51 kilo ile hamile kaldim aslinda ben kiloluydum ama hamile kalmadan cok kisa bir sure once 3 ayda 14 kilo vererek saglam zayiflamistim o yuzden yine verriim diyorum:)
Alyansları çıkaralı iki üç ay oldu zaten
Ayakkabıda daha geçen hafta normalden bir numara büyük bir spor ayakkabı bir sandalet aldım
Normal kullandıklarım rahatsız ediyor yürürken canım yanıyordu

Kizlar Allah hepinizden razı olsun. Kanamayi durdurdular surekli nstye bagliyim bebeğimin kalp atışları iyimis eger düşerse direkt sezeryana alacaklar. Suan kanamam yok ama olanı bana yetti ben bende degilim resmen canimdan can gitti. 2cm açılma varmış gece geldiğimde. Ilk nstye girdigimdeki agridan bahsetmistim size felaket biseydi meger o zaman açılma başlamış ama nstde bana bisey yok diyip gonderdiler size yazarken enteresan bi sekilde karnimdaki ve belimdeki o agri cekildi gitti sevindim rahat uyurum bu gece dr haklıymış demek sancı değilmiş dedim bacaklarımın arasindan akan bisey hissettim korkuyla kalktim eşime ben altima kaciriyorm ya da suyum geliyo dedim esim hemen anneme seslendi meger kan icindeymisim yatakta geceligimde o goruntuyu asla unutmicam düşünün nasil bi kanama. Evden cikip arabaya binene kadar adim attigim heryere damladi nitekim dr bile şok demek nst sancini gormedi dedi alttan muayene edince. Oyle iste gece dedikleri sey sizi birakamayiz kanamaniz dursada burda kalicaksiniz. Kendi doktorum yurtdisindaymisbu sabah gelicek surekli yatiyorum ciger gelistirici serumlar vs hep takip. Tek duam bebegim saglikli olsun ara sira yine kanama tarzi lekeler gelmeye basladi bugun. Bakalim nolucak Allah yardimcimiz olsun ama hepinizde cok sagolun sizi seviyorum.
Cok geçmiş olsun Allah korktugumuz seylere ugratmasin:( insallah zamaninda dogururuz

Çok geçmiş olsun inşallah iyi olursun ve bebeğini de sağlıklı bir şekilde kucagına alırsın. Allah yardımcın olsun canım valla zor ama Bebeğin sana gülünce unutur gidersin inşallah iyi olunda

Günaydın kızlar uyuyamıyorum bir türlü düşünüyorum duruyorum güzel bakabılecekmiyim bebeğime iyi bi gelecek verebılecekmıyım doğum süreci falan fılan düşünmekten başım ağrıdı. Sürekli böyleyim bu aralar. Kafamı oyalasamda aynı.

Cok gecmis olsun canim. Allah yardimciniz olsun. Insallah saglikla kucagina alirsin. Rabbim ikinizide korusun. Zor bi surec atlatiyorsun ama insallah bebegini kucagina alinca herseyi unutursun. Neden kanama oluyormuski 2cm acilmada kanama olmuyo dite biliyordum. Gelismelerden bizi haberdar et.

Allah yardımcınız olsun bacım. Bende 14.haftada şakır şakır kanama olunca aklım çıkmıştı. Pıhtıları görünce kaybettiğimi düşünüp şoka girmiştim. 2cm açılma sıkıntı yapmazmıymış peki. Kanama neden kaynaklı olmuş plasentayla ilgili birşey mi. Ayy inşaAllah bir sorun olmaz yaa, 2hafta daha dayansın inşaAllah. Doğum olursa da hayırlısı buymuş deyip güçlü dur canım. Bu noktadan sonra küveze bile gerek kalmayabiliyor. Benim görümceminkini de 35haftalık sezaryen ile aldılar. 2günde taburcu oldular, şimdi yaşıtlarından daha iyi. Ciğer geliştirici de yapmışlar madem. Hiç bir sorun olmaz Allah'ın izniyle

Gunaydin herkese. Son donemlerde vajinamda bi acima hissi ve ozellikle gece kasigimda donerken ve yataktan kalkarken bicak gibi bir agri saplaniyor. Bunu yasayan varmi. Birde mantar olmusum bununlami alakalidir yoksa mantar vajinal acima hissine sebep olurmu. Yoksa acilmami var acaba

nurblc nurblc Cok gecmis olsun. Iyi olmana cok sevindim. Insallah bir muddet daha bebegin seninle durur zaten doktorunda bugun geliyormuş guzel haberler alirsin insallah. Bizi habersiz birakma dualarim seninle.

nurblc nurblc Canım çok geçmiş olsun endişelenme olurmu bu sıkıntılı günler geçecek Allahın izniyle. Duam seninle ve tüm riskli annelerle. Moralin bozulduğunda haftanı düşün. Çok şükür hepimizin ilerisinde haftan.

nurblc nurblc canım çok geçmiş olsun. Rabbim sağ salim bebişlerimizi kucağımıza almayı nasip etsin inşallah.
sebebini söylediler mi kanamanın. neden olmuş. plasentayla ilgili bir durum mu. inşallah bir daha yaşamassın canım.

çok merak ettim sizi Allah yardımcınız olsun inşallah canım o ilk bişey yok diip gönderen doktorda hala aklım

Ah cok gecmis olsun kac gundur aklimiz sende!

O kanama neyin nesiymis peki?

Alyansları çıkaralı iki üç ay oldu zaten
Ayakkabıda daha geçen hafta normalden bir numara büyük bir spor ayakkabı bir sandalet aldım
Normal kullandıklarım rahatsız ediyor yürürken canım yanıyordu
Seninle de basindan beri kilomuz ayni gidiyor masallah:) beni yalniz birakmadigin icin tesekkurler -Mavi -Mavi :) buralarda hep 7-8 kilo alan giciklar dolaniyo

:):):)

Back