Erkek İnfertilitesi 2017 - azospermi ile mücadele edenler

Erkek Faktörü / Erkek İnfertilitesi
Bir de bizde hormonlar falan normal olduğu için tedavi edilecek bir şey yok. Varikosel vs de yok.

Sperm üretimi var ancak tıkanıklık olduğu için dışarı atılamıyor, tesa ile bulunur canlı sperm diyor görüştüğümüz doktorlar.

Bir de bizde hormonlar falan normal olduğu için tedavi edilecek bir şey yok. Varikosel vs de yok.

Sperm üretimi var ancak tıkanıklık olduğu için dışarı atılamıyor, tesa ile bulunur canlı sperm diyor görüştüğümüz doktorlar.
Bizdede hormonlar normal canim ama esim kucukken iki kere havale gecirmis doktor tese yapmadan bilemeyiz dedi acaba tikaniklik olabilirmi benim esimdede bide sperm sonucunuz nasildi bizde hic sperm yokmus doktorun demesine gore bi doktor ilac vermisti bunu kullanirsan uc bes ay sonra canli cikisi olur ama dogal gebelige yetmez genede dedi diger doktorda bu ilaca gerek yok direk tese dedi kafam allak bullak umutlansan bi dert umutlanmasan bi dert rabbim hepimize yardim etsin.

Merhaba ben de aranıza yeni katıldım. dün kaan aydos a uzun uğraşlar sonucu aldığımız randevu ile muayene olduk fsh 33.94 testere normal canlı sperm yok dedibu nohut incir keciboynuzu kürleri nasıl yapılıyor detaylı anlatir misiniz? bize tek çözüm tüp bebek dedi
Merhaba allah yardımcımiz olsun işimiz baya zor..bi ark yazmış uygulama şekillerini ama sana tavsiyem keçiboynuzu kürünu uygulama fsh yüksek dahada yukseltebilir..Ayrıca bence tedavi olmadan tese olmayin daha çok yeni ogrenmissinz biraz sakin olup araştırın yazilanlari okuyun ona göre en uygun olan tedaviyi seçin.

1 tane bile canlı sperm yeterli olur dediler. Mikroenjeksiyonla testisten sperm aranacak sanırım. Bilemiyorum ki valla :KK43:
Evet söylediğiniz doğru. Ama işte sperm bulunması için önce bir süre tedavi gerekiyor. Sperm oluşabilecek gibiyse onları olgunlaştırmak için de. Yani boşu boşuna ameliyat olmasın diye eşlermiz. Sizi yanlış yönlendirmek istemem ama iyi araştırın yine de.

Haklısınız iyice araştırmak lazım. Doktorlar direkt tüp bebek önerince biz de vakit kaybetmeyelim dedik tüp bebeğe yöneldik. Hepimiz için hayırlısı olsun valla zor süreçler.

Mrb bizdede aynı azosperm sorun var fsh yüksek testesteron düşük ilk olarak Altunizade bahceci de Dr tansel Kaplancan a gittik chormion iğne verdi fsh düşsün diye 3 ay boyunca ayda 1 kere bi sperm bi kan testi istedi fsh baya düştü normal değere kadar mikrotese dedi ameliyat gününe kadar iğneye devam ettirdi artık o fsh değeri kaca düştü Allah bilir nisanda mikrotese yapıldı 1 testis gelişmemiş diğerinde de bulunmadığını ve pataloji icin biyopsi aldıklarını söylediler pataloji sonucu geldi sadece kök hücre varmış arastirmalarima göre henüz tedavisi insanda denenmemis bizde ağustosta kaan hocaya gitmeyi düşünüyoruz bu durumda olan arkdaslar durum anlattiktan sonra gelişmeleri yazarsaniz çok sevinirim Rabbim yardımcımız olsun
Canım suan ne durumdasiniz bir gelisme var mi?bizim de fsh çok yüksek azospermi kaan aydos bize direkt mikro tese dedi.es zamanlı olarak da tüp bebek dedi risk alalim sperm bulursak transfer yapılır bulunmazsa patalojiye parça gider dedi.Allah hepimize hayırlı çıkış kapıları acsin tez zamnda mutlu haberlerimizi alalim insaAllah

tese olmayın tüm hormonlar normal olana kadar 1-2 yıl ilaç iğne bitkisel kullanın dilerim sperm testinde sperm hücresi çıkar çıkmazsa inhibin b testi yaptırın eğer değer nromal çıkarsa içeride hücre var demektir direk gidip tese olmayın 2 kere tese olduk daha yeni yeni bazı şeyleri idrak ediyoruz. doktorlar hastalara acımıyorlar sizin paranız gitmiş vücudunuzdan patoloji için parça alınmış tese sonrası testisler küçülmüş umurlarında değil
Çok geçmiş olsun canım bize kaan aydos hemen mikrotese dedi sen neden böyle diyosun bu ay sonunda genetik testler sonuclaninca tese olcak esim inhibin b ilk kez duyuyorum.bu test nasıl nerde yapiliyor yardimci olur musun

Haklısınız iyice araştırmak lazım. Doktorlar direkt tüp bebek önerince biz de vakit kaybetmeyelim dedik tüp bebeğe yöneldik. Hepimiz için hayırlısı olsun valla zor süreçler.
Canım hamilesin sanırım rabbim yavrunu sağlıkla kucağına almayı nasip etsin eşinin fsh değeri kaçtı hatırlıomusun ve nasıl bi tedavi sonrası hamile kaldın acaba

Canım hamilesin sanırım rabbim yavrunu sağlıkla kucağına almayı nasip etsin eşinin fsh değeri kaçtı hatırlıomusun ve nasıl bi tedavi sonrası hamile kaldın acaba
Değer olarak hatırlamıyorum canım ama eşimin tüm hormon değerleri normaldi. Çift taraflı varikosel var dediler. Ameliyat önerdiler. Ama biz vakit kaybetmemek için direkt tüp bebek yaptırdık. İlk denemede tuttu çok şükür.

Değer olarak hatırlamıyorum canım ama eşimin tüm hormon değerleri normaldi. Çift taraflı varikosel var dediler. Ameliyat önerdiler. Ama biz vakit kaybetmemek için direkt tüp bebek yaptırdık. İlk denemede tuttu çok şükür.
Maşallah canım senin adına çok sevindim Rabbim güzel bi hamilelik ve sağlıklı bi doğum nasip etsin bizlerede dua et olurmu inşallah bizde yaşarız bu duyguları

Bu arada ben bu başlığa ilk yazığım zamanlar sadece 4 spermimiz varmış şimdi farkettim:) sonra bizim sayımız 8 milyona en son da 14 milyona çıktı. Ama ileri hareketli sperm sayısı hala sıfırdı. Tüp bebekte bunların hiç bir önemi yok. İyi kalite spermleri imsi yöntemiyle seçtiler ve benden toplanan 7 yumurtanın hepsi iyi kalitede döllendi.

tese olmayın tüm hormonlar normal olana kadar 1-2 yıl ilaç iğne bitkisel kullanın dilerim sperm testinde sperm hücresi çıkar çıkmazsa inhibin b testi yaptırın eğer değer nromal çıkarsa içeride hücre var demektir direk gidip tese olmayın 2 kere tese olduk daha yeni yeni bazı şeyleri idrak ediyoruz. doktorlar hastalara acımıyorlar sizin paranız gitmiş vücudunuzdan patoloji için parça alınmış tese sonrası testisler küçülmüş umurlarında değil
Merhaba. Mesajlarınızı okudum da ben de inhibin B testini bilmiyodum yapmadılar sanırım bize. Bir tese olduk sonuç sıfır. İkinci teseye hazırlanıyoruz. İlk tesede dediğiniz gibi testis küçüldü bizim de epey bi. Bu eşimin psikolojisini epey etkiledi. İkinci teseyi de ben çok istiyorum diye olacak gibi hissediyorum. Küçülme olduğu için olmak istemiyo sanki. Şimdi bu testi yaptırırsak sonuç olumsuz olursa teseyi de hiç olmak istemez o zaman. Dolayısıyla bebek umudu sayfasını da kapatmış oluruz.. Tese bi umut çünkü bizim için. Kafam karıştı şuan.. Siz ne durumdasınız şuan.

Merhaba. Mesajlarınızı okudum da ben de inhibin B testini bilmiyodum yapmadılar sanırım bize. Bir tese olduk sonuç sıfır. İkinci teseye hazırlanıyoruz. İlk tesede dediğiniz gibi testis küçüldü bizim de epey bi. Bu eşimin psikolojisini epey etkiledi. İkinci teseyi de ben çok istiyorum diye olacak gibi hissediyorum. Küçülme olduğu için olmak istemiyo sanki. Şimdi bu testi yaptırırsak sonuç olumsuz olursa teseyi de hiç olmak istemez o zaman. Dolayısıyla bebek umudu sayfasını da kapatmış oluruz.. Tese bi umut çünkü bizim için. Kafam karıştı şuan.. Siz ne durumdasınız şuan.
Bencede hemen tese olmayın bir detaylı sperm testi olun orda hücre olup olmadıgı çıkıyor inhibin b testide üretim olup olmadıgını gösterir eger istanbuldaydanız andromed labaratuvarda detaylı sperm testi yapılıyor

Bencede hemen tese olmayın bir detaylı sperm testi olun orda hücre olup olmadıgı çıkıyor inhibin b testide üretim olup olmadıgını gösterir eger istanbuldaydanız andromed labaratuvarda detaylı sperm testi yapılıyor
İlk teseyi 4 yıl önce olmuştuk. Hiç sperm çıkmamıştı. Şimdi ankarada müfit günele gittik bi kaç ay ilaç tedavisi uygulayacak sonra tese yapacak. Spermiyogram çok yaptırdık ama inhibini yaptırmadık bilmiyoduk drlar da hiç söylemediler. Bi eşime söyleyeyim. Dr a da sorarız bakalım hayırlısı..

İlk teseyi 4 yıl önce olmuştuk. Hiç sperm çıkmamıştı. Şimdi ankarada müfit günele gittik bi kaç ay ilaç tedavisi uygulayacak sonra tese yapacak. Spermiyogram çok yaptırdık ama inhibini yaptırmadık bilmiyoduk drlar da hiç söylemediler. Bi eşime söyleyeyim. Dr a da sorarız bakalım hayırlısı..
Aslında inhibin b dende önemlisi detaylı sperm örneği o testte hücre olup olmadıgı çıkıyor zaten eger hücer yoksa boşuna tese olmaya gerek kalmıyor

Aslında inhibin b dende önemlisi detaylı sperm örneği o testte hücre olup olmadıgı çıkıyor zaten eger hücer yoksa boşuna tese olmaya gerek kalmıyor
Detaylı sperm örneği farklı bir şey mi bu yaptırdığımız spermiyogram testlerinden. Eşim daha bugün yaptırdı. Her ay yaptıracak. Sperm analiz raporu yazıyor başlıkta. Canlı cansız haraketli hareketsiz hepsine 0 yazıyor yine öncekiler gibi.......

X