2017-2018 Öğretim Yılı AÖF Öğrencilerinin Ders Programı Oluşturma/Bildirim Topiği

yalnız uygulama gelmiş ki bahar döneminden geçerli diyor ya yazıda.2016-2017 bahar dönemi.
Bulcam, bir şey sorabilir miyim
Ben birinci sınıfım okuduğum bölüm 2 senelik..
Üstten ders alma hakkım var mı ..
Bütün dersleri çalışıp verip bitiresim var sabrım kalmadı..
2 seneye yenilik üzerine yenilik gelmeden benim mezun olmam lazım :KK48::KK48:

bulca bulca cım bir sorum daha var :)
Kayıt yenileme yapacağız ya hani..
Bize verilen ögrenci kimlik kartalarımıza para yükleyip o şekilde ödeme mi yapacağız yoksa ilk kayıttaki gibi atm ye gidip elden mi vereceğiz.. :KK200:

Bahar dönemi kitaplarını indireyim dedim bir dersimin kitabı yok sistemde :kızgın:

Açıköğretim Sistemi’nde Açık Uçlu Soru Dönemi Başlıyor
Eklenme Tarihi: 19 Ocak 2017

Yaklaşık 1,5 milyon öğrencisi bulunan Anadolu Üniversitesi Açıköğretim Sistemi sınavlarında yeni bir uygulamaya geçiliyor.

18 Ocak 2017 tarihli Resmi Gazete’de yayımlanan Anadolu Üniversitesi Açıköğretim, İktisat ve İşletme Fakülteleri Eğitim-Öğretim ve Sınav Yönetmeliği’nde yapılan değişiklikle açıköğretim sınavlarında çoktan seçmeli soruların yanında açık uçlu, kısa cevaplı, doğru-yanlış, eşleştirme gibi farklı tip soruların da sorulmasının önü açılmış oldu.

Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Anadolu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Naci Gündoğan, yaklaşık bir yıl süren yoğun bir çalışmanın sonunda, 2016/2017 öğretim yılı bahar döneminden itibaren açıköğretim sistemindeki bazı derslerin ara sınavlarında çoktan seçmeli soruların yanında kısa cevaplı ve açık uçlu soruların da kullanılmaya başlanacağını söyledi. Rektör Gündoğan, “Açıköğretim Fakültesi’nin 4 programında 4 ders kapsamında ilk uygulama başlayacak. Bu programlar Türk Dili ve Edebiyatı, Sosyoloji, Felsefe ve Tarih programları olacak. Türk Dili ve Edebiyatı programında Çağdaş Türk Romanı, Sosyoloji Programında Türk Sosyologları, Felsefe Programında Çağdaş Felsefe ve Tarih Programında Hukuk Tarihi derslerinin ara sınavlarında çoktan seçmeli soruların yanında 2 kısa cevaplı ve 1 açık uçlu soru yer alacaktır.” dedi.

"Öğrencilerden beklenen kitapta yer alan cevabı yapılandırmalarıdır"

Prof. Dr. Gündoğan, uygulamanın içeriğiyle ilgili olarak şu detayları aktardı: “Öğrencilerimizin kendi cümleleriyle bilgilerini ifade etmelerine olanak sağlayacak bu sorular, 4 yanlış 1 doğru uygulaması kapsamında yer almayacak. Kısa cevaplı sorular, cevabı yalnızca bir ya da iki kelimeden oluşan sorular olacaktır. Bir romanın yazarının ya da bir anlaşmanın tarihinin yoklandığı sorular kısa cevaplı sorulara örnek olarak verilebilir. Kısa cevaplı soruların her birinin puan değeri çoktan seçmeli sorunun puan değerine eşit olacaktır. Açık uçlu sorular ise, öğrencilerin kitapta yer alan bilgileri organize etme becerilerini ölçmeye yönelik olacaktır. Açık uçlu sorunun cevabı bir veya iki paragraf olabilecektir. Tarihsel bir dönemin özelliklerini yazmak, iki düşünürün bir olaya ilişkin görüşlerini kıyaslamak, iki roman yazarının üsluplarını belli bir açıdan karşılaştırmak açık uçlu sorulara örnek olarak verilebilir. Bu soruların cevapları aslında kitaplarında yer almaktadır. Öğrencilerden beklenen kitapta yer alan cevabı yapılandırmalarıdır. Bu nedenle açık uçlu sorulara biz yapılandırılmış cevaplı sorular demeyi tercih ediyoruz. Her öğrenci istenen bilgiyi zihninde farklı şekilde yapılandırmış olabilir. Biz olası tüm yapılandırmaları önceden hazırladığımız ve adına rubrik denen standart puanlama anahtarlarıyla eşleştirerek puan vereceğiz. Böylece öğrenciler, sahip oldukları bilgi düzeyine göre doğru-yanlış yaptı şeklinde değil; bilgi sahibi olmama durumundan konuya tam hakim olma durumuna göre puan alabilecekler. Bu uygulamanın, öğrencilerimizin bilgilerini gerçeğe daha yakın ölçmemizde yardımcı olacağını düşünüyoruz. Ayrıca bu soru türlerinin öğrencilerimizin biraz bile bilgi sahibi olsalar puan alabilmelerini sağlayacağını düşünüyoruz.”

Sorular nasıl değerlendirilecek?

Kısa cevaplı ve açık uçlu soruların değerlendirmesine ilişkin yöntemi de açıklayan Rektör Gündoğan, “Öğrencilerimizin cevap kâğıtları, alanında uzman en az iki farklı puanlayıcıya gidecek. Bu puanlayıcılar önceden hazırlanmış standart puanlama anahtarlarına (rubrik) göre her bir soruya puan verecektir. Kısa cevaplı sorular için verilecek bu puanlar doğru ya da yanlış şeklinde değerlendirilecektir. Açık uçlu sorular ise öğrencilerin bilgilerini ne kadar doğru ifade edebildiklerine bağlı olarak 5 düzeyde puanlanacaktır. Açık uçlu sorudan alınabilecek en yüksek puan, iki çoktan seçmeli sorunun puan değerine eşit olacaktır. Uygulamanın detayları ve örnek sorular öğrencilerimize ayrıca önümüzdeki süreçte duyurulacaktır.” ifadelerini kullandı.

Prof.Dr. Gündoğan, açık uçlu soru uygulamasının, açıköğretimde ölçme değerlendirme kalitesini yükselteceğine inandığını ve ilerleyen dönemlerde bu uygulamayı yaygınlaştıracaklarını da kaydetti. Gündoğan ayrıca, bu konuda kendilerini cesaretlendiren Yükseköğretim Kurulu’na ve YÖK Başkanı Prof.Dr. Yekta Saraç’a da teşekkürlerini iletti.

Ben birşey anlamadım. Bizim bölümlerde Yok mu , yanı bahsedilen 4 bölümde mi var ? Yoksa ... hepimizde mi ? :eek: bulca bulca

Sanırım benim bölümümde de yok :110: artık bir şey anlayamıyorum
Vize final sınavlarına mı giriyor insanlar yoksa ygs lys sınavına mı belli değil :KK43:

Ya benim imkanım vardı keşke eskiden girseydim şimdiye bitirmiş dahi olurdum... o zamanlar hiç aklıma gelmedi böyle şeyler . Bir de açık öğretimi kimse beğenmiyordu hani basitmiş gibi bi algı bardı gerçi hala da var ama en ufak şeyi öğrenmek için bile çalışmak zorundayız kimse farkında değil. Gelişmeleri üzülerek takip ediyorum. Hadi senin derslerin iyi. Sen her türlü yaparsın canım. Benim üç çocuk iş vs derken çalışmaya zamanım olmuyor Anadolu meslek lisesi mezunuyum temelden de bazı problemlerim var. Matematikten kalıcam gibi gözüküyor matematik 2 daha da beter hiç bilmediğim konular var nasıl yapıcam ben hepsini keşke kalkışmasaydım şu işlere aöf okumak benim neyimeeee :olamaz:

Ben birşey anlamadım. Bizim bölümlerde Yok mu , yanı bahsedilen 4 bölümde mi var ? Yoksa ... hepimizde mi ? :eek: bulca bulca
Balım şimdilik o sayılan bölümlerde başlıcaklar bir nevi kobay gibi.. sonra baktılar millet sapır sapır dökülüyor ama okuması onlara zor olmuyor, diğer bölümleri kapsayarak genişletecekler..

arkadaşlar sizce final sınavları tahmini hangi gün açıklanacak çatlıcam meraktan ya notlarımı hesapladım büyük ihtimalle yüksek onur belgesi alarak kapatıyorum bu dönemi :) bu belgelerimizi biz ne zaman alıcaz bilgisi olan var mı?

Sanırım benim bölümümde de yok :110: artık bir şey anlayamıyorum
Vize final sınavlarına mı giriyor insanlar yoksa ygs lys sınavına mı belli değil :KK43:
Ben de var maalesef. :KK43: Ama sorularin şeklini önceden görmüş olacağım en azından. Bahsedilen Çağdaş Türk Romanı 8. Yarıyıl dersim çünkü. Hoş ben zaten dondurcam ya. Ben kayıt yenileyene kadar sistem değişe değişe belki eski halini alır. :KK70:

Bulcam, bir şey sorabilir miyim
Ben birinci sınıfım okuduğum bölüm 2 senelik..
Üstten ders alma hakkım var mı ..
Bütün dersleri çalışıp verip bitiresim var sabrım kalmadı..
2 seneye yenilik üzerine yenilik gelmeden benim mezun olmam lazım :KK48::KK48:
Zamanın da varsa üstten al bitir bence de. Eğer oluyorsa öyle. Bir buçuk yılda mezun olmuş olursun. Toplam 14 ders civarı olacak ama tabi. :KK57: Bölümün neydi unuttum.

Zamanın da varsa üstten al bitir bence de. Eğer oluyorsa öyle. Bir buçuk yılda mezun olmuş olursun. Toplam 14 ders civarı olacak ama tabi. :KK57: Bölümün neydi unuttum.
Sağlık kurumları işletmeciliği, gerçekten 2 senelik okuyanlar ve ilk senesi olanlar üstten ders alıp verebiliyorsa düşünüyorum..
Büroyu arayıp öğrenicem ayrıntılı şekilde,eğer öyleyse ne yapmam gerekiyor, göreceğim derslerinde parasını ödeyeceğim dimi..

Sağlık kurumları işletmeciliği, gerçekten 2 senelik okuyanlar ve ilk senesi olanlar üstten ders alıp verebiliyorsa düşünüyorum..
Büroyu arayıp öğrenicem ayrıntılı şekilde,eğer öyleyse ne yapmam gerekiyor, göreceğim derslerinde parasını ödeyeceğim dimi..
Evet tabiki onların da ödenecek. Şimdi baktım muaf dersin yoksa toplam 16 dersin var. Ama bazıları seneye güz dönemi derslerinin devami. Türk dili 2 gibi.

14 dersin vizelerini rahat çalışırım ama finallerini bilemiyorum süre az olunca ..
İnanır mısın utanmasam oturucam bahar döneminin derslerini çalışamaya başlayacağım..
Bahar dönemi derslerimin kitaplarını pdf şeklinde yükledim tabletime..

Ama ben şimdi çalışmaya başlarsam sınav zamanı çalışmam gereken zamanda çalışmam ve şimdi çalıştığımı unuturum diye başlamıyorum.. :KK48:

Zaten bahar dönemi derslerim çok eğlencelii
tıbbı terminoloji yok diye göbek atabilirim :halay:
zaten finallerde tıp terimleri dersim güzel geçti derken bütün latince kelimeleri karıştırmışım beklediğimden düşük gelebilir her an :halay: oda nazar boncuğum olsun ne yapayım vizesi yüksek tek tesellim o :halay:
bahar döneminde tıbbı terminoloji yok oh oh :halay: açın müziği iki göbek atıcam:eğlence:

:confused:
14 dersin vizelerini rahat çalışırım ama finallerini bilemiyorum süre az olunca ..
İnanır mısın utanmasam oturucam bahar döneminin derslerini çalışamaya başlayacağım..
Bahar dönemi derslerimin kitaplarını pdf şeklinde yükledim tabletime..

Ama ben şimdi çalışmaya başlarsam sınav zamanı çalışmam gereken zamanda çalışmam ve şimdi çalıştığımı unuturum diye başlamıyorum.. :KK48:

Zaten bahar dönemi derslerim çok eğlencelii
tıbbı terminoloji yok diye göbek atabilirim :halay:
zaten finallerde tıp terimleri dersim güzel geçti derken bütün latince kelimeleri karıştırmışım beklediğimden düşük gelebilir her an :halay: oda nazar boncuğum olsun ne yapayım vizesi yüksek tek tesellim o :halay:
bahar döneminde tıbbı terminoloji yok oh oh :halay: açın müziği iki göbek atıcam:eğlence:
Ne güzel ders çalışmayı seviyorsun. Süpersin. Ben kendi adıma soyleyim kesinlikle unuturum o surede. Bir ay öncesinden çalışmaya başladım finallere ilk çalıştığım dersi tamamen unutmuşum. Gerçi tekrar gözden gecirince hatırlanıyor ama o kadar zamanım olmuyor. Sen alabiliyorsan al 16 dersmis, nasıl olur bilemem ama.:confused:

Ya benim imkanım vardı keşke eskiden girseydim şimdiye bitirmiş dahi olurdum... o zamanlar hiç aklıma gelmedi böyle şeyler . Bir de açık öğretimi kimse beğenmiyordu hani basitmiş gibi bi algı bardı gerçi hala da var ama en ufak şeyi öğrenmek için bile çalışmak zorundayız kimse farkında değil. Gelişmeleri üzülerek takip ediyorum. Hadi senin derslerin iyi. Sen her türlü yaparsın canım. Benim üç çocuk iş vs derken çalışmaya zamanım olmuyor Anadolu meslek lisesi mezunuyum temelden de bazı problemlerim var. Matematikten kalıcam gibi gözüküyor matematik 2 daha da beter hiç bilmediğim konular var nasıl yapıcam ben hepsini keşke kalkışmasaydım şu işlere aöf okumak benim neyimeeee :olamaz:

2. dönem matematik 2 ağırlıklı geleceği için mat 2 temelin yoksa zorlanırsın ama yapabilirsin aslında..
Nette mat 2 ders konu anlatım videoları dinlesen öğrenirsin aslında :KK43:

Matematik derdim yok çok şükür oda olaydı okul bitmezdi
Zaten tıp terimlerinden çekiyorum :işsiz:

Gerçekten öyle şimdiki sisteminden bi haberler mezun olanlar..
Aof çıkışlı bir ablayla konuştum ben çıkmış soruları yapıp ezberleyip giriyordum diyor..

Zoruma gitti vallahi, biz de burada çalışıyoruz harıl harıl..

Finalimdeki gözetmenle çıkarken 2 çift muhabbet ettik
adam harıl harıl soru çözüyordun örgün niye düşünmüyorsun dedi :deli: b
örgün istatistik kazanıp yerleştim ve sonra okulu bıraktım :KK48: istatistik beni üniversite hayatından soğuttu dedim hahaha :KK48:

Ne güzel ders çalışmayı seviyorsun. Süpersin. Ben kendi adıma soyleyim kesinlikle unuturum o surede. Bir ay öncesinden çalışmaya başladım finallere ilk çalıştığım dersi tamamen unutmuşum. Gerçi tekrar gözden gecirince hatırlanıyor ama o kadar zamanım olmuyor. Sen alabiliyorsan al 16 dersmis, nasıl olur bilemem ama.:confused:

Düşünüyorum bakalımmmm ama sanki biri 2 senelikler alamıyor diye bir şey yazmıştı buraya yanlış mı hatırlıyorum ne

dondurucak mısın canım

Düşünüyorum bakalımmmm ama sanki biri 2 senelikler alamıyor diye bir şey yazmıştı buraya yanlış mı hatırlıyorum ne

dondurucak mısın canım

dondurucak mısın canım
Bilmem o da olabilir. Ben de üstten alıp alıp 3 yılda bitiririm nolcak ki diyordum ters köşe oldum. Bir de benim bölümde yazılı sorular olacak.:eek:
Evet donduruyorum. Şu açık cevaplı sorular neymiş iyice bir görelim bakalım.

Bilmem o da olabilir. Ben de üstten alıp alıp 3 yılda bitiririm nolcak ki diyordum ters köşe oldum. Bir de benim bölümde yazılı sorular olacak.:eek:
Evet donduruyorum. Şu açık cevaplı sorular neymiş iyice bir görelim bakalım.
Bizim bölüme gelmeden hemen mezun olurum inşallah :KK45:

Screenshot_2017-01-19-21-58-28.png
Huy Meselesi Huy Meselesi bunu buldum. Üstten alınabiliyor ama kredi sınırı var. En fazla 15 kredi alinabiliyormus.

X