• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2016 Şubat Anneleri

Ilık suda masaj yapabilirsin kayısı suyu ve karpuz verebilirsin rahatlatacaktır kabızlığa iyi geldiğini düşünüyorum cnm geçmiş olsun inş bebişin rahat rahat yapar tuvaletini
Kayısı suyu verdim canım 4 5 çay kaşığı.sağol inş.

:KK43: cok korkuyorum :110:kac gunde halletti senin buyuk kizin
İlk başta 1 haftada alıştı ama hamileliğim sırasında eve bebek geleceğini öğrenince bilerek altına yapmaya başladı ve hala daha sürekli kolluyoruz bazen bilerek yapıyor bazen oyuna dalıyor kaçırıyor geçtiğimiz eylül ayından beri sürekli kollama halindeyiz. Çok yalnız bırakamıyoruz dışarı çıkarken onun çişinikakasını yapmasını bekliyoruz ve yatağında sıvı geçirmez alez serip meyvesini akşam yemeğinden sonra vermiyoruz hatta yatmadan 2-3 saat öncesinde su da vermiyoruz ama yazın terle attığından daha az çiş yapıyor yatmadan çişini yapsa yetiyor.

Nimet aynen bnmki kırkı çıkmadan önce geceleri hiç yatmazdı kv baktı hep bzmle kaldı ben emzirdim sadece uyudum ben kendisi sabaha kadar beşik salladı baktı :) allah razı olsun
Maşallah diyelim nazar değmesin benimki 3 çocukta toplam 1gece kaldı bi kaç gün de öğleden sonra geldi gitti 40defa yok belim ağrıdı yok sırtım ağrıdı diye laf etti Allah. tan arada yemek gönderdi yoksa hiç konuşasım yoktu

Kayısı suyu verdim canım 4 5 çay kaşığı.sağol inş.
Ek gıdaya başlamış mıydın canım o yüzden mi kabız oldu benimkiler de bi ara az az katı yapıyordu her gün kayısı veya karpuz kavun gibi söktüren şeyler verdim kabız yapanlardan hiç vermedim düzeldi ama bizim gibi yedikleri için katılaşması normal

Kızlar günaydın. Azı dişinin olduğu yer kabarmış kızımda minik bi çıkıntı olmuş orda acaba ben mi yeni fark ettim ilk diş ordan çıkmaz dimi

Her gün az parça halinde yapıyor canım.masaj artık Yapmıyorum.hiç bir faydasını göremedim maalesef.banyo da yaptı hatta banyo yaparken bile ıkındı.nafile... :KK46:
Canım kayısıyı cam rendede rendele ve ver az posasından da yesin yani. Karpuz kayısı erik bunlar yumuşatır.
Kızlar günaydın. Azı dişinin olduğu yer kabarmış kızımda minik bi çıkıntı olmuş orda acaba ben mi yeni fark ettim ilk diş ordan çıkmaz dimi
Yok orada çıkmaz canım alt ön iki diş çıkacak.

Günaydın annişler, çok kalabalık, yorucu ama zevkli bir bayram geçirdik. Her güzel tatil gibi bu da bitti maalesef.

Biz hala sadece meyve yiyoruz, haftaya doktora gidince sebzeye de başlarız heralde. Bir de şu diş salyaları yok mu? Oluk oluk akıyor ağzı. Bez, fular, önlük yetiştiremiyorum. Diş çıkınca azalacak mı acaba? Çok gıcıklar.

Bir haftadır bezi bimden alıyorum. Beğendim de. Sızdırma yapmadı. Bacaklarını da sıkmıyor. Molfix kullanıyorduk önceden. Bimdeki molfixden daha küçük, hafif ve yumuşak kokusu var. Pişik de yapmadı. Artık bimden devam ederim.

Yaz meyvelerini dondurucuda saklayacak olan var mı acaba? Kış meyveleri çok az ve portakal mandalina zaten önermiyorlar pek. Napacağuk?

Öperim.

Gurmeanne'den inciler..

Bakterilere karşı mutfakta alınabilecek önlemler neler?

Bakteriler mutfak yüzeylerinde saatlerce yaşayabilirler. O yüzden mutfak yüzeylerini temiz tutup ortalıkta yiyecek bırakmamakta fayda var. Bunun dışında çiğ etin, balığın ve yumurtanın değdiği tüm kap kacağı da dikkatli temizlemek gerek.Temizlik derken çok fazla abartmanıza da gerek yok. Sadece sabunlu temiz bir bezle yüzeyleri ve kap kacağı temizlemeniz yeterli. Bunun dışında mutfakta kullandığınız havluları sıcak suda yıkamanızda fayda var. Mutfak süngerini de iki üç günde bir bulaşık makinesine koyup yıkayabilirsiniz.

Bebeğimin yiyeceklerini nasıl ısıtmalıyım?

Eğer küçük gurmenizin yiyeceklerini önceden hazırlayıp buzdolabına koyuyor ve sonra yavaş yavaş kullanıyorsanız dikkat. Bebeğinizin yemeğini ısıtırken çok miktarda ısıtmayın ve yiyebileceği kadar yemeği ısıtın. Tekrar ısıttığınızda birazını bebeğiniz yemediyse onu alıp tekrar dolaba koymayın. En iyisi artan yiyecekleri mahallenin yavru kedileri ile paylaşmak... Uzun lafın kısası bebeğinize vereceğiniz yiyecekleri en fazla bir kez ısıtın. Bu arada bebeklerin yemeklerinin mikrodalga fırında çözdürülüp ısıtılması önerilmiyor.

Küçük gurmenin yiyeceklerini buzdolabında nasıl saklamalıyım?

Buzdolabınızın ısısının düşük olmadığından emin olun. Bu arada buzdolabınızı çok fazla da doldurmayın. Çok dolunca buzdolabının içindeki hava sirkülasyonu bozuluyor bu da yiyeceklerinizi bozuyor. Bebeğinizin yemeklerini temiz bir kapta buzdolabında saklayın. Fakat buzdolabında saklanma süresini uzun tutmamak gerekiyor. Uzmanlar bu süreyi 2 gün olarak öneriyor. Bu sürelerden sonra o gıdayı bebeğinize vermeyin ve atın.

Bunların dışında yiyecekleri oda sıcaklığında bütün gece boyunca bırakmayın. Unuttunuz, dışarda kaldı, o yiyecek kedilere gidecek...

Bebeğinizin yiyeceklerini toz ve haşerelerden korumak için üzerini daima kapalı olarak saklayın...Pişirdiğiniz sıcak yemekleri en kısa sürede buzdolabına kaldırın. Pişmiş yemeği oda sıcaklığında kendi haline bırakmayın...

Aldığınız et, tavuk, balık, yumurta gibi ürünleri eve gelir gelmez buzdolabına kaldırın.

Derin dondurucuda dondurduğunuz yiyecekleri çözerken yine buzdolabından faydalanın. Derin dondurucundan çıkarıp buzdolabının alt raflarına koyarak çözülmesini bekleyin. Çözülme işi oda sıcaklığında, radyatör üzerinde ve altında, hafif ateşte veya güneşli yerde yapılmamalı.Çözülmüş besinleri de hiç bekletmeyin...

Bebeğinizin etlerini birer yemeklik miktarlarda, yassı bir şekilde paketlenmiş olarak dondurabilirsiniz.

@maiii canım dün kavun verdim benimkiler kakalarını güzelce yaptılar kavunu çattalla iyice ezip yedirdim sadece suyunu değil ben meyvelerin posasını da yediriyorum

Kızlar bayram bitti şükür uzun yollardan sonra evimizdeyiz ancak kızım 2 gündür ishal ve ateşli 38.3leri görüyoruz sık sık calpol veriyorum zararı olur mu? Acaba diş mi çıkaracak yoksa sıcak mı geçti? Korkuyorum calpolle ateş düşüyor, acile gitmeli miyiz? Alnına ıslak bez koyayım mı? Tek bezle duruyor giydirmiyorum şu an S serppp firkan firkan

Kızlar bayram bitti şükür uzun yollardan sonra evimizdeyiz ancak kızım 2 gündür ishal ve ateşli 38.3leri görüyoruz sık sık calpol veriyorum zararı olur mu? Acaba diş mi çıkaracak yoksa sıcak mı geçti? Korkuyorum calpolle ateş düşüyor, acile gitmeli miyiz? Alnına ıslak bez koyayım mı? Tek bezle duruyor giydirmiyorum şu an S serppp firkan firkan
Canım bebeğin günde kaç kere yapıyor. Bence git doktora hem ateşi de var mış

Canım calpolü ver ıslak bez de koy eklem yerlerine ve alnına. Düşmezse götür dr.a büyük ihtimal diş ateşidir çünkü çok yüksek değil ama sonuçta dr değiliz ateşi sık sık takip et düşmezse veya yüksrlirse götür dr.a

Heeeyyy millet bayramdan gelmis hosgelmiss tekrar iyi bayramlar
Ben bi yere gitmedim zaten buralardaydım annemlere eltimlere gittik 2.gün akşam kv kp geldi onlara gittik tam akşam ezanı vakti bizimkiler delirme zamanı. Onlarla uğraşmaktan hiç bişey yapamadım 3.gün de hiç çıkmadık kocam hala halsiz dinlendirmeye çalıştım tabi ben bittim

Canım ateş için yapılacakları yapmışsın zaten. Ama calpol sıksık veriyorum derken nasıl sıksık ? 8 saatten önce verilmez.
İshal ve ateş diş yüzündende olabilr mikrobikde olabilir. 3.günde düşmezse götür canım.
Ayrıca ateş 39 u geçerse alnına koltuk altlarına bez koyuyorum ben. Çünkü o çok rahatsız edici bir durum. Bebekler de hoşlanmıyor.

Ben bi yere gitmedim zaten buralardaydım annemlere eltimlere gittik 2.gün akşam kv kp geldi onlara gittik tam akşam ezanı vakti bizimkiler delirme zamanı. Onlarla uğraşmaktan hiç bişey yapamadım 3.gün de hiç çıkmadık kocam hala halsiz dinlendirmeye çalıştım tabi ben bittim
Evet cnm sen gitmedin biliyorum gidenler geldi :) ys nedendir bikinmez benimkida aksam ezani vakti cildiriyor

Emeklemek için erken değil mi ya benimki de dönüyor bacaklar gitmeye çalışıyor ama yapamıyor bağırıyor bir hevesli :KK76:
Canim emekliyo derken oyle cok emeklemiyolardir tabi ki benmkide ileri gidiyo totosunu kaldira kaldira surunuyo ama oyle cok bi emekleme degil

Günaydın annişler, çok kalabalık, yorucu ama zevkli bir bayram geçirdik. Her güzel tatil gibi bu da bitti maalesef.

Biz hala sadece meyve yiyoruz, haftaya doktora gidince sebzeye de başlarız heralde. Bir de şu diş salyaları yok mu? Oluk oluk akıyor ağzı. Bez, fular, önlük yetiştiremiyorum. Diş çıkınca azalacak mı acaba? Çok gıcıklar.

Bir haftadır bezi bimden alıyorum. Beğendim de. Sızdırma yapmadı. Bacaklarını da sıkmıyor. Molfix kullanıyorduk önceden. Bimdeki molfixden daha küçük, hafif ve yumuşak kokusu var. Pişik de yapmadı. Artık bimden devam ederim.

Yaz meyvelerini dondurucuda saklayacak olan var mı acaba? Kış meyveleri çok az ve portakal mandalina zaten önermiyorlar pek. Napacağuk?

Öperim.
Bende canbebe aldm huggies bulamayınca hem denemek istyodm 2 haftadr kullaniyorm hic sizdirma yapmadi obur bezlerdr kac kere ustu kaka oluyodu hic olmadi

Back
X