• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2016 Şubat Anneleri

3 gündür uyku yok. İş yerinde her şeyi 2 3 kez sorup duruyorum, mala bağladım artık. Meme reddi var, mamayı da arttırdım maalesef. Diş bir yandan. Burda havalar saçma sapan. Hem çok sıcak hem rüzgarlı, üşütüyor ya da sıcaklanıyor da olabilir. Bir tek ek gıda da sorun yok. Artık gece o kadar kalkıyoruz ki ev yemeği verip uyutasım gelmiyor değil :KK53: Oyy analar, analarımız.. Ne zormuş yaa. Çok şükür bu günlere ama çok zor.

Bende de tam bu karmaşa var.doktorumuz (ben diyet yapalı 3,5 ay oldu) dene sırayla proteinleri dedi.yumurtadan başladım.bıgün de gastro doktorunu aradım hem sonuçları Öğrenmeye hem de Süreci sormaya...diyet 6 ay sürecek,2,5 ay sonra görüşürüz,yumurta neden yediniz dedi kızdı.iyi b.k yemişin der gibi konuştu:) çocuk alerji uzmanı bulup onunla devam edeceğim veya doktorumuzla...o daha Mantıklı şeyler söylüyor.sen annesisin.neyin dokunup dokunmayacağını sen bilebilirsin.sırayla ye ve çocuktaki tepkilerin yükselişine bak ,ona göre besin ekle dedi.ben de deniyorum.mesela yumurta Haşlama dokunmadı.tavası biraz etkiliyor.bugün simit denedim.biraz hırçın.gece uykusuna bakacağız nasıl geçecek.ona göre devam edeceğim.ama Şundan eminim ki patlıcan(et yemişim gibi hem de) ,Çiğ domates,tahin,paket gıdalar dokunuyor.dışarıdan ALINAN sağlıksız pastane ürünleri dokunuyor.bezelye lahana da dokunuyor.yani işte zamanla buluyorum.tavuk yiyorum mesela.zeytinyağıyla tuz ve kimyon ekleyip kavuruyorum.hepsi o.baharat ve çılgın soslar yemiyorum.bu hafta keçi sütünü kullanarak kek yapıp deneyeceğim.fırında etkisi daha da azalıyor.bakalım ne olacak....:KK37:
Can'ım bu gastrolokları anlamak çok zor bende aynen senin gibi heyecanla sevine sevine söyledim yumurta yedirdim diye sonuçta birşey olmadı benim için önemli olan peynirdi labne verdin hiç tepki vermedi dedim birdaha vermeyin çok erken dedi verdim birşey olmadı işte niye vermeyeyim ya bence kusma şiddetli kızarıklık yoksa normaldir. Alarjisi olmayan bebekler bile besinle ilk karşılaştıklarında tepki veriyorkar bu çok normal bence birde korkuyorum verme ama neden sonuçta bu gıda alerjikse kusar bende birdaha bile bile vermem zaten bir etki etmemiş birşeyi niye vermeyeyim başka zararları da mı var ki

Bugun kabak patates ve sehriyeden olusan corbamizi yedi oglum 1 seftali

Bunlarin hepsi bir garip ben sadece patates zeytin zeytinyagi pirinc ekmek makarna yedim uzun bir sure sonra yavas yavas actim test sonuclari da negatif cikinca bozdum bana da yogurt vermemi soyledi keci sutunden yogurt yaptim yarim cay kasigi verdim arttirarak gidiyorum her hareketini gozlemledim oksurdu mu kustu mu hirilti yapti mi burnu akti mi kizardi mi hiysuzlandi mi hepsini kontrol ettim sorun olmadi ama dr kesinlikle islenmemis yani normal sut icmememi soyledi icmiyorum bende labneye bende 6 ay bitiminde gececegim cok az tattiracagim sana tattir tattirma diyemiyorum alerji tehlikeli bisey en dogru karari sen verirsin annelik ic gudun ne diyorsa onu yap bence
Canım benim çevremde de hiç böyle bir durum yok bu konuda son derece bilgisizim alarjimtehlikeli derken vücudu kabul etmezse kusar atar veya kızarıklık oluşur ve geçer değilim Nasıl tehlikeli

Can'ım peki yoğurdu Nasıl veriyorsun ben hala mamadan yoğurt tutturamadım Can'ım çok sıkkın

Canım yoğurt vermiyorum ki ben. Su an meyve, sonra sebze sonra yoğurt diye dusunuyorum. Alerji ihtimali varken bile yoğurt vermek bana mantıklı gelmiyorum. Mamadan nasıl olur bilmiyorum canım.

Şu an itibariyle olan ikilemim.çok derin uyuyor.altı çişli.alsam uyanmaz mısın duruuuuuu:dua:

Almiyorum ben öyle durumda eğer uyanma ihtimali varsa. Rahatsız olsa uyanır. Bazen gün içinde almiyorum diren rahatsız olduğunu bir zaman sonra anlıyor insan.

Doğduğu günden bugüne kaka sorun oldu bizim. Mukus ve sulu... Bir haftadır armut, uzüm verdik. Üzümü eşim verdi. Bugün öyle bir kaka yapmış ki koyu kıvamda şok oldum. Büyük ihtimal üzümün etkisi. Sanırım artık bu tarz koyuluklar norm ek gıdaya geçince

Canım yoğurt vermiyorum ki ben. Su an meyve, sonra sebze sonra yoğurt diye dusunuyorum. Alerji ihtimali varken bile yoğurt vermek bana mantıklı gelmiyorum. Mamadan nasıl olur bilmiyorum canım.
Çocuk dr bana ilk yoğurtla başlayacaksın onuda manadan yapacaksın dedi ( alarjisi için olan özel manalardan kullanıyoruz) ek gıda geçişinde bir öğün mutlaka yoğurt olacak dedi ben o yüzden bu yoğurt işine taktım biraz manadan yoğurt olmuyor zaten çok kere denedim

:KK6:
Doğduğu günden bugüne kaka sorun oldu bizim. Mukus ve sulu... Bir haftadır armut, uzüm verdik. Üzümü eşim verdi. Bugün öyle bir kaka yapmış ki koyu kıvamda şok oldum. Büyük ihtimal üzümün etkisi. Sanırım artık bu tarz koyuluklar norm ek gıdaya geçince
Can'ım bizimde aynı şekildeydi bende şu ana kadar kiraz muz şeftali ve kayısı verdim birde sebze çorbası ve muhallebi veriyorum kakası aynen pütürlü kıvama döndü :KK6::KK73:

Çocuk dr bana ilk yoğurtla başlayacaksın onuda manadan yapacaksın dedi ( alarjisi için olan özel manalardan kullanıyoruz) ek gıda geçişinde bir öğün mutlaka yoğurt olacak dedi ben o yüzden bu yoğurt işine taktım biraz manadan yoğurt olmuyor zaten çok kere denedim

Yani ben ugrasmazdim canım olmuyorsa biraz daha beklerim. Oğlum 8 şubat doğumlu. Ben tam ek gıdaya gecmedim tadım su anda .6 bitimine doğru keçi yoğurdunu denerim belki. Çocuk doktoru zaten 6 ay öncesine biz de uygun gormiyor. Diğer doktoru ( bu ozeldeki) bu konuda benden bilgisiz bence :) artı çocuk doktorları çoğu zaman alerjiyi yok sayıyor. :( önemsemiyor. Ozeldeki doktor öyle. Ama araştırmada gittiğim asıl doktoru bu konuda daha iyi ve katı. 4. Ay konuşmamızda o da bazı gıdaları beklememi soylemisti

Oğlum boynunda şöyle nbişeyler oldu , başka yerinde yok sıcaktanmıdır ki ne yapsam arkadaslar
Sıcaktan kat yerleri terliyo mantar yapıyor canım kat yerlerini sık sık kontrol et kurula ben travazol sürüyorum hemen geçiyor bazen bu kadar olmasa da kızarıklık olduğu zaman banyo yaptırdıktan sonra zeytinyağı sürüyorum kızarıklığı geçiriyor onu da dene istersen

Can'ım bu gastrolokları anlamak çok zor bende aynen senin gibi heyecanla sevine sevine söyledim yumurta yedirdim diye sonuçta birşey olmadı benim için önemli olan peynirdi labne verdin hiç tepki vermedi dedim birdaha vermeyin çok erken dedi verdim birşey olmadı işte niye vermeyeyim ya bence kusma şiddetli kızarıklık yoksa normaldir. Alarjisi olmayan bebekler bile besinle ilk karşılaştıklarında tepki veriyorkar bu çok normal bence birde korkuyorum verme ama neden sonuçta bu gıda alerjikse kusar bende birdaha bile bile vermem zaten bir etki etmemiş birşeyi niye vermeyeyim başka zararları da mı var ki
4 ayı bitirdiyse bebek peynir vermenin bi sıkıntı olacağını zannetmiyorum çoğu dr tattırın diyor zaten. Ben 4.ayda ek gıdalara geçtim arada tattırdığım oldu ama asıl kahvaltıya 6.ayda geçtim

Yarım gün yasası geçti mi bilmiyorum ama yarım gün çalışanın maaşı da ona göre yatacak. Normalde doğum izni bittikten sonraki ilk 6ay 3saat sonraki 6ay 1.5saat süt iznimiz var canım tabi son olaylardan sonra onlarda da bi değişiklik olur mu bilmiyorum
Canim ben erken cikiyorum ama bir kesinti olmuyor.. kalsin yarim gun kesilicekse hic bir manasi yok :)

Hayırlı olsun canım gözünaydın darısı başımıza ya şey dicem cahilliğime ver diş çıkınca sadece beyaz uç mu gözüküyo yoksa bildiğin uzun diş mi ortaya çıkıyo?

Hoşgeldin seni unutmadım(k) elbette :)

Hım sağol canım

Canım aynı çorbayı 2.gün verirken ısıtıyomusun besin değeri düşer mi?
Bi de kızlar şimdi meyve bol ya buzluğa atsak kışın çıkarsak olur mu, meyveleri nasıl daha kullanışlı biçimde dondurabilir ve poşetleyebiliriz??
Disim ucu gozukuyor canim ya.. hissediyorsun da, yavas yavas buyuyecek kismetse :))

Mamadan yoğurt yapacaksın diyenden tarif alsaydın canım belki farklı bir tekniği vardır

Peki sizin süt aleejisu kesin mi canım?
Hayır canım 2 aylıkken yapılan testte çıkmadı ama sür alarjisi mamasını kullandıktan sonra oğlum normale döndü kusmaları bitti kilo almaya başladı keyfi yerine geldi dr küçük bebeklerde test doğru yanıt vermeyebiliyor dedi benimki prematüre idi zaten sonrasında alarjimtehlikeli kabul etti ve testi yenilemedi fakat bu sure içinde ben ufacık sütlü bir gıda tüketsem kusuyordu ve huzursuz oluyordu

Canim ben erken cikiyorum ama bir kesinti olmuyor.. kalsin yarim gun kesilicekse hic bir manasi yok :)
Erken çıkma değil canım yarım gün çalışma. Normalde 5e kadar çalışan memur 12de işten çıkacak. Ama o kanun geçmedi galiba henüz. Özelde de aslında süt izni aynı ama maalesef işverenler çalışanı kullanmak için kendileri nasıl istiyorsa öyle kullanıyor bi arkadaşım tüm hafta boyunca sadece cuma günü 1saat erken çıkıyordu süt izni bu kadardı

Back